MOMENTS OF MY LIFE

Kirja: ALEX

 

Olen sekä lukenut että kuunnellut Alexander Stubbin ja Karo Hämäläisen kirjoittaman kirjan ALEX. Alex lukee kirjan itse. Kirjassa kerrotaan uuden presidenttimme elämäntarina lapsuudesta pääministeriksi. (kuvat kirjasta)Jos Alex Stubbia pitäisi kuvata yhdellä sanalla, niin se sana mielestäni olisi itsekuri. Stubbin kehitysvuosiin kuului monipuolinen koulutus. Vaikka hän oli joissakin urheilulajeissa huippulahjakas, hänellä riitti tarmoa ja itsekuria suorittaa kandidaatin tutkinto amerikkalaisessa yliopistossa sekä väitellä tohtoriksi englantilaisessa yliopistossa. Opiskeluaikanaan Alex tapasi myös tulevan vaimonsa, brittiläisen juristiksi opiskelevan Suzanne Innesin. Ja väitöskirjansa Stubb kirjoitti ajankohtaisesta aiheesta, EU:n integraatiokysymyksistä. Stubbin tie johti europarlamentaarikoksi. 


Alexin opiskeluvuosia 


Alex Stubb houkuteltiin kotimaan politiikkaan vuonna 2008, kun Ilkka Kanerva joutui tekstiviestikohun keskelle. Harkittuaan vuorokauden Stubb otti tehtävän vastaan. Työhuone tulisi nyt sijaitsemaan Suomen Ulkoministeriössä Katajanokalla Carl Ludvig Engelin suunnittelemassa rakennuksessa. 

Alex viihtyi hyvin ulkoministerin tehtävässä, paljossa matkustamisessa ja kansainvälisissä tapahtumissa. Stubb ehti toimia ulkoministerinä ja kolmena muuna ministerinä 8 vuotta (vuoteen 2016).

Tiivistäminen on vaikeaa. Olisi niin paljon kerrottavaa. Julkisessa tehtävässä Stubb oli koko ajan median riepoteltavana. Ja monista asioista nousi kohu. Stubb ei peittele kirjassaan virheitään eikä takaiskujaan. Mutta kun kotiin tehtiin ilkivaltaa: heitettiin ikkunoita kivillä ja ikkunoista löytyi ilmakiväärin reikiä, silloin Stubb mietti, voiko hän olla tässä ammatissa? Onko tässä enää mitään järkeä, kun asettaa perheensä vaaraan?


Kuva Suzannen ja Alexin häistä Bromsgrovesta v. 1998
Alexin isä ja äiti myös kuvassa. 


Ystävänpäivänä 2016 Alex ja Suzanne olivat pitkällä lenkillä. He miettivät, missä haluaisivat olla viiden vuoden kuluttua. "Mitä jos luovuttaisin nuijan jollekulle muulle ennen eduskuntavaaleja." Suzanne tuki miehensä päätöstä. 

Kokoomuksen seuraavassa puoluekokouksessa kesäkuussa 2016 Petteri Orpo syrjäytti Stubbin. Alexander Stubbin tehtävä puheenjohtajana ja ministerinä oli suoritettu. Eurooppa kutsui Stubbia. 


Vaan kuinkas sitten kävikään. Alexander Stubb valittiin Suomen tasavallan presidentiksi  helmikuussa vuonna 2024

"Kun isänmaa kutsuu, silloin mennään." 

/ Tuula 


Kiitos mielenkiintoisesta kirjasta Otavankirjat / Oli kiva lukea tämä Alexin tarina myös kirjana. Elämäkerrat ovat niitä minun juttujani. 

Oli pitkästä aikaa kiva kirjoittaa blogiin, täällä mietteeni pysyvät, kun muista somekanavista ei aina tiedä. 


7 kommenttia

 1. Kii
  Kiitos mainoksesta. Toivon viisautta hänelle myös atomiaseiden suosimisen suhteen.
  Kaikilla ei ole samanlaiset lähtökohdat. Hän on varmaan kiitollinen maalleen. Toivon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä toivon Alexille myös viisautta presidentti -matkalleen. Kiitos kommentista.

   Poista
 2. Tämän kirjan minäkin haluan lukea jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on mielenkiintoinen, niinkuin on Alexin elämäkin. Suosittelen ilolla.

   Poista
 3. Hei Tuula, kiva kuulla sinusta täällä blogilandiassa :) Ei enää hirveästi ole porukkamme täällä ollut. Mukavaa kevään jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Celia, kiva kun huomasit tämän. Minua on jokunen kaivannutkin blogilandiaan ja olen siitä iloinen. Ja jostakin luin, että blogit tekevät uutta tulemistaan. Toivottavasti. Ihanaa kevättä Celia :)

   Poista
 4. Hyvä juttu aiheesta. Mukavaa kesää sinulle :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig