MOMENTS OF MY LIFE

Palkkamurhaajan painajainen LinnateatterissaOlen kauan sitten äidinkielen kokeessa vastannut kysymykseen, mitä tarkoittaa sana farssi?
"Farssi on komedia, jonka viihdyttävyys perustuu yhteensattumiin, väärinkäsityksiin, absurdeihin tilanteisiin, verbaaliin huumoriin ja nopeaan, loppua kohden kiihtyvään juoneen. Farssin tarkoitus on saada yleisö nauramaan ja hymyilemään."


Ylläolevan kuvan olen ottanut Palkkamurhaajan painajainen pressitilaisuudesta. Näyttämöllä on kaksi tavanomaista hotellihuonetta. Huoneet voisivat olla missä hotellissa tai kaupungissa tahansa. Huoneet ovat siistit ja juuri siivotut; valmiina vastaanottamaan hotellivieraita. Ja huoneisiin saapuukin kaksi tavallisen näköistä miestä. Toiseen huoneeseen liikemies tummassa puvussaan ja toiseen huoneeseen rento tyyppi t-paidassaan. Molemmat ripustavat oviinsa "Ei saa häiritä -kyltin. Ja kohta alkaa tapahtua. 


Palkkamurhaajan painajainen 

Palkkamurhaajan painajainen on farssikomedia kahdesta miehestä, jotka majoittuvat vierekkäisiin hotellihuoneisiin. Toinen on ammattitappaja ja toinen itsetuhoinen, vaimonsa hylkäämä ressukka.

Tom Petäjä ja Teemu Aromaa - loistavat koomikot.
Palkkamurhaajan painajainen on kuin heille tehty.

Francis Veberin kirjoittama Palkkamurhaajan painajainen Linnateatterissa  on mielestäni tämän genren parhaimmistoa. Mika Eirtovaaran ohjaama esitys on aikamoinen vauhdin ja verbaalin huumorin keitos, joka saavuttaa hyvin yleisönsä. Esitys täyttää niin Mika Eirtovaaran kuin taiteellisen johtajan Jussi Vahvaselän toiveet. Huikea farssi! 


Kuva: Peter Sebastian

Tom Petäjän esittämä Ralph on kylmähermoinen palkkamurhaaja, joka kaipaa vain rauhaa ja yksinäisyyttä, jotta saisi toteututeksi tehtävänsä. Hänen pitäisi hoidella vastapäisestä oikeustalosta poistuva hankala todistaja. Pahaksi onnekseen hän on saanut hotellinaapurikseen valokuvaaja Frank'in (Teemu Aromaa), joka vaimon jättämänä on kuin maansa myynyt ja päättää tehdä itsemurhan. Yrityksestä huolimatta tämä ei onnistu ja niin naapurihuoneiston palkkamurhaaja kuin hotellin henkilökuntakin joutuvat sekaantumaan asiaan.

Joonatan Perälä ja Tom Petäjä Kuva: Peter Sebastian 

Petäjä ja Aromaa ovat hulvattomia tyyppejä. He kuljettavat roolejaan pidäkkeettä. Minua nauratti heidän keskustelunsa. Ne eivät kohtaa ajatuksen tasolla toisiaan lainkaan. Eipä ihme, että kaikki kääntyy päälaelleen. Kehonkieltä ja mimiikkaa käytetään taitavasti. Ja myös ajoitukset ovat kohdillaan. Tähän kohtaan pitää nostaa esiin Ralphin eli Petäjän tanssikohtaus, yllätyksekseni Petäjän sisällä asuu oikea latino, tanssimuuvit ovat kohdillaan. Tom Petäjää tanssimassa on mahdoton kuvata, hänet pitää nähdä. Katsomo raikui naurusta. 

Tom Petäjä ja Iiro Heikkilä ja toisessa huoneessa: Joonatan Perälä, Mikko Leskelä ja
Teemu Aromaa. Kuva: Peter Sebastian

Lavalla nähdään enemmän näytelijöitä kuin yleensä Linnateatterin näytöksissä. Huonepalvelija Joonatan Perälä sopii soppaan hyvin. Hän on puhelias, mutta toimii kaiken sekamelskan keskellä korrektisti ja ohjeiden mukaisesti. Vain hänen silmistään voi nähdä, että nyt tapahtuu kummallisia asioita.

Teemu Aromaa ja Toivola (kuva: Peter Sebastian)

Tarina rullaa yhä hurjemmin, kun paikalle saapuvat Frankin ex-vaimo (Roosa Toivola) ja hänen tohtorimiehensä, jota esittää Mikko Leskelä. Frankin ex-vaimo on tyylikäs, määrätietoinen ja ponnekas nainen. Ja hänen takiaan Frank oli aikeissa tehdä itsemurhan!

Tohtorimiehelle käy köpelösti, kun hän sekoittaa palkkamurhaajan ja vaimonsa ex-miehen ja tuikkaa vahingossa piikillä rauhoittavaa väärään mieheen eli palkkamurhaajan. Miten siitä selvitään? Aikamoinen tilanne. Kokoonpanon kruunaa vielä hiljainen poliisi, jota näyttelee Iiro Heikkilä. 

Tom Petäjä ja poliisi Iiro Heikkilä (Kuva: Peter Sebastian) 

Säpinää riittää loppuun asti. Ehtiiköhän palkkamurhaaja täyttää toimeksiannon?

Palkkamurhaajan painajainen täyttää kaikki farssin kriteerit. Esitys on loistava lajityyppinsä edustaja. Ja nauru pidentää ikää. Esitystä on ilo suositella. 

Tämän kuvan otin pressitilaisuudessa. Tässä farssin tekijät yhdessä lavalla:
Ohjaaja Mika Eirtovaara, Tom Petäjä, Joonatan Perälä, Teemu Aromaa, Iiro Heikkilä,
Mikko Leskelä ja Roosa Toivola.
Lavastus:  Peter Ahlqvist 

- Tuula 

*Kutsuvierasliput saatu

Linnateatterin ohjelmisto löytyy TÄÄLTÄ  täältä.


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta
16 kommenttia

 1. Kuulostipa hyvältä, varmasti antoisaa katsottavaa! Kiitos esittelystä! Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki! Se oli menoa eikä meininkiä. En ole pitkään aikaan nauranut näin paljon teatterissa.
   Mukavaa vikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 2. Kuullostaa ihan mahtavalta näytökseltä, nauttisin tästä varmasti itsekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se oli, mahtava komedia. Nautin ja niin tuntuivat muutkin katsojat nauttivan. On hienoa antautua välillä hauskuuden vietäväksi, se tekee hyvää :D

   Poista
 3. Kuulostaapa menevältä tarinalta ja jo kuvista näkee, että nauruilta ei voi välttyä!
  Ihanaa viikonloppua sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli menevä tarina. Tarina vaati hyvää kuntoa ja mieletöntä muistia. Ja kun ne sujuvat, niin näytöksestä tulee ihan huippu. Tämä oli kuin farssin ohjekirjasta. Sai vain heittäytyä juonen vietäväksi.
   Kiitos Outi ja Ihanaa naistenpäivää sinulle <3

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tämä on todellinen ilotulitus. Teki niin hyvää välillä nauraa sydämensä pohjasta, niin hauskoja tilanteita kehittyi välillä lavalle. Tervetuloa Linnateatteriin.

   Poista
 5. Vähemmän tulee katsottua teatteriesityksiä Turun suunnalla, mutta nämä näyttelijät tuntuivat kuitenkin "tutuilta" - luultavasti Emma-teatterin viime kesän esityksestä Kailon saarella Naantalissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pääkaupunki on lähempänä. Ja sitäkin ihmettelen, että ehditte pitkän matkan reissuiltanne välillä teatteriinkin. Emmastakin voivat olla tuttuja, mutta pääosan esittäjät Tom Petäjä ja Teemu Aromaa ovat ihan kiitettävästi tv-sarjoissakin mukana. Moneen taipuvia näyttelijöitä. Ilmankos Palkkamurhaajan painajainen on ihan huikea esitys.

   Poista
 6. Varmasti ihanan rento ja politikoinnista vapaa teatteriesitys! Tuollaista lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli hyvin sanottu. Kyllä, politikoinnista vapaa teatteriesitys! Rento ja mukaansa tempaava. Jos nautin nautin minä, niin nauttivat muutkin. Hykerryttävän hauska farssikomedia.
   Kiitos Riitta ja hyvää naistenpäivää <3

   Poista
 7. Tuntuu mahtavalta esitykseltä. Hauskuutta ei ole koskaan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten hienosti sanottu: Hauskuutta ei ole koskaan liikaa. Se on totta. Ja oli ihanaa heittäytyä farssin vietäväksi ja unohtaa koko muu maailma, niin tuossa kävi.
   Kiitos Marjatta ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 8. Kuulostaa kivalta, kiitos että jaat näitä täällä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti sanottu. Näitä on ilo jakaa. Kiitos Maikku <3
   Mukavaa viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig