MOMENTS OF MY LIFE

RIIKA JA Glühweinia


Terveisiä koleasta ja sateisesta, mutta niin viehättävästä Riian kaupungista. Kaikki muu täällä toimii viimeisen päälle, mutta kelit eivät meitä suosi. Se olisi pitänyt arvatakin, kun matka siirtyi tänne pitkälle lokakuuhun. Mutta Infosta ostettavalla Riika-lipulla pääsee ajelemaan  raitiovaunuissa ja busseissa niin paljon kuin sielu sietää. Ja osaan museoistakin pääsee samalla lipulla ilmaiseksi. Eli kyllä täällä kaikki ilo otetaan irti säästä huolimatta. 

Ja mikä mainiointa, täällä jo myydään Glühweinia toreilla ja kahviloissa. Se lämmittää ihanasti. Siis ilmassa on jo joulun tuoksua. 


Eilen oli maanantai ja niinkuin muuallakin Euroopassa niin täälläkin ovat museot maanantaisin kiinni. Hotellimme sijaitsee aivan vanhankaupungin laidalla, joten sen kauniita kujia, taloja ja toreja jo eilen ihailimme. Suurin osa valokuvista on kamerassa, eli matkapostausta teen myöhemmin kotona. 



Yläkuvassa nojaan Mustapäiden talon seinään, kuva olkoon  aasinsiltana seuraavaan: 

Muistelin lukeneeni, että latvialaiset ovat pitkiä ihmisiä. Ja oikein muistin. Maailman pisimmät miehet asuvat Hollannissa ja pisimmät naiset Latviassa. Latvialaisten naisten keskipituus on 170 senttimetriä. Suomalaisten naisten keskipituus on  165,9 senttimetriä. Vuosia sitten oma pituuteni oli 166 senttiä, joten siinä keskikastissa ollaan. 

Täällä sateessa ja tuulessa ei hienostella. Vanha, musta maihari on hyvä kaupunkiasu, joskin sekin olisi saanut olla lämpimämpi. Riialaisilla naisilla näkee jo paljon toppatakkeja, ulstereita ja jopa talvitakkeja. Riian kaupunki on tasaisella maalla ja kaupungissa ei ole mäkiä eikä kukkuloita, jotka vähän pysäyttäisivät kylmää tuulta. Siksikin täällä käytetään paljon hattuja, lakkeja ja pipoja, ja huput takeissa ovat kyllä ihan ehdottoman tarpeelliset. 


Hupullinen maihari ja kunnon tossut. Näillä mennään eikä meinata.

Palaan ajassa taaksepäin... 
Viime viikonloppuna oli I love me -messut Helsingin Messukeskuksessa. Olin siellä perjantaina blogiystäväni Arjan eli Lady of the Messin kanssa. Viikonloppuvieraitten ja tämän Riian matkan vuoksi en ehtinyt messuista kirjoittaa. Mutta koska liikuin siellä Ladyn kanssa samoissa kohteissa ja samoihin tuotteisiin tutustuen sekä yhteisiä tuttuja tapaillen, niin lainaan Ladyn hienon messupostauksen tähän: http://www.ladyofthemess.fi/2016/10/i-love-me-2016-messut-mika-oli-messujen.html?m=1


Kohta livahdan tähän Metropole -hotellimme kauniiseen porraskäytävään ja iltakahville Riian pimenevään iltaan. 

Mukavaa lokakuista viikkoa kaikille! 
Tämä oli nopea kännykkäpostaus... 
Riiassa kaikki hyvin. 

- Tuula 

42 kommenttia

  1. Sinulla on kunnon katuasu loppusyksyyn!<3 Tossut jaloissa minäkin menin viime lokakuussa pitkin Wieniä ja Salzburgia eikä yhtään heikottanut, kun nyt löytyy kivannäköisiä jalkineita. Tänään harjoittelin ensimmäisen kerran leikkauksen jälkeen puolikoroilla, korkeisiin ei ehkä asiaa aikoihin, jos koskaan. Aika näyttää.

    Toivottavasti huomasit ostaa Glühweinia kotiinkin!

    Mukavaa lokakuun jatkoa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähtiessä pohdin sitä, että jos sataa, niin nahkakenkiä en halua "uhrata". Ja täällä näyttää noita citylenkkareita olevan paljon, joten oli hyvä päätös.
      Sinä jo harjoittelet puolikoroilla, jalkasi on toipunut hyvin. Korkeat korot saavat vielä odottaa, niinkuin sanot, aika näyttää. Mutta hyvä näin. Olen iloinen puolestasi.
      Gluhweinit vielä ostamatta, hyvä kun muistutit! :)
      Ja mukavaa lokakuun jatkoa myös sinne <3

      Poista
  2. Hauskaa matkaa! Riikasta on muistoja, jotka huvittavat nyt. Mieheni oli suunnitellut kosivansa siellä ja oli jo avaamassa suutaan, kun vihreänä vinkaisin haluavani vessaan. Tulin niin kipeäksi, että kosinta siirtyi viikkoja eteenpäin. Ja alkuperäisestä suunnitelmasta kuulin vasta paljon myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Lumo!
      Parempi myöhään, vaikka olisihan se kosinta Riiassa ollut ihana. Riikaa kutsutaan Baltian Pariisiksi, joten rakastavaisten kaupunki tämä on. Pääasia on kuitenkin lopputulos! Ja jäihän tarina muistoihin.

      Poista
  3. Kiva kuva porraskäytävästä ja sinulla on kyllä juuri oikea asu tuohon säähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä hotellissa on kauniit käytävät ja portaat. Oli pakko ottaa kuva. Asu vaati vähän pohtimista, ollaan käsimatkatavaroilla liikenteessä ja sääkin oikkuilee, mutta oikeita valintoja tuli tehtyä.
      Kiitos Ansu ja mukavia lokakuun päiviä!

      Poista
  4. Ihana kuulla, että kaikki on siellä kunnossa. Odotan jo innolla matkapostausta.
    Rouva on niin trendikkäänä liikenteessä siellä.
    Ihanaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Outi, kiitos <3
      Taitavat nuo citylenkkarit tehdä sen trendikkyyden, nuoriso niissä täällä kulkee ja minä joukon jatkona :)
      Mukavia lokakuun päiviä sinulle!

      Poista
  5. Mukavaa Riian-reissua,näyttää kauniilta ,ja sinä niin tyylikäs:)En ole ollut Riiassa,mutta veljeni kävi siellä aikoinaan paljonkin,ja tykkäsi paljon.Helsingin Casa Italian huonekalutkin on siellä tehty:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jael! Minä viihdyn mustissani, vähän tylsä olen. Muiden päällä kyllä ihailen värejä.
      Veljesi on aikamoinen maailmanmatkaaja. Seuraavan kerran tunnistan kyllä hänet, kun on jossakin Turun tapahtumassa.
      Riiassa on käsityötaito kunniassa, olen sen huomannut.
      Mukavia lokakuun päiviä!

      Poista
  6. Voi - Riika on ihana kaupunki ja kun on hyvin varustautunut, ei säätkään haittaa - ja Glühwein pitää lämpimänä;) Itse olin siellä toissa kesänä ja silloin haaveilin, että saisin sinne vielä joskus syksyllä palata, sillä halusin nähdä kaikki ne ihanat puistot syysväreissä.
    Ihanaa matkanjatkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä Riian puistot ovat aivan uskomattomia. Jotenkin tuo rakkaudenlukkojen siltakin sopii paremmin tänne kuin minnekään muualle. On putoilevat lehdet ja romanttiset lamput ja joku pari vielä suuteleekin sillalla - ihan kuin elokuvasta. Romanttinen Riika!
      Kiitos paljon Arja!
      Mukavia lokakuun päiviä sinulle!

      Poista
  7. Ihania reissupäiviä Riikaan! Glühwein kuulostaa hyvältä, täälläkin on ollut sateista tänään. Ei kylmää mutta pimeää ja kosteaa kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Matkatar! Sorry, vastaamiset viivästyneet, Riika on vienyt mennessään. Tänään on ollut mainio päivä + 7 ja tuuletonta. Nyt ovat jalat poikki :)
      Mukavaa viikkoa Barcelonaan!

      Poista
  8. Kylmä näyttää olevan sielläkin. Kyllä kudottuja vaatteita tarvitaan.
    Kiva odotella lisää kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksy on Riiassakin. Siellä oli ollut kaunis ja lämmin kesä ja samoin alkusyksy, kertoi receptionin ystävällinen nainen. Ja nyt sattui kylmä viikko, joka sitten vähän parani kuitenkin. Kiitos Tuija!

      Poista
  9. Lämmin ajatus reissuusi. Odottelen innolla matkapostaustasi, sillä paikka on minulta näkemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena! Anteeksi, että vasta nyt vastailen, mutta Riika vei mennessään ja blogi jäi siksi aikaa. Ihanaa, kun matkapostausta odotellaan 💛

      Poista
  10. Riika on ihana kaupunki <3 kolme kertaa käynyt ja aina haluaa takaisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olet käynyt Riiassa kolme kertaa! En lainkaan ihmettele, että sinne haluaa takaisin. Ystävälliset ihmiset ja paljon katsottavaa! Ja Riian ihana atmosfääri! Kiitos Marina <3

      Poista
  11. Onpa hauska päästä kurkkimaan Riian tunnelmia tämän postauksen myötä!
    Vanhan kaupungin eriväriset talot näyttävät hurmaavilta, rakastan vanhojen hansakaupunkien tunnelmaa. Mums, hehkuviiniä! Sitä päästään mekin pian Riian joulumarkkinoilla siemailemaan...

    Ihanaa reissun jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Teija!
      Riian tarina jatkuu, kunhan ensin saan messut kirjattua :)
      Minä myös rakastan vanhojen hansakaupunkien tunnelmaa.
      Riian joulumarkkinat ovat varmasti viehättävät. Aika vähän oli vielä joulutunnelmaa..., mutta oli hehkuviiniä ja sen tuoksu ja lämpö jo toivat joulutunnelmaa mieleen.
      Kiitos Teija ja mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  12. Hyvää Riian reissua. Upea kaupunki:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva! Yhdyn sanoihisi, upea kaupunki!
      Mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  13. Hyvää reissua ja nautinnollisia hetkiä! Minäkin jään odottelemaan lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianna! Pian tulee lisää juttua. Riian jälkeen kiirehdin heti Turun omille Osaava Nainen - messuille, joten kirjoittelen pikimiten...
      Hyvää sunnuntai-iltaa!

      Poista
  14. Mukavaa reissua! Me kävimme koko perheen voimin Riikassa kesällä ja tykkäsimme kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tuolla Riian kujilla ja kaduilla ja puistoissa ajattelin, että miten ihana tämä onkaan kesällä.
      Syksylläkin Riia lumosi, mutta kesän lämmössä... voin vain kuvitella!
      Kiitos rva Kepponen ja mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  15. Ei suosi kelit täälläkään, vaan räntää ja vettä tulee taivaan täydeltä, joten siinä ei ainakaan mitään häviä. Mutta Glühweinia taitaa olla turha lähteä täkäläisiltä toreilta kyselemään :D. Ensimmäisen Blossan kyllä ostin kotiin ja ai vitsit, mutta olikin hyvää. Jouluna se ei enää maistukaan.

    Kunnon kengät ja lämmin takki on kyllä tarpeen aina! Ihanaa loppureissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehkuviinit kuuluvat näihin hansakaupunkien toreille kuin nenä päähän... vähän kömpelösti sanottuna. Blossaa täytyy myös jossakin vaiheessa maistaa, ehkä vähän lähempänä joulua.
      Syyskelit voivat olla monenlaiset, onneksi tuolla Riiassa ensimmäisen päivän jälkeen sade ja tuuli rauhoittuivat ja Riiasta pääsi enenmmän nauttimaan. Kunnon kengät ja takki olivat kyllä tarpeeseen.
      Kiitos paljon Annukka! Nyt ollaan kotona ja reissupostauskin tulee pian.
      Kivaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  16. Säätä ei voi valita, joten sen mukaan mennään. Lämmintä päälle ja lämmintä juomaa, niin varmasti tuntui hyvältä. Riika olisi paikka jossa voisin itsekkin jossain vaiheessa vierailla, ehkä jopa omalla veneellä =D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! Ei ole huonoa säätä, on vain väärää pukeutumista :)
      Meilla on ollut tuttavapariskunta veneellä Riiassa ja kaikki meni hyvin. Ja ihastuivat myös kaupunkiin. Teillä on kokemusta pitkistä merimatkoista, joten mikä ettei Riikaan :) Kaupunki on todella viehättävä!
      Hyvää sunnuntai-iltaa!

      Poista
  17. Tiedätkös, enpä ehtinyt kertoa omasta Riian matkasta vuosia sitten. Lähdimme 2008 pääsiäisenä sinne ja kuvittelimme siellä olevan paljon lämpimämmän, kuin Suomessa. Onhan se paljon etelämmässä. Ja niin jouduin ekana päivänä ostamaan kunnon lämpövuoratut vanttuut, ja seuraavana päivänä myssyn :D Silloin siellä oli kyllä tosi kylmä, sellainen oikein jäinen viima. Ja me kun luultiin pääsevämme keskelle eurooppalaista kevättä ^_^

    Oli kiva nähdä perjantaina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä syksyt ja keväät ovat aina vähän arvaamatonta aikaa näillä leveyspiireillä, mutta kaikesta selviää :) Ja useimmiten tumput ja myssy auttavat.
      Nyt siellä oli samanlaiset kelit kuin täälläkin, ehkä hivenen lämpimämmät viimeiset päivät.
      Kiitos Salka <3 Oli todella kiva nähdä! Mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  18. Nauti matkastasi! Minäkin haaveilen pienestä kaupunkilomasta joulutorien aikaan, ehkä Praha tai Varsova...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeviregina! Matkasta on nautittu kaikin aistein. Ihana kaupunki tuo Riika.
      Joulutorit Prahassa tai Varsovassa kuulostavat varsin houkuttelevilta.
      Hyvää sunnuntai-iltaa!

      Poista
  19. Ihanaa, ihanaa, Riiassa. <3 Hotelli Metropolessa yövytty mekin ja on niin hyvällä paikalla ja kiva hotelli. Nauttikaa reissusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Tiia <3
      Tulit mieleeni Riiassa. Ajattelin, että näitä katuja ja kujia olet useasti kulkenut.
      Hotelli Metropole oli hyvä valinta. Mitä parhaimmalla paikalla ja ystävällinen henkilökunta.
      Reissu oli kiva! Ja nyt kotona.
      Mukavaa sunnutai-iltaa!

      Poista
  20. Odotan kovasti että päästään käymään siellä lähitulevaisuudessa, kiinnostaa kovasti. Reissu kuulostaa mukavalta, nauttikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riika oli viehättävä kaupunki. Vanha hansakaupunki parhaimmillaan!
      Turusta sinne pääsi suoraan, joten se teki lentomatkastakin niin ketterän.
      Kiitos paljon, Maiccu ja mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  21. Sulla on juuri passeli asu Riian kiertelyyn. Kivan kuuloinen matka. Oli ihana tavata viime viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Belladonna! Riian matka meni mainiosti. Taas tuli kivoja kokemuksia lisää.
      Ja kiitos samoin, oli tosiaan ihana tavata <3
      Hyvää sunnuntai-iltaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig