MOMENTS OF MY LIFE

DREAMTEAM - KOMEDIA ELÄMÄNHALLINNASTA


Ulkona paukkui pakkanen, kun suuntasimme Turun Kaupunginteatteriin katsomaan kevään uutuskomediaa Dreamteam. Lavastus oli niin lämpimänsävyinen Pienellä näyttämöllä, että kylmä kelikin unohtui samantien.

Dreamteam: Jutta (Minna Hämäläinen), Hanna (Ulla Reinikainen),
Mia (Riitta Salminen) ja Eeva (Ulla Koivuranta)Pieni näyttämö pursuu naisenergiaa. 

Dreamteam on psykologinen ja puhutteleva komedia tai pitäisikö sanoa draamakomedia, joka kertoo neljästä erilaisesta naisesta ja heidän päätöksestään perustaa yhteinen yritys nimeltään Dreamteam. Yritys tarjoaisi elämänhallintavalmennusta - tai niinkuin naiset itse sanovat unelmavalmennusta, valmennuksen avulla naiset voisivat tarjota kokonaisvaltaista ja energisoivaa apua nykyajan suorituskeskeisen elämän stressaamille ihmisille. Hyvinvointibisnes on iso trendi ja tämä näytelmä on tiukasti ajassa kiinni. 

Mutta ensin unelmien ammattilaisten tulee selvittää omat ongelmansa ja unelmansa. Ja miksi unelmat eivät heillä toteutuneet.


Roolisuoritukset ovat nokkelia

Tunnistin näistä rooleista jokaisesta jotakin itsestäni, hyviä puoliani ja ärsyttäviä puoliani. Välillä minua nauratti ja välillä häkellyttikin. Dreamteamin on kirjoittanut Minna Nurmelin, joka on helsinkiläinen freelance-ohjaaja ja näytelmäkirjailija. Ja tarkkasilmäinen elämän kuvaaja.

Dreamteam:

MIA (Riitta Salminen) on henkinen valmentaja ja Dreamteamin koolle kutsuva henkilö sekä yhdistävä tekijä näytelmän naisten välillä. Mian filosofiset pohdinnat tuntuivat tutuilta. Toisaalta en usko mihinkään ismeihin, vaan mielestäni oma hyvinvointi heijastuu läheisiinkin. Mia on uskottava ja tehokas valmentajan roolissaan. Mutta antaako hän tilaa toisille?

Mia ja Eeva

EEVA (Ulla Koivuranta) on ravitsemuskonsultti. Eeva on keski-iässä oleva eronnut nainen, joka on pudonnut pois työelämästä. Eeva on myötäilijä, joka haluaa viimeiseen asti välttää riitoja ja konflikteja muiden kanssa. Eeva on kyllä minua enemmän myötäilija enkä nojaa niin vahvasti muiden mielipiteisiin kuin hän, joissakin asioissa en ollenkaan. Mutta minäkin vältän viimeiseen asti konflikteja.

Hanna ja Jutta 

HANNA (Ulla Reinikainen) on ulkonäköcoach. Ulla Reinikainen tekee Hannan roolista herkullisen. Reinikaisen komedialliset kyvyt pääsevät tässä näytelmässä oikeuksiinsa. Dreamteamissa Hanna on moniosaaja, joka ei pääse hyödyntämään akateemisia tutkintojaan. Hänestä on tullut jonkinlainen ulkonäko-coach. Hän ymmärtää trendit ja yrittää tehdä töitä aina sillä alalla, joka kulloinkin on muodissa. Hannassa on lapsenomaisuutta ja hän siirtyy vauhdilla tunnetilasta toiseen.

Jutta 

JUTTA (Minna Hämäläinen) on sisustussuunnittelija. Jutta on eronnut ja avioero otti hänellä koville. Jutalla on kaksi lasta. Ja hän suorittaa elämäänsä eikä osaa oikein nauttia siitä. Isot tunteet ovat Jutalla sisällään. Jutta on nopeatempoinen ja sanoisinko kohtuuton. Jutan hahmon hauskuus syntyykin tuosta kohtuuttomuudesta. Hän käsittelee patoutumiaan tappelemalla erilaisten esineiden kanssa ja kilahtaa pienistä asioista. Usein sitä itsekin kilahtaa pienistä asioista, esim. kun avain on jäänyt sisälle ja pakkastakin on...Näytelmän alkuosa on mainiota tykitystä koko porukalta. Jokaisella naisella on oma vahva osaamisalueensa ja vahva halu tehdä Dreamteamin elämänhallintavalmennusta yhdessä. Ja yhdessä he ovat myös lähdössä matkalle lämpimään. Sen huipentumana kiivettäisiin vuorelle ja tultaisiin alas uusina ihmisinä.Mutta ennen toista näytöstä on väliaika...

Väliajalla syötiin Dreamteam -esityksen oma leivos nimeltään: Naisen sielu. Leivoksesta oli ollut kilpailu Facebookissa ja tämä herkullinen unelma voitti kisan. Leivoksen on suunnitellut Anja Munnukka ja sen on toteuttanut MBakery. Naisen sielussa maistuvat kirpakka vadelma, täyteläinen suklaa ja pehmeä mascarpone. Täydellinen leivos tähän esitykseen.

Eeva, Mia, Hanna ja Jutta rannalla

Väliajan jälkeen ollaan siirrytty kylmästä lämpimään, rannalle. Rannalla on rentoa ja rauhoittavaa. En voi kuin ihailla lavastaja Jani Uljaksen sekä valosuunnittelija Petri Suomisen kädenjälkeä. Rannalla aurinko todella paistaa ja meri on sininen, mutta valitettavasti muoviroskaakin merestä löytyy. 

Kaikki sujuu hienosti, kunnes Jutta avaa suunsa väärillä asioilla. Ja siinä sitä ollaan - jumissa. Välit alkavat auringon helottaessa rakoilla enemmänkin. Vaan sitten löytyy potentiaalinen asiakaskin. Miten Dreamteam osaa häneen suhtautua? Ja vuorellekin Dreamteam kiipeää... lattiasta nousee kaksi esiintymislavaa vuoriksi. Ihan huikeata. Vuorelle kiipeäminen on kasvun paikka. Sen huomaa myös Dreamteam.

Ja aurinko paistaa...

Näytelmän on ohjannut Satu Rasila ja hänen sanansa sopivat hyvin tähän loppuun:

"On muodikasta tehdä elämästään projekti, jossa hallitaan uraa, taloutta, fyysistä kuntoa, ruokavaliota ja kotiin kertyvää tavaraa. Elämä ei kuitenkaan suostu projektiksi.  Ja tämä tunnistettava, inhimillinen epäonnistumiseen tuomittu projektinhallinta on komedian ytimessä. Näytelmän kaikkiin naisiin on helppo samaistua. Ja samalla kun nauraa heille, nauraa myös itselleen ja ystävilleen. Nauru antaa myös armoa. Sen kautta voi sanoa itselleen, että minä riitän sellaisena kuin olen."

"Minä riitän sellaisena kuin olen."

Pukusuunnittelun on tehnyt Tuomas Lampinen ja asutkin kertovat Dreamteamin henkilöiden persoonista.  Naamioinnin on suunnitellut Heli Lindholm.


Vaikka katselijat olivat suurimmaksi osaksi naisia, niin suosittelen tätä komediaa myös miehille. Kippari oli kanssani tätä katsomassa ja viihtyi hyvin näytelmän tunnelmissa. Vielä kotonakin keskusteltiin ajasta ja sen ilmiöistä.Kiitos ajankohtaisesta näytelmästä Turun Kaupunginteatteri!

- Tuula

* Mukana kutsuvieraslipulla

Kuvat by Turun Kaupunginteatteri (kuvia ei esityksessä saa ottaa). 
Naisen sielun kuvasin itse :)  


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta.

https://www.instagram.com/tuulaslife/

22 kommenttia

 1. Naisen sielut näyttää hyviltä! :p :D Ihan loistava nimi.

  VastaaPoista
 2. Tuo Naisen sielu oli kuin piste i:n päälle tässä huikeassa komediassa. Loistava nimi ja loistava maku. Kiitos Jonna!

  VastaaPoista
 3. Leivos näyttää kyllä todella herkulta! Mutta esityskin vaikuttaisi kiinnostavalta. Minustakin löytyy vahvasti tuo konfliktien välttelijä. Yritän aina viimeiseen saakka hakea konsensusta -paitsi jos asia on minulle oikeasti todella tärkeä. Silloin voin olla raivostuttavan jäärä (kuulemma).
  Antoisaa maaliskuuta Kultturileidillemme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivoksessa oli koko naisen sielu - kirpeyttä ja makeutta :)
   Esitys oli todella kiinnostava. Hyvinvointibisnekset ovat tätä päivää. Oli mielenkiintoista huomata noissa naisissa samaistumispintaa vai pitääkö sanoa samastumispintaa.
   Vai olet sinä joskus jäärä :) Taidan olla minäkin, silloin kun tunnen asian.
   Kulttuurileide :D
   Kiitos kivasta kommentistasi ja antoisaa maaliskuuta Amsterdamiin!

   Poista
 4. Aivan ihana lämmin väri lavasteissa, kiinnitin siihen heti huomioni. Tämä kuulostaa aivan mahtavalta ja ajankohtaiselta näytelmältä - voi kun pääsisi katsomaan! Naisen sielu leivos on kertakaikkisen upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailen suuresti lavastajien työtä. Dreamteamissä Turun Kaupunginteatterin lavastaja Jani Uljas on taas onnistunut täydellisesti. Upeat värit ja tuo minimalistinen esineiden käyttö. Tehokasta ja kaunista. Tämä näytelmä pureutuu niin tähän aikaan. Tätä oli mielenkiintoista seurata. Ja näyttelijät ovat loistavia eläytymisessään. Niinkuin kerroinkin, löysin useita piirteitä itsestäni :)
   Kiitos Karoliina ja aurinkoista maaliskuuta!

   Poista
 5. Ihana teksti! Elin tuota näytelmää sana kerrallaan. Pidän näytelmistä jotka puhuttelevat ja joiden avulla saa uusia näkökulmia ja ajatusmaailmoja. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Teresa! Samoin minua kiinnostavat puhuttelevat näytelmät. Niistä saa paljon enemmän kuin vain sen parituntisen katsomossa. Tämäkin näytelmä avasi pienen palan tämän hetkistä maailmankuvaa, sitä miten elämästä tehdään projektia. Tänäänkin huomasin aprikoivani tätä näytelmää, kun luin yhden kolumnin.
   Aurinkoista maaliskuuta sinulle!

   Poista
 6. Muistelen nähneeni tästä jonkun toisen toteutuksen aikaisemmin, olisiko sitten ollut Espoossa.
  Ja muistelen, että vähän ristiriitaiset tunnelmat siitä jäi. Mutta sekin toki hyvä, sillä silloin näytelmä on kuitenkin joltain osin koskettanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuinkin kommenttisi johdosta googlaamaan. Tätä samaista komediaa on esitetty Suomen Kansallisteatterissa syksyllä 2014. Ehkä aika ei ollut silloin vielä kypsä tälle näytelmälle? No, samoista asioista puhuttiin jo silloinkin, mutta nykyään enenevässä määrin. Minä huomasin seuraavana päivänäkin miettiväni tämän komedian teemoja.
   Kiitos Pirkko kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Teatterissa käynti on tosi mukavaa :) Oli kiva tehdä myös tälläinen virtuaali-teatteri reissu :) Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä viihdyn niin teatterimaailmassa. Sieltä saa melkein aina reppuunsa pohdiskeltavaa. Ja se on mainio paikka rentoutua. Kiitos kun tulit virtuaaliteatteriin! :)
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 8. Pitäisi todellakin ottaa teatteri enemmän osaksi elämääni. Kulttuuri virkistää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä se löysit oikeat sanat - kulttuuri virkistää. Minä käyn aika useasti teatterissa, teatteri on mennyt ohi elokuvien minulla. Suosittelen ilolla teatteria kaikille!
   Kiitos paljon Iloinen Kulkuri ja mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 9. Hyvä kirjoituksesi herätti kiinnostukseni! Aurinkoa kohti! ☀️ Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Tuija! Tässä arvuuttelen kommentoijaa. Olisikohan Tuija M?
   Aurinkoista maaliskuuta!

   Poista
 10. Värikäs esitys elävästi kerrottuna, herättää halun nähdä se livenä. Kiitos. En ensin keksinyt, miksi Dreamteam vaikutti kovin tutulta. Sitten keksin. Tämä kappale esitettiin aikoinaan Kansallisteatterissa. Ajattelin mennä katsomaan sen. Jotain tuli väliin. Nythän olisi loistava tilaisuus korjata asia. Hyvää lauantai-illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos, Kirsti!
   Tuossa jo Pirkko aikaisemmassa kommentissa totesi, että hän on nähnyt tästä toisen toteutuksen aikaisemmin. Kyllä vain, tämä samainen näytelmä on esitetty Kansallisteatterissa vuonna 2014 - googlasin. Tämä on kevään uutuus Turun Kaupunginteatterissa, joten pyörii siellä ainakin koko kevään. Suosittelen. Mainio draamakomedia tästä ajasta ja ajan ilmiöistä.
   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 11. Onpa mielenkiintoisen oloinen, teatteriin ehtii liian harvoin! Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä aihe oli niin ajassa kiinni. Blogien ja some-elämän seuraajana tämä pisti ajattelemaan.
   Minä onnekseni saan käydä teatterissa vähän väliä.
   Kiitos Katja ja leppoisaa sunnuntaita myös sinne!

   Poista
 12. Kiitos esittelystä, herätti kiinnostuksen näytelmää kohtaan :). Tosi harvoin tulee käytyä teatterissa, seuraavaksi liput on varattuna Taru sormusten herrasta näytelmään.

  VastaaPoista
 13. Kiitos paljon! Dreamteam on ajankohtainen näytelmä, joten ymmärrän kiinnostuksesi.
  Mainiota, että sinulla on liput Taru sormusten herraan. Se on saanut paljon kehuja.
  Itse olen menossa sitä katsomaan ensi viikolla-
  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig