MOMENTS OF MY LIFE

KOKEILUA KÄNNYKÄLLÄSaarimökillä ollaan ja kiireessä tuli otettua vain kännykkä mukaan. Nyt onkin autenttinen tilaisuus kokeilla blogijutun kirjoittamista kännykällä. Käytän tässä minulle uutta kännykkäsovellusta, jonka löysin jokin aika sitten - nimeltään BlogGo for Blogger. Sovellus löytyy ainakin iPhonen appseista. Ja hintakaan ei päätä huimaa, vain 0,99 euroa. 
Tämä voi olla monellekin tuttu sovellus, mutta minulle uusi, ja tämän käyttö kyllä yllätti minut positiivisesti. Toki ei tämän kanssa mitään pitkiä tarinoita viitsi kirjoittaa, koska kirjoittaminen on kuin tekstiviestiä näpyttelisi. Mutta lyhyen tekstin kirjoittelussa tämä käy mainiosti. 

Fonttia sovelluksessa ei pääse valitsemaan, mutta kirjaimien koot saa valittua. Kirjoittelen nyt medium -kokoisilla kirjaimilla. 

Tällä sovelluksella voi myös linkittää.    
Linkin takana on kuvia viime viikonlopusta. Silloin oli aurinkoista. 

Tulee olemaan itselleni yllätys, millaiselta teksti näyttää julkaistuna. Mutta nyt on hyvä aika kokeilla, sillä kesällä merellä tällä sovelluksella voisi olla käyttöä. 


Nyt sataa ropisee ihan kunnolla. Ja saariston värit ovat harmaat. 

- Kirjoitatko sinä joskus blogijuttua kännykällä? 

Hyvää sunnuntaita kaikille sateesta huolimatta! 

*Tuula
 


31 kommenttia

 1. En ole kännykällä postausta tehnyt, mutta pitääpä laittaa muistiin tuo sovellus.

  Mukavaa sadepäivää sinulle. Täälläkin tihuuttaa ja vastarantaa ei näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen joskus aikaisemmin yrittänyt, mutta se on ollut tosi hankalaa. Tämä sovellus oli helppo ja kiva, toki kirjoittaminen ei niin luistavaa ole kuin tietsikalla, mutta kyllä tällä vain näpyttelee, kun on sellainen tilanne.
   Hyvää alkavaa viikkoa Kristiina!

   Poista
 2. Olipa jännittävä tuttavuus. Olen yrittänyt myös löytää jotan veneelle kätevämpää juttua ja mm. tablettia olen kokeullut vaan hankalaa oli. Sitten tuli esteeksi se, että kuvien muokkaaminen ei ole niin näppärää tabletilla. Joten päätin suosiolla, että veneellä keskityn kuvaamaan ja nauttimaan luonnosta ja kirjailen sitten jutut jälkikäteen kotona :D. Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin jännittävä tuttavuus :) Tultiin hetki sitten kotiin ja vastailen nyt läppärillä. Minut yllätti, että tekstin ulkomuodosta tuli näin hyvä. Tuonne alas vain jäi liian paljon tyhjää tilaa ennen kommentteja, mutta eiköhän sekin ole korjattavissa jatkossa. Suosittelen tätä sovellusta, on näppärä.
   Kiitos paljon Katinka ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 3. Enpä ole kännyllä kirjoitellut, kommentoinut vain, mutta näppärältä kuullostaa tuo sovellus. Ihana kalliomaisema! Kivaa sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vastailen paljon kännykällä, sillä kun pääsee vastaamaan missä vain. Mutta yllätyin kyllä tästä sovelluksesta positiivisesti, oli kiva käyttää.
   Vettä satoi kuin aisaa ja otan mökin terassilta tuota kuvaa. Hyvä paikka kuvailla - ei kastu tyttö eikä linssi.
   Mukavaa alkavaa viikkoa, Anu!

   Poista
 4. Hyvin näyttää toimivan. En ole kuin kerran kirjoittanut puhelimella postauksen, en tykännyt yhtään. Hermo meinasi mennä kuvien laitossa.
  Sulla tämä tuntuu sujuvan paremmin.
  Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimi kyllä näppärästi. Ja kuvat oli helppo laittaa. Jännäsin vähän noita screenshotteja, mutta nekin näyttävät ihan hyviltä - olen nimittäin nyt läppärillä. Eli kuvia oli helppo ladata tekstiin. Sujui yllättävän hyvin. Ja olen tottunut kommentoimaan kännykällä, joten ei tuo tekstinkään kirjoittaminen oikeastaan niin hankalaa ollut. Toki mitään pitkiä tekstejä en tällä sovelluksella teksisi.
   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle, Outi!

   Poista
 5. Enpä ole kokeillut kännykällä bloggaamista! Pakon edessä sekin varmasti onnistuisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tai kokeilunhalu joskus näitä teettävät. En tiedä olisiko minun ollut mikään pakko kirjoittaa blogitekstiä, mutta oli aika "herkullinen" paikka kokeilulle, kun huomasin, että vain kännykkä oli mukana mökillä.
   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle, Anni!

   Poista
 6. Näyttää kätevältä! Olen hirveän huono kännykän kanssa, joten en ole koskaan sillä postannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevä on hyvä sana. On todella tehty mainio sovellus kännykälle. Minä vastailen kännykällä aika paljon, joten kirjoittaminen sillä ei ollut minulle mikään kynnys. Ja nyt olen tyytyväinen, että kokeilin...uskallan jatkossakin käyttää.
   Hyvää alkavaa viikkoa sinulle, Sussi!

   Poista
 7. En jaksa kännykällä blogata, mutta Bloggerin oman sovelluksen olen kyllä ladannut, varmuuden vuoksi. Kännykkä on liian pieni vehje mun nakkisormilleni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Ei sinulla, valokuvaajalla ole mitään nakkisormia :)
   Minullakin on ollut tuo Bloggerin ilmaissovellus, mutta sitä ei ole enää appseissa saatavilla, joten etsittyäni löysin tämän. Ja tämä vaikuttaa ihan hyvältä.
   Mukavaa alkavaa viikkoa, Pauliina!

   Poista
 8. Vastailen joskus kännykällä kommentteihin ja julkasen myös kommentteja, mutten kirjota postauksia. Meillä oli eilen lauantaina hieno aurinkoinen päivä, mutta ehtoon edellä alko harmaantuun keli ja tihuuttaan vettä. Yöllä oli satanu reippaammin, mutta ku tänään lähettiin ennen puolta päivää kotia kohti oli hivenen selkeempää. Asteita oli 8 lämpimän puolella, joten ihan mukava keli ja tyyntä tietysti. Nyt on taas harmaata ja sateista. satakoot ny ja paistais taas viikonlopulla :)
  Hyvää tulevaa viikkoo Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vastailen aika paljonkin kännykällä kommenteihin, joten tämä kirjoittaminen tähän sovellukseen ei niin vastenmielistä ollutkaan. Ja muuten ohjelma toimi näppärästi.
   Siellä on eletty vähän samanlaisissa tunnelmissa mökillä kuin täälläkin. Satakoon tosiaan nyt ja ensi vikonloppuna aurinko paistakoon.
   Kiitos Anne ja mukavaa tulevaa viikkoa!

   Poista
 9. Hyvin näyttää sujuvan. :) Kaunis kalliokin kuvassa. Kyllä sitä osaa yllättäviä juttuja, kun uskaltautuu kokeilemaan. Itsekin pitäisi testata kännykkäpostaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Sovellus toimi tosi näppärästi. Ja siinä on hienoja ominaisuuksia pienessä paketissa. Minusta on ihan hyvä osata postata kännykällä, aina ei ole mahdollisuutta raijata mukana kaikkia tarvikkeita. Kuvat saa kännykällä ja postaaminen käy helposti.
   Kun kokeilet, niin vinkkaa postauksessasi :)
   Hyvää alkavaa viikkoa, Tiina!

   Poista
 10. Hyvältä tosiaan näyttää. En ole edes tutkinut mahdollisuuksia kirjoittaa kännyllä postauksia, mutta kaipa sitä pitäisi. Sinä se olet valveutunut! Mutta itse olen kokenut vain läppärillä naputtelun hyväksi. Toisaalta reissussa tietysti olisi helpompaa käyttää kännyä, mutta miten hidasta ja hankalaa, ainakin minun näpyttely. Nuoria ihailen kun ne ovat niin nopeita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutkailla näitä kännykän mahdollisuuksia, tämä appsi on aika mukava. Ja jos on tottunut kommentoimaan kännykällä, niin ei se blogin kirjoittaminenkaan niin hankalaa ole, tosin pitkää tekstiä ei jaksa näpytellä.
   Kiitos kivasta kommentisa Minna ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 11. Olen muistaakseni yhden postauksen kirjoittanut iPadilla ja muuten käyttänyt kännykkää lähinnä kommentointiin ja kommentteihin vastaamiseen. Minulla on sekä puhelimeen että padiin ladattuna Wordpressin appsi ja nyt kävin tämän sinun postauksesi inspiroimana testaamassa, miten sillä kirjoittaminen ja kuvien lisääminen onnistuisi. Ja hyvin vaivattomaltahan se näytti. Appsissa oli jopa postauksen esikatselumahdollisuus. Täytyisikin ehdottomasti muistaa hyödyntää siis tätä kännykällä bloggaamismahdollisuutta, koska kännykkä on aina mukana ja esim. iPhonessahan on itseasiassa aika hyväkin kamera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Nina! Ei koskaan tiedä, milloin on tarvetta kännykkäkirjoitukselle. Ja iPhonella saa hyviä kuvia. Joskus voi olla tilanne, että pienellä varustuksella pitää mennä. Ja kännykkä on kuitenkin aina mukana.
   Kiitos Nina ja kivaa viikkoa!

   Poista
 12. Minä naputtelen välistä bussissa kännykällä blogipostauksiani. Kun ei muuten ehdi, niin kännykkä pelastaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä tehopakkaus! Kännykkä on oiva pelastus! Nyt sen minäkin totesin!
   Kivaa viikkoa!

   Poista
 13. Hätävararatkaisuna taitaa olla aika näpsäkkä appsi. Kaikkea sinäkin Tuula keksit ja osaat <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näpsäkkä appsi, nyt voin sanoa niin kokemuksen rintaäänellä :)
   Kiitos ihanainen Minna <3

   Poista
 14. Huh, mä en osaisi kännykällä blogia tehä =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Satu! Ei tämä ole rakettitiedettä, varmasti osaisit blogijutun tehdä kännykällä :)

   Poista
 15. Luen kyllä blogeja kännykällä, mutta kirjoittaminen on jäänyt pariin kertaan. Bloggerin omalla sovelluksella on hankala laittaa kuvia, ja selaimen kautta on kirjoittaminenkin hankalaa. Mutta tuota pitää harkita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kokeillut tuolla bloggerin omalla sovelluksella, ja täytyy sanoa, että tähän appsiin nähden, se on todella hankala. Tämä on oiva hätävara, kannattaa kokeilla.
   Kivaa viikkoa!

   Poista
 16. Kokeiluun pääsee välittömästi, kunhan ensin käyn ulkona ihastelemassa kesäistä syyssäätä! Halauksin Tuija

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig