Ravintola Kappelin bliniperinteet alkavat jo tsaarinajoilta. Olin innoissani, kun sain kutsun blinikauden avajaisiin ja pääsin nauttimaan näin pitkästä ja hienosta perinteestä.
Tunnelmia Kappelista:
Ravintolan terassilla nautittiin ensin tervetuliaismalja ulkosoihtujen loimussa. Ja sen jälkeen nuoret kasakat toivottivat meidät tervetulleiksi sisälle ravintolaan. Blini on englanniksi Russian pan cake.
Kuvassa myös iloiset bloggaajat @souliina / Pauliina ja @sutkautuksia / Taru
Ilmassa oli jo paistuvien blinien houkutteleva tuoksu. Historian ystävänä minua kiehtoo ajatus, että blinien historia ulottuu yhtä kauas kuin Suomen ja Venäjän yhteinen aika.
Vuonna 1867 rakennettiin arkkitehti Hampus Dahlströmin suunnittelema ravintola. Paikalla oli aiemmin ollut myyntikoju, jota kutsuttiin Kappeliksi. Myyntikojun kutsumanimi periytyi tälle uudelle ravintolalle. Ravintola Kappelista tuli 1800 -luvun lopulla monien taiteilijoiden suosima kantapaikka. Ja vieraisiin kuuluivat muunmuassa runoilija Eino Leino, kirjailija Juhani Aho, taiteilija Akseli Gallen-Kallela ja säveltäjät Jean Sibelius ja Oskar Merikanto. Ravintola Kappelilla on huikea historia.
Blinit on tehty ravintola Kappelin vanhalla, kuuluisalla reseptillä. Olivat herkullisia. Ja lisukkeiden kera suussa sulavia. Lisukkeina oli sienisalaattia, punasipulia, suolakurkkuja, smetanaa, sillikaviaaria, siianmätiä ja poromoussea. Tämä blinien ystävä oli ruokataivaassa.
Jälkiruokana oli Créme brulée ja kuusijäätelöä. Kuusenkerkkää? Maistuivat samettisilta. Ja juomina oli illan aikana valinnan mukaan joko olutta tai valkoviiniä. Olut oli valittu blinien makuun sopivaksi. Viininä oli Chablis -viiniä. Viini muistuttaa maultaan shampanjaa. Vain kuplat puuttuvat. Se oli minun valintani.
Ja tunnelmallista iltaamme viihdytti Kalinka -orkesteri. Saimme kuulla kauniita venäläisklassikoita aina Moskovan valoista reippaseen Kalinkaan.
Oi, mikä ihana ilta! Lämmin kiitos Ravintola Kappeli ja Raflaamo
sekä Pieni Ideapuoti.
sekä Pieni Ideapuoti.
- Tuula
Ja nyt on ihan pakko kysyä: Maistuvatko blinit sinulle?
Ps. Yllätyksekseni luin tänään Iltalehdestä ravintola Kappelin suositun bliniohjeen, se on julkaistu eilen blinikauden avajaispäivän kunniaksi.
Tässä linkki ohjeeseen.
Minulle maistuu kaikki missä on lisukkeena mätiä! Ihanan näköinen paikka tuo Kappeli ja tunnelma katossa.
VastaaPoistaMinäkin olen mädin ystävä. Ja blini + mäti ovat loistava kombo. Kappeli on kuin jalokivi ihanissa valoissaan. Ja niin totta - tunnelma oli katossa.
PoistaKiitos Kristiina! Valoisaa tammikuuta!
Nam, nam, nam, blinit on omaakin suurta herkkua. Tällä kertaa en päässyt paikalle, mutta ehkä käydään vaikka miehen kanssa joku kerta nautiskelemassa. <3 Ihana ilta teillä ollut ja herkullinen.
VastaaPoistaPus Tuula. <3
Blinit ovat herkullisia. Harmittelimme, kun et päässyt paikalle. Meillä oli ihastuttava blinijuhla!
PoistaKappeli on kiva treffipaikka blineineen miehesi kanssa. Jos vain ehditte, niin kannattaa mennä herkuttelemaan.
Kiitos Tiia ja pus <3
Ihana paikka ja tilaisuus, ja blinit, ne onkin ihanaa herkkua:) Mukavaa viikkoa Tuula:)
VastaaPoistaTilaisuus ylitti odotukset. Kaikki oli niin kivasti järjestetty. Sisääntulo, musiikki, ihanat blinit lisukkeineen ja puitteet. Ihastutta blinijuhla.
PoistaKiitos Jael ja mukavaa tammikuun viikkoa Tel Aviviin!
Katselinkin instassa herkullisia kuvia! En ole tainnut koskaan maistaa blinejä, vaikka mieli olisi tehnyt. Yksi asia to do-listalle:) Mukavaa viikkoa!
VastaaPoistaInstassakin vietetään blinijuhlaa :)
PoistaMainio juttu to do -listalle - blinien maistelu. Blinit ja erilaiset lisukkeet, siinä ihastuttava kombo.
Kiitos Maikku ja ihanaa tammikuun viikkoa sinulle <3
Kyllä blinit maistuvat....olimme eilen Helsingissä katsomassa Chessiä ja mietimme ruokapaikkaa. Harmi, ettei tullut Kappeli mieleen, vaikka se siinä vieressä onkin.
VastaaPoistaTeatteri ja sen jälkeen blinit. Se olisi ollut herkullinen juttu. Itsekin olen teatterin jälkeen pohtinut ruokapaikkaa ja se onkin vaikeaa, jos ei ole etukäteen miettinyt minne mennä syömään.
PoistaJa sinä olet käynyt katsomassa Chessin. Tykkäsitkö? Itsellä pohdinnassa.
Kiitos sinä tuntematon kivasta kommentistasi. Mukavaa tammikuuta!
Ruokataivaassa kävimme ja tunnelma oli niin iloisa. Kiitos ihanasta seurasta <3<3
VastaaPoistaKaunis Kappeli ja herkulliset blinit. Se oli kyllä ruokataivas! Viihdyin mainiosti. Kiitos sinulle ihanasta seurasta Taru <3
PoistaToiveikasta tammikuuta!
Tykkään blineistä ja olen niitä syönyt sienisalaatin kanssa. Mädit ovat valitettavasti allergioivia minulle :(
VastaaPoistaKappeli on kyllä ihana paikka ja vähän harmittelin, kun en saanut kutsua tuonne. Olisin jo seuran takia tullut paikalle <3
Blinit käyvät mainiosti sienisalaatin kanssa. Sen totesin Kappelissa.
PoistaOlisipa ollut kiva nähdä sinut Kappelissa, mutta nyt kävi näin. Ihana tilaisuus.
Uusia juttuja tulee ja mekin tavataan Outi <3
Kaunista tammikuuta!
Oi, pääsit Kappeliin herkuttelemaan. Se on minulle yksi Helsingin rakkaimmista ravintoloista. Varmasti oli kivaa ja hyvää!
VastaaPoistaMeillä alkoi blinikausi poikkeuksellisesti jo joulupäivän iltana, kun laatikot ja muut sellaiset alkoivat kyllästyttää. Poikani paisteli ison pinon blinejä, kun me muut odottelimme kärsimättöminä ja kieli pikällä paistajan ympärillä. Häneltä juuri olemme saaneet joskus kymmenisen vuotta sitten kunnollisen valurautaisen blinipannun joululahjaksi. Kunnon pannu on ihan ehdoton juttu. Kyllä maistui punasipulisilpun, smetanan, tillin ja erilaisten mätien kanssa taivaalliselta! Ja mikä parasta, oli tosi kiva juttu jakaa vähän kokkailuvastuuta ;-)
Kappeli on niin ihastuttava paikka. En ihmettele, että se on sinulle yksi rakkaimmista ravintoloista Helsingissä. Ja ne Kappelin blinit! Ne olivat herkullisia!
PoistaJa teillä alkoi blinikausi jo joulupäivänä, sekin on hyvä blinipäivä. Ja poika paisteli blinejä, sekin oli varmasti yhtä juhlaa... niinkuin sanot, kokkailuvastuu jakautui. Minulla ei ole blinipannua. Pikkublinejä olen paistanut lettupannulla. Tuollainen valurautainen blinipannu olisi ihana!
Kiitos Leena kivasta kommentistasi! Ja mukavaa tammikuuta!
Oi, kyllä. Blinit ja mäti, nam! Pitää ehkä mennäkin Kappeliin parin viikon kuluttua synttäreillä syömään blinejä ja kokeilla Chablistakin :).
VastaaPoistaKiva postaus!
Blinit ja mäti - se on herkullinen kombo! Kappeliin synttäreillä syömään blinejä - sehän on ihastuttava paikka viettää synttäreitä. Ja tuo Chablis on loistovalinta blinien kanssa.
PoistaKiitos Heli kivasta kommentistasi ja herkullisia hetkiä synttäreillä!
En ole kuin varmaan ihan muutaman kerran maistanut, mutta muistelisin tykänneeni :)
VastaaPoistaBlinit ovat herkullisia. Niiden suosio on vuosi vuodelta kasvanut, enkä ihmettele. Mainio tammikuun ruoka :)
PoistaTämä täytyykin laittaa korvan taa. Blinejä tehtiin aikanaan koulussa kotsantunnilla.
VastaaPoistaLaitahan korvan taa :) Sinä onnellinen olet saanut opetella blinejä tekemään jo koulussa. Se on hyvä taito!
PoistaAi kun tekisi mieli blinejä! Tuo ois niin ihana paikka syödä, mutta kun on niin kaukana Oulusta...Ehkä joskus lomalla sitten. Ihanaa alkanutta vuotta sinulle <3
VastaaPoistaBlinit ovat herkullisia. Söisin niitä mielelläni tänäänkin. Kappeli on ihastuttava paikka, Oulusta on vain turhan pitkä matka sinne. Lomalla Helsinkiin ja Kappeliin, kannatan :)
PoistaKiitos Jaana ja ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle <3
Oi kyllä, rakastan blinejä! Ja olipas ihanaa nähdä :)
VastaaPoistaBlinit vievät kielen ja sydämen :) Oli niin kiva nähdä Kappelissa. Ihastuttava kohtaamispaikka!
PoistaIhania kuvia ja kuulosti kivalta reissulta! :)
VastaaPoistaKiitos Kati! Oli hyvä blinireissu. Herkullinen ja hauska!
PoistaKyllä, blinit ovat herkullisia ihanine päällisineen ja tietysti myös hyvää ruokajuomaa niiden kanssa. Meillä on ollut tapana aina talvella pitää pari blini-iltaa ystävien kanssa. Tältä talvelta vielä tulossa ja innokkaana odotan. Varsinkin nyt luettuasi tämän blogijuttusi blineistä on vesikielellä :)
VastaaPoistaBlinit ja niiden kanssa hyväruoka sekä ystävät. Siinä on ihanan illan resepti. Teillä on edessä kiva blinitapaaminen. Mainiota, jos tämä postaus innosti. Blinit kuuluvat talven herkkuihin.
PoistaKiitos Katri ja mukavaa tammikuuta!
Vesi kielellä täällä katselen! Nam!
VastaaPoistaAjattelin viikonloppuna tehdä blinejä itse, ensimmäistä kertaa. Saas nähdä miten onnistuu, mutta ohje on Kappelin.
Mukavaa loppuviikkoa <3
Nyt minä vesi kielellä muistelen tämän viikon maanantai -iltaa :) Ihana tammikuun juhla blinien kera.
PoistaOnnea blinien tekoon :) Kappelin blinit ovat erinomaisia!
Kiitos Marianna ja sinulle myös mukavaa loppuviikkoa <3
Kertakaikkisen ihastuttava ja iloinen postaus. 💕 En ole koskaan syönyt blinejä, se puute on korjattava tänä vuonna 😀 Kiitos reseptistä. Sitäkin enemmän kiitos historiikista, nautinnollista luettavaa. Maineikasta väkeä on vieraillut Kappelissa meitä ennen ja arkkitehdin etunimi Hampus pistää hymyilemään. Sisäänheittäjä - kasakat keräävät takuulla katseita. Kuusijäätelö - juuri tällä viikolla kuulin siitä ja uteliaisuus heräsi. 🌲 Tulipa elämyksiä postauksestasi. Mahdanko pyörtyä innosta jo menen livenä Kappeliin ? 😀 Antoisaa uutta vuotta 2019 sinulle!
VastaaPoistaKiitos Rita ihastuttavasta kommentistasi! Laitahan blinit sinne tämän vuoden to do-listalle :) Ihania talven herkkuja erilaisine lisukkeineen. Ja Kappelin blinejä on ilo suositella.
PoistaKappelissa kun istuu, niin sielllä voi tuntea historian havinaa ja siitä minä nautin :) Minuakin tuo arkkitehdin nimi hymyilytti, en ollut aikaisemmin törmännyt Hampus nimeen. Ja mikä oli astella sisään, kun iloiset kasakat toivottivat tervetulleeksi. Kuusijäätelö sopi mainiosti blinien jälkeen jälkiruuaksi.
En tiedä, jos pyörryt, kun menet Kappeliin, mutta sen tiedän, että tulet nauttimaan tunnelmasta ja maittavista blineistä.
Kiitos Rita ja antoisaa vuotta 2019 myös sinulle <3
En ole tainnut koskaan syödä blinejä. Mutta näyttivät oikein hyviltä, samoin lisukkeet!
VastaaPoistahttps://itserakkausjuttui.blogspot.com/
Me bloggaajat kun teemme noita to do -listoja, niin tässä olisi yksi juttu sinun listallesi - blineillä herkuttelu :) Suosittelen. Ja nuo lisukkeet ovat kuin piste i:n päälle.
PoistaKiitos Tia! Kaunista tammikuuta!