MOMENTS OF MY LIFE

Viisi viikon varrelta



Pienen blogitauon jälkeen on kiva aloittaa viisi viikon varrelta -postauksella:
Kupittaan puiston isot kuplapallot, valkoinen riikinkukko, Peggy Guggenheim -kirja taiteen keräilijästä, aurinkosuojatuotteet ja tietenkin myös viikon riesa on mukana!

VIIKON KUVAT


Olimme viikolla kipparin pojantyttärien kanssa Turun Kupittaan puistossa. Tytöt ovat 6- ja 7-vuotiaita, iloisia ja liikunnallisia tyttöjä. He menevät mielellään kaikenlaisiin laitteisiin. Kupittaan puistoon oli tullut ihan uusi juttu, iso allas, jossa oli kuplapalloja. Kuplaan pääsi yksi kerrallaan ja tytöthän innostuivat...


Ps. Kuplissa ei ole vettä. Sattui kiva kuvakulma.




Kuplan sisällä voi temppuilla mielin määrin, vaikka se todella hankalaa onkin. Alaikäraja kuplaan on 4 vuotta. Yläikärajaa ei ole, mutta painoa ei saa olla yli 100 kiloa. Mainiot kuplat, tytöillä oli lystiä.

VIIKON LINTU


Edelleen pysytellään Kupittaalla, mutta mennään Lintupuistoon. Näin ensimmäistä kertaa elämässäni harvinaisen, valkoisen riikinkukon. Valkoiset riikinkukot tuotiin Kupittaalle vuonna 2013 ja ne alkoivat nopeasti kotiutua puistoon. Nyt oli pesimäaika ja koiraslinnut esittelivät naaraille komeita pyrstöjään. Pikkutytöt tykkäsivät enemmän värikkäistä riikinkukoista.




VIIKON KIRJA

Yle Areenassa on nähtävissä heinäkuun ajan mielenkiintoinen dokumentti: Peggy Guggenheim, taiteen rakastaja. Dokumentin innostamana luin Peggystä kirjoitetun kirjan, hänen muistelmateoksensa, Peggy Guggenheim, taiteenrakastajan tunnustuksia. Kirja tempaisi mukaansa. 
Guggenheimin suvun tarina on uskomaton tarina ryysyistä rikkauksiin. Peggy Guggenheim oli Benjamin Guggenheimin tytär. Benjamin Guggenheim kuoli Titanicin upotessa vuonna 1912. Peggy Guggenheimista tuli merkittävä taiteen kerääjä ja mesenaatti, hän oli rohkea nainen miesten maailmassa. Peggy perusti Venetsian Guggenheim -museon vuonna 1949. Peggyn elämäkerta vilisee tuttuja nimiä taidepiireistä: Pablo Picasso, Samuel Beckett, Max Ernst, Jackson Pollock... muutamia mainitakseni. Museo sijaitsee Canal Granden varrella Venier dei Leoni -nimisessä palatsissa. Peggy kuoli 1979 ja hänen museonsa siirtyi Solomon R. Guggenheim -säätiölle. 1980 museo avattiin suurelle yleisölle. 


Peggy Guggenheimin setä oli Solomon Robert Guggenheim. Solomon oli myös taiteenkerääjä ja mesenaatti. Solomon R Guggenheim ja Hilla von Rebay perustivat vuonna 1937 säätiön, jonka tehtävänä oli säilyttää ja tulkita modernia nykytaidetta. Vuonna 1939 valmistui Guggenheimin nykytaiteen museo. Ja vuonna 1959 valmistui New Yorkiin Frank Lloyd Wrightin suunnittelema uusi museorakennus, Solomon R. Guggenheimin taidekokoelma sai pysyvän sijoituspaikan. 

Guggenheim Helsinki oli Solomon R. Guggenheim -säätiön suunnitelma taidemuseon rakentamiseksi Helsinkiin vuonna 2011. Helsingin kaupunginhallitus hylkäsi hankkeen.

Suuresta taidevaikuttajasta siirrynkin kauneuteen... 

VIIKON AURINKOSUOJATUOTE




Laadukas aurinkosuoja on kesäisin välttämätön. Tästä Lierac'in Sunissime Anti-Age -sarjasta on tullut suosikkini. Minulla on ollut nuorempana punainen tukka ja omistan myös tyypillisen punatukkaisen vaalean ihon. Ja kasvoissani on pisamia. Nuo perinteisemmät aurinkovoiteet kasvoilla eivät ole minun juttuni, sillä kaipaan kasvoihin pientä värisävyä ja voiteen häivyttävän ihovirheitä. Tämä Liera'cin BB-voide myös kosteuttaa ja siinä korkea suoja aurinkoa vastaan SPF50!

Ihastuin tuohon BB-voiteeseen, mutta niin ihastuin myös silmänympärysvoiteeseen. Puikkomainen suoja on helppo levittää ja se on myös hajusteeton. Värisävy on vaalea keltabeige ja sen sisältämät pigmentit sopivat kaikkien ihoväriin. Hieno keksintö BB-voiteen rinnalle. Tässä on myös suojakerroin SPF50. Tätä puikkoa voi käyttää myös pigmenttiläiskiin, tummiin silmänalusiin ja huulten ympäryysihoon. *Olen saanut tuotteet testaukseen, kiitos Lierac. Ja ihastuin ikihyviksi. 

VIIKON RIESA



Yhteysveneen trimmi rikki. Mutta tämähän ei ole iso riesa, kipparihan tykkää näitä nostella ja laskella. Hyvää liikuntaa, kuulemma. Nyt vene odottaa kotipihalla korjaamoon pääsyä.


Uusi viikko alkaa kuitenkin aurinkoisissa merkeissä, pikkutytöt tulevat taas meille hoitoon :)

- Tuula


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta



20 kommenttia

  1. Noita palloja olisi joskus hauska päästä itsekin testaamaan :D

    VastaaPoista
  2. Siinä kun pikkutyttöjen iloittelua palloissa katselin, niin samaa ajattelin. Noita palloja olisi kiva testata.
    Kiitos Mira <3 Ja mukavaa tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Viikkoon mahtuu vaikka mitä mukavaa! Nuo pallot on varmasti hauskat:) Toivottavasti tuon trimmin saatte pian kuntoon! Mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tämä alkuviikkokin jatkuu "lapsellisissa" merkeissä. Nuo pallot ovat todella kivat ja jos siellä sisällä yrittää temppuilla, niin se ei olekaan helppoa.
      Vielä on pikkuvene korjaamolla. Siellä taitaa nyt olla sesonki kevään jälkeen. Odotellaan.
      Kiitos Päivikki ja mukavaa viikkoa myös sinne <3

      Poista
  4. Kupittaan puistossa taitaa olla yhtä jos toistakin kivaa - joskus kun Liikennepuisto oli ollut uutena uutisissa olisin halunnut käydä katsomassa sitä, mutta mistään lähimailtakaan ei löytynyt silloin yhtään parkkipaikkaa kun olimme Helsingin suunnalta tulossa, joten luovutettiin sitten lopulta :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kupittaan puisto on iso ja ihana. Siellä on jokaiselle jotakin. Liikennepuistossa kävimme myös. Sitä on laajennettu vuosi vuodelta. Sinne on tullut hieno liikenneympyrä ja muissa risteyksissä valot toimivat niin "autoille" kuin jalankulkijoillekin. Ja sinne oli tullut bensa-asemakin, leikki sellainen. Ja pienet autoilijat välillä jonossa odottivat bensan laittoa. Oli hauska katsella tuota menoa. Harmi, kun ette löytäneet parkkipaikkaa. Puisto on tosi suosittu kesällä ja siellä on se uimalakin.
      Tervetuloa uudestaan. Siellä Veritas stadionin luona on isot parkkialueet.
      Kiitos Pirkko ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  5. Olen nähnyt noita palloja ja ties vaikka itse menisin joskus kokeilemaan.
    Tuo valkoinen riikinkukko on jotenkin vähän aneeminen. Itsekin pidän enemmän
    värikkäitä linnuista. Kävin aikoinaan reppureissullani Venetsian Peggy Guggenheim
    museossa, joka oli upea paikka.
    Kivaa uutta viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olin nähnyt aikaisemmin noita palloja, Prahassa muistaakseni. Kiva kun pallot on saatu Turun Kupittaalle. Innostusta herättivät niin pikkuväessä kuin isommissakin.
      Sinulla on samanlainen maku kuin noilla meidän pikkutytöillä, minä ihastelin valkoisia, kun niitä ekan kerran näin.
      Sinä olet käynyt Peggy Guggenheimin museossa, vähän kadehdin. Minä olen käynyt kerran Venetsiassa, mutta silloin en Peggy Guggenheimista mitään tiennyt. Pitäisikö tehdä uusi reissu?
      Kiitos Marjo ja mukavaa viikkoa myös sinne <3

      Poista
  6. Hauskat nuo kuplapallot, sen verran lapsettaa että tuollaista haluaisin kokeilla jos joskus selkä vielä kestäisi :)

    Toivotaan että trimmi saadaan kuntoon, mukavia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kuplapallot ovat hauskat ja houkuttelevat. Enimmäkseen niihin oli lapsia ja nuoria menossa, mutta näinpähän jonkun aikuisenkin pallossa. Minuakin kokeilu houkutti... katsotaan. Ja sinulla on selkävaivoja, se ensin kuntoon ja sitten kuplaan!
      Vene on korjaamossa. Odotellaan.
      Kiitos Maikku ja mukavia kesäpäiviä myös sinne <3

      Poista
  7. OI miten ihanat kuplat ,ja kivat kuvat niistä.Tuollaista olisikin kiva kokeilla:)
    Ja tosi kauniit nuo valkoiset riikinkukot, en edes tiennyt että on tuollaisiakin.
    Olen nähnyt dokumentin Peggy Guggenheimista, ja lukenut juttuja hänestä, mukavia lukuhetkiä Tuula.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kuplat olivat mainiot. Onnekseni sain ihan kivat kuvat tytöistä kuplissa.
      Olin lukenut Kupittaan valkoisista riikinkukoista, mutta ekaa kertaa ne nyt näin. Niissä oli jotain kaunista ja epätodellista, vaikka siinä ne silmieni edessä tepastelivat.
      Peggy Guggeinheim oli mielenkiintoinen persoona ja rohkea oman tiensä kulkija. Ja sinulle tuttu dokumentin ja lukemiesi juttujen kautta. Hän osasi ostaa pienellä hinnalla tauluja ja veistoksia, joitten tekijöistä tuli maailmankuuluja. Ihmeellinen näkemys, sitä arvostan.
      Kiitos Jael ja mukavaa heinäkuuta Tel Aviviin!

      Poista
  8. Teillä riittää puuhaa tyttöjen kanssa. Toivotaan kauniita ja lämpimiä kesäpäiviä edes heinäkuun loppupuolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä riittää puuhaa tyttöjen kanssa. Ja vielä tälläkin viikolla. On niin kivaa, kun nuo tytöt ovat innostuneita erilaisista asioista ja mielellään tulevat mukaan kanssamme.
      Kiitos Aikku ja kauniita heinäkuun päiviä sinne <3

      Poista
  9. Kiitos tästä vinnkauksesta Kupittaan suhteen. Ja, arvaat varmasti että täällä olisi innokas kuopus puistoon lähtemässä. Toivotaan kivoja ilmoja, niin lähdemme Turussa käymään.
    Mukavaa viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Turkuun. Ja teillä kuopus innostui kuplapalloista. Ne ovat kyllä mainiot. Kuplainnostus on tarttuvaa. Kivaa, uutta ja erilaista hauskuutta.
      Minä täällä myös toivon kivoja ilmoja. Kerrohan sitten Turun vierailustanne.
      Kiitos Kaisa ja mukavaa viikkoa sinne <3

      Poista
  10. Viikkoon mahtuu paljon😌Nuo kuplapallot on kyllä hauskat. Mukavaa heinäkuuta...nostan hattua kun jaksatte hoitaa tyttöjä! Itse teen työkseni just tuon ikäisten kanssa töitä..energiaa riittää mutta ihana ikä❤☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina ihanista sanoistasi. Noissa pikkutytöissä on sitä energiaa. Hauskan viikon vietimme, mutta enpä jaksanut blogia päivittää, illansuussa olin aika poikki. Mutta niinkuin sanot - ihana ikä! Sinä se tosiaan tiedät näitten pikkuihmisten energiamäärän. Se tuntuu ehtymättömältä.
      Ihanaa heinäkuun loppua sinne <3

      Poista
  11. Oi kuinka teillä on ollut kivaa ja minäkin olen aina halunnut mennä tuollaiseen palloon pyörimään, hih.

    Ihanaa heinäkuun viimeistä viikkoa Tuula. <3

    VastaaPoista
  12. Meillä oli kivaa tyttöjen kanssa. Tytöt ovat rohkeita ja innokkaita kokeilemaan kaikkea uutta. Tuo kuplapallo on mainio. Pikkutytöt tykkäsivät. Ja minullekin jäi mielihalu päästä kuplaan. Ehkäpä vielä... Ja sinäkin tykkäisit.
    Ihanaa elokuuta, Tiia <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig