MOMENTS OF MY LIFE

Ulkoilua Ruissalossa


Ulkoilua kauniissa Ruissalossa

Korkkasin tämän blogivuoden käyntiin "tanssien" eli Eveliina Talvitien kirjalla Vanha nainen tanssii. Mutta tämä blogivuosi ja talvi ovat lähteneet käyntiin myös ulkoilemalla. Tänne Etelä-Suomeenkin on saatu lunta. Nyt on kauniita lumimaisemia kaikkialla ja muutamaa todella kylmää päivää lukuunottamatta on ollut hienoja ulkoilukelejä. Nastakengät ovat olleet kovassa käytössä. On rentouttavaa, kun ei tarvitse jännittää lihaksia, vaan uskaltaa kävellä reippaasti. 

Kotikulmillakin on mukava ulkoilla ja kivoja lenkkimaastojakin löytyy, mutta samoihin maisemiin kyllästyy. Melkeinpä kerran viikossa olen käynyt Ruissalossa lenkillä. Meiltä sinne ajaa autolla noin 20 minuuttia. Ruissalo on todella suosittu ulkoilukohde niin kesällä kuin talvellakin. Alue on iso ja vaikka siellä on väkeä, niin ahdasta siellä ei ole. Jos turkulaisten pitäisi nimetä joku maantieteellinen paikka suosikikseen, se olisi ehdottomasti Ruissalo. 

Ruissalossa voi myös hiihtää. Kasvitieteellisen puutarhan parkkipaikalle voi jättää autonsa, sieltä lähtee latuja. Ruissalossa ei tarvitse kokea itseään hidastelijaksi huippuhiihtäjien joukossa. Miten sen nyt sanoisi, siellä hiihtäminen on enemmänkin hiihtelyä ja upeitten lumisten maisemien katselua sekä luonnosta nauttimista. Ja mistä minä tykkään, Ruissalossa ei ole suuria mäkiä. Suosittelen. 

Olen tehnyt näitä Ruissaloretkiä nuoruudenystäväni, kaima-Tuulan kanssa. Tuula tuntee Ruissalon hyvin kaikkine luontopolkuineen ja tietää monien Ruissalon huviloitten tarinoita, joten liikunnan lisäksi näillä retkillä on mukana myös ripaus historiaa, kulttuuria ja muistoja.  Ja lumisista maisemista siirrytään musiikkiin. Ja turkulaiseen artistiin...

Valitettavasti en saa videota näkyviin mobiilissa, tietokoneella näkyy. UMK21 -voitosta kisaa tänä vuonna seitsemän artistia. Ja mukana on myös turkulainen laulaja-lauluntekijä Oskr eli Oskari Ruohonen. Oskr on musiikillisestä perheestä ja hän on todellinen multi-instrumentalisti. Oskarin isä on Teppo Ruohonen ja setänsä on Matti Ruohonen, he ovat suomalaisen musiikkiviihteen legendoja. 

Oskr tulkitsee Lie -kappaleen karheanpehmeällä äänellään ja kappale on herättänyt kiinnostusta viisufanien joukossa ulkomaita myöten. Monille Oskrin ääni ja Lie -kappale on tuonut mieleen megatähti Ed Sheeranin. Minusta Oskrilla on vielä hienompi ääni, tämä on minun mielipiteeni. Joka tapauksessa upea kappale. Paljon onnea kisaan Oskr!

Miten sinä harrastat ulkoilua? Ja oletko kuunnellut UMK21-kappaleita? Suosikkisi?


Reipasta tammikuuta kaikille! 

- Tuula 

Tuula's life blogia voi seurata 


19 kommenttia

 1. Ruissalo on niin kaunista seutua. Ulappa on mulle tuttua aluetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruissalo jaksaa aina viehättää minua, niinkuin muitakin. Ja Ulappa on sinulle tuttua, hienoa.
   Kiitos Melissa ja hyvää tammikuun loppua!

   Poista
 2. Ruissalossa on todella kaunista ja lenkkeilimme siellä koirien kanssa lähes joka kerta kun tulimme Turkuun toiseksi vanhimman tyttären luona käymään. Ensi kesänä saatammekin poiketa paatillamme Ruissalon marinassa :)
  Ihania kuvia olet ottanut, ja vau mikä ääni Oskrilla onkaan!
  Mukavaa viikonvaihdetta ja voi hyvin ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullekin on kaunis Ruissalo tuttua seutua. Ruissalo sopii mainiosti koirien lenkittämiseen ja ulkoiluun. Ruissalon Marina on mainio kohde veneilijöille, tervetuloa rantautumaan Ruissaloon.
   Ruissalossa on kiva kuvata, siellä on pajon hienoja kohteita. Ja sinäkin ihastuit Oskrin ääneen. Minä olen monta kertaa tuota kuunnellut ja tuntuu kerta kerran jälkeen paremmalta kappaleelta.
   Lämmin kiitos Ansku! Mukavaa tammikuun loppua sinne ja nyt pitää toivottaa myös hyviä vointeja <3

   Poista
 3. Olen ollut Ruissalossa vain kesällä, kaunista on näköjään talvellakin.

  Kuljen usein lähirantoja, tosin näillä säillä ei voi kiipeillä rantakallioilla niin kuin kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruissalo on kaikkina vuodenaikoina kaunis. Siellä on upeita tammimetsiä ja tähän samaan on vain kerrottava Ruissalon keväästä - siellä vuosisatoisten tammien alle leviävät valtavat valkovuokkomatot, se on upeaa aikaa.
   Sinua myöskin viehättävät merenrannat. Ymmärrän niin hyvin.
   Kiitos Tuuli ja mukavaa tammikuun loppua!

   Poista
 4. Ruissalo on suosikkipaikkojani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En Sussi ihmettele yhtään. Samat sanat sanon täältä.
   Kiitos ja mukavaa tammikuun loppua <3

   Poista
 5. Pitääkin laittaa tuo Vanha nainen tanssii -kirja lukulistalle! Ruissalon maisemat ovat kauniita - tosin tietysti lumi kaunistaa vähän maiseman kuin maiseman. UMK21:n tiimoilta kuuntelin netistä Dannyn kappaleen ja mietin, että onpa tuo vähän outoa, että mies tekee laulun hautajaisiinsa - ja sitten vielä osallistuu sillä johonkin kilpailuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että laitat tuon Vanhan nainen tanssii -kirjan lukulistalle. Viime aikoina olen käynyt Ruissalossa enemmän kuin monina vuosina. Ja tuossa Tuulillekin laitoin, että Ruissalon kevätkin on niin upea, kun vuosisataisten tammien alle levittyvät valtavat valkovuokkomatot.
   Luin Seppo Varjuksen kolumnin näistä kuoleman odotuksen -lauluista, Dannya verrattiin Jacques Breliin. Ja kolumnissa sanottiin näin: "Vielä pari vuosikymmentä sitten Danny hehkui ikuista nuoruutta, valoa ja energiaa. Aikaa on kulunut ja tämä uusi kappale tekee kuitenkin esittäjälleen kunniaa." Ei kappale ole mielestäni Euroviisuihin sopiva, mutta sopii Danny elämänkaareen kyllä.
   Kiitos Pirkko kommentistasi ja mukavaa tammikuun loppua.

   Poista
 6. Olen käynyt äitienpäivän aikoihin Ruissalon kylpylässä ja muistan ne valkovuokkomatot,aivan taivaallisen kauniit!Kasvitieteellisessä puutarhassa myös olen käynyt loppukesästä,Aarno Kasvin valtakuntaa.
  Oskr myös minun suosikkini.Olenhan ollut isäänsä ja setäänsäkin kuuntelemassa konserteissa ja keikoilla.
  Ja kyllä vain löysin Bookbeatista Vanha nainen tanssii-kirjan,joten sen kuuntelemisen aloitan tänään.
  Mukavaa sunnuntaita ja talvea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet nähnyt nuo upeat valkovuokkomatot. Missään muualla en ole nähnyt niin paljon valkovuokkoja samassa paikassa kuin Ruissalossa. Aarno Kasvin valtakunta on mielenkiintoinen ja kiinnostava.
   Kiva kuulla, ettö Oskr on myös sinun suosikkisi. Pojalla on kansainvälinen ääni. Ja ei mikään ihme, suvussa kun on musiikin taitureita vaikka kuinka. Ja sinä olet käynyt Mattia ja Teppoa kuulemassakin. Samoin minä.
   Lukunautintoja tai nyt pitää sanoa kuuntelunautintoja "Vanha nainen tanssii" - kirjan parissa.
   Kiitos Tuovi mukavasta kommentistasi ja hyvää tammikuun loppua <3

   Poista
 7. Ulkoilut on hoidettu työpäivän aikana suurimmaksi osaksi, välillä jaksan vielä lähteä pienelle happihyppelylle tänne kodin lähipoluille.
  En ole kuunnellut yhtään UMK21:n biiseistä, ehkäpä pitää ne kuunnella läpi.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla työ tarjoaa ulkoilumahdollisuuksia, joten ymmärrän hyvin, että aina ei jaksa lähteä lähipoluille.
   Outi, suosittelen kuuntelemaan ainakin Oskari Ruohosen kappaleen "Lie", minusta tuntuu, että pitäisit siitä ja Oskrin äänestä.
   Kiitos Outi kommentistasi ja mukavaa tammikuuta <3

   Poista
 8. Sykähdyttävän kauniita kuvia Ruissalosta. Olen kävellyt siellä vain kesän vihreydessä, mutta tuonne kannattaisi suunnata näemmä myös lumiseen aikaan.
  Itse olen tänä talvena kävellyt paljon Helsingin niemeä kiertävää rantareittiä. Myös Lauttasaaren kalliorannat ovat houkutelleet kävelemään ja kuvailemaan. Niin, ja ihana Oskr! Kiitos linkistä <3

  Reipasta tammikuun loppua sinulle Tuula!

  P.S. Samalla kutsun sinut piipahtamaan Kanavalla vuosikatsaustani vilkaisemassa. Ajattelin, että lienee reilua ilmoittautua ja kertoa myös omista kuulumisistani, kun kuitenkin teidän ihanien blogituttujen päivityksiä käyn taas lueskelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruissalo sykähdyttää aina minua, vaikka usein (nykyään) käynkin siellä kävelemässä. Se on kesällä upea, mutta myös kaikkina vuoden aikoina. Ja talvikin tarjoaa hienoa silmänruokaa siellä.
   Sinullakin nuo kävelyreitit vievät rantareiteille ja rannoille. Ymmärrän niin hyvin nuo reittivalinnat.
   Ja Oskr on ihana. Olipa kiva kuulla, että tykkäsit.
   Ps. Olen todella iloinen, että toit kutsun Kanavalle. Oli niin kiva kuulla ja lukea sinun vuodestasi 2020.

   Kiitos Leena kommentistasi <3 Samoin toivottelen sinulle Leena reipasta tammikuun loppua.

   Poista
 9. Nyt kun muutan Turkuun niin pitää ehdottomasti käydä Ruissalossa. Tuo on pitkään ollut listalla jo siellä käydessä, mutta nyt pitää homma ottaa tosissaan asioikseen!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
 10. Olen löytänyt lenkkeilyn uudelleen kun siihen vihdoinkin yksinkin mahdollisuus on :)

  VastaaPoista
 11. Niin niin kaunista. <3 Samun kanssa tulee lähdettyä lenkille kurjimmillakin säillä. Kyse on loppupelissä varusteista. Pakko myöntää, että jos koiraa ei olisi, monta kertaa olisi tullut jäätyä soffalle.

  Ihania tammikuun pakkaspäiviä Tuula. <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig