MOMENTS OF MY LIFE

NAIMAKAUPAT VEGASISSA - MUSIKAALI SAMPPALINNAN KESÄTEATTERISSA


"Runsas joukko Suomen musiikkiteatterin ammattilaisia on laskeutunut Turun Samppalinnan Las Vegasiin." Kun tuon otsikon luin, niin päätin että nyt jos koskaan menen Las Vegasiin, tämän lähemmäksi Vegas ei tule. Samppalinnan kesäteatteri  tuulimyllyn juurella tarjoaa upeat puitteet Las Vegasille...  ja kuinka ollakaan myös Havaijille.

Tänä kesänä ensi kertaa Suomessa ja koko Euroopassa saadaan nähdä tämä uusi musikaali, Naimakaupat Vegasissa / Honeymoon in Vegas. Ja vielä Samppalinnan hienossa kesäteatterissa. Miten onnistuu iso Broadwaylle tuotettu musikaali taivasalla ja kesäteatterissa?

Alkuasetelma on suloinen, nuori pari haluaa mennä naimisiin ja perustaa perheen. Nuoria näyttelevät ihana Betsy (Reeta Vestman) ja komea Jack (Antti Lang). Betsy on odottanut jo pitkään hääpäivää. Mutta naimisiinmeno ei ole lainkaan helppoa, sillä liiton tiellä on Jackin kuollut äiti (Satu Paavola), joka ilmestyy tämän tästä kummittelemaan. Jack on äidilleen luvannut hänen kuolinvuoteellaan, ettei koskaan mene naimisiin. Mikä neuvoksi?

Kuva: Samppalinnan teatteri Nuoripari päättää matkustaa Las Vegasiin päästäkseen eroon kummittelevan äidin vaikutusalueelta. Las Vegasissa pääsee naimisiin 24/7. Ja häät hoituvat tunnissa. Mutta siellä se seikkailu vasta alkaakin. Tapahtuu jännittäviä asioita ja hulvattomia käänteitä. Musikaali vie mennessään. Musiikki on mukaansa tempaavaa, voitteko kuvitella, että kesäteatterissa soittaa kahdeksanmiehinen livebändi! Musiikin on sovittanut Jussi Vahvaselkä. Hyvän tuulen swingiä kuullaan. Lavastusratkaisut on tehnyt Niina Suvitie. Samppalinnan teatterissa on pyörivä katsomo ja lavastukselliset ideat saavat välillä unohtamaan, että nyt istutaan kesäteatterissa. Havaijillekin matkataan. 

Kuva: Samppalinnan teatteri 

Veeti Kallio on Tom Korman, korttihai ja gangsteri Las Vegasissa. Tämä charmikas gangsteri on saada ihanaisen Betsyn rakastumaan itseensä. Ja minä ihastuin Veetin hienoon tulkintaan Auringosta pois -laulussa. Laulu kannattaa kuunnella tarkasti. Ja myös Antti Langin ja Reeta Vestmanin esittämät laulut ovat ihastuttavia. Taitavia laulajia ja näyttelijöitä kumpainenkin. Vaikka Betsy (Vestman) on romanttinen henkilö, niin hänestä löytyy kuitenkin särmää ja sisukkuutta ja niitä aineksia tässä roolissa tarvitaan ja paljon. Reeta Vestmania on ilo katsella, hän säteilee näyttämöllä.

Musikaalissa esintyy myös Marko Maunuksela. Hänellä on kaksoisrooli. Buddy Rocky'na  ja Roy Bacon'ina. Katsokaapa tarkasti tunnistatteko vuoden 2010 tangokuninkaan näyttämöllä. Lentävät Elvikset ovat mainio laulava joukko ja Maunuksela on toisessa roolissaan yksi Elviksistä. Las Vegasissa on kaikki mahdollista, jopa taivaalta putoavat Elvikset!

Kuva: Samppalinnan teatteri 

Jos joutuisin tiivistämään, niin tässä olisivat sanani: 
Posketonta menoa, loistavia laulajia, mukaansa tempaavaa musiikkia ja romantiikkaa! Hämmästyttävää, miten hienosti Broadway -musikaali toimii Samppalinnan puistossa! 

Turun Sanomista 3 poimintaa kultttuuriammattilaiselta:  
1. Naimakaupat Vegasissa on viihdyttävää kesäteatteria uuden musikaalin ystäville.
2. Näyttelijävalinnat ovat osuneet kohdilleen. Myös sivuosien roolitus. 
3. Musiikki on vaihtelevaa ja mukaansa tempaavaa. Elävä orkesteri on aina plussaa.


Jack (Antti Lang) ja Betsy (Reeta Westman) / kuva: Samppalinnan teatteri 

Saavatko Betsy ja Jack toisensa? Saadaanko onnellinen loppu? Loppumetreillä se selviää.  

Tämän kuvan olen ottanut aiemmin olleesta lehdistötilaisuudesta. Näytöksessähän ei kuvia saa ottaa. Tässä kuvassa myös Satu Paavola ja ja melkein tunnistamaton Marko Maunuksela. 

Lukijani, jos et ole vielä naimisissa, niin missä sinä haluaisit mennä naimisiin?
Oma vastaukseni: Jos tai kun menen vielä naimisiin niin meren rannalla, ehkä rantapaviljongissa... Olen avoliitossa.Onnellista alkavaa heinäkuuta! Ja nyt pääsee helposti Las Vegasiin! 
Suosittelen svengaavaa matkaa. 

- Tuula 


*Näin esityksen pressilipulla. 


Naimakaupat Vegasissa / Honeymoon in Vegas
Käsikirjoitus: Andrew Bergman
Musiikki ja sanoitukset: Jason Robert Brown
Suomennos: Heikki Sankari, Kristina ja Jussi Vahvaselkä
Ohjaus ja sovitus: Heikki Sankari
Ja vielä erityiskiitos äänisuunnittelulle:  Eero Auvinen
sekä äänitekniikalle: Konsta SavolainenTuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


28 kommenttia

 1. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja laadukkaalta! Juuri eilen puhuimme Naantalissa asuvan ystävättäreni kanssa kesäteattereiden tarjonnasta. Tarjontaa on paljon ja taso vaihtelee. On mistä valita. Jos asuisimme lähempänä, tulisimme mielellämme Turkuun ja Samppalinnaan.
  Täällä ovat tulevalla viikolla paikalliset musiikkijuhlat. Lähes kymmenen konserttia. Juhlien päätöskonsertissa esiintyvät saksofonisti Jukka Perko ja laulaja Johanna Iivanainen. Olemme menossa ja kahteen muuhunkin konserttiin.

  Tuula, toivottavasti "JOS TAI KUN" toteutuu ja toivottavasti sopiva merenranta sekä rantapaviljonki löytyvät! Kaunista ja ihanaa heinäkuuta sinulle ja kipparille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäteatterit kuuluvat Suomen kesään. Ja niinkuin sanot, taso vaihtelee. Samppalinna on niitä suurimpia ja suosituimpia kesäteattereita Suomessa ja se on vakiinnuttanut paikkansa kotimaisessa kulttuuritarjonnassa. Ja tänäkin vuonna siellä tehdään kunnianhimoista teatteria. Ja täytyy sanoa, että kesäteatteri on taas kerran onnistunut.
   Nuo teidän musiikkijuhlanne kuulostavat kiinnostavilta, sinne olisi kiva tulla. Saksofonisti Perkoa ihailen ja laulaja Johanna Iivanainen on tainnut valloittaa suomalaisten sydämet kauniilla äänellään ja sydämellisellä esiintymistyylillään. Hienoja konserttihetkiä teille. Kerrohan sitten tunnelmista.
   Ihana Marjatta! Jos ja kun toteutuu, niin toivottavasti toivomallani tavalla :) Kerroin terveisesi kipparille ja hän oli mielissään. Terveisiä myös sinne <3

   Poista
  2. Tuula, tämän vuoden kartanokonsertit ovat loppuunmyydyt, valitettavasti. Palaan asiaan ensi vuonna.
   Teille sopivia tuulia ja samalla on hyvä katsastaa hakusessa olevaa merenrantaa...!

   Poista
  3. Kiitos Marjatta <3 ja ihanaa heinäkuuta!

   Poista
 2. Silkkaa mahtavuutta. Ihana postaus.
  Minäpä olen ollut tässä Vegasissa jo kaksi kertaa.
  ...Tuleeko vielä kolmas?
  No, kesä ilman teatteria ei ole täydellinen.
  Nyt on. Kuten sinun tekstisikin.
  Äärettömän hyvä kuvaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen Titta! Ja sinä olet käynyt Vegasissa jo kaksi kertaa. Ehtivä olet. Minäkin menisin mielelläni toisen kerran. Uusi musikaali on onnistunut ja istuu hyvin Samppalinnan tuulimyllyn juurelle. Ja se musiikki! Toivottavasti se äänitetään. Onpahan loistavat laulajat mukana. Ja osaavat myös näytellä. Olin musikaalin nähtyäni ihan täpinöissäni.
   Kiitos vielä Titta innostavista sanoistasi ja ihanaa heinäkuuta!

   Poista
 3. Hauskalta kuulostaa! Kysymykseesi (vaikka olenkin naimisissa), niin menisin edelleen järven rannalla suomen luonnossa naimisiin niinkuin menimme �� meillä oli pienet mökkihäät, joissa oli pihalla runsaasti tilaa ja kauniit maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hauska ja jännittäväkin. Ilon ja naurun hetkiä oli katsomossa!
   Kuulostaa romanttiselta järvenrantahäät! Näen ihan mielessäni kauniin rannan ja koivuja. Ja mökki jos mikä on tunnelmallinen paikka hääpidoille.
   Kiitos kivasta kommentistasi Teresa!

   Poista
 4. Kesäteatterit on ihania! Ja kysymykseesi, niin naimisiin mielellään menisin jossain kauniissa puutarhassa tai vanhassa korkeakattoisessa puuladossa, joka on koristeltu kauniiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäteatterit kuuluvat Suomen kesään. Ne ovat ihania niinkuin sanot.
   Puutarhahäät kukkien keskellä, kuulostaa romanttiselta. Ja myös kauniisti koristeltu puulato, kuulostaa myös ihastuttavalta paikalta sanoa tahdon.
   Kiitos Marianne kivasta kommentistasi!

   Poista
 5. Muista Reeta Vestmanin Voice of Finland kilpailusta, upea ääni hänellä. Kuulostaa ihanalta teatteripaikalta ja esitys on varmasti ollut mukaansatempaava.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, jos sinä ehdit kurkkaamaan blogiini, niin muistat Reeta Vestmanin Voice of Finland -kilpailusta. Minäkin muistin hänet, kun luin esiintyjälistaa. Todella upeaääninen nainen, joka on kiertänyt maailmaa Husky Rescue -yhtyeen solistina. Hän sopi niin hyvin tuohon Betsyn rooliin. Ovat Antti Langin kanssa ihastuttava pari. Ja jotenkin parina niin tasavahvoja. Tykkäsin kovasti esityksestä ja musiikista! Ja Samppalinnan teatteri on hieno teatteri, ainutlaatuinen siellä tuulimyllyn katveessa.
   Kiitos paljon Outi ja ihanaa sunnuntai-iltaa myös sinulle!

   Poista
 6. Ihanat kesäteatterit! Varasin liput tänään Tuusulan Pokka pitää-esitykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäteatterit kuuluvat Suomen kesään! Olenkin kuullut tuon Pokka pitää -esityksen olevan hyvä. Marjon matkassa -blogi kirjoitti siitä kivan postauksen.
   Kiitos Ansu ja antoisaa kesäteatteria ja heleää heinäkuuta!

   Poista
 7. Kesäteatterit on ihania. Pääsisköhän kesällä nauttimaan jostain sellaisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Kesäteatterit kuuluvat kesään niinkuin mansikat ja herneetkin :)
   Toivottavasti ehdit lomallasi kesäteatterissa käydä.
   Kiitos Maiju ja heleää heinäkuuta!

   Poista
 8. Kirjoittelet Tuula ihan todella innostavia kuvauksia kulttuuritapahtumista.

  Tänä kesänä ei meillä taida aika Suomessa riittää kesäteatterille (harmi), mutta olen tainnut jo alkaa elää Sitten kun..-elämää.
  Ei vaiskaan, kaikkea muuta kivaa on jäljellä vielä tällekin kesälle syksystä puhumattakaan.

  Iloisia ajatuksia Turkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten kivasti sanot. Erilaiset kulttuuritapahtumat innostavat minua. Se ehkä näkyy :)
   Tiedän teidän olevan kiireisiä, kun Suomessa käytte. Eikä sitäkään vierailua kannata tehdä sekuntikellon kanssa :) Mutta Sitten kun...
   Onpa kiva katsastaa, mitä kesän ja syksyn tapahtumia teille tuleekaan.
   Kiitos paljon Leena ja iloisia ajatuksia myö sinne Amsterdamiin <3

   Poista
 9. Tämä on tämän kesän ihan must! Ja vielä kun rooleissa ovat Reetta Vestman ja Veeti Kallio - molemmat suosikkejani jo Kakola-musikaalista saakka. No - Veeti taisi olla jo aiemminkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoon musikaaliin on Samppalinnan kesäteatteri tarttunut ja siinä onnistunut. Must to see -juttu!
   Reeta Vestman on tässä niin ihastuttavaa Betsy. Ja Veeti Kallio on mahtava tyyppi. Minulla oli ilo jutella hänen kanssaan lehdistötilaisuudessa. Sanoin, että moneen hän ehtii. Ja Veeti vastasi, että kiirettä on pitänyt. Ensin hän hyppäsi Mamma Mia -musikaaliin miltei kylmiltään ja sen jälkeen alkoivatkin Vegasin harjoitukset. Ja minkä roolin hän tekeekään tässä Vegas -musikaalissa!
   Kiitos Arja ja heleää heinäkuuta!

   Poista
 10. Voi kun pääsisi katsomaan tuon kesäteatteriesityksen❤☀️☀️☀️Aurinkoa lomaasi Tuula☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristiina, tervetuloa Turkuun ja Samppalinnan kesäteatteriin :) Toivottavasti pääset tulemaan. Onpahan komea esitys. Ja hieno roolitus. Ja musiikki on mukaansatempaavaa!
   Kiitos Kristiina ja aurinkoa myös sinun lomaasi :)

   Poista
 11. Mun on tehnyt mieli mennä katsomaan tämä, vaikuttaa tosi kivalta! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on ilo suositella. Minä viihdyin mainiosti Las Vegasin maisemissa. Samppalinna on oiva ympäristö Hollywood -musikaalille. Se tuli todeistettua.
   Iso kiitos ja mukavaa heinäkuuta!

   Poista
 12. Kesäteatterit kuuluvat kesään! Mikä onkaan kivempaa kesällä kun olla katsomassa kivaa esitystä kesäisen kauniissa illassa. Siinä on jotain ihanaa taikaa!

  Aurinkoista viikkoa sinulle Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi niin samaa mieltä. Kesäteatterit ovat kuuluneet Suomen kesään jo ennenkuin festareista mitään puhuttiin. Ja Samppalinnan Las Vegas esitys on upea. Oli kuin olisi ollut Vegasissa. Esitys oli kuin taikaa :)
   Kiitos Tuulanneli ja aurinkoista viikkoa myös sinulle!

   Poista
 13. Tää kuulostaa muuten aika ammattimaiselta. Silloin kun vielä Suomessa olin oli kesäteatterikin (ainakin pahimmillaan) aikamoista kidutusta. No, siitä on kohta 20 vuotta. Veeti Kalliion muistan on ja on vaikea kuvitalla hänen roolissaan kiduttavan ketään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin pohdittu. Samppalinnassa tehdään kunnianhimoista ja ammattimaista kesäteatteria. Samppalinna on vakiinnuttanut paikkansa kesän kulttuuritarjonnassa. Sinne tulee väkeä linja-autoilla ympäri Suomen. Ovat onnistuneet taas tänäkin vuonna musikaalivalinnassaan.
   Veeti Kallio on loistava ja taitava tyyppi. Taipuu moneen. Minulla oli ilo lehdistötilaisuudessa jutella hänen kanssaan. Kyselin Mamma Mia -musikaalista. Veetihän hyppäsi musikaalin pienellä varoitusajalla ja harjoituksella. Ja lehdistöarvioiden mukaan onnistui hyvin. Veeti sanoi, että kiireeksi pisti. Mamma Mia pyöri kaikkiaan 92 kertaan ja katselijoita oli 94 000. Ja sitten hän lähti jo harjoittelemaan isoa roolia tässä Vegasin storyssa. Hattua nostan Veetille!
   Kiitos Johanna kivasta kommentistasi. Ihanaa kesää!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig