MOMENTS OF MY LIFE

Päivä Helsingissä - jäätelöä, teatteria ja elokuvaa


Meillä oli mielenkiintoinen ja tapahtumarikas Helsinki -päivä tällä viikolla ystäväni Minnan kanssa. Jäätelöä, teatteria ja elokuvaa. Joitain kuvia päivästä on jo näkynyt Instassa, mutta ei vielä näitä jäätelökuvia. Joten jäätelöllä lähdetään.

Jäätelöä

Kauniissa jugend-talossa Pohjoisesplanadi 19 sijaitsee ihastuttava Robert's Coffee -kahvila. Kävimme siellä maistelemassa kahvilan suussasulavia jäätelöitä. 












Me valitsimme seuraavia makuja: lakritsi, suola-karamelli, kirsikka-jogurtti ja kinuski-vohveli. Siis niin ihania makuja! Tänne tulemme toistekin jäätelöä syömään. Näin kauniissa miljöössä jäätelö ja kahvi maistuivat taivaallisilta.

Robert's Coffee Gelato Factory on Robert's Coffeen oma artesaani jäätelökonsepti. Coffee shoppien yhteydessä on pieniä gelatotehtaita, joissa valmistetaan päivittäin asiakkaille tuoretta artesaanijäätelöä italiaiseen tapaan. Gelatoa! Kiitos Robert's Coffee! 


Tulimme riittoisan lounaan jälkeen jälkiruualle Robert's Coffee -kahvilaan, joten kahvilan ihanat suolaiset herkut jäivät maistelematta. Kuvan otin. 

Teatteria

Nyt Helsingin Kaupunginteatterin avajaiskarnevaaleihin. Karnevaaleissa esiteltiin syyskauden 2019 ensi-illat ja teatterin ammattilaisia eri osastoilta. Saimme nähdä katkelmia Pieni Merenneito -musikaalista, jonka ensi-ilta on 29.8. Musikaalin esitteli meille ohjaaja Samuel Harjanne. Ja sitten ihaniin kohtauksiin. Toisin kuin oikeissa näytännöissä, valokuvaaminen oli sallittua. 

Punatukkaisena Ariel -mereneitona on upeaääninen Sonja Pajunoja





Martti Manninen esittää Erik'iä. Tässä Erik nousee tähystämään. Oli ilo kuunnella Martti Mannisen komeaa ääntä.




Martti Manninen on Tampereen Teatterin näyttelijöitä ja on jo ehtinyt näyttää lahjakkuutensa niin musikaaleissa kuin komedioissakin.  Myös Sonja Pajunoja on Tampereen Teatterista ja hän on musikaalisesti todella lahjakas. Sonja laulaa, soittaa klassista viulua, pianoa, poikkihuilua, kitaraa ja tenorissaksofonia. Upeat Ariel ja Erik!

Pieni ja vähän isompi merenneito :) 



Hienoja ensi-iltoja tulossa. Olisin niin mielelläni hastatellut Everstinnan Heidi Heralaa, mutta monet muutkin häntä halusivat haastatella ja en ollut varannut aikaa etukäteen haastatteluun, joten haaveeksi jäi, mutta seuraavalla kerralla... Ja hänet varmasti näen lavalla.

Kuvasato jäi vähän pieneksi, sillä katsottavaa, ihmeteltävää ja kuultavaa riitti ja kamera unohtui laukkuun. Oli kiva katsoa näyttämön ulkopuolella tuttuja hyviä näyttelijöitä. Kiitos Helsingin Kaupunginteatteri mielenkiintoisesti järjestetyistä karnevaaleista.

Kivoja tapaamisia: Teatterissa tapasin myös bloggaajakollegani Päivin, joka kirjoittaa blogia  Kultturelli matkalaukussa. Tunnistimme toisemme, vaikka emme koskaan aikaisemmin olleet nähneet. Seuraamme toinen toistemme blogeja. Päivi asuu Oulussa ja oli tullut yöjunassa Helsinkiin näihin teatterin karnevaaleihin. Ihana ja innokas kulttuuribloggaaja.
Ps. Kuvauspaikan valinta ei onnistunut minulta. Vastavaloon asettauduimme.




Tässä vielä ystäväni ja reissukumppanini Minna, joka on suuri teatterinystävä. Minäkin olen päässyt kuviin, kun Minna on toiminut kuvaajana. Kiitos Minna!

Elokuvaa 

Päivän päätteeksi kiirehdimme vielä Tennispalatsiin ja Finnkinoon. Meillä oli siellä treffit kipparin lastenlapsien Sagan 7v ja Eeliksen 9v kanssa. Munax Oy tarjosi meille hienon elokuvaelämyksen: Angry2Birds_elokuva - näytännön. 



Kyselin arvosteluja leffan lopuksi Sagalta ja Eelikseltä. Ja molemmat antoivat leffalle täyden kympin. Meidän joukko viihtyi vihaisten lintujen parissa mainiosti. Tässä nyt tunnustan, sorry  Sagan ja Eeliksen äiti, jos satut tätä lukemaan, meillä oli leffakarkkeina Angry Birds -karkkeja. Tämän kerran ja sopivat niin hyvin leffaan.


Olipa ihana päivä - päivä täynnä elämyksiä ja kohtaamisia. 

Ja vielä jatkuu kesä... Nautitaan! 

- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta



24 kommenttia

  1. Nyt täytyy sanoa, että voihan hitsin pimpulat. Minäkin olin HKT:n avajaisissa, emmekä törmänneet. Tosin kuljin niin sokeasti pisteeltä toiseelle yrittäen ahmia sisääni kaikkea mielenkiintoista, etten olisi ketään huomannutkaan.

    Ihanaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan! Olisipa ollut kiva tavata. Mutta oli niin monta pistettä ja mielenkiintoista katsottavaa, että ymmärrän nämä ei-törmäämiset. Kultturellin Päivin treffasin. Muuten treffattavat olivatkin sitten teatterin ihmisiä. Hieno tilaisuus! Kiitos Virpi! Ja ensi kerralla varmasti treffaamme.

      Poista
  2. Tosi kiva Helsinki-päivä teillä:) Tuo jugend-talon tila on ihana, käynyt läpi monia muutoksia, ja näyttää nyt niin upealta kahvilana:) Oikein hyvää loppuviikkoa Tuula.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsinki - päivään mahtui kyllä kaikkea mielenkiintoista!
      Minä niin myös ihastelin tuota upeaa jugend-taloa. Se on ollut pankkina aikaisemmin. Ja nyt palvelee niin upeana kahvilana. Tuonne on jatkossakin kiva poiketa.
      Kiitos ihana Jael ja hyvää viikonloppua Tel Aviviin!

      Poista
  3. Onpa ollut kiva päivä sinulle. Ihana varmasti tulee olemaan tuo Pieni merenneito teatteriesitys. Harmi, että jäi meiltä nyt väliin tuo Angry Birds, pitää viedä siskonlapset sitä katsomaan vielä tämän syksyn aikana.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle ihana Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsinki - päivä oli kivoilla tapahtumilla "lastattu".
      Tuo Pieni Merenneito tulee olemaan upea esitys, jo nuo muutamat välähdykset siitä antoivat osviittaa.
      Olen myös harmissani, että teiltä jäi tuo Angry Birds -leffa katsomatta. Siellä oli myös Krista lapsineen. Istuimme samalla penkkirivillä. Mainio leffa. Sitä katsoi aikuinenkin mielellään. Suosittelen. Ihanaa viikonloppua myös sinulle Outi-ihana <3

      Poista
  4. Kiitos vielä Tuula, oli ihanaa nähdä, jutella ja saada vertaistukea. Sain tapaamisesta tsemppiä omaan tekemiseen. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin kiva treffata sinut! Sinä tulit yöjunalla Oulusta. Tuo voi jo sanoa todelliseksi teatteri-innostukseksi. Kanssasi oli mukava jutella bloggaamisesta, vertaistuki on tärkeää. Olen iloinen sanoistasi. Kiitos Päivi ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
  5. Emme mahtuneet enää siihen klo 17 Angry birds-näytökseen, mutta pääsimme 17.30 näytökseen. Harmi, ettei nähty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että pääsitte 17.30 näytökseen. Kaksi täyttä näytäntöä! Angry Birsit ihastuttavat.
      Olisipa ollut kiva nähdä. Mutta taisimme jo istua näytöksessä, kun te tulitte.
      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  6. Oi tekin kävitte jäätelökahveilla - kävin itse viikko sitten ja ihastuin! Enkä yhtään liioittele - nämä olivat kesän parhaat jäätelömaut. Omat suosikkini olivat punaviinimarja ja pistaasi.
    Olipa hauskaa että törmäsitte Kultturellin Päivin kanssa :) Muistatko, että mekin törmäsimme eräässä tilaisuudessa, narikasssa - tunnistimme heti toisemme blogien kautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäätelökahvit sopivat niin kivasti Helsinki -ohjelmaan. Ja mitkä jäätelöt. Minä maistelin lakritsa- ja kirsikkajogurttijääteloä. Ihanat maut yhdess. Sanojasi on kiva kompata, kesä parhaat jäätelömaut.
      Ja Kultturellin Päivin kanssa törmättiin teatterissa, se oli kiva kohtaaminen.
      Muistan hyvin meidänkin ensimmäisen törmäämisemme. Oi, ihana blogimaailma, miten ihastuttavia tapaamisia se onkaan tuonut elämääni.
      Kiitos Maarit ja ihanaa sunnuntaita <3

      Poista
  7. Nyt jäi kyllä kaiveleen, miltä tummasuklaa-sorbetti olis maistunut, kuulosti niin jännältä ja näytti ihanalta! :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että kaivelee :) Se tietää poikkeamista kauniiseen Robert's coffee -kahvilaan. Tummasuklaa -sorbettia en maistanut, se oli kyllä houkuttelevan näköistä. taitaa minullakin reitti jossakin vaiheessa viedä tuonne uudelleen jäätelölle.
      Kiitos Jonna ja kivaa sunnuntaita <3

      Poista
  8. Voi miten kiva ja herkullinen :) päivä sulla on ollut taas!
    Ilokseni huomasi gluteeniton-merkintöjä jäätelöissä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva ja herkullinen päivä Helsingissä. Mahtui taas monenmoista mukavaa päivään. Olenkin aina sanonut, että olen elämyksien ystävä ja taas niitä tuli roppakaupalla.
      Tuolla monta makua gluteeniton -merkinnöillä. Jokaiselle jotakin.
      Kiitos Celia ja ihanaa sunnuntaita <3

      Poista
  9. Ihana päivä teillä! Tuo Pieni merenneito kiinnostaa ja ajattelin käydä lasten kanssa sitä katsomassa. Mukavaa viikonloppua sinulle❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Päivä oli monella tapaa ihana!
      Pieni Merenneito tulee olemaan hieno. Jo pienet katkelmat vaikuttivat niin houkuttelevilta. Olisin siltä istumalta katsonut koko musikaalin. Tulee olemaan hieno elämys lapsille!
      Mukavaa viikonloppua myös sinulle <3

      Poista
  10. Ihanalta näyttää teidän päivä :). Helsingissä on kyllä kiva käydä, sieltä kun löytää aina jotain uutta ja jännää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä oli ihana ja mielenkiintoinen. Helsinki on Suomen olosuhteissa iso kaupunki ja sieltä tosiaan löytää aina jotain uutta ja jännää. Helsinki rules!
      Kiitos ja kivaa sunnuntaita!

      Poista
  11. Todella mukava Helsinki päivä teillä on ollut! Jäätelöbaari näytti todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  12. Helsinki tarjosi taas parastaan. Oli ihana ilma ja kivoja tapahtumia.
    Ja tuo Robert's Coffee oli ihana jäätelöbaari, toki muitakin herkkuja sieltä löytyi. Ja niinkuin Sopusointuja / Maarit sanoi, kesän parhaat jäätelömaut!
    Kiitos Tuulanneli ja mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  13. Vaikuttaa ihanalle päivälle! Ja tuo jäätelöpaikka on itselle ihan uusi!

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

    VastaaPoista
  14. Kiitos HannaMaria! Oli kokonaisuudessaan ihana päivä. Tuota jäätelöpaikkaa ilolla suosittelen... ihana miljöö ja suussasulavia artesaanijäätelöitä.
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig