MOMENTS OF MY LIFE

Vihainen leski Helsingin KaupunginteatterissaVihainen leski, Ulla-Riitta Raiskio eli Ullis on elänyt koko elämänsä tunnollisesti. Porannut päivittäin ihmisten hampaita, tehnyt kaksi lasta, nyt jo aikuiset tyttären ja pojan sekä toiminut miehensä omaishoitajana kaksitoista vuotta. Hän asuu yksin vanhassa rivitaloasunnossa, jossa ei viihdy.

Ullis eli Riitta Havukainen 

Tuossa alussa on lähtökohta mainiolle Vihainen leski -näytelmälle Helsingin Kaupunginteatterissa. Vihainen leski on musiikkipitoinen ilottelu ja romanttinen komedia, johon mahtuu myös tummia sävyjä. Ajatuksia herättävä ja välillä pikkutuhmakin.

Kun Ulliksen mies kuolee, niin kaikki läheiset tuntuvat näkevän 74-vuotiaan lesken hauraana ja jo kuolemaansa valmistautuvana vanhuksena. Mutta eipä Ullis ole vielä valmis hauraaseen vanhuuteen, vaan hän on vihdoinkin vapaa elämään. Ullis ottaa keinutuolissa istumisen sijaan yhteyttä ikätovereihinsa, jotka ovat päättäneet ottaa elämästä kaiken ilon irti. 

Ullis muuttamassa rivitaloasunnostaan. Lapset ovat kauhuissaan. 
(Heikki Sankari, Sanna-June Hyde ja Riitta Havukainen) Kuva: Harri Hinkka
Ystävät Pike ja Ellu nauttivat kolmannesta elämästään vapaaherrattarina. Tanssivat, laulavat ja harrastavat. Heidän kanssaan Ullis tutustuu 'seniorien' maailmaan. Ulliksen tulee koluttua niin Ikivihreä -diskoteekin leskimarkkinat, senioriväen hot joogat ja aikuisopiston kielikurssit. Ja tottakai Valtonenkin on välillä mukana naisten riennoissa.

Ystävät (Eija Vilpas, Riitta Havuikainen, Pia Runnakko, Kai Lehtinen) Kuva: Harri Hinkka

Minä niin nautin siitä, että eläkeläisistä ei tehdä mallikansalaisia eikä viisaita vanhuksia, vaan he voivat olla ihan 'normaaleja' ihmisiä kaikkine menoineen ja harrastuksineen ja vikoineenkin. Ja voivat tanssia diskossa vaikka Saturday night fever'iä.

Ulliksen lapset ovat valistuneita keski-ikäisiä ihmisiä, jotka kauhulla katselevat äitinsä menoa. He haluaisivat ajoissa varautua pahimpaan eli äitinsä vanhuuteen. He yrittävät järjestää edunvalvonnan, testamentin ja loppusijoituspaikan äidilleen valmiiksi. Tuntuu kuin lapset perintöä odotellessa odottaisivat äitinsä kuolemaa. Heidän välittämisensä on vähemmän onnistunutta, he eivät ymmärrä mitä äiti elämältään kaipaa.

Ullis muuttanut uuteen kotiinsa Töölöön. Lasten mielestä ainut hyvä asia on, että asunto on arvoalueella. 

Vihainen leski on riemukas tarina ystävyydestä, rakkaudesta ja iloisesta vanhenemisesta, vaikka välillä käydään tummissakin vesissä.  Tämä on mielenkiintoinen esitys siitä, mitä on olla seitsemänkymppinen yhteiskunnassa, jossa kyselevien gallupien viimeinen ikäluokka on 61-65 vuotta.

Hot Joogaa (Kuva: Harri Hinkka)  

Vihainen leski on dramatisoitu Minna Lindgrenin romaanista Vihainen leski. Dramaturgina on toiminut Henna Piirto. Sen on ohjannut Kimmo Virtanen.  Ullista näyttelee upea Riitta Havukainen. Mainioina ystävinä nähdään Eija Vilpas, Pia Runnakko ja Kai Lehtinen. Ja Ulliksen lapsina Heikki Sankari ja Sanna-June Hyde.

Esityksessä kuullaan paljon hyvää musiikkia - Ja erityisesti haluan nostaa esille Kari Mattilan esittämät laulut. Hän esittää näytelmässä Kari Kirjosiipeä. Kari sai kylmät väreet nousemaan pintaan, kun hän lauloi Ullikselle Tauski Peltosen kauniin kappaleen "Sinä vain".  Kari Kirjosiipi on Ulliksen ihastuksen kohde.

Ullis ja Kari Kirjosiipi (Kari Mattila) Kuva: Harri HinkkaKiitos Helsingin Kaupunginteatteri kutsulipuista ensi-iltaan. Vihainen leski on puhutteleva esitys,
jonka seurassa viihtyy! Kuohuviini ja leivoskahvit vielä kruunasivat illan.


Näihin sanoihin on hyvä päättää tämä tarina:

"Yhtenä päivänä kuollaan, kaikkina muina päivinä eletään. Muista se."- Tuula


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta
20 kommenttia

 1. Ollaan oltu samassa ensi-illassa! Voi kun ei nähty, mä olisin varmaan tunnistanut sinut. Itsekin olen kirjoittanut postauksen esityksestä, julkaisen sen pian. Hymyilin kun meillä on samat loppusanat" Yhtenä päivänä kuollaan, kaikkina muina eletään. Muista se". Leppoisaa sunnuntaita🍁🍂🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi! Olisipa ollut kiva nähdä sinut ihan livenä <3. Mutta teatteri oli täynnä väkeä. Mukana siellä olivat myös oululainen bloggaaja Päivi, joka kirjoittaa Kultturelli matkalaukussa -blogia ja Krista, joka kirjoittaa Kristallinkirkkaasti -blogia - heihin törmäsin. Mahtava ja ajankohtainen näytelmä.
   Minulla tuli vähän kiire tämän postauksen kanssa, sillä ensi viikolla lähden Tallinnaan. Mutta kiireestä viis, tätä aihetta oli kiva kirjoittaa nopsaan :)
   Leppoisaa sunnuntaita myös sinne!

   Poista
 2. Tämä kuulostaa aivan loistavalta ja ajankohtaiselta esitykseltä. Pitää ehkä lähteä katsomaan vanhempien ja siskon kanssa 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotakin kertoo sekin, että esitys kesti 2,5 h ja minä pohdin, että joko tämä loppui. Viihdyttävä ja ajatuksia herättävä näytelmä. Ja näin nyt ekan kerran Riitta Havukaisen näyttämöllä. Ja oli kyllä uskomaton Ullis kaikkine tunteineen. Suosittelen.
   Kiitos Anu ja mukavaa tulevaa viikkoa!

   Poista
 3. Toivottavasti tästä pian pääsisi meidän porukka teatteriin...

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu, samaa toivon minä teille. Teatterissa on taikaa!
   Kiitos Melissa ja mukavaa tulevaa viikkoa!

   Poista
 4. Tämä kuulostaa ihan huipulle! Itse en teattereita harrasta,mutta melkein voisin kokeillakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan huippua! Loistava näytelmä, joka viihdytti ja kosketti. Suosittelen kokeilemaan, teatterin taika on vastustamatonta.
   Kiitos Elina ja hyvää tulevaa viikkoa!

   Poista
 5. Pitäisi joskus ottaa itseään niskasta kiinni ja käydä teatterissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan tuota niskasta kiinni ottoa. Teatterissa on ihan omanlaisensa tunnelma. Minulle se on sitä teatterin taikaa :)
   Kiitos Mira ja hyvää uutta viikkoa!

   Poista
 6. Oli kiva lukea arvostelusi. Sain itsekin tänne kutsun, mutta olin jo ehtinyt sopia illalle muuta ohjelmaa. Menen kyllä katsomaan tämän näytelmän ensi viikon lauantaina, koska HKT:n kauden avajaisissa näkemäni kohtaus oli yksinkertaisesti kutkuttavan hyvä. Ehkä mekin jonakin päivänä osutaan samaan näytökseen ja pystytään esittäytymään ihan livenä.

  Ihanaa sunnuntain jatkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, minä vähän katselin ympärilleni sillä silmällä, että tunnistaisinko sinut. Mutta enpä voinut tunnistakaan, kun et ollut paikalla. Tämä näytelmä vei ainakin minut mennessään. Uskomatonta ilottelua ja sitten niitä syvempiä vesiä. Elämänmakuinen näytelmä.
   Kiitos paljon Virpi ja hyvää tulevaa viikkoa!
   Ps. Kyllä me varmasti jonakin päivänä vielä teatterissa näemme toisemme ihan livenä :)

   Poista
 7. Ihan hurjan hyvät näyttelijät tässä näytelmässä kyllä! Hyvät nuo loppusanat ja niin totta!
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelijät istuivat hienosti rooleihinsa. Ja Riitta Havukainen valloitti näyttelemisellään minut täysin. Ekan kerran näin hänet näyttämöllä. Ja nuo loppusanat, niitä yritän jatkossa noudattaa. Elämä on...
   Kiitos paljon Outi ja hyvää tulevaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 8. Just eilen luinkin Keskisuomalaisesta teatteriesityksen arvostelut. Jos mahdollista, kävisin katsomassa esityksen. On vaan vähän turhan pitkä matka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitääkin lukea Keskisuomalaisen arvostelut. Hyvä kuitenkin, että en lukenut ennen omaa juttuani tuota arvostelua. Nuo välimatkat teettävät kyllä tuskaa, kun haluaisi jonkun esityksen nähdä. Omaksi onnekseni Turusta on hyvä moottoritie Helsinkiin.
   Kiitokseni Piipe ja hyvää tulevaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 9. Kiitos esittelystä, varmasti ollut hyvä esitys :). Ihan liian harvoin sitä tulee teatterissa käytyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Esitys oli mitä mainioin. Ja loistavat näyttelijät. Suosittelen ilolla teatteria. Live-esitys on aina live-esitys.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 10. Aah miten inspiroiva kirjoitus! Nyt kuulostaa sellaiselta esitykseltä, mikä olisi kiva nähdä. Vaikkei ole tuossa tilanteessa onneksi, eikä ihan iässäkään, niin varmasti on samaistumispintaa ihan riittävästi :)
  Loppusanat soisi kaikkien iskostavan päähänsä, hih!
  Mukavaa syysviikkoa ihana Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla, että kirjoitus inspiroi :) Tämä oli kyllä mahtava esitys. Ja samaistumispintaa löytyi, jos ei ihan itseltä, niin aika läheltä.
   Nuo loppusanat olivat hyvät. Ne minä nappasin.
   Kiitos sinulle ihana Maarit! Toivottavasti nähdään pian.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig