MOMENTS OF MY LIFE

SKY GARDEN - UPEAT NÄKYMÄT YLI LONTOON




"Jos on kyllästynyt Lontooseen, niin on kyllästynyt elämään; sillä Lontoossa on kaikkea, mitä elämä voi tarjota", näin on kirjoittanut huomattava englantilainen kirjailija Samuel Johnson. 

Ja minä aion nyt "tarjota" teille  Lontoon korkealta, lintuperspektiivistä. Lontoon uusin näköalapaikka on Sky Garden, se on valtava moderni tila ja sieltä on upeat näkymät yli Lontoon. Huikea pilvenpiirtäjä. 




Varasin liput jo Suomesta Sky Gardeniin, sillä etukäteisvarauksilla rajataan sisäänpääsyä. Näin kaikki pääsevät ihailemaan maisemia ilman tungosta ja tönimisiä. Tunti on pisin aika tuolla pilvenpiirtäjässä olemiseen. 

Tämä ajanvaraaminen oli parasta, minkä etukäteen kotona tein. Hieno kohde, joka kannattaa kirjata Lontoon must see -listalle, jos kaupunkiin aikoo mennä. Kun hyppää maanalaisesta pois Monument -asemalla, niin tuo rakennus löytyy helposti. 

Sky Gardenista on hankalaa saada kuvaa ulkoapäin, korkea kun on. 

Tämän kuvan nappasin netistä, jotta tuon rakennuksen (vasemmalla) muoto vähän näkyy.


Sky Garden on valmistunut vuonna 2015 ja rakennus on terästä (alumiinia) ja lasia. Rakennus on peräti 155 metriä korkea (London Eye on 135 m korkea). Ja Sky Garden tarjoaa kävijöille 360-asteisen näkymän Lontoon ylle. Sky Gardenissa on kahvila ja pari ravintolaa. Ja kahvitkin olisi saanut ilman jonottamista. Päättelin siitä, että niin meille kuin monelle muullekin taisi maisemien katselu olla tärkeämpää kuin kahvitttelu, mutta ensi kerralla sitten. Maisemia voi ihailla sisältä tai näköalaterassilta.






Ylhäällä on puutarha, joka tuo tropiikin tunnelmaa palmuineen tähän näköalapaikkaan. Siellä voi kulkea pieniä polkuja pitkin ja istahtaa nauttimaan erilaisista kasveista. 


Kolibrikukka

Meille sattui harmaa päivä ihailla Lontoota yläilmoista, mutta sekin kelpasi mainiosti. Valtavan Lontoon ja sen välimatkatkin pystyy jotenkin hahmottamaan tuolta ylhäältä käsin. Kaupunki jatkuu silmänkantamattomiin.


Tower Bridge, valmistui vuonna 1894. 

Tower of London. Yksi maailman kuuluisimpia linnoja. Linnassa säilytetään Britannian kruununjalokiviä. 

London Bridge


Bongasin pilvenpiirtäjästä myös muistomerkin kullattuine huippuineen, se on rakennettu Lontoon suuren palon muistoksi. Vuonna 1666 Lontoossa raivosi tulipalo, joka tuhosi Lontoon Cityn keskiaikaiset osat. Se ei kuitenkaan yltänyt Westminsterin aristokraattiseen osaan. Palo hävitti 13 200 taloa, 87 tavallista kirkkoa ja St Paulin katedraalin. Kaupungin 80 000 asukkaasta 70 000 menetti kotinsa.


Lontoon palon muistomerkki 


Muistomerkin jalustan hienot kaiverrukset. Myös Lontoon palon tarina löytyy jalustalta.

Piti kertomani vain tuosta Sky Gardenista, mutta kun yhden pysähtymisen taktiikalla löytyy tuo upea pilvenpiirtäjä ja lontoolaisille rakas muistomerkki, niin sallittakoon tämä pieni sivujuoni.

Mutta vielä tuohon pilvenpiirtäjään. Sky Garden on täysin ilmainen. Liput kannattaa varata netistä etukäteen hyvissä ajoin. Ne tulevat kännykkään. Henkilöpapereita voidaan kysyä ovella (meiltä ei kysytty). Ja laukut menevät läpivalaisuun. Sen jälkeen hissi vie sinut 35. kerrokseen ihailemaan Lontoota. Uskomaton paikka ja tosiaan ilmainen! 



Edit. Löysin vielä tämän kuvan Sky Gardenista. Lontoon kuvia tuli otettua yli 300. Sky Garden on korkea rakennus äärimmäisenä oikealla.

Liput voi varata Sky Gardenin verkkosivuilta: TÄÄLTÄ. Linkistä löytyy myös muuta infoa paikasta.

Sky Gardenin osoite on: 20 Fenhurch Street, London
Lähin metroasema: Monument




London on my mind,

 Tuula


Ps. Edellisessä postauksessa Lontoo kutsuu kerroin, että aion käyttää pankkikortin lähimaksua Lontoon julkisessa liikenteessä (metrossa ja busseissa). Maksaminen sujui ongelmitta. Suosittelen. Jos joku haluaa kuulla asiasta lisää, niin vinkkaa, kerron mielelläni.



Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 



52 kommenttia

  1. Wow mikä paikka katsoa koko Lontoota. Itse olen vieraillut tuolla runsas 20 v. sitten, joten paljon on Lontoo muuttunut noista ajoista. Alkoi oikein tekee mieli Lontooseen.
    Kiitos kauniista kuvista ja kivasta postauksesta.
    Aurinkoa päiviivi Tuula <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontoossa on paljon vanhaa, mutta myös paljon uutta ja modernia. Minulla oli myös kulunut yli 20 v edellisestä käynnistäni, joten oli kiva katsoa uudelta kantilta kaupunkia. Taisin taas rakastua kaupunkiin uudelleen :) Ymmärrän Lontoon kaipuusi.
      Kiitos Sari kivasta kommentistasi ja aurinkoa myös sinne <3

      Poista
  2. Upea paikka. Haluan tuonne ehdottomasti, jos/kun Lontooseen taas joskus päädymme. Isoissa kaupungeissa yritän aina päästä korkealle, mistä kaupungin hahmottaa ihan toisella tavalla. Olet saanut hienoja valokuvia, joita täytyy tsuumailla tarkemmin uudelleenkin. Kiitos tästä ja toivon, että jatkoakin seuraa ;-)

    Terkut muuten viime viikolta aurinkoisesta ja katupölyisestä Turusta. Ja kiitos Rut Bryg-näyttely vinkistä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sky Gardenissa kannattaa ehdottomasti käydä, jos ja kun Lontoo kutsuu. Minä myös kiipeän mielelläni korkealle katsomaan ja hahmottamaan paikkoja. Olisipa ollut aurinkoisempi keli, niin kuvat olisivat olleet kirkkaampia, mutta ihmeen hyvin nämäkin onnistuivat. Onneksi ei ollut sumua.
      Ja sinä olet juuri tuolla viikolla käynyt Turussa. Jäi ne kahvit juomatta :) Hienoa, että ehdit Rut Bryg -näyttelyyn.
      Kiitos kivasta kommentistasi Leena ja toivotan aurinkoa Amsterdamiin!

      Poista
  3. Fisua tilata liput etukäteen. Olisi pettymus, jos ei pääsisikään käymän tai kallisarvoista lomaa kuluisi jonotteluun

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lippujen etukäteen tilaaminen on fiksu juttu. Välttyy isoilta jonoilta, kun määrättyyn aikaan paikalla ovat lippunsa tilanneet. Koko systeemi oli muutenkin hyvin organisoitu. Ja minusta oli hienoa, kun laukut läpivalaistiin. Kaikkien turvallisuus siinä oli kyseessä.
      Kiitos Tuuli ja aurinkoa viikkoosi <3

      Poista
  4. Kiitos vinkistä m, Tuula. Tuolla Sky Gardenissa pitääkin käydä kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Satu :) Ilolla suosittelen Sky Gardenia. Upea paikka!

      Poista
  5. Upeat näköalat! Voi kun pääsisikin tuonne ihastelemaan maisemia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo näköalat ovat huikeat tuolta ylhäältä. Jäin haaveilemaan aurinkoisesta päivästä tuolla ylhäällä. Jossakin vaiheessa mennään uudelleen Lontooseen... niin sinä kuin minäkin.

      Poista
  6. No, olihan Lontoo muuttunut - aivan huikean modernia on tullut viime käynnin jälkeen. Jännittävä yhdistelmä kaiken perinteisen keskellä.
    Hyvältä lomalta kuulosti :) Kiitos raportista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se Lontoo muuttunut :) Paljon oli uutta... Millenium-silta, London Eye, Modern Tate... Thamesin rannat olivat muuttuneet edukseen. Mutta toki paljon vanhaa, perinteistä Lontoakin on tallella ja kunnostetaan. On hienoa raportoida Lontoosta (kuulostaa niin ammattimaiselta :))
      Kiitos Celia kivasta kommentistasi ja aurinkoa viikkoosi <3

      Poista
  7. Huikeat näkymät tuolta kyllä on. Tuntuu tosiaan, että näkee koko Lontoon yli.
    Ihanan aurinkoista päivää sinulle Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Sky Garden kaikkinensa viehätti. Ja nuo näkymät! Pilvenpiirtäjästä on kiva tutkailla maamerkkejä.
      Kiitos Outi ja aurinkoista viikkoa sinne <3

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Ansu <3
      Sky Garden kyllä antoi hienot puitteet ottaa kuvia. Lontoo näytti huikealta.

      Poista
  9. Wau, miten huimaavan hienot näköalat! Kiitos näistä upeista kuvista ja mielenkiintoisesta matkapostauksesta. Samaa mieltä kapteenskan kanssa: Ihana selfie :)
    Kaunista ja keväistä viikon jatkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sky Garden tarjosi todella huikeat näköalat. Upea näköalapaikka Lontooseen. Tästä oli kiva tehdä matkapostausta: kiva aihe ja paljon ottamiani kuvia. Ja inspiroitunut ja innostunut mieli :)
      Kiitos Ansku ja kiitos myös selfie -kommentista <3
      Kaunista ja aurinkoista viikkoa myös sinne!

      Poista
  10. Sky Garden vaikuttaa todella upealta paikalta. Olet fiksu. Kun varasit liput etukäteen.Saitte nauttia hulppeasta näköalasta ja ihanasta, raikkaasta puutarhasta. Pitää laittaa vinkkisi muistiin. Niin ja tervetuloa taas Suomeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sky Gardenia oli ihan pakko hehkuttaa, se teki minuun vaikutuksen. Olin itseeni tosi tyytyväinen, kun nuo liput olin ajoissa hommannut. Sky Garden kruunasi Lontoon reissun. Laita vinkki muistiin.
      Kiitos Marja! Mukava tervetulotoivotus :)

      Poista
  11. En kestä, tuossa olisi taas yksi syy matkustaa Lontooseen. Varmaan hieno kokemus koko matkakin ja tuo pilvenpiirtäjässä käyminen erityisesti. Kiitos kun näytit tämän <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sky Garden on hyvä syy matkustaa Lontooseen kaiken muun ohella. Tuossa Marjalle jo sanoinkin, että Sky Garden kruunasi kivan matkan. Jos ja kun Lontooseen jossakin vaiheessa taas menen, niin varmasti menen uudelleen tuohon pilvenpiirtäjään. Ja silloin siellä ehtii jo syödä tai kahvitella. Lontoota oli kiva katsella yläilmoista, joten tästä oli kiva tehdä postaus.
      Kiitos Kristiina <3 ja mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  12. Tämä postauksesi nostatti jälleen Lontoon matkakuumetta. Vietin siellä kovasti aikaa 1999-2000, kun silloinen poikaystävä oli britti : ) Sen jälkeen on pari kertaa tullut käytyä kaupungissa töiden merkeissä. Aivan mielettömät kuvat, lisää Lontoon stooreja, pliis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on kivoja muistoja Lontoosta. Minäkin olin nyt 25 vuoden jälkeen Lontoossa ja pohdin mielessäni, että miksi on ollut näin pitkä tauko! Viihdyn siellä Lontoon vilinässä. Ja jos vilinä alkaa ahdistaa, niin siellä on upeita puistoja rauhoittumiseen, sen sinä tiedätkin. Ja se ystävällisyys ja kohteliaisuus Lontoossa, siitä minä tykkään.
      Kiitos paljon Heli <3 Mielessä pyörii kaikkea Lontoosta. Toivottavasti saan ne "paperille" :)

      Poista
  13. Kerrassaan upean näköinen paikka ja mahtavat maisemat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna! Nyt toistan itseäni, mutta upea Sky Garden kruunasi kivan viikon Lontoossa.
      Mukavaa loppuviikkoa <3

      Poista
  14. Mahtava reissu ja postaus. Heti tekee mieli pakkaa laukku 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanja! Olen vieläkin Lontoon lumoissa. Minäkin lähtisin sinne heti uudestaan. Lähdetäänko yhdessä? :)
      Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  15. Vau, onpa upea sisältä ja näkymät ovat kyllä mielettömät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SKy Garden on ihastuttava sisältä. Valtava moderni tila puutarhoineen. Ja valoa riittää. Ja nuo näkymät. Lontoota on kiva katsella yläilmoista.
      Kiitos Melissa ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
  16. Hienot kuvat! Varmasti upea paikka. Meidän piti vierailla tuolla viime syyskuussa, mutta emme sitten ehtineetkään paikalle. Jos menee johonkin Sky Gardenin ravintoloista syömään tai drinkille, niin ei tarvitse hankkia lippuja etukäteen. Ravintolahinnat eivät näyttäneet olevan sen kummoisempia kuin muissakaan Lontoon ravintoloissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rouva Kepponen! Lontoossa kun on, niin ei ehdi tehdä ja nähdä kaikkea, mitä on suunnitellut.
      Kahvion ja ravintoloitten hinnat ovat samoissa hinnoissa kuin muissakin Lontoon ravintoloissa. Tuossa isossa aulatilassa ja ulkoterassilla on paremmat näköalankatselumahdollisuudet kuin ravintoloissa. Meidänkin piti alun alkaen syödä tuolla, mutta maisemien ihailemiseksi meni.
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  17. Kävin Lontoossa viimeksi reilu vuosi sitten ja nyt harmittaa, kun en tiennyt tästä silloin. Kiitos postauksesta! Eiköhän sitä vielä tule käytyä Lontoossa joskus, niin sitten häätyy kyllä käydä tuolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusien paikkojen esilletulo vie aikansa. Minulle on moni sanonut, että olisi käynyt Sky Gardenissa, jos olisi tiennyt tuosta. Lontoo on paikka, jossa riittää katseltavaa aina, joten luulenpa, että tiesi vielä vie Lontooseen.
      Kiitos Laura ja kivaa viikonloppua!

      Poista
  18. Olipa melkoinen sattuma! Kirjoitin oman Lontoon vinkkijuttuni aloituksen elokuussa 2016 täsmälleen samalla sitaatilla! (onnistuukohan linkitys tähän) https://johannasuomela.com/2016/08/30/laatuvinkkeja-lontooseen/

    Käypä kurkistamassa ja hämmästy :) Siellä käytiin toisessa korkeassa paikassa. Rakastan Lontoota yli kaiken. Se on ainoa suurkaupunki, josta en saa tarpeekseni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainio sattuma, mutta on tunnettu sitaatti. Ja niin paikkansa pitävä: Jos on kyllästynyt Lontooseen, niin on kyllästynyt elämään :)
      Kävin katsomassa hienoa postaustasi. Upeassa korkeassa paikassa olette olleet, wow, mikä hotelli. Minä olen ollut Lontoossa edellisen kerran 25 v. sitten ja rakastuin nyt uudelleen kaupunkiin. Lontoolle iso kunnia, että et saa Lontoosta tarpeeksi. Se on kiehtova suurkaupunki.
      Kiitos Johanna kivasta kommentistasi ja aurinkoista viikonloppua!

      Poista
  19. Onpa upeat näkymät ja hienot kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kuvakehrääjä. Tuo oli hieno paikka näpsiä kuvia. Näkymät olivat huikeat. Ja kuvista näkee Lontoon suuruuden.
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  20. Upeat näkymä ja melkoisen korkea rakennus! Tullut Lontooseen minun viimeisen visiittini jälkeen mutta tuonne on kyllä päästävä. Lontoo on kaupunki, jonka haluaa nähdä myös "ylhäältä käsin". Ja nuo kasvit - varsinaine viidakko. Kivaa viikonloppua Tuula ja ehkä nähdään ensi viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontooseen rakennetaan koko ajan uutta. Ja sinne tulee paljon myös näitä turistiystävällisiä paikkoja. Sky Garden on upea paikka näköaloineen. Minusta on kiva bongata noita maamerkkejä ylhäältä käsin. Toivottavasti nähdään ensi viikolla... olen tulossa Helsinkiin.
      Kiitos Marjo ja aurinkoista viikonloppua!

      Poista
  21. Lontoo on mun suosikki kaupunkikohteena aina,aina siellä on uutta nähtävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En yhtään ihmettele :)
      Lontoossa on iloista kaupunkielämää, upeita puistoja, hienoja nähtävyyksiä, mielenkiintoisia museoita, valtavasti shoppailumahdollisuuksia... siis kaikkea!
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  22. Sky garden on kyllä kiva kohde käväistä, kiva postaus. Lontoo on harmaanakin päivänä näkemisen arvoinen yläkulmasta.

    VastaaPoista
  23. Vitsi miten upea paikka, ja mitkä näköalat! jos päästään vielä Lontoossa käymään niin tämä menee ehdottomasti must see-listalle! :) tätä ei vielä ole ollutkaan silloin kun me ollaan käyty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ja kun minä menen taasen Lontooseen, niin uudelleen menen Sky Gardeniin, on se niin huikea paikka näköaloineen. Must see -listat ovat aina paikallaan!
      Kiitos paljon Minna N ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  24. Minusta on mukava katsella paikkoja yläilmoista. Ja kyllä tämä Lontoon Sky Garden tarjoaa siihen loistavat mahdollisuudet. Harmaanakin Lontoo on näkemisen arvoinen. Kiitos Vintagentti kommentistasi. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  25. Lontoo on niin ihana ja tuolta ylhäältä katsottuna kerrassaan upea!
    Teillä on ollut mukava matka ja tuo selfie on aivan ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontoo on ihana. Ihastuin kaupunkiin uudelleen. Sky Gardenin näköalat olivat kyllä huikeat. Ja muutenkin torni oli ihastuttava puutarhoineen. Ja kiitos vielä selfie -kommentistasi :)
      Kiitos Marianna ja mukavia huhtikuun viimeisiä päiviä!

      Poista
  26. Ihania Lontoon kuvia! Mä oon käynyt siellä v 1987..huh..aika menee. Kivaa Vappua Tuula💕

    VastaaPoista
  27. Kiitos Kristiina <3 Pitkä oli minullakin tauko, mutta Lontoo valloitti ja otti omakseen.
    Kivaa vappua myös sinne !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig