MOMENTS OF MY LIFE

Mikä tuo sinulle iloa?

 

Näinä korona-aikoina sitä yrittää löytää iloa ja syytä hymyyn, mistä vain suinkin kykenee. 

Minulle tuottaa iloa jokaviikkoinen Ruissalon kävelyretki Tuula -ystäväni kanssa. Ruissalo on ollut aina suosittu kävely-  juoksu- pyöräily- sekä myös hiihtokohde isolle osallle turkulaisia. Muistan vanhan lehtiartikkelin, jossa kysyttiin, mikä on parasta Turussa ja moni haastatelluista vastasi: "Aurajoki ja Ruissalo". Olen samaa mieltä!

Kohtaamisia Ruissalon Rantapromenadilla

Ruissalon rantapromenadi meren rannalla on suosittu paikka kävellä. Siellä näkee useasti tuttuja ja myös paljon koirien ulkoiluttajia. Eilen vastaan tuli rantapromenadilla hevonen. Olivat kävellen liikkeellä sekä ratsastaja että hevonen. Hekin nauttivat Ruissalon retkestä. Meillä oli kiva kohtaaminen. 

Vaikka Ruissalon saarella on paljon eläimiä, niin harvoin näitä metsäneläimiä siellä näkee. Saarella on hirviä,  metsäkauriita ja valkohäntäpeuroja. Muutaman kerran on tupsahtanut peura samoille poluille, ihan likellekin tervehtimään.

Ei niin tavallisia kävelijöitä promenadilla. 

*****

Ja kun Ruissalossa ollaan, niin aina pitää kuvata joku huvilakin. Tällä kertaa Villa Solhem. 

Villa Solhem

Monet huvilat sijoittuvat rantapromenadin loivaan ja aurinkoiseen rinteeseen lähelle Pukinsalmen rantaa, niin myös Solhem. Villa Solhem on rakennettu vuonna 1883 ja laajennettu 1898. Nykyään Solhemissa asutaan ympäri vuoden. Ruissalon pitsihuvila-arkkitehtuuri ilahduttaa ja ihastuttaa minua.  


Ja Ruissalossa tapaa auringonpalvojia ympäri vuoden! Tämä neito nakuilukiellosta huolimatta nauttii auringosta. Jos joku tietää tämän patsaan tekijän nimen, niin laita minulle tietoa, olisin kiitollinen! 

*****

Minulle tuottavat iloa myös helpot ja nopeat ruokaohjeet. Tämä helppo ja maukas ohje löytyi Tinskun keittiöstä.  Pesto-mozzarella-kanaa: 

 https://www.tinskunkeittiossa.fi/2015/03/pesto-mozzarellakanaa-nopea-ja-helppo.html


Ohjeesta poiketen laitoin 750 g maustamattomia broilerinsuikaleita. Tämä laatikko maistuu  täysjyväriisin kanssa mainiota. Ja ruuan maku vain paranee lämmitettäessä. On kiva tulla lenkiltä kotiin, kun ruoka on valmista. 

*****

Ja vielä tähän on lisättävä yksi ilonaihe. Minä, joka jouduin jossakin vaiheessa työelämääni olemaan paljon puhelimessa, olen siksi innokas viestien kirjoittaja ja puhelut ovat jääneet vähäiseen rooliin nykyelämässäni. Mutta nyt on ollut kiva huomata, että ihmiset viestien kirjoittamisen sijaan soittavat enemmän kuin ennen. Kun ei näe, niin on ihana kuulla ääni! 

Suloinen Ella täytti 2 vuotta. Onnea ja kiitos kuvista <3 

Mikä tuo sinulle iloa näinä outoina aikoina? 

-Tuula 

Tuula's life blogia voi seurata 


26 kommenttia

 1. Iloa tuo oma perhe, kiva työ, elokuvat kotisohvalla ukkelin kainalossa sekä puhelut ja ääniviestit ystävien kanssa. Onneksi on facetime puhelut olemassa, on ollut ihanaa nähdä anoppia puhelimen välityksellä. Hän on nyt saanut Marokossa 2 koronarokotusta, voidaan siis sen suhteen huokaista helpotuksesta.
  Ihanaa iltaa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle tuovat läheiset ihmiset ja asiat iloa. Niin itsellekin, mutta tuohon postaukseeni konkretisoin asioita :)
   Facetime on kiva sovellus, sen kanssa näkee kauempanakin asuvia sukulaisia ja ystäviä. Ja on hienoa, että anoppisi on jo saanut kaksi rokotusta, hänelle ja teille se on tärkeä ja iso asia. <3
   Kiitos Outi ja ihanaa iltaa myös sinulle <3

   Poista
 2. Iloa tuovat ihan arkiset asiat ja tietysti kevät. Vaikka lunta tupruttaa, päivä pitenee kuitenkin - ja kyllä se lumen tulokin loppuu.

  VastaaPoista
 3. Kun arkiset asiat tuottavat iloa, niin silloin ovat asiat hyvin.
  Kevät tulee - vaikkakin keikkuen. Ja valo! Hienoja ilonaiheita.
  Kiitos Tuuli ja mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 4. Läheiset ja luonto, siinä kaksi tärkeinta ja rakkainta ilontuojaa niin tähänastisessa elämässä kuin jatkossakin.
  Lastenlasten seurassa taannun lapseksi itsekin uskaltaen heittäytyä hetken vietäväksi, ja nauttien olostani juuri tässä ja nyt vailla vähäisintäkään huolta huomisesta. Se vasta tekeekin hyvää niin mielelle kuin keholle :)
  Vuodenajat, kaikki neljä, tarjoavat lukuisia kauniita ja mieleenpainuvia hetkiä. Luonto antaa valtavasti voimaa, tyynnyttää, rentouttaa, ja asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin.
  Ruissalo ❤︎ ja ihanat kohtaamisenne siellä ❤︎ Arvokkaita ja ainutlaatuisia hetkiä.
  Kiitos ajatuksia herättävästä postauksestasi Tuula ja ihanaa viikonvaihdetta ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilontuojat ovat sinulla oikeassa järjestyksessä.
   Lastenlapset antavat sitä elämän eliksiiriä <3
   Ja vuodenajat - kaikki neljä tuottavat sinulle iloa.
   Minulle on nyt tullut talvinen Ruissalo tutuksi. Aikaisemmin siellä on tullut enemmän käytyä keväisin ja syksyisin. Tämä kaima -Tuula on reipas kävelijä ja tuntee Ruissalon huviloineen hyvin, joten mitä oivallisinta seuraa. Arvokkaita hetkiä <3
   Kiitos Ansku niin mietitystä ja kauniista vastauksestasi.
   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 5. Ruissalo o kyllä upea paikka ulkoiluun. Mulle iloa tuo käsityöt ja koirat. Toki myös ulkoilu niin Nuuksiossa kuin tässä lähimaastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Ruissalo on oivallinen paikka ympäri vuoden ulkoiluun. Ja sinulla on Nuuksio lähellä, hienoa! Käsityöt ja koirat tuottavat iloa, voin tuon hyvin ymmärtää. Itselläni nuo käsityöt ovat jääneet.
   Kiitos Melissa ja mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 6. Läheisistä erossa oleminen raastaa tällä hetkellä kaikista eniten. Olisin ihan mielelläni päässyt sinne Turun seudulle käymään, jossa suurin osa sukulaisistamme asuu edelleen. Tässä on omat Ruissalon-kuvani 😁: https://viaperasperaadastra.com/2020/09/29/ihmismielen-oikkuja/

  Mukavaa viikonloppua teille päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin ymmärtää tuon niin hyvin, tämä aika kun tuo noita erossa olemisia läheisistä. Täällä sama juttu. Sinulla asuu Turun seudulla sukulaisia, mukava kuulla. Kiitos, katson mielelläni Ruissalon kuvasi.
   Mukavaa viikonloppua Nadine <3

   Poista
 7. Hei Nadine! Kävin katsomassa kauniit Ruissalon kuvasi. Ja luin myös postauksesi. Sinulla on ollut mielenkiintoinen elämä. Varmasti välillä kovin rankkakin, kun maa on vaihtunut aina toiseen. Jään seuraamaan blogiasi, kiitos kun tulit "ilmoittautumaan".

  VastaaPoista
 8. Kiva patsas, varmasti ilahduttaa kun moiseen kävelyllä "törmää". Melkein pitäisi tuolle rannalle jo ihan vaan tuon patsaan takia hankkiutua kävelemään seuraavan kerran Turun suunnalla käydessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kultainen patsas tuo kyllä hymyn huulille. Se on hyvä syy suunnata Ruissaloon. Ja samalla näkee paljon muutakin kaunista.
   Kiitos Pirkko ja hyvää kevään odotusta!

   Poista
 9. Luonto on ollut koko vuoden valtava voimavara. Tämäkin viikonloppu on kulunut sukulaiseni pienellä metsäpalstalla risusavotassa, ja se jos mikä on töiden vastapainona palauttavaa ja rentouttavaa touhua. Innostuin myös viime kesänä yrttitarhasta, ja syksyllä lähes kaikki vapaa-aika kului sienimetsässä. Tässä on paljon aiheita iloon, vaikka ulkomailla asuvia ystäviä onkin ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on ollut monelle suomalaiselle valtava voimavara tänä aikana. Ja te olette risusavotassa, se on hyvää fyysistä työtä ja rentouttavaa, kun arkityö on monilla tietokoneen äärellä. Yrttitarha ja sienimetsä... ihania ilonaiheita. Ymmärrän myös hyvin tuon ikävän niiden luo, jotka ulkomailla asuvat. Samaa poden minä.
   Kiitos Jenni ja hyvää kevään odotusta!

   Poista
 10. Tämä oli kiva postausidea! Etenkin nyt, kun arki tuppaa olemaan tasaista ja välillä tylsääkin, on hyvä pysähtyä ajatelemaan iloisia ja positiivisia asioita.
  Itse iloitsen siitä, että äitini on selvinnyt niin hyvin tapahtuneesta <3 Kevät on ihan nurkan takana ja kaikkea kivaa on odotettavissa sen myötä. Olemme olleet terveitä, liekö hyvän hygienian meillä ei ole ollut minkäänlaista flunssaakaan (ja nyt koputan päätäni). Talvi on ollut superkaunis, paljon lunta ja hyvät pakkaset. Siinä muutamia mitkä tulivat nyt nopeasti mieleeni.
  Niin ihania kuvia Ruissalosta! Kiitos näistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on mukavia ilon aiheita. On hieno asia, että äitisi on selvinnyt hyvin tapahtuneesta. Ja kun pysyy terveenä, niin siitä pitää iloita. Minäkin olen tänä iloinnut kauniista ja valkoisesta talvesta, en muista milloin olisi ollut näin kaunista täällä etelässäkin.
   Kiitos, Ruissalo on ilahduttanut tänä talvena. Meiltä ei ole pitkä matka sinne ja se on varsinainen aarreaitta luontoineen ja vanhoine huviloineen.
   Kiitos Maarit ja iloa kevääseen <3

   Poista
 11. Eniten päivittäin iloa tuo minun oma neitokaiseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku neitokainen tuo päivittäin iloa. Ihana ilontuoja <3

   Poista
 12. Iloa tuo kun opettelen uudestaan unelmoimaan! Nyt niiden vuosien takaisten "unelmamies ja unelmahäät ja unelma-ammatti" sijasta haaveilen meidän koko perheen unelma elämästä. ja aurinko, oi miten paljon energiaa antaakaan valo! :) Onko täällä sun blogissassi enemmänkin kuvia huviloista? O.O pitääkin tutustua! :)
  www.sangynalla.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettelet uudestaan unelmoimaan, kuulostaa kivalta ja mielenkiintoiselta. Ja unelmasi kohde on ihana - koko perheen unelmaelämä <3 Valo antaa energiaa, nyt sitä on jo aamuin ja illoin.
   Sinä olet jo toinen, joka kysyy näistä Ruissalon pitsihuviloista, tuo on hieno aihe, kuvata omalla näkemyksellä noita kauniita huviloita ja kertoa niistä. Yritin vaskikirjastosta hakea kirjaa Ruissalon huviloista, mutta vielä huonolla menestysellä.
   Lämmin kiitos kiitos kivasta kommentistasi Petra ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 13. Ihania ilon aiheita sinulla <3 Ruissalo pitsihuviloineen on minunkin suosikkini, kun haluan reippailla kauniissa maisemissa. Ja kiitos kun jaoit tuon Pesto-mozzarella-kanavuoan ohjeen. Aion testata sitä heti tulevana viikonloppuna. Minulle ilon aihetta antaa uusi maatilamme, jonne pääsemme muuttamaan 8.4. Torppaa saneerataan parhaillaan ja sisustussuunnitelmat on jo valmiina pöydällä odottamassa toteutusta. Kovasti odotan myös, että pääsen tutkimaan maatilan vanhaa puutarhaa. Mitä kaikkia kasveja mahtaakaan lumen alta nousta, kun kevät tässä etenee! Aurinkoa viikonloppuusi, Tuulaseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielläkin on Ruissalofani <3 Huomasin muuten juuri äsken, että en ollut siihen laittanut linkkiä vaan ainoastaan osoitteen, joka täytyy kopioida.
   Te pääsette muuuttamaan 8.4. kauniiseen vanhaan taloon maatilalle. Torpasta tulee varmasti ihana, kun sinä ja miehesi tuntien sinut ja miehesi. On varmasti mielenkiintoista odottaa maatilan vanhan puutarhan antia keväällä. Ihanaa odotusta teillä. Mutta myös paljon työntekoa!
   Kiitos Teija kivasta kommentistasi. Ja onnea uuden Torpan johdosta. Mielenkiinnolla odotan kuvia torpasta ja maatilasta.
   Aurinkoa myös sinun viikonloppuusi, ihana Teija <3

   Poista
 14. Jos tarvitset ammattimaista apua varastetun bitcoinin tai kryptovaluutan palauttamiseksi ja puolison puhelimen etähakkeroinnin, ota yhteyttä extremeinfiltrators@gmail.com

  VastaaPoista
 15. I just have to introduce this hacker that I have been working with him on getting my credit score been boosted across the Equifax, TransUnion and Experian report. He made a lot of good changes on my credit report by erasing all the past eviction, bad collections and DUI off my credit report history and also increased my FICO score above 876 across my three credit bureaus report. Email him here via Email him here via hackintechnology@cyberservices.com or whatsapp Number: +!213 295 1376.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig