MOMENTS OF MY LIFE

Hetkiä viikolta 12/2021 - Ruissaloa, Ateneumia ja muuta

 

Ruissaloa, Ateneumia: Ilja Repinin näyttely ja  muuta 

Hei kaikille! 

Korona-ajasta huolimatta viikot kuluvat nopeasti. Ja mikä parasta, monet tilaisuudet ovat siirtyneet nettiin, joten niihinkin pääsee. Ulkoiltukin on taas jonkun verran, kevät on tullut. 

Ensin Ruissaloon


Kuva netistä. Nyt on vielä meri jäässä ja veneitä ei ole laiturissa. 

Turun Pursiseuran rannassa sijaitsee Ravintola Ruissalon Maininki. Se oli näyttävästi esillä Netflixin ravintolasarjassa: Unelmien näköalaravintolat. Ruissalon Maininki on esitetty sarjan toisella kaudella ja se on edelleen nähtävissä Netflixissä. Sarjan ideana on modernisoida ja tuoda uutta potkua ravintolan toimintaan. Ravintola-asiantuntijat uudistavat erilaisia ravintoloita ympäri maailmaa. Niin sisustus kuin ruokalistatkin uusitaan. Ruissalon Maininki oli ainoa ravintola Suomessa, joka pääsi ohjelmaan. Yhteistä kaikille ravintoloille on upea sijainti näköalapaikalla. Ruissalon Maininki on meren rannalla ja se on valmistunut vuonna 1917. Tällä hetkellä ravintola on suljettu. 

Avotakka-lehti ja vintagea


Maaliskuun Avotakka -lehdessä on artikkeli Vintagen osto-opas. Lehdessä esitellään Bruno Mathsson'in suunnittelema Karin-nojatuoli ja kerrotaan, että putkirunkoiset tuolit ovat nyt suosittuja. Ruotsalainen arkkitehti Bruno Mathsson suunnitteli tuolin Duxille vuonna 1969. Minun tuolini ovat 80-luvulta ja niihin kuuluvat myös rahit ja tarjoilupöytä. Ovat minulle rakkaat perintöhuonekalut.

Ateneum / Ilja Repin 

Sain kutsun Ilja Repinin näyttelyn tiedotustilaisuuteen ja avajaisiin. Tilaisuus järjestettiin digitaalisesti Teams -alustan kautta. Tilaisuuden avasi museonjohtaja Marja Sakari ja kuraattorina toimi intendentti Timo Huusko. 

Kuva otettu tiedotustilaisuudesta, tietokoneen näytöltä. 

Ilja Repin - oma kuva (Ateneum /media)

Ilja Repin (1844-1930) on Venäjän kuuluisin taidemaalari, jota suomalaisetkin rakastavat. Ilja Repin (1844-1930) syntyi Harkovassa nykyisen Ukrainan alueella. Hänellä oli ateljeekoti Suomen puolella Terijoen Kuokkalassa vuosina 1903-1930. Repin on maalannut historiallisia maalauksia sekä kulttuurivaikuttajien ja perheensä muotokuvia. Hän eli aikana, jolloin Venäjällä tapahtui valtavia muutoksia, joten Repinin historialliset maalaukset ovat erinomaista ajankuvaa. 


Mielenosoitus lokakuun 17. päivänä vuonna 1905 (kuva: Ateneum / media)


Nikolai II oli Venäjän keisari, Puolanmaan kuningas ja Suomen suuriruhtinas vuosina 1894-1917
(kuva: Ateneum / media)


Ilja Repin: Pyryharakka (taiteilijan tyttären Vera Repinan muotokuva 1884).  Isä nimitti tytärtään  Pyryharakaksi. Nuo mekon laskokset olisi kiva nähdä oikeassa teoksessa, sillä ne ovat taidokkaasti maalattu.  (kuva Ateneum / media) 

Ilja Repinin talo Penaty, Kuokkalassa Terijoella / kuva netistä

Taidemaalari Ilja Repin jäi Venäjän vallankumouksen jälkeen (1917) kuolemaansa asti asumaan Suomeen Terijoelle. Se oli arvovaltatappio Venäjälle ja aiheutti poliittista jännitettä molemmin puolin rajaa. Nykyisin Kuokkala kuuluu Venäjälle. Ja Repinin talo Penaty on museona.


Ilja Repinin näyttely on Ateneumissa 19.3.-29.8.2021 / tauluja on esillä iso määrä eli 130. 

Ateneum on parhaillaan suljettuna koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja näyttelyn avautumispäivämäärästä yleisölle tiedotetaan myöhemmin. 


"Jokainen päivä olisi hyvä maustaa kulttuurilla", olen samaa mieltä edelleen. 

Aurinkoisia maaliskuun viimeisiä päiviä kaikille! 

- Tuula 


Tuula's life blogia voi seurata 

27 kommenttia

 1. Ajattomia huonekaluja olet perinyt,näyttävät myös käytännöllisiltä.
  Ateneumin näyttely olisi hieno nähdä livenä.Juuri se,minkä mainitsitkin Pyryharakan hameen laskoksista,näyttävät kuin valokuvalta.Taitavasti maalattu,valo ja varjo tallennettu aidosti.Monta vuotta sitten käydessäni Ateneumissa,jäin ihmettelemään juuri kaikkia niitä suuria,seinänkokoisia teoksia,jotka olivat niin aitoja,että olisi voinut kuvitella astuvansa joihinkin maisemiin sisään.
  Hyvää kevättä sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään noista huonekaluista. Tuoli ja rahi ovat lukupaikkani.
   Minä kaipaan museoihin ja kulttuurin pariin. Ja niinkuin sinä sanotkin tuo Repinin näyttely olisi hienoa nähdä livenä. Mutta olen iloinen, että pääsin katsomaan näyttelyn teamsista, se oli hienosti koottu näyttely opastuksineen.
   Nuo Ateneumin vatavat taulut kyllä kutsuvat "astumaan" sisään maisemiin. Vanhojen mestareitten uskomattomia töitä.
   Kiitos Tuovi ja kiitos kivasta viestistäsi! <3
   Hyvää Palmusunnuntaita!

   Poista
 2. Aika menee kyllä siivillä, toivottavasti kesällä saadaan museot auki. Olisi niin kiva päästä jo kiertämään niitä pitkästä aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajankulua ei voi estää :)
   Minä niin toivon samaa, museoihin ja kulttuurin pariin on ikävä. Mutta vielä on maltettava.
   Kiitos Melissa ja hyvää Palmusunnuntaita <3

   Poista
 3. Tuolit ovat upeat ja piste i:n päälle ovat rahit. Ja miten onkaan myös kankaan kaunis pellavanväri ollut jo silloin edellä aikaansa. Sopivat hienosti teille ikkunan eteen.
  Nauratti taulun nimi Pyryharakka, sillä vanhempani ja mummoni käyttivät tätä nimeä lapsista, jotka olivat vähän epäsiistejä ja käyttäytyivät huonosti. Tämän harakan ilme on jännä, mitähän on mielessä... Kuvassa on ihastuttavat värit ja kepeyttä!

  Mukavaa sunnuntaita Tuula! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tuolit sopivat hyvin ikkunan eteen. Meillä ei ole lasitettua terassia, mutta nämä kääntyvät hyvin pyörineen, joten voin katsella ikkunasta ulos kuin terassilta :)
   Mainio muisto sinulla Pyryharakasta. Kun kuulin, että tämän taulun nimi on Pyryharakka, niin pohdin, että Repinin tytär Vera taisi olla villi ja poikamainen tyttö, joka uskalsi kiivetä puihin - hienosta mekosta huolimatta. Tätä on kulttuuri ja taide, se tuo mielleyhtymiä ja ajatuksia ja historiaa niin lähelle.
   Kiitos ihastuttavasta kommentistasi.
   Mukavaa sunnuntaita Maarit! <3

   Poista
 4. Ruissalo on ihana paikka. Täytyisi laittaa pyörä kuntoon, niin pääsisi Ruissaloon retkelle. Täytyykin katsoa tänään tuo jakso, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöräretki Ruissaloon kannattaa aina. Nyt on jo paljon pyöräilijöitä Ruissalossa. Ja lintubongaajia. Ruissaloon on tullut kevät.
   Kannatta katsoa, Ruissalon Maininki koki muodonmuutoksen.
   Kiitos Diina-Maria ja mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 5. Nuo Ruissalon maisemat ovat kyllä huikean kauniitä!
  Ihanaa palmusunnuntaita sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun turkulaiselta kysytään, mikä on parasta Turussa, hän vastaa Aurajoki ja Ruissalo. Ruissalo on saari ja sinne johtaa kaupungista silta. Ruissalo tarjoaa merellistä kauneutta.
   Kiitos Outi ja ihanaa uutta viikkoa sinulle <3

   Poista
 6. Tuolla Mainingissa kävimme viime syksynä! Paikka oli meille entuudestaankin pursiseuralaisina tuttu, mutta halusimme nähdä sen tuon ohjelman jälkeenkin, kun ei oltu muutamaan vuoteen taas sinne päädytty. Hienoa, että tuollainen ravintola oli päätynyt kansainvälisessä levityksessä olevaan ohjelmaan Suomesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te ehditte käydä Mainingiss! Meillä se jäi käymättä tämän tilanteen takia. Ravintola on myös minulle ennestään tuttu, kun se vielä toimi Pursiseuran ravintolana. Häissäkin on siellä oltu.
   Olen samaa mieltä kanssasi, hienoa, että Maininki on päässyt kansainväliseen ohjelmaan. Ja ainoana ravintolana Suomessa.
   Kiitos Pirkko ja hyvää uutta viikkoa sinne <3

   Poista
 7. Viimeisen vuoden aikana on Helsingissä ollut aivan huipputason taidenäyttelyitä. Olenkin ollut aivan tuskainen, kun en ole päässyt niitä katsomaan (esim. Van Gogh). Kesä täynnä toivoa ja toivottavasti sen myötä myös Repinin teokset livenä koettuina. On hienoa, että nykyään voi etänäkin vierailla museoissa, mutta eihän se koskaan sama ole kuin mennä paikan päälle.
  Hauskaa, että sinulla on design-löytö omasta takaa! Näyttää hyvältä tuolilta istua. Korona-ankeuden keskellä kodin harmonia ja Ruissalo lohduttavat! Valoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta, olet tuskainen, kun et pääse katsomaan noita huipputason näyttelyitä. Niin kulttuurifriikki tuntee. Olen käynyt Vam Goghin museossaa Amsterdamissa, mutta ehdottomasti olisin mennyt sen myös katsomaan Ateneumiin.
   Ja vaikka Ilja Repinin Ateneumin tiedotustilaisuus / avajaiset oli hienosti esitetty teamsissa, niin se herätti vain intoa päästä katsomaan livenä tätä upeaa näyttelyä.
   Design-löytö on omasta takaa, lukutuolini.
   Hienosti sanottu, nyt on koti ja Ruissalo nousseet uuteen arvoon!
   Kiitos Esmeralda hyvästä kommentistasi. Valoisia kevätpäiviä myös sinne!

   Poista
 8. The chairs are gorgeous. And how the beautiful linen color of the fabric has already been ahead of its time.

  www.prosphairshop.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you a lot Hellen. The old chairs but still I like them.
   Have a nice week <3

   Poista
 9. Harmillisesti tuo korona nyt vaikuttaa niin monella saralla asioihin. Toivottavasti näyttely saataisiin pian avattua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korona vaikuttaa melkeinpä kaikkeen. Mutta kestetään vielä vähän aikaa. Samaa toivon minä kesä tuokoon avoimet ovet!

   Poista
 10. Niin odotan, että pääsisin jälleen livetapahtumiin. Ja jospa päästäisiin jopa yhdessä 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin odotan. Mutta toivottavasti nyt on jo valoa tunnelin päässä. Olisi niin mukava päästä yhdessä livetapahtumiin! 🤗

   Poista
 11. Hei Tuula, tämä on testikommentti puhelimen kautta. T Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit testaamisesta. Täällä kokeilut jatkuvat. Mukavaa iltaa <3

   Poista
 12. Upeita kuvia, kaunista huhtikuun alkua sinulle Tuula ♥

  VastaaPoista
 13. Jos tarvitset ammattimaista apua varastetun bitcoinin tai kryptovaluutan palauttamiseksi ja puolison puhelimen etähakkeroinnin, ota yhteyttä extremeinfiltrators@gmail.com

  VastaaPoista
 14. I just have to introduce this hacker that I have been working with him on getting my credit score been boosted across the Equifax, TransUnion and Experian report. He made a lot of good changes on my credit report by erasing all the past eviction, bad collections and DUI off my credit report history and also increased my FICO score above 876 across my three credit bureaus report. Email him here via Email him here via hackintechnology@cyberservices.com or whatsapp Number: +!213 295 1376.

  VastaaPoista
 15. The best casino no deposit bonus codes for December 2021
  Top 5 casino 벳 365 코리아 우회 no deposit bonuses · LeoVegas · 888 Casino 슬롯 머신 · PlayOJO · 슬롯머신 BetSoft · w88 mobile PlayOJO · 888 Casino. 사설 토토 사이트

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig