MOMENTS OF MY LIFE

Netflix -suosituksia ja VPN

 

Kaupallinen yhteistyö VPN-yhteydet.fi kanssa

Minulta on muutaman kerran kysytty Netflix -suosituksia ja esittelenkin nyt uudempia ja vanhempia sarjoja, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen. Ja sarjavinkkien lisäksi kerron helpon keinon, jolla saa laajennettua Netflixin sarja- ja leffatarjontaa vielä entisestään. 

Unorthodox

Kuva netistä

Deborah Feldman jätti taakseen New Yorkin Williamsburgin ankaran juutalaisyhteisön ja kirjoitti kokemuksistaan menestysteoksen. Kirjasta on tehty nyt myös Netflix -sarja Unorthodox. Sarja on otettu ylistävästi vastaan mm. Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Sarjan päähenkilö 19-vuotias Esther "Esty" Shapiro pakenee järjestettyä avioliittoaan New Yorkista Berliiniin. Sarja tuo esille yhden hasidijuutalaisen erityisryhmän ja sen kulttuurin. Etsyllä on paljon opittavaa Berliinissä, sillä hasidiyhteisö on sulkenut lähes kaiken nykyaikaisen ulkopuolelleen. Älypuhelin on kielletty, vain tavallinen peruspuhelin on sallittu. Etsyä esittää israelilaisnäyttelijä Shira Haas. Hänen suorituksensa on loistava ja se jo tarjoaa syyn Unorthodoxin katsomiseen. 


Rahapaja

Kuva netistä

Rahapaja eli Le casa de papel on espanjalainen sarja. Sarjasta minulle vinkkasi veljenpoikani Niko Espanjassa asuessaan. Rahapajassa suunnitellaan ja myös tehdään ryöstö kohteeseen, joka kaiken järjen mukaan olisi pitänyt olla täysin mahdoton toteuttaa. Rikollisjoukko ryöstää Espanjan kuninkaallisen rahapajan. Ryöstöä organisoi ja hallitsee rahapajan ulkopuolelta "Professori". Sarja on jännittävä ja koukuttava, mutta jännitys ei ole ahdistavaa. Rahapaja on suosittu ympäri maailman. Sarjan viides kausi on julkaistu vähän aikaa sitten. Iso plussa sarjan espanjalaisuudelle. 

The Crown

Kuva netistä.

Ja tämä on kaikille teille, jotka ette ole vielä katsoneet The Crownia. Se kannattaa ehdottomasti katsoa! Sarja tarjoaa kuin huomaamatta hyvän läpileikkauksen Britannian historiasta usealta vuosikymmeneltä. Yhdysvaltalaisessa elokuva- ja tv-alan SAG-gaalassa (Screen Actors Guild -palkintogaala) The Crown voitti jo toisen draamasarjojen näyttelijäkokonaisuuden palkinnon. Parhaan naisnäyttelijän palkinnon voitti draamasarjojen osalta Gillian Anderson, joka näytteli Margaret Thatcheria. Kuin huomaamatta Gillian Anderson on noussut yhdeksi suosikkinäyttelijöistäni - hän oli uskomattoman hyvä jo Netflixistä  poistuneessa sarjassa The Fall. 

Virgin River

Netflixin alkuperäissarja Virgin River, kuva netistä. 

Olen vasta jokin aika sitten alkanut katsoa Virgin River -sarjaa. Ja ihastunut. Se on ihmissuhdedraama. Sairaanhoitaja Melinda Monroe (Alexandra Breckenridge) pakenee menneisyyttään ja muuttaa Los Angelesista pieneen kyläpahaiseen, jonka nimi on Virgin River. Hänet on valittu kylän tohtorin apulaiseksi. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan ja Mel on jo muuttamassa takaisin kotiin, mutta jää ainakin kuukaudeksi. Sopeutumiseen auttaa Jack's Barin valloittava Jack Sheridan (Martin Henderson). Kylän iskulauseeksi sopisi hyvin: "Netti hidas, mutta juorut nopeita". Virgin River on noussut yhdeksi Netflixin suosikkisarjoista. Enkä ihmettele, ihmissuhdekiemuroille ja romantiikalle on aina kysyntää. 

*****

Mutta mitä sitten, jos kotimaan Netflixistä loppuu tarjonta. Tai reissun päällä ei näy esim. Katsomo tai Ruutu maarajoitteiden vuoksi? Veljenpoikani, joka asuu ulkomailla nämä maarajoitteet tietää. Ja nyt tullaankin VPN:ään.

VPN tulee sanoista "Virtual Private Network", joka suomeksi tarkoittaa virtuaalista erillisverkkoa. VPN kiertää nämä maarajoitukset. 

Onko VPN laillinen? Hyvä kysymys! VPN vaihtaa sijaintisi toiseksi kuin mitä se on. KYLLÄ, tämä on täysin laillista! 

Kiinnostaako sinua Amerikan Netflix VPN:n avulla? Netflixin koko sisältö on saatavilla sijaintia vaihtamalla, silloin eivät maarajoitukset rajoita. Amerikan Netflixissä ei toki ole tekstityksiä suomeksi, mutta kun laittaa englanninkieliset tekstitykset päälle, niin pysyy sarjoissa ja leffoissa hyvin kärryillä. VPN pystyy antamaan aikamoisen kielikylvynkin. 

*VPN -palvelun avulla on mahdollista päästä katsomaan niin Suomen kuin USA:n sarja- tai leffavalikoimaa. Valikoimaa on valtavasti, joten otan mielelläni vastaan myös teiltä sarja- ja leffasuosituksia. PS. Kun yksityisyyden haluaa suojata verkossa ilman pelkoa siitä, että haitalliset sivustot hyökkäävät, niin siihen VPN on erinomainen suoja. "Ei minulla ole mitään varastettavaa laitteeltani", näin olen kuullut monen sanovan. Mutta käyttämämme laitteet sisältävät meistä kaikista paljon tietoa, mikä on etenkin hakkereille julkisissa verkoissa (wifi) erittäin helppoa napata talteen. Esim. pankkitiedot, henkilötunnukset, luottokorttitiedot, salasanat jne.  Minä en noita tietojani halua hakkereiden käsiin.  Minulla on VPN.


Oletko sinä tutustunut VPN-palveluun ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin?


- Tuula 


17 kommenttia

 1. On tuttu palvelu (kiitos perheen nuorten tietäjien).
  Sarjasuosituksena sinulle Netflixin Sinner. Ihanaa iltaa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osasin arvata, että VPN on sinulle tuttu palvelu. Teillä on perheessä noita nuoria tietäjiä, mutta tiedän sinunkin olevan aktiivinen näissä digiasioissa.
   The Sinner on katselulistalla. Kiitos suosituksesta.
   Ihanaa iltaa myös sinulle, Outi <3

   Poista
 2. Hyviä suosituksia Tuula, ja kaikkia muita olen noista nähnyt paitsi Virgin Riverin. Minulla on ollut jo vuosia F-Securen Freedome-VPN käytössä, mutta nyt olen katkaissut tilaulsen poikki kesäkuun jälkeen, ja vaihdan johonkin kattavampaan VPN-palveluun. Tuollainen palvelu on mahtava etenkin tällaiselle ulkosuomalaiselle, kun kaikki suomalaiset ohjelmat eivät näy Suomen ulkopuolella. Kaunista torstaita Tuula🌺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on Virgin River näkemättä. Se on yllättänyt minut, on todella kiva sarja. Teillä ulkosuomalaisella on monella VPN käytössä. Ja ymmärrän sen oikein hyvin. Pääsee katsomaan näitä kotimaan juttujakin. Satuin muuten lukemaan jutun, jossa kysyttiin suomalaisilta heidän digitietämystään, minut yllätti, että aika moni ei tiennyt, mikä on VPN.
   Kiitos Jael ja ihanaa kevättä sinne Israeliin <3

   Poista
 3. Ihan uusi juttu minulle tuo VPN.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satuin lukemaan jokin aika sitten jutun suomalaisten digitietämyksestä ja aika moni ei tiennyt, mikä oli VPN. Siksikin jo mielelläni tartuin tähän aiheeseen. Minulle tuli jo töissä VPN tutuksi. Ja on kiva levittää tietämystä.
   Kiitos paljon Sussu! Kiva kun luit VPN:stä.

   Poista
 4. Suosittelen Shtisel sarjaa, siinä näyttelee myös Shira Haas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosituksesta. Olenkin ajatellut tarttuvani tuohon jossakin vaiheessa. Aihe on mielenkiintoinen.
   Kiitos Melissa ja hyvää viikkoa <3

   Poista
 5. Olen tuosta VPN:sta kuullut mutten sen tarkemmin ole asiaan tullut perehtyneeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti perehtyä. Eikä pelkästään Netflix -sarjojen vaan oman digiturvallisuuden takia.
   Kiitos Mira ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 6. Mä yritin kerran ostaa tuota VPN-palvelua, mutta en saanut sitä toimimaan. Haluaisin sen kyllä - jos joku tulisi asentamaan sen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita VPN-palveluita on monia. On ilmaisia ja maksullisia. Omani oli helppo asentaa. En tiedä, mistä tuo sinun kiikasti. Mutta lykkyä seuraavaan kertaan. Ilmiselvästi olet kiinnostunut VPN-palvelusta.

   Poista
 7. Olen kuullut, mutta en perehtynyt vielä enempää. Kiitos infosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä. VPN-palveluun kannattaa kyllä tutustua, se suo hyvä turvallisuuden erilaisille palveluille.

   Poista
 8. Rahapaja on minulle uusi, mutta muut olivat tuttuja. Samoin suosittelen tuota Shtisel sarjaa - siitäkin jo kaikki katsottu. Kiitos Rahapaja vinkistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena Shtisel sarjavinkistä. Olenkin sen jo to watch -listalle laittanut! Näitä Netflix -vinkkejä pitää alkaa harrastaa enemmänkin, välillä kun ei oikein tiedä mitä katsoisi.
   Ihanaa huhtikuuta sinne <3

   Poista
 9. Jos tarvitset ammattimaista apua varastetun bitcoinin tai kryptovaluutan palauttamiseksi ja puolison puhelimen etähakkeroinnin, ota yhteyttä extremeinfiltrators@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig