MOMENTS OF MY LIFE

VIIKONLOPPUNA KIRJA- JA RUOKAMESSUILLAKirjamessut ei ol pelkästäs kirjamessut, vaa nee o myäski elämämenomessut. Siäl näke ajankohtassi aihei, kuule hauskoi ja kiinnostavi haastattelui ja treffa jännittävi ihmissi”. 
Siinä se on! Kirjamessujen hieno anti Heli Laaksosen viisain sanoin. Ja messujen antia olivat myös Ruoka- ja viinimessut.


Lähdenkin heti näistä ajankohtaisista aiheista liikkeelle. Ja piipahdan ensin applikaatio-asioissa kesäkuiseen Pietariin, syy selviää... Eremitaasin jättimäisessä museossa (365 huonetta)  oli otettu käyttöön älypuhelimeen ladattava applikaatio - link.  Appsin kanssa oli helppo suunnistaa noissa valtavissa tiloissa ja se kertoi taulujen ja taideteosten taustat ja tekijät. Olin kovasti innoissani tuosta jutusta.

Ja kuinka ollakaan Kirjamessuilla pysähdyin Turku Game Labin osastolle. Ystävällinen nuorimies esitteli minulle Turun Linnaan tehtävää applikaatiota, jossa olisi samanmoiset mahdollisuudet tutustua Turun Linnaan kuin Eremitaasinkin applikaatiossa. Pääsin jo nyt tutustumaan linnanpihaan ja linnan taideteoksiin, vaikka applikaatio ei vielä ollutkaan valmis eikä linnassa käytössä. Mielenkiinnolla odotan, milloin linnassa se otetaan käyttöön. Haluan ehdottomasti mennä kokeilemaan sitä aidossa ympäristössä.

Turku Game Lab-osasto Ja lisää messukierrosta:

Turun Kirjamessujen teemamaa oli Saksa. Kun olin hetken kulkenut messuilla, niin vastaani tuli entinen työkaverini Tuija, saksan kielen taitaja ja ahkera kirjojen lukija. Hänen messukassistaan löytyi Venäjältä Saksaan muuttaneen ja monissa maissa tunnetun kirjailijan Wladimir Kaminerin uutuuskirja Venäläiset naapurini. Wladimir Kaminer oli henkilökohtaisesti kertomassa kirjastaan messuilla.

Saksateemaan liittyvä Saksan sodanjälkeisen historian arpia - keskustelu jäi minulta näkemättä ja kuulematta, vaikka sen olin etukäteen ruksannutkin yhdeksi mielenkiintoiseksi aiheeksi mennä kuuntelemaan. Messuilla kun on kiire kuulla ja nähdä paljon ja tuttujakin tulee vastaan, niinpä joku kiinnostava juttu vain menee ohi. Ostin kuitenkin Katarina Baerin kirjan: He olivat natseja. Kirja kertoo Katarina Baerin isovanhemmista. Odotan jo kovasti tuota lukukokemusta! 


Presidentti Tarja Halonen ahkeroi messuilla. Hän avasi Turun Kirjamessut ja oli keskustelemassa kahdessa muussa paneelissa. Itse olin kuuntelemassa aihetta Suomi suurten valintojen edessä. Mille arvoille Suomea rakennetaan. Tarja Halosen kanssa keskustelivat arkkipiispa Kari Mäkinen ja arkkipiispa Leo. Puheenjohtajana toimi pastori Mari Leppänen.


Ja erilaiset haastattelut olivat kiinnostavia. Tieto-lavalle nousivat peräjälkeen Esko Seppänen ja Jan Vapaavuori. Molemmilta on ilmestynyt kirja tänä vuonna. Kaksi henkilöä, jotka katselevat Suomen tilannetta vähän eri vinkkelistä. Esko Seppäsen kirja kertoo: Mistä Suomi vaikenee? Jan Vapaavuoren kirja: Puoliholtiton Suomi  käsittelee moniongelmaista Suomea.

Jan Vapaavuoresta sain kuvan. Esko Seppäsen kuvanotossa epäonnistuin. Olen jo pitkään ihaillut Jenni Pääskysaarta, nykyaikaista ja tervejärkistä naista. Ja ihailuni jatkuu... Jenni on energinen nainen, joka ehtii moneen. Niinkuin hänen esittelyssäänkin sanotaan: Jenni on tyttö, nainen, ihminen, äiti, tytär, isosisko, ystävä, tv- ja raditoimittaja, käsikirjoittaja, juontaja, tuottaja, yrittäjä ja vaimo. Hän haluaisi myös olla taitava tanssija ja rohkea ajattelija. Jenni oli kertomassa mm. kirjoistaan Tyttö sinä olet... ja Poika sinä olet... 

Kirjamessut ovat kyllä valtava runsaudensarvi, sieltä löytää jokainen itselleen kiinnostavia kirjoja ja haastatteluja. Kirjapuoli oli minulla pääosassa messuilla käydessäni, mutta tarjoan muutaman kuvan muodossa ripauksen Ruoka- ja Viinimessujen herkkuja ja kaunista esillepanoa.
  

Kerro, kerro kuvastin... Sieltä tutut kasvot kurkkaavat. Tunnetteko? Treffasin blogikollegani Lady of the Messin messuilla. Ja käytiin yhdessä syömässä. 

 "Elämämenomessut - siäl treffa hauskoi ja kivoi ihmissi", Heli Laaksonen on niin oikeassa. 
Kiitos Turun Kirjamessut ja Turun Ruoka- ja viinimessut! Oli hienosti järjestetyt messut. Kyllä viihdyttiin! Ja messuilta löytyi energiaa ja potkua arjen haasteisiinkin. 

*Postaus on tehty blogiyhteistyössä Turun Messukeskuksen kanssa.

/ Tuula 

 Suurin osa kuvista on otettu iPhonella. 

28 kommenttia

 1. Monipuolinen ja mielenkiintoinen postaus! Kiitos Tuula sekä tekstistä että kuvista.
  Messut, joilla löytyy niin kirjojen kuin hyvän ruoan ja juoman ystävälle tietoa. Erilaiset paneelikeskustelut täydentävät messujen antia ja tuttujen tapaaminen, sehän on aina mukavaa.

  Muutaman kerran olemme olleet Helsingin Kirjamessuilla, mutta Turku on kokematta. Josko ensi vuonna.

  Iloa ja valoa lokakuun päiviisi1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marjatta! Kirjamessut / Ruokamessut ovat oiva tapahtuma. Yhdet parhaimmista messuista mitä tiedän. Ja siellä kävijät ja esitteilleasettajat ovat kaikki niin hyväntuulisia. Ja ne paneelikeskustelut, niissä väki viihtyy. Monta hyvää keskustelua jäi väliin. Ja tuossa jo pohdinkin, että ensi vuonna teen itselleni kunnon lukujärjestyksen :)
   Helsingin Kirjamessut ovat varmasti samanmoiset. Kokoluokkaa en uskalla arvioida, sillä isot ovat Turunkin messut.
   Tuo oli kiva kuulla - josko ensi vuonna :)
   Iloa ja valoa myös sinun lokakuuhusi!

   Poista
 2. Tosi mukava postaus kirjamessuilta! Turun linnan applikaatio kiinnostaisi minuakin kovasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sussi! Eikös olekin mainio tuo Turun linnan applikaatio. Kun se tulee Linnaan, niin menen kokeilemaan. Ja ehkä kirjoitankin aiheesta, jos ehdin ensimmäisten kulkijoitten joukkoon :)
   Lumoa lokakuuhun!

   Poista
 3. Lady of the Mess on niin ihana <3, teitä on sitten ollut kaksi ihanaa yhdessä.
  Kaunista viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Outi! Sinä olet aina niin kiva! Saat hymyn huulille. Ja Lady of the Mess on todellakin ihana. Minä nyt vähän olen siivellä tässä teidän ihanien joukossa. Mutta meillä oli kyllä mukavaa messuilla :)
   Kiitos Outi <3 ja kaunista viikkoa Espooseen!

   Poista
 4. Kiitos, mielenkiintoinen postaus messuista. Olit saanut hyviä kuvia ihmisvilinästä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mummo! Tuo kuvien ottaminen messuilla olikin oikea taitolaji. Aina ehti joku eteen tai jonkun pää eteen tai kuvattava liikahti.
   Kiitos kivasta kommentista ja lumoa lokakuuhun!

   Poista
 5. Mukavat kuvat kirjamessuilta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ritva! Kirjamessuilla oli niin paljon ihmisiä, että olen itsekin tyytyväinen, kun jonkusen onnistuneen kuvan sain räpsittyä.
   Lumoa lokakuuhun!

   Poista
 6. Olipa kiva raportti messuilta, jossa niin paljon nähtävää. Kirjamessut mielenkiintoiset, ja ruokamessut herkulliset:-):-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jael! Ja veljesikin näin. Harmittelin, kun tätä juttua kokosin, että minulla ei ollut veljestäsi yhtään kuvaa. Mutta ensi kerralla tunnistan hänet, jos olemme samoilla messuilla. Kirjamessut ovat kyllä niin mielenkiintoiset. Ruokamessuihin minulla jäi vähemmän aikaa. Ensi kerralla teen paremman lukujärjestyksen, jotta saan enemmän mahtumaan messupäivään / -päiviin.
   Sekä kirjoja että ruokaa :)
   Lumoa lokakuuhun!

   Poista
 7. Mä tykkään kovasti Helin runoista sekä puhetyylistä. On lähellä mun sydäntäni toi murre, vaikka ei ihan samaa kuin minä olen puhunut, nyt jo sekaan menee porin sekä pohjanmaa murteet.
  Mahtavia kuvia ruokamessuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli ja hänen runonsa ja puhetyylinsä on kyllä sellaista piristysruisketta tähän arkeen. Ja kun hän ulkoisestikin on kuin runonsa ja puhetyylinsä, käyttää iloisia ja värikkäitä vaatteita, niin en yhtään ihmettele Helin suosiota. Hän on suosittu yli murrerajojen.
   Kiitos paljon Tuija ja lumoa lokakuuhun!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katja! Messut ovat kyllä niin huippuja. Sieltä saa virikkeitä ja piristystä arkeen.
   Lumoa lokakuuhun!

   Poista
 9. Onpa ollut ihanat messut! Ja kiva kun tänne laitoit kuvia, niin pääsee täältä kauempaakin katsomaan messujen antia! Sun blogin ulkoasu on muuten upea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Aikku! Olipa kiva kun tulit kurkkaamaan messuja sivuilleni. Oman siivuni messuista ojensin :)
   Ja kiitos paljon blogin ulkoasun kommentista <3
   Iloa ja lumoa lokakuuhun!

   Poista
 10. Kiva messupostaus meillekin, jotka emme tällä kerralla olleet mukana. Nuorelta parilta kyllä kuulinkin jo, että kiinnostavaa oli ollut. Kiitokset siitä Sinulle Tuula ja aurinkoisia syyspäiviä Turkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Leena! Ja olipa kiva kuulla, että nuoripari viihtyi messuilla.
   Aurinkoisia syyspäiviä Amsterdamiin!

   Poista
 11. Mukava katsaus Turun kirjamessuista. Olisi mukava joskus päästä sinne ja myös Helsingin messuille. Hyvä syykin olisi, tytär on ammattinsa puolesta messuilla ja kehui taas Turun mukavaa tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli! Sinullahan olisi ollut loistava syy tulla messuille. Ja tytär on niin oikeassa. Messuilla oli taasen niin mukava tunnelma. Sekä näytteilleasettajat että messuvieraat olivat niin hyväntuulisia. Viihtyisän tunnelman oikein aisti.
   Aurinkoisia syyspäiviä Sinulle!

   Poista
 12. Olihan kiva postaus :) Minäkin tykkään Jennistä, samoista syistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maiccu! Jenni kyllä valloitti messuilla, fiksu nainen.
   Aurinkoisia syyspäiviä Sinulle!

   Poista
 13. Voi miten kivan jutun olet saanut tehtyä! Hienoja kuvia ja tunnelmia - ja missä välissä sinä tuon kuvan minusta sait napsaistua - en huomannut ollenkaan;) Kuvasta kyllä tykkään täysillä:)
  Oli kiva tavata - kiitos seurasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Arja! Messuilla oli mukavaa!
   Tuo peilikuva. Ottaessani en huomannut, että olet kuvassa. Oli kiva yllätys, kun kuvia katselin, että siellähän kurkkii Arja. Uskalsin sen sinulta kysymättä laittaa tarinaani :)
   Oli kiva tavata! Ja kiitokseni myös seurasta.
   Aurinkoisia syyspäiviä!

   Poista
 14. Ihana kirjoitus ja kuvitus tapahtumasta. Paljon mukavia kokemuksia ja kirjoista tykkään erityisesti Heli Laaksosen runoteoksista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sirkkis! Viikonloppu Kirjamessuilla oli todella antoisa. Ja oli mukava nähdä Heli Laaksonen livenä. Hän oli yhtä raikas ja suloinen kuin kirjoissaankin. Ja hymy oli herkässä.
   Iloa ja aurinkoa lokakuuhun!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig