MOMENTS OF MY LIFE

TARU SORMUSTEN HERRASTA - TURUN KAUPUNGINTEATTERISSA


Minäkin päätin mennä katsomaan fantasiaklassikkoa Taru sormusten herrasta Turun Kaupunginteatteriin. Ja tähän alkuun pitää heti mainita, että en ole lukenut kirjoja enkä katsonut elokuvia tästä kuuluisasta tarinasta. Ja olen vähän nihkeästi muutenkin suhtautunut fantasiatarinoihin. 
Enkä paljoa etukäteistietoa tarinasta tarkistanut, sen tarkistin, että J.R.R. Tolkien (1892-1973) kirjoitti tämän merkittävän ja kiitetyn fantasiateoksensa (The Lord of the Rings) vuosina 1954-1955. Ja kirjan mainiot hobitit löysivät vielä suuremman yleisön Peter Jacksonin ohjaamana elokuvasarjana 2001-2003.

Keskeinen sisältö teatterissa: "Teatteriversio sormussaagasta tuo hobitit, velhot, örkit, haltiat ja mustat aaveratsastajat elävänä aivan silmiesi eteen. Vauhdikkaan seikkailun määränpäänä on Sauronin tuomiovuori ja näkymättömäksi tekevän sormuksen tuhoaminen. Vain onnistuminen aikeessa voi pelastaa Keski-Maan kansat. Avainroolissa hyvän ja pahan välisessä taistelussa on pienistä pienin, hobitti Frodo Reppuli."

Turun Kaupunginteatteri on tarttunut kunnianhimoiseen aiheeseen. Ja pohdinkin mielessäni, että teatteri hakee näin myös uudenlaista yleisöä vasta remontoituun teatteritaloon... kirja- ja elokuvasarjan faneja. Kerrassaan loistava valinta Turun Kaupunginteatterilta, esitys sopii kaikenikäisille. Niin Taru sormusten herrasta -faneille kuin myös meille, jotka emme tarinaa tunne ennestään. Oivallinen seikkailu kaikille fantasian ystäville. Itseäni en luokittele fantasian ystäväksi, mutta tästä seikkailusta minä nautin.Sami Keski-Vähälä on tehnyt käsikirjoituksen näytelmään. Ja kuulinkin faneilta, että se on oivallinen tiivistys. Näytelmä pohjautuu enemmän kirjoihin kuin elokuviin. Tarinassa neljä hobittia pääsee matkantekoon, heidän tehtävänsä on maagisen valtasormuksen kuljettaminen  ja sen tuhoaminen. Sormus täytyy pudottaa Mordorissa tuomiovuorelta liekkeihin. Muitakin liittyy sormussaattoon mukaan mm. velho Galdaf, kääpiö Gimlin sekä ihmiset Aragorn ja Boromir. 
Näytelmän pääroolissa on Stefan Karlsson hobitti Frodo Reppulina. "Hobitit ovat pienikokoisia, heillä on iloiset kasvot ja he nauravat herkästi." Frodo on harkitsevainen ja vakaa sekä rehti ja velvollisuudentuntoinen. Ja Stefan Karlsson onnistuu Frodona paremmin kuin hyvin. Myös Hannes Suominen nousee esiin  hobitti Sam'ina. Tanakalla Samilla (tanakkuudesta hän saa kuulla vähän väliä Klonkulta)  on kultainen sydän ja hän on uskollinen Frodolle loppuun asti. Samin ja Frodon ystävyyssuhde kestää, vaikka sitä kovasti koetellaankin. Muissa valloittavissa hobittien rooleissa ovat Teemu Aromaa (Merri)  ja Markus Riuttu (Pippin).

Mika Kujala onnistuu hienosti viisaan, velho Galdafin roolissa ja Markus Järvenpää Aragornin roolissa on mielestäni ihastuttava. Muistan Markus Järvenpään Turun Kaupunginteatterin näytelmästä  Robin Hoodin sydän. Ihailin jo silloin hänen miekkailutaitoaan. Ja ilokseni sain taas tässä näytöksessä hurjaa miekkailukohtausta ihastella. On sitä varmasti saanut harjoitella kuin myös muita näytelmän taiturimaisia ja akrobaattisia kohtauksia. Näytelmän koreografina ja apulaisohjaajana on toiminut Oula Kitti.Lavastuksen on tehnyt taitava Teemu Loikas! Matka tarjoaa sormuksen viejille monta hurjaa seikkailua. Kotipaikasta Konnun Repunpään suojista kuljetaan Morian uumeniin, Fangornin metsiin ja aina Mordorin porteille saakka. Ja missä lavasteissa! Keski-Maa rakentuu hienosti näyttämölle. Nousevat, laskevat ja pyörivät elementit rakentavat silmien eteen  Keski-Maan illuusion. Huikeita elementtejä tulee ja menee tässä seikkailussa. Kymmenissä paikoissa liikutaan: Morian synkissä kaivoksissa, Pomppivan Ponin majatalossa, joka nousee lattian läpi, Viimapäässä, Tuomiovuorella, Rautapihalla, Fangornin ikimetsässä... Jokainen paikka on upeasti suunniteltu ja rakentuu hienosti lavalle. Ja monia seikkailuja ja kymmeniä hahmoja kohdataan tällä jännittävällä matkalla. Sopuisat, puita muistuttavat entit ovat oiva osoitus teoksen huikeasta ilmeestä. Entit ovat sekä hahmo ja lavaste. 

Ja isot kiitokset ansaitsee myös vaatesuunnittelu. Asut hivelevät silmiä. Hobitteilla on arkiset asut maanläheisine väreineen ja ruutukuoseineen, niinkuin asiaan kuuluu. Aragornin viininpunainen nahka-asukokonaisuus on näyttävä ja se toimii hienosti miekkailukohtauksessa. Velho Gandalfin asut ovat komeita ja kunnioitusta herättäviä. Haltioilla on kevyet, pastellinsävyiset asut. Arwen Kultamarjalla (Anna Victoria Eriksson) ja Galadrielin (Kirsi Tarvainen) asut ovat aivan uskomattomat, kuninkaallisen ylhäiset. Hienossa esitteessä kerrotaan lisää tästä vaatesuunnittelijanaisesta, 150 fantasia-asun takana on pukusuunnittelija Pirjo Liiri-Majava.

Galadriel (Kirsi Taivainen) upeassa vaaleassa asussaan.

Miska Kaukonen sopii tässä kohtaa mainittavaksi. Hän tekee erinomaista työtä Klonkkuna. Klonkulla on ollut joskus tuo valtasormus ja hän halajaa sitä takaisin itselleen. Miska on juuri oikea valinta Klonkuksi. Hän tekee uskomattoman roolin traagisena ja riutuneena olentona. Myös stuntin (Jaakko Hutchings) käyttäminen hahmon kaksoisroolina toimi mainiosti. Se antoi Klonkulle lisää liikkumavaraa näyttämöllä. Lisäksi stuntti suoritti kaikki vaativimmat kiipeily- ja putoamistemput. Ja Klonkun ihonmyötäinen trikoo puki kantajaansa (kantajiansa) todella hyvin, sitä tuskin huomasi. Kylkikuut ja selkänikamat näkyivät "aidosti".

Klonkku (Miska Kaukonen)

Janne Teivainen (valosuunnittelu) ja Iiro Laakso (äänisuunnittelu) ovat kumpikin onnistuneet työssään erinomaisesti. Linnut laulavat ihanassa Konnussa ja näyttelijöiden äänet kuuluvat takariville saakka. Mustien ratsastajien hurjat äänet tulivat nauhalta, Tero Aallon toimesta. Naamiointisuunnittelun on tehnyt Minna Pilvinen; myös örkkimaskit ovat hänen suunnittelemansa.

Tälle ensi kertaa Tarun sormusten herrasta -katsojalle jäi paljon mieleen tarinasta ja hyvin pysyin juonessa mukana. Mutta jäi myös sellainen tunne, että haluaisin nähdä tämän tarun vielä uudelleenkin. Siinä oli niin monta tasoa ja niin paljon hahmoja, että ne toisella katsomisella tulisivat itselleni selkeämmiksi ja  tutummiksi. Mutta ensimmäinen kertakin vei hyvin tarinaan sisään. 
Oli hieno fantasiaspektaakkeli. Loistavaa työtä Turun Kaupunginteatteri!
Ja loistavaa työtä ohjaaja Mikko Kouki. Mikko Koukin sanoihin on hyvä lopettaa: "Niin kauan kuin joku jaksaa taistella hyvän puolesta, on toivoa."

Kiitos! Olipa aikamoinen matka Mordoriin! 

- Tuula 

Kuvat on ottanut Otto-Ville Väätäinen.

*Näin esityksen pressilipulla. 

Esityksiä on toukokuun puoliväliin asti, mutta kevät alkaa olla aika loppuunmyyty, yksittäisiä paikkoja kannattaa kysellä. 
Syksyn lippuja myydään jo. Hintakaan ei päätä huima. 
Esitys kestää 4h (kaksi väliaikaa) ja liput maksavat 21€ - 42€ 

Katso ajat täältä: Turun Kaupunginteatterin ohjelmistoTuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 


38 kommenttia

 1. Olipa mukava lukea sinun ajatuksesi tästä esityksestä. Olin viime viikolla tutustumassa teatteriin ja puvustamoa ja takatiloja kiertäessämme näin upeat lavasteet ja muuta rekvisiittaa. Tuli olo, että perheemme Taru sormusten herrasta -fanimme pitää ehdottomasti viedä katsomaan tuo esitys. Esityksen pituuden vuoksi mietin nuoremman tyttären kohtaloa; jaksaako hän katsoa tuon näytöksen, mutta uskon, että varaan koko porukalle liput. Kertomasi perusteella esitys tulee olemaan melkoinen elämys. Ihanan aurinkoista päivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatterin kulisseissa on kiva käydä. Olen itse myös tehnyt jossakin vaiheessa tutustumiskäynnin teatterin puvustamoon ja takatiloihin. Teidän kierroksellanne oli varmasti paljon Taru sormusten herran -tarpeistoa. Se on valtava produktio, johon tarvitaan paljon rekvisiittaa. Esitys oli todellakin elämys. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt teatterissa mitään noin valtavaa spektaakkelia. Ja katsomossa oli paljon nuoria. Tuo ikärajahan on 11 v.
   Kiitos kivasta kommentistasi, Anu ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 2. Oi, varmasti todellinen spektaakkeli! Kiitos hienosta avauksesta! Meillä tyttäret ovat Potterinsa ja Tolkiensa lukeneet, leffat nähneet ja tyystin fantasian viemiä - ehkä täten sitten saaneet vanhempansakin hiukan tähän lumoon;)

  Naantalin kälyni on jo houkutellut meitä tätä katsomaan, ehkä pitänee vain raivata tälle aikansa! Uskon upeaksi!

  Aurinkoa luoksesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Isoin spektaakkeli, jonka ole koskaan näyttämöllä nähnyt. Teillä on fantasiafaneja siellä perheessä. Ja vanhemmatkin ovat siinä sivussa ihastuneet fantasian maailmaan.
   Minä vasta alan tämän näytelmän nähtyäni tajuta fantasiatarinoitten lumon. Parempi myöhään :)
   Naantalin käly on oikeassa, kannattaa kalenteriin raivat aikaa Sormuksen herralle.
   Kiitos paljon Hannah ja aurinkoista viikonloppua sinne <3

   Poista
 3. Minäkään en ole varsinainen fantasia- tai skifi-fani, vaikka lapsille olen noita kirjoja lukenut paljonkin.
  Luulen, että parasta antia minulle tuolla voisi olla puvustuksen ja lavasteiden ihailu. Vaikka kuka tietää, joskus tarina voi imaista mukaansa kuin vahingossa. Ainakin kuvat kertoivat todella taiten tehdystä esityksestä.

  Iloista loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin oma juttunsa tuo fantasia- ja skifimaailma, ne jakavat kovasti ihmisiä. Olen iloinen, että kuitenkin lähdin Sormussaattueen matkaan, koin paljon uutta.
   Nyt kun Turussa on uudistettu tuo teatteri, niin minulle myös yksi teatterin suuri anti on lavasteitten ihaileminen. Uskomattomia juttuja pystyvät tekemään. Ja tämän näytelmän puvustus oli myös kerrassaan upea.
   Valtavan työ on teatterissa tehty tämän eteen. Ja se tulee yleisö kiittää!
   Kiitos Leena ja iloista loppuviikkoa myös Amsterdamiin!

   Poista
 4. Voi hitsit miten hienolta näyttää lavasteet, olin melko skeptinen tällaisen spektaakkelin onnistumisesta teatterin lavalla jo pelkästään tarinan visuaalisuuden vuoksi (kahlannut kirjat ja leffat), mutta kuvista päätellen taidan olla väärässä. Tämähän on ihan pakko nähdä. Onnea Turun kaupungin teatteri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lavasteet olivat kerrassaan uskomattomat. Meillä on nyt uudistettu ja viimeisen päälle moderni teatteri ja loistavat lavastesuunnittelijat, joten näyttämö elää upeasti. Lavalla on visuaalisuutta, akrobatiaa, pyrotekniikkaa... ja tuo hieno tarina!
   Suosittelen sinulle fantasiatarujen ystävälle tätä sydämestäni.
   Kiitos paljon Sari ja aurinkoista loppuviikkoa!

   Poista
 5. Vaikken varsinaisesti ole fantasina ystävä, näyttää ainakin lavastus huikealta! Tarina vie varmasti mennessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ihan tunnustaa, että minä lähdin katsomaan tätä tarinaa visuaalisuuden kautta. Mutta tarina vei myös mennessään ja visuaalista ihailtavaa riitti, enemmän kuin osasin kuvitellakaan.
   Kiitos Tuuli ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 6. Eipä voi muuta sanoa kuin että Wau <3
  Upealta näyttävät nuo lavasteet ja puvustus.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin huokailin aika ajoin tuolla katsomossa.
   Wau, nuo lavasteet ja puvustus - ihan huikeita ovat. Tämä on huikea spektaakkeli kokonaisuudessaan.
   Kiitos paljon Outi ja ihanaa loppuviikkoa myös sinne <3

   Poista
 7. Oi, tämä on sellainen mitä voisi mennä katsomaan :)
  Kiitos postauksesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina! Minusta tuntuu että kapteenin kanssa viihtyisitte hyvin tämän fantasiatarinan parissa. Upea ja mukaansatempaava esitys!
   Kiitos sinulle ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maiccu! En tiedä, mitä odotin, mutta tämä yllätti isosti. Mahtavaa teatteria.
   Mukavaa viikonloppua sinulle Maiccu!

   Poista
 9. Wautsi, oli kyllä todella hyvin kerrottu. Tarina kuuluukin itselleni suosikkeihin niin elokuvina kuin kirjana. :) Olisi kyllä mukava nähdä esitys, mutta taitaa jäädä näkemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nicola! Olipa kiva saada tällainen kommentti Sormusten herran fanilta :)
   Harmi, että sinulla jää esitys näkemättä. Olisi varmasti ollut sinun juttusi.
   Aurinkoa ja iloa viikonloppuun!

   Poista
 10. Ai miten upeaa ja jännää ! 💚 En ole juurikaan harrastanut fantasiaa, mutta viime aikoina olen ajatellut että voisi olla kiva tutustua Taruun sormusten herrasta. Siihen viitataan suosikkisarjassani The Big Bang Theory (Suomeksi Rillit huurussa) ja kiinnostus on herännyt. Siinä sarjassa yksi henkilö meni naamiaisiin Frodon asussa. Kiitos että selvitit kuka Frodo on 😀 Tykkäsin kovasti tästä postauksestasi, siitäkin syystä että teatteri kiinnostaa... ei niinkään katsomosta käsin, vaan olen lukenut oppiaineena draaman teoriaa ja näytelmiä. Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Minä totesin ystävälleni, että menin mukavuusalueeni ulkopuolelle, kun tätä Sormuksen herraa lähdin katsomaan. Sinänsä vähän ontuva vertaus, kun itse en muuta tehnyt kuin kävelin teatteriin... Mutta oli kiva tuuletella omia pinttymiään ja se kannatti :)
   Minulle on tuntematon sarja tuo The Big Bang Theory, mutta kuulostaa kivalta, että Frodon asu oli naamiaisasuna. Ihastuin tuohon valloittavaan Frodoon. Ja suuri suosikki näyttää olevan muuallakin maailmassa :)
   Sinä olet lukenut draaman teoriaa ja näytelmiä oppiaineena. Mietin tässä, että olisipa kiinnostavaa katsella erilaisia näytelmiä tuollaisella taustalla. Se avaisi niitä varmasti eri tavalla.
   Kiitos mielenkiintoisesta kommentistasi, Rita. Ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 11. Minulla ihan sama, että en ole kiinnostunut fantasiakirjallisuudesta. Mukavaa että näytelmä oli sinulle mieluisa. Upeat lavasteet. Kuvat näyttävät huimilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa jo Ritalle sanoin, että menin epämukavuusalueelleni, kun menin tätä katsomaan. Mutta olen iloinen, että tein sen. Tulin taas yhtä kokemusta rikkaammaksi ja Taru sormusten herrasta aukeni minullekin. Turussa lehdet kirjoittavat, että Kaupunginteatteri ylitti odotukset. Tässä kohtaa täytyy sanoa, että niin teatteri teki minullekin. Huomasin jännittyneenä seuraavani kaikkea lavalla. Upea esitys. Kiitos Marja ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 12. Näyttää hienolle! Siis miten paljon on panostettu lavastukseen ja puvustukseen. On varmasti ollut elämys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lavastus, puvustus, valot, äänitehosteet! Kaikkeen on satsattu hurjasti. Ja etukäteistyö on ollut pitkä. Mutta tulos on niinkuin sopivasti sanot - elämys!
   Kiitos Teresa ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 13. Kuulostaa todella upealta! Itse olen lukenut Tarun Sormusten Herrasta liian monta kertaa läpi, en enää osaa sanoa kuinka monta. Ja siksi vierastan ja vähän pelkäänkin muiden tulkintoja siitä. Mutta kuvista päätellen työtä on tehty tosissaan ja minusta on hienoa että näytelmä on tehty pohjaten kirjoihin eikä elokuviin, kuten kerroit. Olisi upeaa päästä itsekin katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän olet todellinen kirjojen fani Joanna! Tämä esitys on saanut paljon kiitosta siitä, että se on tehty pohjaten kirjoihin. Ja tiivistys on kuulemma tehty erinomaisesti. Tuohon en itse osaa sanoa mitään, kun en ole kirjoja lukenut, mutta juuri tätä on kovasti suitsutettu paikallisissa lehdissä. Minä vain nautin tuosta kokonaisuudesta, jonka lavalla näin. Upea fantasiaspektaakkeli. Tervetuloa Turkuun :)
   Kiitos Joanna ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 14. Olen nähnyt elokuvat moneen kertaan, joten tämä kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että Taru sormusten herrasta -elokuvien katsojaa tämä teatteri kiinnostaa kovasti. On mielenkiintoista seurata, miten näyttämöllä toteutetaan leffan toteutukset. Jos olisin itse nähnyt elokuvat, niin tuo kulma olisi ollut kiinnostavaa. Mutta nyt aion seuraavaksi katsoa elokuvat, kun tulevat taasen televisiosta, niin paljon tämä teatteri sytytti. Kirjatkin kiinnostaisivat, mutta niihin ei nyt ole aikaa.
   Kiitos Sussi kommentistasi ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 15. Hienot kuvat! Kuulosti ja näytti upealta näytökseltä, kiva kun pääsit tuon näkemään! Elokuvat on katsottu jälkikasvun kanssa useita kertoja:) Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä Sormusten herran -leffaharrastaja. Jälkikasvun kanssa pääsee mukaan uusiin seikkailuihin :)
   Olen iloinen, että tosiaan lähdin katsomaan teatteria. Minulla oli joku kynnys siihen, mutta onneksi ylitin sen. Olisin muuten jäänyt yhtä hienoa elämystä vaille.
   Kiitos paljon Päde ja mukavaa alkavaa viikkoa <3

   Poista
 16. Wau! En ole suurin LOTR-fani, mutta fantasiamaailma kiinnostaa kovin. Tällainen teatterimaailmaan tehty näytös vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja näkemisen arvoiselta. Kuvien ja kertomasi perusteella haluan ehdottomasti päästä katsomaan tämän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinua kiinnostaa fantasiamaailma... Minä olen jättänyt kaikki fantasiajutut katsomatta ennen tätä teatterielämystä, mutta nyt taidan kääntää kelkkani. Tajusin, että niillä on ansionsa. Tämä teatterimaailmaan siirretty LOTR on upea ja mielenkiintoinen seikkailu. Jos ihailen teatterintekijöitä, niin kyllä Tolkienkin saa ihailuni. Loistavaa mielikuvitusta tarvitaan, että pystyy rakentamaan tuollaisen maailman kirjoihin. Suosittelen ilolla teatteria :)
   Kiitos Johanna ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 17. Wow! Turkuun pisteet!
  Sukellan täällä kuviisi ja olen täysin haltioitunut puvuista ja lavasteista. Toteutus kuulostaa erinomaiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin :) Turussa tehdään komeaa teatteria!
   Minäkin, joka en fantasiaseikkailuista ole välittänyt, nautin joka hetki. Oli se upeaa katsottavaa.
   Täysiä katsomoita vetää!
   Kiitos Marianna ja samalla toivottelen sinulle mukavaa loppuviikkoa vuonoille!

   Poista
 18. En itse tykkää fantasiakirjallisuudesta, muttta itsekin olen tämän teatteriesityksenä käynyt katsomassa, ja siten se oli upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna-Mari! Tässä kaksi samanmoista - fantasiakirjallisuus ei kiinnosta. Mutta teatteri otti ja tehosi meihin. Henkeäsalpaavan upea esitys kokonaisuudessaan. Ja olin mielissäni, kun vähän vastaanhangoittelustani huolimatta tuota lähdin katsomaan.
   Kiitos Hanna-Mari ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 19. Olipa kiva lukea! Huikeat lavasteet, itse en niin ole fantasiakirjallisuuden ystävä mutta poika luki aikoinaan paljon joten kirjahyllystä löytyy mm tämä teos. Mukavaa viikkoa Tuula☀️☀️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kristiina! Tuntuu, että joka perheessä on joku fantasiakirjallisuuden ystävä ja siellä se on poika. En vieläkään tiedä jaksaisinko yli tuhatsivuista fantasiatarinaa lukea, mutta tämä teatterinäytäntö avasi hienon mahdollisuuden tutustua fantasiamaailmaan. Ainakin sain jonkinlaisen käsityksen siitä maailmasta. Ja pidin kovasti teatterin fantasiaesityksestä. Se oli kokonaisuutena komea!
   Kiitos Kristiina ja mukavaa viikonloppua <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig