MOMENTS OF MY LIFE

PARK HOTEL JA BLOGITREFFITOlipa kiva talviviikonloppu. Meillä oli blogitreffit lauantaina Åblogit -ryhmän kanssa Park Hotellissa Turun Puolalanpuiston kupeessa. Nämä kasvotusten tapaamiset ovat todella antoisia. Tullaan paremmin tutuiksi ja saadaan keskustella bloggaamisesta, joka on meille kaikille rakas juttu.


Treffipaikallamme, Park Hotellilla on kiehtova historia. Kauniin jugendhuvilan rakennutti yksityishuvilakseen Crichtonin telakanjohtaja John Edward Eager vuonna 1902. Talon pihalle rakennettiin myös talli kahdelle ratsuhevoselle. Kumpuileva puisto on ollut mainio alue ratsastaa. Yksityishuvila oli ensimmäinen kivirakennus koko Puolalanpuistossa, muut rakennukset olivat matalia puurakennuksia. Tämä komea kivitalo näkyi Rautatieasemalle asti. Arkkitehti Alex Nyströmin alkuperäiset rakennuspiirustukset ovat tallessa ja  nähtävillä hotellin aulassa. Turun taidemuseo valmistui Puolalanpuistoon vasta  kaksi vuotta myöhemmin eli 1904. 
Tämä upea jugendtalo oli yksityisomistuksessa eri omistajilla vuoteen 1956 asti. Silloin sen osti Turun Marttayhdistys ja perusti tiloihin maankuulun talouskoulun. Talouskoulu toimi tiloissa 1982 asti.

Vuonna 1984 Park Hotel aloitti toimintansa. Ja talon nykyiset omistajat Eva ja Zbigniew Dziedzic yhdessä poikansa Saul Paavolan kanssa alkoivat pyörittää Park Hotellia vuonna 1988. Talossa on nykyään 20 huonetta ja kaikki huoneet on sisustettu uniikeiksi. Joissain huoneissa on parveke ja sieltä voi kuunnella kesäisin linnunlaulua puistosta aamukahvia juodessa.Hotellin respassa 50-vuotias papukaija Jaakko toivottelee vieraat tervetulleiksi. Jaakko on kova poika vislailemaan, vaikka Jaakko onkin itseasiassa tyttö. Joskus on käynyt kömmähdys papukaijan sukupuolesta ja papukaijatyttö on saanut pojan nimen. 

Aamiaishuone 

Itse en ole koskaan yöpynyt hotellissa, mutta kaksissa ikimuistoisissa häissä olen ollut. Toisissa häissä morsiuspari tuotiin upealla hevoskyydillä Park Hotellin pihaan ja talon Salongissa vietettiin hääjuhlaa.

Hotellin romanttisen hääsviitin sänky 
 Kauniita ikkunoita 
Hienoja gobeliineja

Metsästäjän huone - ja niin sopiva väritys!Nyt pääsimme mukaan omistajan taloesittelyyn. Minä vähän myöhässä missasin pari huonetta, mutta näillä mennään. Omistaja kertoi, että heillä on kanta-asiakkaita, jotka haluavat aina saman huoneen sekä kanta-asiakkaita, jotka haluavat aina eri huoneen. Tulee erilainen hotellielämys joka kerta. Ja tuossa entisessä tallirakennuksessa on nykyään sauna ja sen yläkerrassa oleskelutila, jossa voi pitää pienimuotoisia kokouksia. 


Ja vielä hetki bloggaamiselle...  ja hakukoneoptimoinnille.  Kaikkien aikojen luetuin blogipostaukseni sivuaa myös Park Hotellia. Nimittäin ihana, edesmennyt laulaja Tamara Lund on asunut vanhempiensa kanssa tässä puistonlaidan jugendtalossa. Ja aina kun Tamara Lundista on ollut juttua televisiossa tai lehdistössä, niin blogipostaukseeni tulee lukuklikkauksia Googlen kautta, olen tainnut onnistua otsikossa. Jos joku haluaa kurkata, mitä olen kertonut Tamarasta ja tästä talosta, niin se löytyy täältä: 


Park Hotel syysasussaan.Tämä kuva on Tamara -postauksesta. 

 Iso kiitos Park Hotel, että pääsimme pitämään blogitapahtumaa näin 
upeissa puitteissa. 

- Tuula 


Löydät hotellista lisää täältä: Park Hotel

38 kommenttia

 1. Aivan ihana tuo talo. Lumiset kuvat hotellista saavat unohtamaan, että se on Suomessa. Mieleen tulee jotenkin Saksa, johtuu varmasti tuosta tyylistä.
  Ihanaa viikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta. Tuosta talosta tulee mieleen Saksa. Arkkitehti Alex (Alexander) Nyström oli kuitenkin suomalainen arkkitehti. Ja hän suunnitteli useita jugendtyylisiä rakennuksia Turkuun ja asui Turussa.
   Kiitos kivasta kommentistasi Outi ja ihanaa viikkoa Espooseen <3

   Poista
 2. Komppaan Outia eli tunsin olevani Saksassa tai Itävallassa:)

  Tämä hotelli pitää kerran elämässä testata, vaikkakin Turusta ajaa äidille vain runsaan tunnin.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sinun ja Outin kanssa samaa mieltä. Jos tämä talo minulle näytettäisiin ilman mitään tietoja siitä, niin Saksaan tai Itävaltaan talon sijoittaisin.
   Once in a lifetime -hotelli. Kuulostaa kivalta. Ja kesäaikaan! Hotellista on lyhyt matka Turun Taidemuseoon, kävelykadulle ja torillekin.
   Tervetuloa ihana Leena <3

   Poista
 3. Oli kiva nähdä taas ja tutustua lisää! Park Hotelli poikkeaa täysin Turun muusta hotellitarjonnasta ja sen sijainti... ❤️ Näin niin itseni istumassa kahvimukeineni tuolla parvekkeella puistoa ihaillen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä nykytermi hotellille taitaa olla boutique - hotelli. Ja sitä tämä Park Hotel on erilaisine huoneineen. Ja sijainti puiston laidassa keskellä Turkua! Ihanteellinen paikka.
   Ja minä voin kuvitella sinut istumassa tuolla parvekkeella kesäisenä aamuna lintujen laulaessa puiston puissa.
   Oli todella kiva nähdä! Titta tuossa vihjaisi, että kesällä piknikillä Puolalanpuistossa tavattaisiin:) Mukavaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 4. Olipa kiva taas treffata pitkästä aikaa♡ Upeat kuvat ja postaus, kuten myös Tamara♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Ja olen iloinen, että olet toipumassa. Nämä ovat kyllä niin mukavia ja innostavia, nämä blogitreffit. Kiitos mukavasta kommentistasi. Ja Tamarankin luit. Liittyy niin tähän taloon :)
   Valoisaa ja mukavaa viikkoa sinulle Teija <3

   Poista
 5. Minä niin tykkään näistä postauksistasi, kun saan aina uutta mielenkiintoista tietoa. Luin myös jutun Tamara Lundista. Sekin oli tosi kiinnostava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Ansu, sinä olet kyllä niin inspiroiva blogin lukija. Sinun kommenttisi aina ilahduttavat minua. Nyt oli pakko pistää tuo Tamarakin juttuun mukaan, kun sopi niin hyvin tähän Park Hotel -juttuun.
   Sinulle lämmin kiitos mukavista sanoistasi ja valoisaa viikkoa!

   Poista
 6. Tuo on kyllä näyttävä talo. Sisällä en ole kyllä koskaan käynyt, ulkoa päin vain ihastellut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä näyttävä talo ja erilainen talo kaupungin talojen joukossa. Ja tuo paikka puiston laidalla on ihanteellinen. Kiva kun tulit nyt mukaani blogikierrokselle taloon :)
   Kiitos Katri ja valoisaa viikkoa sinulle!

   Poista
 7. Olipa ihana postaus aiheesta ja mukavasta päivästä. Sinulla se on sana hallussa <3. Oli myös mukavaa taas tavata ja vaihtaa nopeasti kuulumisia, oon sun suuri fani - sinulta haluaisin oppia niin paljon! Toivottavasti nähdään taas pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutta ihana, kiitos mukavista sanoistasi! Minä täällä hymyilen. Oli todella kiva tavata ja jutustella. Sinä olet osaava bloggaaja, jolla on vielä kaiken lisäksi hyvä maku. Olen ihaillut sisustustöitäsi. Minä myös toivon, että nähdään taas pian. Kommenttisi kyllä sokeroi päiväni - kaunis kiitos siitä! Valoisaa viikkoa, Jutta!

   Poista
 8. Voi miten kiva katsaus upeasta hotellista! Oli kiva taas nähdä sinua ja muita bloggaajasisaria - päässä pyöri monenmoista vielä pitkälle sunnuntaihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Arja! Minä niin tykkään näistä blogitapaamisista. On kiva tavata bloggaajia kasvokkain. Ja oli kiva tavata sinut. Kyllä, saa aina uusia ajatuksia ja ideoita mukaan!
   Hyvää alkanutta viikkoa!

   Poista
 9. Tämä talo ja sen pihapiiri on yksi kauneimmista Turun rakennuksista. Olen aina miettinyt tuon talon alkuperää ja nythän se tuli selväksi. Sisällä en ole vielä koskaan ollut. Monesti olen hotellia Turusta varatessani käynyt myös tämän hotellin sivuilla, mutta aina olen sitten kuitenkin päätynyt edullisempaan, joskaan ei varmaan parempaan vaihtoehtoon! Ehkä vielä joskus pääsen tänne.
  Ei mutta olenhan minä tuolla sisälläkin ollut. Kävin nimittäin nuoruudessani jonkinlaisen iltakurssin kodinhoidosta Marttojen talouskoulussa. Mutta tänä päivänä siellä varmaan näyttää aivan erilaiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi. Talo on vielä niin upealla paikalla. Keskustassa, mutta kuitenkin kaukana keskustan äänistä. Idyllinen hotelli!
   Sinä olet käynyt legendaarisessa Marttojen talouskoulussa. Siellä oli siis iltakurssejakin, mielenkiintoista. Talon ulkokuori on varmasti suurinpiirtein samanlainen, mutta talo sisältä on käynyt läpi suuria muutoksia, jotta vastaa hotellitoimintaa.
   Kiitos Kristiina kiinnostavasta kommentistasi.Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 10. Onpa hieno Jugend hotelli ja nuo huoneet varsinkin arvokkaine sekä juhlavine huoneineen. Mieleen tulee hiukan Imatran jugendlinna, tosin se on modernempi sisältä, mutta myös sieltä löytyy erilaisia huoneita. Olipa kiva kurkistaa tänne. Mukavaa aurinkoista talvipäivää Tuula :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä mielleyhtymä! Imatran jugendlinnassa ja Park Hotellissa on jotain samaa, tosin Imatran hotelli on paljon isompi. Erilaiset huoneet on houkutteleva vaihtoehto kanta-asiakkaille. Minua vähän harmittaa, kun vähän myöhästyin esittelystä ja pari huonetta jäi katsastamatta, mutta näistäkin saa jo jonkinlaista kuvaa. Kiva kun tulit kurkistamaan! Kiitos Sari ja mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 11. Voi miten on kaunis hotelli niin ulkoa kuin sisältäkin! Hurjan kivoja on myös tuollaiset tapaamiset, kiva on päästä kuulumisia/ajatuksia vaihtamaan ihan kasvokkain ja varmasti hauskaa riittää:) Ihanaa alkanutta viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Park Hotel on kyllä helmi Turun hotellitarjonnassa. Upealla paikalla, upea hotelli!
   Nämä blogitapaamiset ovat niin kivoja. Kirjoittaminen kun on sellaista yksinäistä puurtamista, niin nämä tapaamiset antavat ihan uutta henkeä. Ja todella, hauskaa meillä oli.
   Kiitos paljon Päde <3 ja mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 12. Olipa kiva treffipaikka. Harmittaa vietävästi, etten päässyt mukaan. Toivottavasti uusia treffejä tulee pian :)
  Minäkin olen ollut ystävien häissä joskus tuolla, oikein tunnelmallinen paikka siihen tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Celia, olisin niin mielelläni nähnyt sinut joukossamme. Oli upea treffipaikka! Ja oli niin kiva tavata muita bloggaajia. Park Hotel on todella oiva paikka häihin. Paikka lisää juhlien romanttisuutta. Toki sopii muihinkin juhliin.
   Kiitos Celia ja mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 13. Viehättävä rakennus ♥Mukavia tuonkaltaiset tapaamiset ja kiva kun jaat sisältöä täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Park Hotel on todella viehättävä paikka. Ja tuntuu kuin ei Turussa oltaisikaan, niin paljon tuon hotellin ulkonäkö poikkeaa muista Turun taloista. Nuo tapaamiset ovat kivoja ja antavat aina uusia ajatuksia tulevaan.
   Kiitos Maiccu ja mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 14. Ihana toi eka kuva jossa kuuset kuurassa! Kyllä on hieno talo. Oli tosi kiva tavata Tuula!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihastuttava keli kuuraisille kuville, sormet vain palelivat :)
   Hieno talo, hienolla paikalla puiston laidassa.
   Kiitos Camilla, oli tosi kiva tavata myös sinut <3

   Poista
 15. Olen käynyt kerran Park Hotellissa pari vuotta sitten moikkaamassa tuttavia. Kalajoen Yrittäjät olivat Turussa tutustumassa ja majoittuivat tänne. Kaunis paikka ja herkullinen skumppa aamiainen :) Tämän vuoksi oli mukava lukea tämä postaus, kiitos infosta Tuula :)
  Leppoisaa iltaa <3
  Ps. Kiitos tuosta vinkistä, käyn lukemassa Tamarasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Park Hotel on sinulle tuttu paikka:) Jos jonnekin niin tuonne sopii herkullinen skumppa-aamiainen. On kyllä idyllinen hotelli, idyllisessä paikassa. Olipa kiva, kun tämä postaus osui :)
   Kiitos paljon Nina ja mukavaa talvista viikkoa <3

   Poista
 16. Park Hotel oli meidän hääyöpaikkamme vuonna 2000 (hääjuhla oli saarella ja laivalla tultiin takaisin Auran rantaan) ja tykkäsimme siitä kovasti. Juuri puhuimme miehen kanssa, että seuraavan kerran Turussa yövyttäessä mennään tuonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olette kyllä hienosti osanneet valita hääyöpaikkanne. Ei romanttisempaa hotellia voi olla ja millä paikalla. Jos minäkin asuisin muualla, niin tänne tulisin :) Siellä salongissa, missä me kokoonnuimme oli seinillä tauluja, joissa oli hotellin vieraita. Ja arvovaltaisia vieraita (ulkomaisia ja suomalaisia) on hotellissa käynyt. Varmastikin heidän luvallaan olivat nuo taulut seinissä.
   Kiitos Minna ja mukavaa talvista viikkoa!

   Poista
 17. On upea hotelli! Katsoin instan puolelta, että kävitte myös Gdanskissa laivareissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se. Oikea boutique -hotelli. Ja kauniin puiston laidassa.
   Gdanskissa tuli käytyä - laivalla. Matka sinne kesti 22 tuntia. Baltic Princess vietiin telakalla uudistettavaksi. Oli mielenkiintoinen ja kiva reissu. Kuvittelin, että olisin enemmän kuvia laittanut instaan, mutta Gotlannin jälkeen ei ollut internetyhteyttä. Kolmetoista tuntia ilman yhteyksiä. Laiva ei ollut ilman yhteyksiä, laivan yhteydet kulkevat sateelliitin kautta.
   Kiitos Aikku ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 18. Todella kaunis rakennus sekä sisämiljöö. Jaakosta olinkin kuullut aiemminkin, mutten ollut tajunnut, että papukaijat voivat olla niin pitkäikäisiä, huh sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rakennus on tosiaan suomalaisittain erilainen. Upea rakennus kylläkin ja paikka on mitä parhain puiston laidassa. En huomannut kysyä, miten vanhaksi papukaijat voivat elää. Jaakko oli kyllä kovin virkeä ja vislaili innoissaan. Ei uskoisi 50:ksi tipuksi :) Täytyypä googlettaa tuo papukaijojen ikä. Kiitos Vintagentti ja mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 19. Hotelli on todella ihana, olemme yöpyneet siellä Turun reisuilla usemman kertaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle tuttu hotelli. Eikö olekin loistavalla paikalla ihastuttava hotelli. Hetkessä pääsee pois kaupungin hyörinästä. Ja kaikki on kuitenkin niin lähellä. Tuossa hotellissa viihtyy.
   Kiitos Sussi ja kohta on helmikuu! Mukavia tammikuun viimeisiä päivä sinulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig