MOMENTS OF MY LIFE

Nescafé ja Minttu Räikkönen


Minttu Räikkönen on Nescafén uusi brändilähettiläs

Kesä on jo elokuun loppupuolella ja kohti syksyä mennään. Sen huomaa myös siitä, että on alkanut  tulla kutsuja erilaisiin PR-tilaisuuksiin. Sain kutsun myös jännittävään Nescafén tiedotustilaisuuteen ja sehän kutsu kolahti, sillä minä olen suuri Nescafé -pikakahvin ystävä, niinkuin ystäväpiirini tietää. 


Kutsu kuului näin: "Olet lämpimästi tervetullut OLO Gardeniin nauttimaan ihanaa OLO:n brunssia ja kuulemaan pikakahvin historiasta sekä meille suomalaisille valmistetun Nescafé Kulta pikakahvin tarinan. Tilaisuuden tähtivieraana on Minttu Räikkönen." 

Tilaisuudessa paljastettiin, että Minttu Räikkönen on nimetty maailman suurimman kahvibrändin Nescafén brändilähettilääksi. Kerron ensin oman pikakahvi -tarinani. Asuin 90-luvulla Irlannissa ja siellä opin juomaan pikakahvia. Irlannissa kylässä käydessä kysyttiin aina, juotteko kahvia tai teetä. Sitten emäntä vain laittoi kettlen (vesipannun) lämpenemään ja toi tarjolle joko teetä tai pikakahvia tai molempia. Ja jokainen kahvinjuoja sai tehdä itselleen juuri sopivanvahvuista teetä tai kahvia. Irlannista Suomeen takaisin muutettuani tapa säilyi minulla. Olen eri pikakahvilaatuja paljonkin maistellut, mutta Nescafén Gold pikakahvi on ollut minun suosikkini jo todella pitkään. Nyt kahvia saa suomalaisella nimellä Nescafe Kulta.

Ja oli toinenkin syy, miksi tuo kutsu niin ilahdutti. Olen aikamoinen formulafani. Irlannissa asuessamme, kävimme ex-mieheni kanssa silloin tällöin Englannin puolella. Ja Silverstonen radan formulakisat ovat jääneet elävästi mieleeni, silloin radalla oli Mika Häkkinen. Sieltä juontaa kiinnostukseni formuloihin. Ja nyt minulla oli mahdollisuus nähdä ihastuttava Minttu Räikkönen. 


Minttu Räikkönen kertoi, että Nescafé on tullut hänelle tutuksi, kun hän työskenteli lentoemäntänä.  Ja myöhemmin hän on vienyt Nescafén myös kotinsa keittiöön. Yhteistyöidea syntyikin hänen markkinointialalla työskentelevän ystävän vierailun seurauksena. Ystävä huomasi, että Räikkösillä juodaan paljon pikakahvia. Ja antoi vinkin. Minttu Räikkönen nappasi vinkin ja otti yhteyttä Nescafélle. Ja näin Mintulle Nescafén -pikakahvin fanina avautui hieno mahdollisuus päästä Nescafén brändilähettilääksi. Minttu ei ole ihan jokapäiväinen brand ambassador ja hän valitsee yhteistyökumppaninsa huolella.


Mielenkiintoista tietoa Nescafésta

 • Nescafé lanseerattiin Sveitsissä huhtikuussa 1938. Suosio alkoi kasvaa 1940-luvulla ja tänä päivänä Nescaféa juodaan 180 maassa ja se on maailman suosituin kahvibrändi. 
 • Nescafé on käynyt jopa kuussa, vuonna 1969 Apollon miehistö nautti Nescaféa ensimmäisellä kuulennolla. 
 • Nescafén makuprofiili luodaan paikallisten makutottumusten mukaiseksi. Ja Nescafé Kulta on tehty juuri suomalaiseen makuun sopivaksi. 
 • Vastuullisuus on Nescafélle tärkeää. Nescafélla on oma maailmanlaajuinen Nescafé Plan -vastuullisuusohjelma, jolla tuetaan eettisesti ja ekologisesti kestävää viljelyä, tuotantoa, jakelua ja kulutusta. 

Minttu Räikkönen kertoi, että hän ei mielellään juo suodatinkahvia, tuskin koskaan. Formulakisoissakin heillä on aina mukana Nescafé -pikakahvia, Kimikin on pikakahvifani. Minua hymyilytti, meilläkin  juodaan venereissuilla aina Nescafé -pikakahvia ja myös kotona ja mökillä.


Markkinointi & Mainonta kirjoitti: "Harvoin on pikakahvi kiinnostanut yhtä paljon suomalaista mediaa kuin Nescafén ja Minttu Räikkösen tiedotustilaisuudessa." OLO Garden oli täynnä mediaväkeä. Siellä tapasin myös mainiot bloggaajakollegani: Dioriina,  Businesswoman ja Mukana maku - Dick 

Nescafén edut

Vielä lisään pikakahvin etuja: Nopea valmistus, kuppiin pikakahvijauhetta, lisää vain kuuma vesi ja sekoita. Ja vahvuutta voit itse säätää. Kupillinen kahvia on valmista! Pikakahvi on parhaimmillaan 4-6 viikkoa avaamisesta, suodatinkahvi vain noin 10 päivää. Pikakahvi säilyy pitkään hyvänä, kunhan se ei pääse kostumaan. Tarjoiltu pikakahvi on aina tuoretta, sehän se ei seiso pannussa. 

Ja tässä vielä oma huomioni. Jos on taipuvainen närästykseen, niin suosittelen pikakahvia. Meillä  kippari juo pelkästään pikakahvia, koska muut kahvit närästyttävät häntä. Ja Nescafé on vielä vatsaystävällistäkin ja maku mitä mainiointa. 

Alla pari kuvaa OLO Gardenin herkullisesta brunssista.
Tämä oli oodini Nescafé -pikakahville. Näytän tämän jutun vierailleni, jos vielä joskus saan heiltä oudoksuvia katseita tai kommentteja, kun tarjoan pikakahvia. Nescafé rules!

Kiitos Minttu Räikkönen, Nescafé, OLO Garden ja Domakers Finland Oy.
Olipa mielenkiintoinen tilaisuus, 
tämä Nescafé -pikakahvin fani kiittää.  


- Tuula


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

17 kommenttia

 1. Kuulostaa aikamoiselta panostukselta Nescafelta, kun Minttu Räikkönen on pestattu lähettilääksi. Murukahvissa ei ole mielestäni moitittavaa, ja nimenomaan tämä Nescafen kulta on luottotuote, jos esim. mökiltä löytyy vain vedenkeitto mahdollisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa juodaan vähemmän pikakahvia kuin muissa Euroopan maissa. Suomeen satsataan Nescafélta kovastii, mutta toki Minttu Räikkönen tulee näkymään muuallakin. Hieno pesti joka tapauksessa. Nescafé on laadukas tuote ja on mukavaa, kun Minttu tuo kansainvälistä tuulahdusta meidän kahvimarkkinoillemme.
   Kiitos Anne ja mukavaa alkavaa viikkoa

   Poista
 2. Meillä oli aina Nescafeta kun asuimme vain kaksin miehen kanssa, eikä oltu vielä ostettu kahvin keitintä. Marokossahan käytetään pikakahvia myös paljon ja siksi opettelin minäkin sen makuun. Nescafe on ehdottomasti parhaan makuinen pikakahvi mitä tiedän.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muualla juodaan pikakahvia paljon enemmän kuin meillä Suomessa. Sinullakin kokemuksia asiasta.
   Nescafe on mainiota kahvia - suosikkini.
   Syyskuu on jo alkanut. Mukavia syyspäiviä, Outi <3

   Poista
 3. Juon todella paljon kahvia, mutta pikakahvia olen vain paristi juonut. Muutama paketti kahvia kuluu viikossa, joten meillä ne ei pääse menemään huonoksi. Jos kahvin juonti olisi vähäisempää voisin hyvin ajatella pikakahvia jo siitäkin syystä ettei se vaadi kahvinkeitintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isosti kulutatte kahvia. Se on iso nautinto.
   Kun juon kupposen kahvia, niin helpoimmin sen saan, kun laitan kuppiin pikakahvia ja sen päälle kuumaa vettä.
   Kiitos ja mukavia syyspäiviä <3

   Poista
 4. Pikakahvi on ollut minun reittini kahvinjuontiin.

  Käytämme pikakahvia (nescafeta) myös kreikkalaistyylisen frappen /kylmän kahvin valmistamiseen. Se on ihana kesäherkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikakahvi on miellyttävä reitti kahvinjuontiin.
   Frabbea tulee kesällä juoduksi myös täälläkin. Se maistuu mainiolle.
   Kiitos Marika ja mukavia syyspäiviä <3

   Poista
 5. Olipa kiva tilaisuus, ja ihanat nuo kultaiset pikku leivokset(ovatko leivoksia?)
  Minäkin olen aina juonut Nestlen pikakahvia kotona, ja niin edelleenkin. Ulkona sitten muuta.Minun Nescafeni on Red Mug, josta pidän vuodesta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaisuus oli kiva ja mielenkiintoinen.
   Nuo pikkuleivokset ovat leivoksien ja konvehtien välimaastossa. Vähän isompia kuin konvehtit ja vähän pienempiä kuin leivokset. Pikakahvi on kyllä kotona niin näppärää ja Nestlen maut ovat verrattomia.
   Kiitos Jael ja ihania syyspäiviä sinulle <3

   Poista
 6. Jos on juotava pikakahvia niin silloin juon mieluiten Africafeta. Mutta hieno satsaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan maistanut Africafeta. Meillä maistuu Nescafe. Ja todellakin hieno satsaus. Minttu on uskottava Nescafen brändilähettiläs.
   Kiitos Melissa ja raikkaita syyspäiviä <3

   Poista
 7. Oletpa mukavassa tilaisuudessa ollut! <3

  Itse tykkään kovin Nescafesta ja mulla oli sitä juuri viime viikon matkallakin mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaisuus on kiva ja mielenkiintoinen. Oli kiva kuulla pikakahvin historiasta.
   Siellä myös Nescafe -fani :) Ja kahvi on mainio matkallakin.
   Kiitos Katri ja ihania syyspäiviä <3

   Poista
 8. Join pikakahvia viime syksynä Englannissa ollessani ja löysinkin sieltä suhteellisen hyvän vaihtoehdon. Asuntolalla kun ei ollut kahvinkeitintä ja ilman normaalia kahvia en pärjää!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
 9. Suomessa juodaan Euroopassa vähiten pikakahvia.
  Teillä menee muuten kahvia ihan kiitetttävästi.
  Kiitos Suvi ja mukavia syyspäiviä <3

  VastaaPoista
 10. Brittiläisessä kulttuurissa oppii pakostakin juomaan pikakahvia. Irlannista minunkin pikakahvi-innostukseni on kotoisin.
  Kiitos Hanna-Maria ja kauniita syyspäiviä <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig