torstai 28. huhtikuuta 2016

MALJA KEVÄÄLLE - VIININMAISTAJAISET



Tämän viikon alussa pääsin ilokseni osallistumaan 
Lasillinen goes to BBQ 2016 -tapahtumaan Turun Ammatti-instituutin Ravintola Alabamaan.  Tämä on Solera Finlandin järjestämä tapahtuma Alkolaisille, lehdistölle ja bloggaajille. Tapahtuma kiertää eri paikkakunnilla opetusravintoloissa ja nyt oli Turun vuoro. 

 Ulkona satoi vettä ja tuuli tuiversi, mutta sisällä Alabaman ravintolassa oli lämmin tunnelma - kevättä ja kesää jo juhlistettiin.


  
Meidät toivotettiin tervetulleeksi mysteerio-viinillä?
Saimme arvuutella, mitä viiniä maistelemme. Tyytyväisiä nyökytyksiä, mutta kukaan ei arvannut viiniä. Se oli viiniä kartonkitölkistä - raikasta chileläistä valkoviiniä Liisa -nimeltään. 





En ole viinien asiantuntija, joten oli todella hienoa päästä maistelemaan viinejä ja kartuttamaan niiden tuntemusta.  Soleran henkilökunta oli ammattitaitoista ja ystävällistä.  Ehtivät kaikille kertoa tarinoita viineistä ja niiden käytöstä eri ruokien kanssa.

Ja omia mietteitäni illasta:

Vuoden 2016-kunniamaininnan on saanut kuohuviineissä
Pierr Sparr Crémant d'Alsace Rosé Brut. 
Monipuolinen kuohuviini, joka sopii niin seurusteluviiniksi kuin ruokaviiniksikin. Tämä viini taitaa löytää tiensä meidän perheen vappupöytään.



Ja Les Dauphins hurmasi ensin etiketillään. Ja sitten se hurmasi tuoksullaan. Olin tuntevinani tuoksussa mansikkaa ja mustikkaa ja mausteisuutta. Tämä sopisi mielestäni hyvin ruokaviiniksi. Lihan kanssa tarjoilisin.  




Olen aina pitänyt Riesling-viineistä, mutta olen yhdistänyt ne  tänne Eurooppaan. Minulle tuli yllätyksenä, että Australiassakin näitä viinejä tehdään. Ja on tehty jo pitkään. Thomas Hardy perusti viinitalon vuonna 1853. Hän oli myös ensimmäinen australialainen viinintuottaja, joka alkoi tehdä viinejä kansainväliseen vientiin.




Nottage Hill. Tästä tulee uusi suosikki Riesling-viinini. 





Ja seuraavaksi grilliruokien pariin. Ammatti-instituutin opiskelijat olivat grillanneet meille herkkuja. Ihastelin heidän huomaavaista ja sujuvaa tarjoiluaan. 
Oli naudanpaistia, broileria, halloumjuustoa ja bataattiranskalaisia. Ensimmäistä kertaa elämässäni  söin bataattiranskalaisia, mutta en varmasti viimeistä kertaa, niin maittavia olivat. Maistuvia herkkuja kaikki tyynni. 







Ihastuin tähän Korean BBQ-marinaadiin. Se on mieto ja sopii kaikille ruuille grillauskastikkeeksi.
Saimme vielä ohjeita näihin erilaisiin kastikkeisiin ja lisukkeisiin. Näitä on kiva kokeilla kesällä mökillä. 




Ja paras ruokaviini mielestäni oli Quomo organic valkoviini. Lempeä  ja makeahko Quomo sopi hyvin grilliruokien kanssa.


Ja ei tässä vielä kaikki... 

Jälkiruuaksi lakritsia, salmiakkia ja viinejä. Miltä kuulostaa? La Caliera ja lakritsia - uskomattoman toimiva yhdistelmä. Tykkäsin. Tätä tarjoan joskus vierailleni.


 


Entä mitä tästä pitäisitte La Caliera avec mansikat ja kermavaahto.
Tämä mansikkaihanuus löytyy esittelylehtisestä.

Hymyssä suin matkasin kotiin.  Olin viisaampi viinien suhteen, olin saanut hyviä ruokavinkkejä ja tavannut monia kivoja ihmisiä.


Kiitos Solera Finland hienosta tilaisuudesta! 

Iloista Vapun odotusta jokaiselle! 

** Tuula 

34 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Täytyykin käydä katsomassa jos tuota suosittelemaasi viiniä löytyisi meidänkin Alkosta. Menee testaukseen! Ihanan aurinkoista torstaita sinulle Tuula!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelmoiden! Minua viehättää tuossa Cremant D'alsacessa viinissä sen monikäyttöisyys. Käy alkujuomaksi ja samalla viinillä voi jatkaa ruokapöydässä. Sopii minun pöytääni :)
      Toivottelen myös ihanaa vappua sinulle ❤️

      Poista
  2. Eikös olekin yllättävän metka yhdistelmä tuo lakritsa ja viini! Vähän vahingossa huomasin, että Fazerin Madagascar Vanilla-lakritsi maistui huippuhauskalta vähän makeahkon valkoviinin kanssa. Harmittaa vain, että en muista tarkalleen, mikä viini oli kyseessä. Ehkä vielä joskus löydän sen oikean makuparin uudelleen..
    Iloista Vapun odotusta sinne Suomeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lakritsa ja viini oli tuttu sinulle :) Minä ihastuin tuohon yhdistelmään. Tänään ostin jo lakritsat ja huomenna pitää hakea LaCalierat. Kokeile ihmeessä tuon La Calieran kanssa lakritsaa, jos et tuota omaasi löydä. Tuo La Caliera on makea jälkiruokaviini ja sopi minusta tosi hyvin lakritsan kanssa.
      Kiitos paljon Leena ja iloista Vapun odotusta sinne kanavien kaupunkiin!

      Poista
  3. Opiskeljat tehneet maukkaan näköistä herkkua. Mukavaa Vapun odotusta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain! Taidokasta ja herkullista ruokaa. Heistä tulee taitavia ammattilaisia.
      Mukavaa vapun odotusta myös sinulle Ritva <3

      Poista
  4. Vai! Maistuis mullekin! Jos haluat blogipäivitykseni jatkossakin uusi osoitteeni: http://www.kukkaiselamaa.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Oli herkullinen ilta :)
      Ja haluan blogipäivityksesi jatkossakin, tottakai. Osoite päivitetty.
      Mukavaa vapun odotusta!

      Poista
  5. Kiitos vinkeistä! Olen itsekin rieslingin ystävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi! Ja sieltä löytyy toinen Rieslingin ystävä! Tutustu ihmeessä noihin Hardy's tuotteisiin. Tykkäsin.
      Mukavaa vapun odotusta!

      Poista
  6. Kiva tapahtuma, odotan innolla omaani. Ja kivoja vinkkejä. Voi kun tulisi grillauskelit vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella kiva tapahtuma. Miellyttävät, asiantuntevat esittelijät ja mikä oli hienointa - kaikille viinimielipiteille annettiin arvoa. Kertoivat kivoja tarinoita viineille, se antoi sitä lisähohtoa juomille. Minä olin muuten ainoa bloggaaja tapahtumassa :) Ja se huomioitiin todella fiksusti.
      Mukavaa odotettavaa sinulla. Kyllä ne grillauskelit vielä tulevat.
      Kiitos Sari ja iloista vapun odotusta!

      Poista
  7. Näyttää todella hyvälle. Tuota Korean BBQ-marinadia voisin itsekin kokeilla. Mukavaa päivää sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokatarjoilu oli erinomaista. Grilliruokien parissa oltiin. Minä olen sellainen lempeitten makujen ystävä, joten tuo Korean BBQ oli kuin minulle tehty :)
      Mukavaa vapun odotusta sinulle, Tiina!

      Poista
  8. Sama Pierr Sparr Crémant d'Alsace Rosé Brut meidänkin vappupöydässä : )
    Olen käynyt elämäni aikana varmaankin yli 20 viinitastingissa, mutta aina niistä jotakin uutta oppii. Ehkä tärkein oppi on ollut se, että jokaisella makunsa ja jos kertakaikkisesti kalan kanssa omaan suuhun maistuu enemmän punaviini, niin anti mennä vaan..; ) Omaa makua ja fiiliksiä tulee siis kunnioittaa ja kuunnella. Kaunista tulevaa viikonvaihdetta & juhlafiilistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pierr Sparr Crémant d'Alsace Rosé Brut - on mainio juoma, sopii koko tarjoiluun.
      Minulle tämä oli toinen viinitasting. Ja se ensimmäinen oli paljon pienempi muotoinen kuin tämä.
      Tuohon kiinnitin tilaisuudessa huomiota, että nämä asiantuntijat kuuntelivat niin hienosti muita ja hyväksyivät jokaisen maun. Kerrassaan hieno tilaisuus.
      Olin muuten ainoa bloggaaja paikalla, ja se huomioitiin todella fiksusti. Oppilaitoksen opettajaedustajakin kävi jututtamassa minua ja sanoi, että heitä saa mainostaa. Ja Hardy'sin viehättävään Tiian tutustuin.
      Niinkuin kirjoitin, niin hymyhuulin matkasin kotiin.
      Kaunista tulevaa viikonvaihdetta ja iloista vappujuhlaa toivottelen myös!

      Poista
  9. Kiitos viinivinkeistä! Kuohari maistuu vappuna täälläkin. Mukavaa vappuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Jaana :) Kuohari ja vappu kuuluvat yhteen!
      Iloista tulevaa vappujuhlaa toivottelen!

      Poista
  10. Onpas siellä ollut herkkuja tarjolla! Monta uutta viinivinkkiä, kiitos niistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvä tilaisuus! Herkkuja oli monenmoista, grilliherkkuja!
      Minusta tuntuu, että opin paljon viineistä yhden illan aikana. Ammattitaitoista oli esittelijöitten kertomistyyli. Ja minullehan menevät aina tarinat perille. Myös viinien tarinat, huomasin.
      Kiva, jos löysit viinivinkkejä.
      Kiitos Anu ja iloista tulevaa vappua!

      Poista
  11. Oli varmasti joka tavalla maukas ilta! Meillä yleensä pappa hoitaa viinien oston, mutta, jos minun pitää se tehdä, valitsen viinin etiketin kauneuden mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Muonamiehen mökin Mummu! Nuo kauniit etiketit ovat hieno kriteeri viinien ostoon. Nekin ovat monissa pulloissa kuin taideteoksia tänä päivänä. Ihmiset ostavat eri kriteerein viininsä.
      Iloista vapunodotusta!

      Poista
  12. Olipa mukava tilaisuus,viiniä ja herkkuja:) Pidän valkoviinistä,joskus harvemmin punaviinistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Tilaisuus oli todella mukava. Viiniä ja herkkuja - kevään juhlaa. Valkoviini ja punaviini taitavat jakaa mielipiteitä. Miten se vanha juttu menikään, toiset tykkäävät äideistä toiset tyttäristä. Molempi parempi :)
      Mukavaa vapun odotusta!

      Poista
  13. Mmmmm, mitä makuja! Kiitos kiinnostavista vinkeistä. Punaviini ja suklaa taitavatkin vaihtua nyt kevään ja veneilykauden koittaessa La Carieraan ja lakritsiin =D Ja tuo Quomo organic menee maisteltavien listalle ihan ehdottomasti.
    Tänään polskahti paattimme veteen ja huomenna suuntaamme saareen vapun viettoon. Alkosta tiirailenkin nyt ainakin näitä kahta edellä mainittua valkoviiniä :)
    Oikein hyvää vappua myös sinulle Tuula ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Ansku! Tuo lakritsa ja La Caliera on mainio vaihtoehto punaviinille ja suklaalle. Uskallan suositella. Tuo Quomo oli puolimakea. Tilaisuudessa kuulin, että suomalaiset pitävät viineistä, joissa on vähän makeutta. Maistui hyvälle grilliruokien kanssa.

      Ja teidän paatti on jo vedessä! Onnea tulevalle kesälle. Ja vappuna jo kutsuu ulappa ja saari. Meillä vappu menee kapteenin lasten perheitten kanssa. Siis lapsellinen vappu tulossa :)
      Oikein ihanaa vappua teidän venekunnalle, toivottavasti ilmat suosivat!

      Poista
  14. Kiva tapahtuma :) Minä olen kavereiden kanssa pitänyt viinin maisteluhetken oli hauska illanistujais hetkin kun jokainen keksi sanoja millä kuvailisi viinin maistamista ;)
    Ihanaa vappua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina, niin oli :)
      Minäkin olen joskus nuoruudessani bileissä ollut mukana keksimässä viineille niitä oikeanmakuisia sanoja. Se oli hauskaa. Tuonhan voinkin ottaa tämän vuoden vappuleikiksi, sillä vietämme vappua meidän nuorisomme kanssa.
      Ihanaa vappua myös sinulle Elina!

      Poista
  15. Onpas ollut mukava tilaisuus!
    Ja ihania herkkuja ollut tarjolla!
    Ihanaa vappua sinulle!🎈

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Tilaisuudessa oli mainio tunnelma ja hyvä tarjoilu!
      Ihanaa vappua Sarille! 🎈🎉

      Poista
  16. Kiitos Tuula, tässä oli monta kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa vinkkiä. Lakritsi-salmiakki-viini yhdistelmää on kokeiltava ensimmäisten joukossa. Myös mansikat, kermavaahto ja viini on listoilla :)

    Aurinkoisia kevätpäiviä Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Pirjo! Meillä oli vappuna jälkiruokaviiniä ja lakritsia. Hyvin maittoi kaikille. Kesällä aion kokeilla myös mansikoitten kanssa.
      Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

      Poista
  17. Kiva, että Turun tilisuus oli mukava. Helsingissähän se on vasta tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, tilaisuus oli onnistunut. Väkeä oli ja maittavat maistiaiset! Minä olin ainoa bloggaaja paikalla, joten erotuin siellä kameroineni :)
      Sinulle toivotan mukavaa tilaisuutta myös, kun sen aika on.
      Mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista