MOMENTS OF MY LIFE

Piru naiseksi ja Antto TerrasTeatterisyksy on lähtenyt liikkeelle kohdallani vähän myöhässä. Mutta parempi myöhään...
Ensimmäinen syksyllä näkemäni teatteriesitys oli Linnateatterin uutuuskomedia Piru naiseksi. Sen on käsikirjoittanut ja ohjannut Antto Terras, johon minulla oli ilo tutustua viikko sitten Turun Kirjamessuilla. 

Naiset ovat isoissa rooleissa tämän syksyn näytelmissä. Ja niin tässä Piru naiseksi -komediassakin. Tässä komediassa aikuinen nainen etsii elämäänsä uutta suuntaa. Piru naiseksi on ylistys kaikille naistyypeille.

Kirjamessuilla Antto Terras kertoi minulle, että kirjoittaessaan Pirua, hän oli jo miettinyt Jaana Saarista tähän rooliin, mutta hän oli myös pelännyt, että Jaana kieltäytyisi. Mutta Jaanapa ei kieltäytynyt ja tekee loistavan roolin naisellisena piruna kaikkine kommervenkkeineen. Monenmoista karrikoitua kuvaa Jaana tekee naisesta, milloin nainen on miestennielijä, milloin ikuista nuoruutta jahtaava keski-ikäinen nainen, milloin taas lempeä kotirouva. Jaana Saarinen on karismaattinen komedienne. Muistan hänet hyvin viime vuoden Cavaa ja aurinkoa -näytelmästä Helsingin Kaupunginteatterissa,  Jaana oli siinäkin hurmaava ja omituinen keski-ikäinen nainen Portugalin auringon alla. 


Jaanan parina  Piru naiseksi -komediassa näyttelee Jukka Rasila, joka onnistuu monissa erilaisissa rooleissaan ja "ammateisssaan" mainiosti. Hauskana baarimikkona, autokorjaajana ja uskomattomana hautausurakoitsijana ja monissa muissa rooleissa. Jaanahan näyttelee yhtä roolia eli sitä naispirua ja Jukka Rasila on monen toimen mies. Jaana ja Jukka Rasila näyttelevät sulavasti yhteen ja erilaisista tilanteista muodostuu todella hykertäviä kohtaamisia. Naiset ja miehet puhuvat välillä eri kieltä, onko tuttua?

Käsikirjoittaja Antto Terraksen huumorin-  ja tilannetajusta pääsin jo nauttimaan Linnateatterin kesäteatterissa Ruissalossa. Hääfarssi oli huikea komedia ja silloin aloin miettiä, että mikäs tyyppi tämä käsikirjoittaja onkaan. Ja selvisihän se. Antto Terras on itsekin koomikko ja kiinnostava kirjailija. Terras on virolaissyntyinen suomalainen. Hän on opiskellut Tampereen yliopistossa teatterialaa ja  työskennellyt myös myymäläetsivänä ja stand-up -koomikkona. Ja lisää mielenkiintoista Terraksesta, hän työskentelee myös viron kielen oikeustulkkina. Omakohtainen näkemykseni hänestä on, että hän on tarkkanäköinen huomioitsija ja hallitsee suomen kielen mainiosti. Messuilla luin lauseen, että hän osaa kielellisen akrobatian. Tähän on helppo yhtyä. 


Tässä uskomattoman taitava kolmikko: Jukka Rasila, Antto Terras ja Jaana Saarinen. Heillä synkkaa. 

Ja Linnateatterista. Domino -sali on jatkossa Linnateatterin ainoa  teatteri kesäteatterin ohella. Dominossa on pistetty kaikki uusiksi. Näytöksiä voi seurata pöydistä ja samalla nauttia ruuasta ja juomista esityksen lomassa. Lava on isompi kuin ennen ja se on hyvä asia. Onnea Linnateatteri! 

Piru naiseksi -esityksen muita tekijöitä: lavastus Peter Ahlqvist, erinomainen puvustus Kaarina Kopola, maskit ja kampaukset Minna Pilvinen sekä valot ja äänet Esa Näykki. Täältä löydät Linnateatterin ohjelmiston

Kuvat: Linnateatteri

*Liput saatu

Kivaa syksyä ja varsinkin teatterisyksyä!

- Tuula

Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta12 kommenttia

 1. Kuulostaapa hauskalta. Jaana Saarinen on loistava näyttelijä ja sopii monenlaisiin rooleihin.
  Muistan, että joskus 80 luvun lopulla tuli tv:stä sarja She devil ja se oli kyllä nerokas juonikuvioineen, tosin sarja taisi olla englantilainen.
  Kivaa viikonloppua sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut sanovat Jaanaa Suomen parhaaksi komedienneksi. Melkein sanoisin samaa, mutta kun kaikkia komedienneja en ole nähnyt. Mutta ihan hulvattoman hyvä näyttelijä hän on. Ja samaa mieltä olen, sopii monenlaisiin rooleihin. Minulta on mennyt tuo She devil ihan ohi aikanaan, voin kuvitella, että se oli juonikuvioineen hyvä. Noidathan ovat näppäriä :)
   Kiitos Outi ja kivaa viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 2. Ihanaa ja koskettavaa :-)

  Minä en ole edes yrittänyt löytää teatterista kosketuspintaa lapsuuden ja nuoruuden (sinänsä ihan positiivisten) kokemusten jälkeen. Aika aikaansa kutakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisesti sanottu. En itsekään tarkoituksella hae mitään kosketuspintaa teatterista, mutta käyn paljon teatterissa, joten sieltä kyllä usein löytyy sitä kosketuspintaa. Niin hyvin ja nerokkaasti ja kohdistetusti ovat monet teatterikappaleet tehty. Ihailen teatterintekijöitä, sillä heidän pitää taipua moneen, monenlaiseen ihmiseen ja tunnelmaan.
   Kiitos Johanna kiintoisasta kommentistasi. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Loistavat näyttelijät ja muutoinkin kuullostaa erittäin lupaavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Jaana Saarinen ja Jukka Rasila ovat loistava pari yhdessä (ja erikseenkin) Ja Antto Terraksen huumori uppoaa minuun. Aihe oli kyllä mielenkiintoinen.
   Kiitos Mira ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Oi tämä vaikuttaa hyvältä ja mahtavat näyttelijät :)

  VastaaPoista
 5. Jaana Saarinen ja Jukka Rasila! Siinä loistava kaksikko. Ja kun vielä Antto Terraksen tekstistä on kyse, niin näytelmästä voi tulla vain hyvä.
  Kiitos Diina-Maria ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Olisipa juuri pimeään vuodenaikaan sopiva, naurattava & energisoiva komedia, ihan huiput esiintyjätkin vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tämä oli hyvin energisoiva näytelmä. Ja vaikka tuo Jaana Saarisen rooli olikin karrikoitu naishahmo, niin huomasin tunnistavani monessa asiassa itseni ja naistuttujani :) Ja Jukka Rasila oli täydellinen pari Jaanalle. Ja tähän loppuun on sanottava, että kyllä Antto Terraksella on tarkka huomiokyky ihmisistä.
   Kiitos Heli ja hyvää uutta viikkoa <3

   Poista
 7. Kuulostaa hauskalta näytelmältä! Minä näin Jaana Saarisen viime kesänä Heinolan kesäteatterissa Hyacinth bucket'in roolissa. Enpä olisi Hyacintia Jaanaksi tunnistanut! Loistava roolisuoritus ja maski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piru naiseksi kutkuttaa naurulihaksia. Keväällä taisin jostakin lukeakin, että Jaana Saarinen esiintyy Heinolan kesäteatterissa Hyacinth Bucket'na. Sinä kehut tuossa maskia ja minä tiedän Jaanan loistavan, miten sen nyt sanoisi - liikehdinnän. Voin vain kuvitella, että Jaana oli loistava Hyacinthina.
   Kiitos Minna kivasta kommentistasi!
   Hyvää uutta viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig