MOMENTS OF MY LIFE

LONTOO KUTSUUPikaiset terveiset vielä tänne blogistanian puolelle. Huomenna kutsuu Lontoo. Sinivalkoisin siivin sinne lennämme. Edellisestä Lontoon reissustani on ehtinyt vierähtää jo 25 vuotta. Lontoossa on paljon ennallaan, mutta valtavasti on myös uutta. Jännityksellä odotan tulevaa matkaa.

Tilasin juuri Heathrow Expressin liput (sähköiset) Paddingtonin asemalle ja takaisin lentokentälle. Hotellimme sijaitsee parin kadunkulman päässä Paddingtonin asemalta. 

Ja lipuista kun kertomukseni alkaa, niin lipuilla myös jatkan tätä lähtötarinaani. Muuta uutta kerrottavaa minulla ei vielä Lontoosta olekaan :) 

Tarkistin netistä jokin aika sitten Oyster Card'in käyttöä Lontoossa. Sitä ei enää tarvita! Enää ei tarvitse jonottaa lentokentällä Oysterkorttia. Lähimaksukortti toimii Lontoon liikenteessä. Julkisen liikenteen - bussit ja metro - kyytiin pääsee lähimaksulla. Lähimaksukortti toimii samalla tavalla kuin pienen ostoksen tekeminen kaupan kassalla. Ja se toimii samalla tavalla kuin Oysterkortti ja matkan hinta on täysin sama kuin Oysterilla. Tarkistin vielä, toimiiko korttini ja ainakin nämä kortit käyvät: American Express, Mastercard, Maestro ja Visa. Jippii näillä mennään!

Ja parin paikkaan olen myös tilannut liput ennakkoon sähköisesti, sillä Lontoossa joutuu joka paikkaan jonottamaan, siellä kun on kaikkina vuoden aikoina paljon turisteja. Mutta näistä myöhemmin lisää.

Blogiin tuskin ehdin Lontoossa kirjoittaa, mutta Instagramia päivitän. 
Täältä löytyy:

www.instagram.com/tuulaslife
- Tuula

Ps. Ja kiitos jo etukäteen kotivahdeille <3 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 


37 kommenttia

 1. Ihanaa reissua!Lontoo onkin kiva reissukohde,siellä on tullut käytyä monta kertaa.Tuo Oyster-kortti on ollut kätevä käyttää ja olen sitä kuljettanut kotiin saakka sekä ladannut kentällä.Paddington on ihan hyvä paikka asustaa Lontoossa,lähellä kaikkea.Blogissani on jotain matkajuttuja jos ehdit katsoa vielä.Mut laitappa tänne kuulumisia sitten,kun palaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! En ehtinyt Lontooseen lähtiessä Lontoon tarinoitasi lukea, mutta mielelläni käyn ne nyt lukemassa. Minulle Lontoo on myös vanhastaan tuttu kohde, mutta kippari oli aikaisemmin käynyt vain Heathrown lentokentällä. Ihana reissu takana!
   Pankkikortin lähimaksulla ajeltiin metrolla ja paljon. Ja se toimi muuallakin mainiosti. Loppujen lopuksi sitä tuli käytettyä eniten. Palataan.

   Poista
 2. Paddingtonin aseman lähettyvillä meilläkin oli hotelli viime Lontoon käyntimme aikana. Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paddingtonin asema on loistopaikka hotellille. Sieltä on mainiot metroyhteydet ympäri joka puolelle. Kiitos Belladonna!

   Poista
 3. Ihanaista reissua Sinulle! Odotan innolla kuvia ja kertomuksia matkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marketta! Minulla taisi olla Lontoota ikävä 25 vuoden jälkeen :) Oli hieno reissu!

   Poista
 4. Oi, sinulla on hieno reissu tiedossa. Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 5. Wau, kuulen Lontoon jo kutsuvan teitä! Parhainta reissua, nauttikaahan täysin palkein! Täältä ollaan ilolla mukana ja kuulolla tunnelmissa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoo kutsui ja valloitti. Olipahan kiva reissu. Minulla oli pitkä lista suunnitelmia Lontoon päiville. Paljon ehdittiin, mutta paljon vielä jäi kokematta.
   Kiitos ihanainen Hannah kauniista ja myötäelävistä sanoistasi! <3

   Poista
 6. Voi - ihanaa matkaa, Tuula - itse olin pari vuotta sitten Lontoossa työmatkalla ja tarkoitus olisi sinne päästä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin;)
  Ja sanonpa vain, että rohkea olet: itse en uskaltaisi tuota lähimaksua käyttää ulkomailla; tyttäreni tilille murtauduttiin taannoin ja viime viikolla veljentyttäreni tili tyhjennettiin. Vaikka muuten olen tekniikan suhteen aika lailla kartalla, olen kyllä noissa mobiilimaksamisissa vielä noviisi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vielä - blogissani odottelee sinua haaste, jahka sieltä Lontoosta kotiin selviät;)

   Poista
  2. Kiitos ihanainen Arja! Lontoo valloitti taas kerran!
   Tuo pankkikortin lähimaksu oli mitä mainioin käyttää metrossa ja bussissa - ei mitään ongelmaa. Ja aloin sitä käyttää joka puolella, missä ostokset eivät menneet yli tuon lähimaksurajan. Käyttö oli ongelmatonta. Maksutapahtumasta saa kuitin. Paitsi metrossa tai busseissa, mutta ne laskuttavat saman summan kuin OysterCardilla matkasta. Turvallista ja kätevää, kunhan vain itse pitää hyvää huolta pankkikortista.

   Nuo tilille murtautumiset ovat jotenkin kauhistuttavia.

   Tiedän sinun olevan tekniikan suhteen kartalla :) ja täällä myös yritetään pysyä kartalla. Ja tuohon mobiilimaksamisen helppouteen tykästyin. Olemme siitä jäljessä Suomessa. Minulle selvisi sekin, kun ystävämme Keniasta kertoivat, että siellä kaikki ostokset maksetaan mobiililla (jossakin vaiheessa sitä ihmettelin). Sielläkin käytetään lähimaksamista, tottakai :)

   Kiitos Arja haasteesta. Kunhan tässä oleudun ja saan ajatukseni tänne kotoSuomeen, niin tulen tutkailemaan.

   Poista
 7. Ihanaa Lontoon reissua! Mä en ole käynyt siellä koskaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jaana! Lontoossa olen käynyt yli 25 vuotta sitten ja huomasin, että minulla oli Lontoota ikävä :) Kippari kävi siellä nyt ensimmäistä kertaa. Ja tykästyi.

   Poista
 8. Hyvää matkaa!
  Lontoo on itselläni vielä kokematta, mutta varmasti sinne joskus haluan matkustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katri! Lontoo on niin kokemisen arvoinen paikka. Mutta Lontoo odottaa siellä sopivaa ajankohtaa.

   Poista
 9. Onnellista matkaa teille! Lontoo on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu. Onnellinen matka on nyt takana. Lontoo on ihana <3
   Kiitos Taru <3

   Poista
 10. Oikein ihanaa ja antoisaa reissua♥ On kyllä upea kaupunki ja paljon nähtävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoo on mieletön kaupunki, se kyllä tarjoaa jokaiselle jotakin. Upea kaupunki, niinkuin sanot!
   Kiitos paljon Päde <3

   Poista
 11. Toivottavasti Lontoo oli kaikki, mitä odotit - ja enemmän <3
  Lontoo oli opiskeluaikojeni suosikkikohde, nyt on kulunut aikaa, kun olen viimeksi käynyt. Pitäisi varmaan pian käydä...
  PS. Kiitos sulle ihanasta kommentista Rooma-postaukseeni, valitettavasti Louhen palvelin ehti kaatua ja viedä sen mennessään...
  Toivottavasti nähdään pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistaisi, Celia <3
   Minun viimeisestä reissustani Lontooseen oli kulunut 25 vuotta. Ja Lontoo oli taas kaikki, mitä odotin ja ehkä enemmänkin. Siellä oli paljon rakennettu uutta ja se oli niin mielenkiintoinen, sinne täytyy päästä pian uudelleen.
   Vain noin kävi Rooma -postauksellesi. Harmillisia nuo palvelimen kaatumiset. Mutta, kiva kun ehdit lukea kommenttini. Kiitos :)
   Samaa toivon minä. Ehkäpä ensi kuussa ? :)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos Marja! Lontoo hurmasi taas kerran. Kulttuurielämyksillä ja tunnelmallaan.

   Poista
 13. Wau, pitkä aika edellisestä Lontoon visiitistä! Minä olen kaiholla katsonut IG-kuviasi sieltä, asuimme pätkän Englannissa ja Lontooseen oli 1,5 tunnin junamatka, tuli sielläkin usein käytyä. On näyttänyt onnistuneelta lomalta, nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet asunut Englannissa. Brittikulttuuri on sinulle tuttua. Minä olen asunut naapurimaassa Irlannissa ja silloin myös tuli Lontoossa ja sen ympäristössä aina silloin tällöin vierailtua.
   Lontoo tarjosi (melkein) parastaan. Onneksi ei satanut, mutta vain kahtena päivänä paistoi aurinko. Onnistunut Lontoon matka on nyt takana :)
   Kiitos paljon Katja! Olipa kiva kuulla, että Lontoo on sinullekin tuttu.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig