MOMENTS OF MY LIFE

S/Y Tuulia - meri kutsuuMerellä tuulee.  Ja aallot lyövät kallioihin. Eilen tulimme aikamoisissa laineissa ja puhureissa mantereelta tänne saarelle pikkuveneessä. Ei siinä mitään vaaraa ollut, vaikka vaahtopäät venettä keikuttivatkin. Yhteisvenesatamasta saarelle tulo kestää noin kuusi minuuttia. 
Pikkuveneen eli yhteysveneen lisäksi meillä  on vanha purjevene Tuulia nimeltään. Yhteysveneellä tulemme mantereelta saarelle. Ja oma laiturimme tarjoaa myös Tuulia -veneelle kotisataman. 

Tässä kohtaa lienee hyvä selvittää, että kippari on suuri saaristofriikki. Hänen vanhemmillaan on aina ollut mökki saaristossa, joten sieltä se rakkaus saaristoon kumpuaa. Ja minulla ovat isovanhemmat äidin puolelta asuneet saaristossa, joten jonkinlaisen saaristogeenin taidan minäkin omata. 


S/Y Tuulia


Tällä viikolla Tuulia -vene  pestiin ja puunattiin telakalla Turussa. Ja vihdoin oli Tuulia valmis veteen laskettavaksi. Kippari ajoi veneen moottorilla tänne kotisatamaan. Maston pystytys ja purjeitten kiinnitys vielä odottavat. 

Liput liehuivat, kun laskimme Tuulian veteen. No. oli kyllä hienompi syy liputukseen - Puolustusvoimien lippujuhlapäivä. 

Kotisatamassakin riittää hommia, poijun tarkistusta ja poijunarun kiinnitystä.

Purjeveneemme on Targa 96 ja sen on suunnitellut suomalainen venesuunnittelija Hans Groop jo 1970 -luvulla. Oma veneemme on vuodelta 1984. Targa 96 suunniteltiin aikoinaan veneeksi, jota on helppo käyttää, joka on sarjassaan nopea sekä ennenkaikkea on suojainen kylmään ilmastoomme. Targan kästtely käy pienellä miehistöllä säässä kuin säässä. Targaa myytiin myös paljon ulkomaille.  

Minusta parasta veneessämme on veneen keskelle sijoitettu suojaisa istuinkaukalo eli sitloora (merislangia). Keittiö on kivan tilava ja muut asuintilatkin tarjoavat riittävästi tilaa. Ja purjehdusominaisuudet ovat hyvät. Veneessämme on Volvo Penta moottori. Alusta asti  Targa 96 sai suuren suosion matkapurjehtijoiden keskuudessa ja tänä päivänä näitä näkee usein merellä ja satamissa. 


Tässä kuvia Tuulian sisätiloista viime kesältä. En valitettavasti löytänyt yksittäisiä kuvia, mutta eiköhän noita ala tulla tämän kesän aikana, kun sisätilatkin on laitettu kuntoon.

Me olemme purjehtineet vain Suomessa veneellämme, mutta Targa 96 on avomerikelpoinen vene, sillä purjehditaan myös valtamerillä. Meitä kutsuu tänä kesänä Turun saaristo. 

Masto ja purjeet puuttuvat vielä - Tuulia näyttää tynkältä ilman niitä,
mutta tämä on tilanne tänään. 

Ja vielä saarielämää... Tein viikolla ruokapostauksen pitkästä aikaa ja ilokseni olen huomannut, että se on kerännyt paljon lukijoita. Kiitos kaikille lukijoille ja kommentoijille. Jos joku vielä haluaa vinkin hyvästä rosé -viinistä ja pikkusuolaisista, tässä postaus: 
Gato Negro Rosé ja laiturikestit 
Myrskyn jälkeen on poutasää, laulaa Kari Tapio. Enää ei ole myrskysää, aurinko paistaa, mutta edelleen tuulee. 


Aurinkoa sinun viikkoosi! 

- Tuula


Tuula's life blogia voi seurata 21 kommenttia

 1. Aikamoinen tuuli oli eilen illalla täälläkin. Lähdimme myöhään kävelylle ja tultiinkin pikavauhdilla kotiin, kun meinasi tukka irrota päästä :)
  Sopivia tuulia sinne teille ja ihania päiviä saaristossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto näytti voimansa.
   Sopivat tuulet ovat merelläkin aina ne parhaat tuulet. Kiitos Outi ja kaunista viikkoa! <3

   Poista
 2. Toivottavasti kesä on oikein suotuisa purjehtijoille :)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti saatte hyviä purjehdussäitä Tuulian kyydissä. Olen kerran ollut pidemmällä reissulla purjeveneen kyydissä: Göteborgista koko Göta-kanaalia pitkin.Oikein hyvää alkavaa viikkoa Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihastuttava matka - Göteborgista Götan kanaalia pitkin. Olen nähnyt hienoja kuvia reitistä, vaikka omakohtainen kokemus puutuu.
   Kiitos Jael kivasta toivotuksesta, kaunista kesää myös Israeliin <3

   Poista
 4. Ihana saaristolaistunnelma kuvissasi. Toivottavasti kesä tuo suotuisia tuulia niin että pääsette Tuulialla purjehtimaan mahdollisimman paljon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina!
   Kesä on kaunista aikaa saaristossa. Suotuisia tuulia toivomme myös.
   Ihanaa viikkoa sinne <3

   Poista
 5. Upea laiva ja kyllä tuli luettua sun ruokapostaus. Teillä on ihana paikka tuo saaristo. Meillä on meren rantaan 100 kilometriä, mutta järviä on paljon. Haaveena olisi kesäpaikka, mutta en osaa päättää missä se olisi. Vanhemmillani on joen rannalla maata, mutta ehkä se järvi olisi ainakin oltava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia -veneellä on jo ikää, mutta on säilynyt hyvin ryhdissään. Kun mökki on saaressa, se tuo omat hankaluutensa, mutta nämä maisemat kyllä korvaavat vaivan.
   Minusta joenranta kuulostaa mukavalta, siinä on omanlaista tunnelmaa. Järvi ja meri - ne ovat monen suomalaisen unelma kesämökille.
   Kiitos Aikku ja kaunista viikkoa <3

   Poista
 6. Tuo olisi niin ihanaa puuhaa, mennä paatilla pitkin saaria ja nähdä asioita, joita ei aina nää :) Ihanaa kesäistä merielämää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paatilla on kiva mennä ja kun purjeet ovat ylhäällä, on meno hiljaista. Kuuluu vain laineitten liplatus. Saaristossa näkee toisenlaista elämää.
   Kiitos Melissa kivasta kommentistasi ja ihanaa viikkoa sinne <3

   Poista
 7. Ihanaa purjehduskesää teille! Saaristo on niin kaunis! Ehkä olisi taas luettava Myrskyluodon Maijaa tai Tove Janssonin Kesäkirja. Niitä lukiessani haaveilen saaristosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Minna! Myrskyluodon Maija on loistavaa kesälukemista, jos ja kun sen musiikkikin kuuluu kesään. Ja kiitos tuosta Tove Janssonin Kesäkirja -vinkistä, se pitää lukea!
   Ihanaa ja kaunista kesää myös sinne!

   Poista
 8. Hienoja kuvia! Laineiden liplatuksessa on jotain rauhoittavan suomalaista. Odotan jo pääseväni kotimaahan lomalle ja mökille... Toivottavasti säät suosivat meitä molempia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja-Leena! Laineiden liplatus rauhoittaa. Tervetuloa kotimaahan ja mökille, ymmärrän odotuksesi <3
   Samaa toivon minä - kauniita säitä meille molemmille!

   Poista
 9. Voi Tuula, tätä olen niin odottanut!
  Vene- ja saaristopostaus! Ihan parasta. Jään innolla odottelemaan lisää kuulumisia ihanasta kesäpaikastanne ja tietysti paljon kuvia saariluonnosta.
  Aurinkoisin terkuin, Kanavan Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Leena! Onpa kiva tavata sinut täällä pitkästä aikaa.
   Tämä kesä tulee meillä olemaan saariston kesä. Ja pikkuhiljaa näitä saaristopostauksia alkaa tulla. Saaristo on nyt niin kaunis. Kunhan tästä mökkihommilta ehditään, niin...
   Ihanaa kesää Kanavan Leena <3 Kommenttisi ilahdutti kovasti.

   Poista
 10. Ihanaa purjehduskesää, toivottavasti kelit on suotuisia 😊. Saaristo ainakin todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ilolla otan vastaan hyvien kelien toivotukset. Hyviä kelejä täällä saaristossa tarvitaan. Saaristo on ihana tunnelmineen.
   Ihanaa kesää myös sinulle!

   Poista
 11. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

  ♥ Aurinkoista kesää!♥

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig