MOMENTS OF MY LIFE

USKO, TOIVO JA RAKKAUSMinulle soitti lehtimyyjä jo aikoja sitten.  Tarjosi Eeva-lehteä vuoden alusta tilaajalahjan kanssa. Minä tilasin Eeva-lehden ja nyt helmikuussa olen saanut myös tuon tilaajalahjan - Ristomatti Ratian suunnitteleman hopeariipuksen. Riipus on nimeltään Usko, toivo ja rakkaus. 

Tosi harvoin olen lehtimyyjiltä tilannut lehtiä, mutta nyt en voinut vastustaa kiusausta. Tunsin tuon Usko-toivo-rakkaus - korun tarinan ja kun tarinoista tykkään, niin minulle oli helppoa myydä lehden vuosikerta. Korun tarina menee suunilleen näin. Armi Ratia oli Tarmo Mannilta kysynyt, mikä on kaunein asia maailmassa. Tarmo oli sanonut sen olevan kristillisen ajatuksen: usko, toivo ja rakkaus.
Sanojen symbolit ovat risti, ankkuri ja sydän.Tiedättekö muuten, että tämä ajatus elää jouluisin suomenruotsalaisten rannikkopaikkakuntien talojen ikkunoissa. Ikkunoita koristavat risti-ankkuri-sydän -symbolit. 


Armi innostui asiasta, ja pohti, että noin kauniista ajatuksesta pitää tehdä koru Marimekolle. Koru jäi kuitenkin silloin toteuttamatta: ei onnistuttu tekemään Marimekon näköistä korua.  Noin viisitoista vuotta Armi Ratian  kuoleman jälkeen Ristomatti tarttui haasteeseen (vuonna 1995). Ja suunnitteli modernin usko-toivo-rakkaus-korun. Se tuli tuotantoon. Korulla on ikää jo yli 20 vuotta 

Ristomatti Ratia onkin sanonut, että tuskin koskaan hän on tehnyt mitään tuotetta näin abstrakteista lähtökohdista - pelkän tunnelatauksen voimalla. Hänen tuotteensahan perustuvat suurimmaksi osaksi käytännöllisyyteen. Korusta tuli kolmikantainen sydän, se pitää sisällään uskon, toivon ja rakkauden. Minulla on nyt tuo koru, koru on kovin pieni, mutta ranneketjuun sen kiinnitän. Korun ajatus on kaunis ja kiehtoo tällaisen kesäsaaristolaisen sydäntä - risti, ankkuri ja sydän. Ehkä sen joskus ripustan saarimökin ikkunaan.Vielä kuitenkin toivottelen valkoisia hankia ja aurinkoa! 

/Tuula


Ps. Onko tilaajalahja saanut sinut joskus tilaamaan lehden? 53 kommenttia

 1. Koru on kaunis, samoin tarina sen takana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Pienessä korussa on tarinaa. Se tekee korusta kiehtovan.
   Kivaa loppuviikkoa!

   Poista
 2. No joo...kunto+ tilasin kun sain craftin alusasun ;) Tosin tilasin Maku-lehden ihan lehtimyyjältä (ruksi seinään, ihmeitä tapahtuu), koska olin juuri miettinyt lehden tilaamista ( oli tullut minulle lahjana).
  Kaupanpäälle tuli vielä muutama Kotivinkkikin, joten ehkä sekin auttoi sen hetkistä tilaamispäätöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Craftin alusasu on kiva tilaajalahja. Hyvän tilauksen teit sinäkin :) Olen joskus selaillut tuota Maku-lehteä, nähtävästi on hyviä reseptejä. Pitääkin tutustua tarkemmin.
   Kivaa loppuviikkoa, Satu!

   Poista
 3. Minä olen sellainen fiilispohjalta lehtiä irtonumeroina ostava ihminen :)
  Koru ja siuhen liittyvä tarina ovat ihania ♡♡
  Kaunista päivää Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kuulun tuohon joukkoon, joka irtonumeroita ostaa. Silloin voi ostaa minkä lehden tahansa, aina sen mukaan, miten jutut kiinnostavat.
   Tuo Ratian koru nyt edesauttoi tässä Eeva-lehden tilaamisessa :)
   Kiitos Outi ja hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 4. kaunis koru, samoin sen tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Tarinat ovat mainio houkutin, ainakin minulle. Nyt sattui tarina ja koru olemaan kaunis yhdistelmä. Olen tyytyväinen :)
   Hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Koru ja tarina. Minua tarinat kiehtovat, enemmän kuin korut. Mutta nyt tulivat molemmat.
   Hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 6. Upea koru!
  Tilaajalahja ei ole minua houkutellut tilaamaan, mutta jos noin kauniin korun saa tilaajalahjana, niin voisin sortuakin tilaamaan.

  Nyt vasta huomasin, että tuo koru oli Eeva-lehden tilaajalahjana. Minäkin tilasin jokin aika sitten tuon samaisen lehden, mutta ei siinä kyllä tarjottu tuota lahjaksi. Tarkistin laskusta ja tilaajalahjana tulee Lumenen kosmetiikkasetti, hyvä sekin varmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Krisse! Sinäkin olet saaristolainen. Ja tiedän, että olet Marimekko-fani, joten olisit tilannut lehden, sen tiedän. Lumenen kosmetiikkasetti - ei paha! Olisinkohan tuohon sortunut? Sekin olisi voinut olla mahdollista.
   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 7. Kyllä sitä on joskus tullut sorruttua lehtitilaukseen kylkiäisen ansiosta:) Nykyään olen aikas kranttu ja mieluinen lehti lähtee mukaan irtonumerona, sekin harvoin.

  Kaunis koru ja tarina. Usko toivo rakkaus -symboliikka näkyy vahvana täällä länsirannikolla varsinkin joulun aikaan. Se sykähdyttää mieltä.

  Aurinkoisia päiviä Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minä ostan lehtiä irtonumeroina. Silloin saa sellaisia juttuja kuin haluaa.
   Tuo Usko, toivo, rakkaus -symboliikka tehosi minuun, kesäsaaristolaiseen. Hienosti tuon sanoit, se sykähdyttää mieltä.
   Kiitos Hannah ja aurinkoisia päiviä myös sinulle!

   Poista
 8. Ihana tuo koru ja on kovasti sun tyylinen.
  Itse neuvottelen aina tilaajalahjan vaihdosta vaikkapa ylimääräisiin lehtiin tai toisen lehden näytenumeroihin.Olen sitä paitsi pääasiassa irtonumero-ostaja. Tuon korun ottaisin kyllä mielelläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon AnnaMaija!
   Tuo onkin hyvä vinkki, että neuvottelee lehdistä, sillä harvemmin taitaa tarjolla olla näin mieleistä tilaajalahjaa. Irtonumerot ovat myös minun juttuni. Olipa kiva kuulla, että tykkäsit tästä korusta; sinulla on kauniita koruja!
   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 9. Minulla on sama koru. Sain myös lehden kylkiäisenä, mutta en tilannut korun takia. Koru onkin jäänyt käyttämättä, kun kotosalla olen ja muutenkin karttelen koruja arjessa. Ehkä töihin palattuani otan tuonkin käyttöön. Kaunis se on - erityisesti vähän paksumpaan sileäään ketjuun pujotettuna :). Oli mukava kuulla tarinasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on sama koru! Kiva kuulla. Ja annoit hyvän vinkin -> kaunis, paksumpaan sileään ketjuun pujotettuna. Tuo tarina tekee korusta kiehtovan, se on enemmän kuin koru.
   Kiitos Katja ja hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos rouva Kepponen. Tarina tekee pienestä korusta ison korun.
   Hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Satu! Kiva nähdä sinua täällä. Kiehtova on tarina pienellä korulla.
   Hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 12. No kerrankin ihana tilaajalalahja <3.
  Itse olen ollut todella helppo tapaus lehtimyyjille, kun aina olen tilannut kaiken, mikä vähänkin on kiinnostanut :). Enää en itsekään ollut kärryillä, mitä kaikkia lehtiä mulle tulee kunnes viimesyksyisen tavaranraivauksen yhteydessä kävin kaikki läpi ja peruin jokaikisen tilauksen. Nyt sitten satelee toinen toistaan parempia jatkotarjouksia, mutta olen päättänyt pysyä lujana ja pitää taukoa kaikista lehdistä. (kun on suuri osa niistä vanhoistakin lukematta...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt oli tilaajalahja kohdillaan :)
   Voi, mainio, sinä olet lehtimyyjien unelma. Ainakin ollut joskus.
   Olen lukenut blogistasi tuon tavaranraivausprojektisi. Noita lehtiähän sinulla oli ihan valtavasti. Kova homma hävittää lehtiä. Minulle on täysin mahdotonta hävittää lukemattomia lehtiä, välillä luettujakin. Hyvä, että pysyt lujana ja pidät paussia lehdistä.
   Kiitos Annukka ja hyvää loppuviikkoa <3

   Poista
 13. Kaunis koru ja kaunis tarina :)
  Minä tilaan lehtiä vähän fiiliksen mukaan - joskus en jaksa kuunnella lainkaan myyjän selitystä ja joskus taas jään juttelemaan ja kyselemään enemmänkin tietoa. Ja myönnän, että joskus olen tilaajalahjan vuoksi tilannut lehden... Tuo tilaajalahjahan on hiukan ongelmallinen lehden toimittajalle, mutta silti niitä kannattaa antaa tilaajille (tämä oli "sisäpiiritietoa" - hih ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Pia!
   Ahaa, olipa kiva kuulla sisäpiiritietoa. Tämä oli minun ensimmäinen tilaajalahjan vuoksi tehty lehtitilaus. No, Eeva-lehdestä tykkään ja usein sen olen ostanutkin irtonumerona. Mutta kyllä tuo tilaajalahja innosti tilaamaan pidemmäksi aikaa. Sanoinkin myyjälle, että nyt en pysty vastustamaan kiusausta.
   Hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 14. Kaunis tilaajalahja, tuon takia minäkin voisin lehden tilata :) Joskus olen tilannut tilaajalahjan takia jonkun lehden mutta nykyään en enää tilaile kun en mukamas niitä koskaan oikein ehdi lukemaan :) Mukavaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Onpa kiva lukea, että tilaajalahja herättää näin paljon sympatioita, sinäkin tykkäät siitä. Se on pieni, mutta sen tarina on iso.
   Ja kyllä se näin on, että tämä bloggaaminen haukkaa lukemiselta aikaa; ei lehtien lukemiseen ole niin paljon aikaa kuin ennen :) I know.
   Mukavaa loppuviikkoa sinulle :)

   Poista
 15. Kaunis lahja ja tarina korun takaa. Kerran tilasin lehden, kun sain marimekon kosmetiikkalaukun tilaajalahjana. Nykyään ostan irtolehtiä, vaihtelu mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Unelmoiden! Tilaajalahja on pieni ja kaunis ja tarina iso. Marimekon kosmetiikkalaukkukin kuulostaa kivalta lahjalta. Se on käyttölahja, joten siitä on iloa joka päivälle.
   Itsekin olen sellainen irtolehtien ostaja, voi ostaa lehtiä kiinnostuksen mukaan.
   Hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 16. Joskus muinoin sitä tuli tilattua lehti hyvän tilaajalahjan vuoksi. Nykyisin en niihin enää ole langennut. Kaunis koru ja nuo symbolit ikkunassa ovat minullekin tuttuja. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Houkutuksia nuo tilaajalahjat ovat. Kyllä ne jotenkin lehden hinnassa näkyvät. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun minäkin lahjaan lankesin. Ihan tyytyväinen olen, en tuota korua varmaan muuten olisi hankkinut, vaikka tarina on niin hieno. Ja liittyy osittain saaristoonkin.
   Kiitos Anni ja hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 17. Tavaroihin tosiaan kiintyy useasti juuri muistojen takia, tavarasta tulee jotenkin inhimillisempi. Ja siksi niistä on vaikea luopua. Ne muistot!
  Kolmikantasydän kätkee paljon sisälleen, jopa Tarmo Mannin. Minusta oli hienoa, että Armi oli taltioinut tämän Tarmo Mannin ja hänen käymänsä keskustelun. Se varmaan osaltaan innoitti myös Ristomattia. Armihan oli kaiken muun taiteellisuuden lisäksi myös erittäin hyvä kirjoittaja, joten näitä tarinoita on säilynyt.
  Kiitos kivasta kommentista, Sirpa! Ja hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavaroihin tosiaan kiintyy useasti juuri muistojen takia, tavarasta tulee jotenkin inhimillisempi. Ja siksi niistä on vaikea luopua. Ne muistot!
   Kolmikantasydän kätkee paljon sisälleen, jopa Tarmo Mannin. Minusta oli hienoa, että Armi oli taltioinut tämän Tarmo Mannin ja hänen käymänsä keskustelun. Se varmaan osaltaan innoitti myös Ristomattia. Armihan oli kaiken muun taiteellisuuden lisäksi myös erittäin hyvä kirjoittaja, joten näitä tarinoita on säilynyt.
   Kiitos kivasta kommentista, Sirpa! Ja hyvää loppuviikkoa!

   Poista
  2. Voi minua! Pudotin Sirpan kauniin kommentin. Ei näihin saa väsyneenä vastata. Silloin vain sählää. Kiitos vielä Sirpa, olen pahoillani, että kommentti häipyi, mutta tuossa vastauksessa edes vähän on keskusteluamme.
   Kiitos Sirpa ja hyvää perjantaita!

   Poista
 18. Oi tämä koru löytyy tyttäreltäni! Ihana tuo tarina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttärellä tämä koru! Sopii niin äideille kuin tyttärillekin. Tuo tarina tekee tästä korusta enemmän kuin se onkaan.
   Hyvää loppuviikkoa, Marita!

   Poista
 19. Koru on kaunis ja tarina ihana!
  Muistin tässä juuri että sain Esikois-poikani kuoleman jälkeen hänen silloiselta tyttöystävältään pienet usko, toivo, rakkaus riipukset.
  Enpä ole niitä aikoihin käyttänyt, mutta nyt kaivoin ne esille ja otan taas käyttöön!♡
  Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Titti <3
   On raskasta menettää oma lapsi. Menetyksistä suurin. Kauniin lahjan sait edesmenneen poikasi tyttöystävältä. Sen maailman kauneimman ajatuksen - korun muodossa. Ihanaa kun kaivoit korut esiin.
   Aurinkoista loppuviikkoa myös sinulle!

   Poista
 20. Todella kaunis koru! Minä yritän välttää tällä hetkelä uusien lehtien tilaamista, sillä ennestään tulee jo liikaa =D. Siksi en anna myyntipuheen mennä tilaajalahjoihin saakka, sillä tilattua varmasti tulisi =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katinka!
   Tuo on hyvä konsti, ettei tule tilatuksi uusia lehtiä. Jättää myyntipuhe kesken. Niin minäkin teen seuraavalla kerralla. Tämä sai mennä läpi :)
   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 21. Tunnustan, tilaan usein lehden juuri sen lahjan perusteella. Ruokakirja, tarjoiluastiat tai laadukas veitsisetti, mm. noilla minut on saatu tilaajaksi. On kyllä kaunis tuo riipus : )Meiltä muuten löytyy risti-sydän-ankkuri-symboli terassin ikkunasta, vaikkei suomenruotsalaisia ollakaan. Rannikolla kyllä asutaan. Kaunista alkavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kivoilta tuntuvat nuo sinun tilaajalahjasi. Onko ruokakirjalla ollut käyttöä? Teillä on terassin ikkunalla risti-ankkuri-sydän -symboli. Sopii meille kaikille rannikkoihmisille.
   Kiitos kivasta kommentista, Heli-Hannele ja kaunista alkavaa viikonvaihdetta toivottelen myös teille <3

   Poista
 22. Olipa kiva tarina tuon korun takana! =)
  Katsoo kyllä tuotakin korua ihan erilaisin silmin, kun tietää tarinan sen takana.
  Aina välillä tilaan lehtiä, kun on puhelinmyyjä soittanut. Kiinnostaa kyllä aina kuulla mitä on tilaajalahjana, mutta pääasia on kuitenkin lehti, joka kiinnostava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katri. Tuo, kun tuntee tarinan, se tekee kiinnostavammaksi - myös pienen korun.
   Lehti on se tärkein, minkä tilaa. Jos sen mukana saa vielä jotakin, mistä tykkää, niin se on sitä bonusta.
   Kaunista viikonloppua!

   Poista
 23. Kiva tarina. Täällä meilläpäin, Pohjanmaan rannikolla niitä usko-toivo-rakkaus-koristeita näkyy ikkunoissa paljon. Aiemmin niitä oli enimmäkseen ruotsalaisilla ja punavihreinä, nyt niitä on myös valkoisina ja pelkkinä punaisina. Mieheni teki joku joulu tv:lle ohjelman käsityöläisestä, joka tekee niitä. Ja meillekin kotiutui samalla ne valkoiset ikkunan koristeeksi.
  Ja tilaan kyllä paljon lehtiä, mutta en oikeastaan välitä niistä lahjoista. Monesti kyllä tulee lahjana muutama lehti jotakin toista lehteä. Myös lahjana tulleet ruoka- ja kukkakirjat on tullut luettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten kivaa tietoa usko-toivo-rakkaus -koristeista. Tuo ohjelma olisi ollut mielenkiintoista nähdä. Ehkä se tulee joskus uusintana. Ja teilläkin nyt valkoiset symbolit ikkunoissa.
   Ihan kivaa analyysia tässä on tullut tilaajalahjoista. Nuo muutama muu lehti mukaan tuntuu kiinnostavan ihmisiä. Ruoka- ja kukkakirjatkin ovat kiva lahja. Vaan toki se lehti on tärkein.
   Kiitos Eeviregina ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 24. Tuo koru löytyy täältäkin, se on ihana <3 Sydämellistä viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullakin tuo koru... pukee sinua! Kuten koko ajatuskin.
   Sydämellistä viikonloppua myös sinne <3

   Poista
 25. Kiitos vierailukutsusta!
  Kaunis koru <3
  - tilaan lehtiä puhelinmyyjiltä todella harvoin. Kun tilaan, pääasiassa syy on myyjän ulosanti, mukavaa rupattelua sopivaan aikaan päivästä sillä erotuksella, että lehti todella kiinnostaa. En muista koska olisin tehnyt tilauksen lahjan takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne! Kiva "nähdä" sinut täällä!
   Mainio näkökulma, jos myyjällä on hyvä ulosanti :)
   Myyvän teleoperaattoraattoriväen kanssa olen joutunut mielenkiintoisiin keskusteluihin muutama vuosi sitten, kun saariston puhe- ja datayhteyksiä ollaan ihmetelty ja mietitty puhelimitse.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 26. Tuula, minun elämän mottonikin tulee Armi Ratialta, mutta tätä korutarinaa en ollutkaan kuullut. Minulle tuli Eeva äidin tilaamana lahjana tammikuun lopulle. Nyt jos tuota tarjousta olisivat minulle yrittäneet, olisin voinut sortua.

  Olen sortunut kytkykauppaan, mutta en enää ikinä sorru huiveihin, sillä niitä riittää ja olen enmmän pocho-tyyppiä eli huivit saavat mennä edelleen. Korut ja joskus laukut ovat aika heikottavia kytkyjä:)

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena! Olisipa kiva kuulla tuo mottosi. En osaa keksiä, mikä se voisi olla.
   Tarinat "purevat" :)
   Mielenkiintoista, sinulla on lahjahuiveja! Onko ponchoja mahtanut ollakaan kytkyinä, liian kallis lahja, näkisin. Koruja ja laukkuja! Marimekon pikkupussukoita on joskus ollut kytkyinä.
   Tarkasti on lehtimaailma miettinyt kytkynsä, sen olen huomannut - jo tällä pienellä otoksella :)
   Kiitos ja mukavaa viikonloppua, Leena <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig