MOMENTS OF MY LIFE

Tallinnan vierailu osa 1 - Leib, Shishi, Lahhentaggen, illallinen ja hotellit



Pressimatka Tallinnaan, kutsujina  StoryTold sekä Your Brand Up Studio 


Viime viikolla sain viettää kaksi mielenkiintoista päivää Tallinnassa. Meitä oli Estonia lifestyle -bloggaajatapahtumassa yhdeksän bloggaajaa / vloggaajaa. Ja koollekutsujat olivat ihanat Tallinnan tuntijat Thea Ekholm ja Evelin Org.

Vasemmalta: Minä laidalla,  Aitoa arkiruokaa / Alexander,  Optimismiajaenergiaa / Katja,  Mieskin / Juri,
Kristallinkirkaasti / Krista,  Tallinna24.ee/ Thea,  Naiselo45+ / Sini,  Kahvakuulakainalossa / Marietta,
YourBrandUpStudio / Evelin,  Viestintätoimisto Commia / Mia,  Iloinen kulkuri/ Johanna


Saimme kahden päivän aikana tutustua kiinnostaviin virolaisbrändeihin niin ruuan,  kauneuden, hyvinvoinnin ja matkailunkin aloilta. Tule mukaan tunnelmiin ja toivottavasti saat kivoja vinkkejä omallekin Tallinnan reissulle.



Ensimmäinen päivä Tallinnassa


Treffasimme Helsingin Katajanokan terminaalissa aamutuimaan. Nousimme Viking XPRS -laivaan ja matka alkoi maittavalla aamiaisella sekä tutustumisella toisiimme. Ennen laivaan nousua en tiennyt keitä bloggaajia lähtee mukaan ja yllätys, yllätys... pari bloggaajaa tunsin jo ennestään.



Tallinnaan saavuttuamme nousimme pikkubussiin ja matkasimme Ravintola Leib'iin. Voi, miten viehättävässsä pihapiirissä tuo ravintola sijaitsikaan. Ja siellähän oli myös Sean Conneryn patsas. Miksiköhän?


Ravintola Leib,  osoite: Uus 31, Tallinnan Vanhakaupunki


Ravintolan omistaja Kristjan Peäske toivotti meidät tervetulleiksi. Hän kertoi meille Leib'in ruokafilosofiaa ja miksi Sean Connery seisoo pihassa. Kiinteistön omistaa skottilainen seura ja Sean Conneryhan on tunnetuimpia skotteja, siksi. Ja pihapiiristä vielä, se on kesällä kuin toscanalainen puutarha. 
Ravintola Leib tarjoaa käsintehtyä leipää sekä paikallisista raaka-aineista valmistettuja ruokia. Ravintolan filosofia on yksinkertainen, rakkaudella valmistettua ruokaa tuoreista raaka-aineista. Ravintolassa on keskitytty virolaisuuteeen ja luonnon tarjontaan. Siellä tehdään yhteistyötä paikallisten maanviljelijöiden, kalastajien ja muiden pientuottajien kanssa. 










Meidän annoksissamme oli paljon vihanneksia ja vihreää. Ja tilaamani pääruoka, kuhaa, perunoita ja kastike, oli uskomattoman hyvää. Maistui kesälle. En parempaa valintaa olisi voinut tehdä. Eikä tuossa vanukas -jälkiruuassakaan ollut moitteen sijaa. 


Kylläisinä jatkoimme matkaamme upeaan Shishi -sisustusliikkeeseen Noblessnerissa. 


Sisustusliike Shishin myymälään astuessa mykistyy. Virolais-norjalainen sisustusbrändi täyttää sisustajan unelmat. Tähän aikaan vuodesta myymälä oli muuttunut jouluintoilijan unelmaksi. Olin jo aikaisemmin kuullut kehuja Shishin joulukaupasta ja kehut todeksi todistin. Samasta rakennuksesta löytyy myös Shishi Outlet, josta pääsee tekemään myös edullisempia löytöjä. Shishi sijaitsee Tallinnan Noblessnerissa, osoitteessa Peetri 3.






Lahhentagge: n tarina 




Pienestä Lahhentaggenin kylästä oli kotoisin baltiansaksalainen Fabian Gottlieb von Bellinghausen, joka ensimmäisenä löysi Antarktiksen mantereen 200 vuotta sitten. Von Bellinghausenin kotikartanossa oli tislaamo, jonka perinteitä jatkaa nyt Lahhentaggen tislaamo.

Lahhentaggenin toimitusjohtaja Maarit Pöör kertoi, että hän oli kävelyllä Lahhentaggenin kylässä ja katseli kuunvalossa vanhoja tislaamon raunioita. Silloin elettiin vuotta 2016. Maarit Pöör päätti, että hän haluaa jatkaa tislaamon perinteitä. Näin sai alkunsa Lahhentaggenin tislaamo. Gini oli selvä valinta ensimmäiseksi kohteeksi, sillä gini sopi luonnollisesti ympäristöön, kylässähän kasvoi paljon katajaa ja niistä sai katajanmarjoja. Lahhentaggenin gini saa makunsa katajanmarjoista, kevätesikoista ja sireenin kukista sekä pohjolan inkiväärin juurista. Valitettavasti Suomesta ei vielä saa Lahhentaggenin tuotteita, mutta Virosta niitä löytyy monesta paikasta. 


Ja sitten ainutlaatuisen Lahhentaggen tonic-joogan pariin. Tässä joogassa on sääntönä, että pullosta on pidettävä käsin tai jaloin kiinni. Pullo ei saa käydä lattialla. Ja vaikean liikkeen päätteeksi saa ottaa tonic-hörpyt. Mainio liikuntatuokio.


Meidät johdatti tonic-joogan saloihin ihastuttava Kerli Adov 

Onneksi oma jooga-kuvani tuli näin helposta liikkeestä...
Ja nyt illalliselle. Astelimme sisään moderniin Radisson Blu Sky Hotellin tyylikkääseen aulaan. Hotelli on aivan Tallinnan sydämessä. Meidät vastaanotti hotellin asiakaspäällikkö Kristel Kirs,  kertoen hotellista. Ja hissillä nousimme 24. kerrokseen Lounge 24:ään. Oli jo pimeää ja syksyistä, mutta kuitenkin kävimme kurkkaamassa 140 neliöisellä ulkoterassilla. Olen siellä vuosi sitten kesällä ikuistanut kauneimmat auringonlaskuni Tallinnasta, mutta niinkuin sanottu, nyt oli pimeää ja aurinko oli jo laskenut. Mutta Lounge24.n herkut maistuivat!




Kun some-ihmiset ovat syömässä, niin silloin kamerat räpsyvät. Ja mikä olikaan räpsyessä. Lounge24 -ravintola on upea siellä korkeuksissa ja kattaus silmälle kaunis. Punaisessa asussa asiakaspäällikkö Kristel Kirs. 


Nyt täytyy sanoa, että minua ja muitakin hemmoteltiin Tallinnassa. Olen suuri kalaruokien ystävä ja Lounge24:ssä  tuotiin tämä herkullinen lohiannos maukkaine salaatteineen eteeni. Kyllä maistui. 


Ja jälkiruoka - kohokas / leivonnainen. Minulta meni ohi esittely, mutta annos maistui taivaalliselta.

Ihanat Jonna ja Evelin. 

Tallinn by night 

Osa meistä lähti taksilla ja osa kävellen Park Inn Meriton Conference & Spa -hotelliin, jossa yövyimme. Minä ja muutama muu käveli Tallinnan kauniissa illassa hotelliin. 

Upea Tallinnanmuuri yövalaistuksessa 

Ja viihtyisässä Park Inn Meriton Conference & Spa Hotel :ssa odotti tämä viihtyisä huone ja herkullinen tervetuliaistoivotus Wellcome to Tallinn. Olipa kiva ensimmäinen päivä! Jatkuu...


Näihin kuviin ja tunnelmiin. 


- Tuula


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


26 kommenttia

  1. Vaikuttipa mukavalta päivältä Tallinnassa.Joulukauppa ja ihana joulukuusi ♥️
    Tuo hotelli onkin ollut listallani, mutta vielä en ole siellä yöpynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Shishin sisustuskauppa oli kuin joulumaa. Sisustuskauppa elää vuodenaikojen mukaan ja nyt on joulun aika. Kauppa oli upea. Ja päivä oli kiva. Ihastuttava hotelli. Siellä on huoneita uusittu ja tuo minun huoneeni oli kyllä ihastuttava. Sinä olet myös sellainen Tallinnan -kävijä, että eri hotelleita tulee sinullakin testattua. Tallinna rules <3
      Kiitos Minna ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  2. Oli ihana päivä tai reissu ylipäätään! Minulla sama aihe työn alla. Kiitos seurasta! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään, kun tätä kirjoittelin, niin elin noita päiviä uudelleen. Meillä oli mahtava reissu. Ja kiva porukka matkassa. Kiitos Katja myös sinulle kivasta seurasta <3
      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  3. Hei ihana Tuula, pitkästä aikaa!!
    Selvästi kiva reissu teillä ja hyvää seuraa. Ja nuo ruoka-annokset. Nam.
    Valoisaa lokakuuta Sinulle ja iloa päiviisi myös Turussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Leena! Onpa kiva nähdä sinua täällä. Mukavaa,kun olet palannut blogimaailmaan.
      Tallinnan / Viron blogireissut ovat aina niin mukavia. Hyvin järjestettyjä vierailuja ja tapaamisia.
      Ja nuo ruuat ja ruokapaikat. Tallinnassa ollaan ylpeitä omasta ruokakulttuurista ja se on loistava juttu. Nuo ruoka-annokset, kyllä <3
      Kiitos Leena kommentistasi ja iloa päiviisi siellä Helsingissä!

      Poista
  4. Herkullisen näköisiä annoksia. Tallinnassa on aina jotain uutta, vaikka olen vuosien varrella käynyt siellä pitkälti toistasataa kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinnassa osataan ruuanlaitto. Annokset ovat kauniita ja herkullisia. Niinkuin sanot, Tallinnassa on aina jotain uutta. Jopa Yhdysvalloissa on Tallinna huomattu. Matkailusivusto Wanderu kertoo, että Tallinna on Pohjois-Euroopan runsaskulttuurisin kaupunki. Ja viime lauantaina (19.10) Tallinnassa avattiin uusi keksintötehdas Proto. Koko perheelle suunnattu juttu.
      Kiitos Tuuli ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  5. Wow mikä matka! Hienot kuvat ja kiva porukka. Tallinna on mukava kaupunki, ohimennen muutaman kerran käynyt. Ja voi mitkä joulutunnelmat siellä jo onkaan. Mukavaa reissun jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matka oli onnistunut joka tavalla. Kivoja kohteita ja kiva porukka. Minä olen parin viimeisen vuoden aikana käynyt Tallinnassa useammankin kerran ja siellä riittää katseltavaa ja ihmeteltävää. Jenkkiläinen matkailusivusta Wanderu kertoi viikko sitten, että Tallinna on Pohjois-Euroopan runsaskulttuurisin kaupunki. Kyllä, Tallinnassa oli jo joulun tunnelmaa.
      Kiitos Irja kivasta kommentistasi. Mukavaa viikkoa!

      Poista
  6. Seurarinkin instasta teidän matkaanne ja kivalta näytti! Muutama tuttu bloggaajakin siellä matkassa näytti olevan ja uskon, että oli huippujoukko koolla.
    Tallinnassa olen viime vuosina käynyt ihan liian harvoin ja se näyttää kehittyvän koko ajan ja tarjoavan vaikka mitä kaunista ja voi sentään, herkullista - nälkä tuli noita sinun annoskuvia katsellessa - minäkin olen suuri kalaruokien ystävä;)
    Matkakertomuksen toista osaa odotellessa toivottelen oikein hyvää syksyn jatkoa, Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinnassa viihtyy aina. Meitä oli huippujoukko reissussa nauttimassa Tallinnan tunnelmia. Ja sinulle tuttuja bloggaajiakin. Tallinna kehittyy koko ajan ja kovaa vauhtia. Olen tehnyt toivelistan, missä siellä haluan jatkossa käydä. Ja minusta tuntuu, että ne toiveet toteutuvat piankin.
      Virolaiset ovat ylpeitä omasta keittiöstään ja siellä saa virolaista ruokaa. Turussa onkin vaikeampaa viedä vieraita paikkaan, jossa saa suomalaista ruokaa. / Ja vielä noista Tallinnan kalaruuista, ne ovat niin tuoreita ja maistuvia olleet, niitä aina pyrin tuolla syömään. Sinä varmaan ymmärrät suurena kalaruokien ystävänä ruokatottumuksiani.
      Matkakertomuksen toinen osa pitää saada pian eetteriin :)
      Kiitos kivasta kommentistasi Arja ja oikein hyvää syksyn jatkoa myös sinne <3

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Sitä se oli. Tallinna on hieno kaupunki. Ja tarjoaa aina jotain uutta. Ja ravintolat tarjoavat parastaan.

      Poista
  8. Mukava huomata että muuallakin halutaan käyttää lähellä tuotettuja raaka-aineita. Annokset näyttivät todella hyviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virossa ja Tallinnassa kiinnitetään valtavasti huomiota hyvään ruokaan. Ja ravintoloissa ne tehdään ensiluokkaisista läheltä tuotetuista ruoka-aineista. Luin tuossa juuri Yle.fi:n sivuilta, että suomalaiset lähtevät Virossa pidemmällekin kuin Tallinnaan hyvän ruuan perässä. Aikamoisia nautiskelijoita taidamme olla. Kiitos sinulle Unknown kivasta kommentistasi.

      Poista
  9. Kivan kuuloinen reissu teillä on ollut! Tuota sisustuskauppaa ihailinkin muutamasta instastorysta, aivan ihana <3
    Kaunista loppuviikkoa sinulle Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan huippureissu! Kivaa ohjelmaa ja kivaa seuraa. Shishi sisustusliike oli kuin joulun satumaa. Uskomaton Shishi. Kiitos Outi ja kaunista loppuviikkoa myös sinulle.
      Ps. Huomenna ollaan tulossa Espooseen :)

      Poista
  10. Olipa ihana reissu, ja hurjan hyvän näköisiä herkkuja.Myös tuo sisustusliike näyttää niin upealta! Mukavaa viikonloppua Tuula.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinnassa osataan tehdä ruokaa. Ja ravintolat tarjoavat kauniissa miljöissään herkkuja.
      Shishi valloittaa. Tavarat on tuotu esille niin upeasti. Minä olin kuin Liisa ihmemaassa.
      Kiitos Jael ja mukavaa viikonloppua myös Tel Aviviin <3

      Poista
  11. Ihania herkkuja ja tuo sisustusliike Shishi näyttää niin mun paikalta. Olen lähdössä ensi kuussa Tallinnaan, niin piti käydä heti kurkkaamassa osoite :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinnassa osataan tuo ruokakulttuuri. Herkkuja tekevät. Sinä olet lähdössä ensi kuussa Tallinnaan... Shishi on hieno paikka vierailla ennen joulua. Minäkin sieltä yhden ihanan joululahjan ostin. En vain voinut sitä esitellä, sillä en halua paljastaa joululahjaani :)
      Kiitos Diina-Maria kommentistasi ja mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  12. Vaikuttaa ihan supermahtavalle reissulle! Ihana nähdä että sielläkin on jo hiukan joulua - ja erittäin kateellisena katselen kyllä noita ruokia!

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu oli mahtava. Tänäänkin sitä vielä muistelin, kun kakkososaa siitä kirjoittelin. Tuo Shishi oli jo täydellisesti pukeutunut jouluun, muuten joulua näkyi vielä suhteellisen vähän. Virossa ja Tallinnassa tuo ruuanlaitto osataan. Luinkin tuossa yhden artikkelin, että jos ennen mentiin viinan perässä Tallinnaan, niin nyt mennään ruuan perässä sinne :)
      Kiitos paljon Hanna ja mukavaa viikonloppua sinne <3

      Poista
  13. Ihania matkakuvia!Minä tulin eilen Kreikasta, kaiholla sinne jäi vielä niin kesäiset säät +27.Mutta jospa tuon pimeimmän ajan nyt jaksaa jouluun saakka täällä kotimaassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikku! Sinä tulit kesäisistä Kreikan tunnelmista Suomeen. Tallinnassa oli samanlaiset ilmat kuin Suomessakin ehkä vähän lämpimämpää. Tuon Kreikan voimalla kyllä kestää marraskuun ja minäkin luulen, että marraskuu menee nopsaan, aika tuntuu juoksevan.
      Mukavaa tulevaa viikkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig