MOMENTS OF MY LIFE

ON AIKA AKTIVOITUAOn aika aktivoitua! 

Täällä on ollut pieni blogihiljaisuus. Meillä on ollut syksyn aikana kolmet hautajaiset ja jotenkin ne ovat pistäneet oloni mietteliääksi. Ja olen tarvinnut pientä pysähdystä tähän some-elämään. Harmaa marraskuinen sääkään ei ole antanut virtaa. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen huomannut, että pimeällä säällä on vaikutusta mielialaani. No, kaiketi se vain summasi mietteitäni. Ja ovathan nuo myrskyt ja syyssateet kuitenkin jääneet tulematta.Ja jotain kuitenkin tuli tehtyä. 
Alla pieni kuvakooste. 


Venemessuilla Turun Messukeskuksessa olimme ihastelemassa niin komeita jahteja kuin kauniita puuveneitäkin. Jotain pientä venetarviketta kipparille tarttui sieltä mukaan. Ja tuttuihin törmäiltiin.


Isänpäivää / Pappanpäivää oli myös juhlimassa suvun nuorin jäsen Leevi 3 kk. Ihana pikkumies! 


Yksi muistotilaisuuksista pidettiin Kahvila EnkelinKisällissä. Kaunis kahvila sijatisee Turun Luostarinmäen Käsityöläismuseon kupeessa. Ja tämä kakku siellä oli suussasulavaa. 


Mutta nyt on taas palloja ilmassa...  ja kirjoittaminen maistuu. Haasteita on myös tullut laariini, vastailen niihin ajan kanssa. 


Marraskuusta vielä sananen. Marraskuu ei taida olla kovinkaan romanttinen kuukausi, nimittäin marraskuussa mennään tammikuun ohella vähiten naimisiin Suomessa. Poikkeuksen teki vuosi 2011, jolloin hääpäiväksi oli mahdollista saada muistettava numerosarja 11.11.11 
Tämän triviaalitiedon nappasin jostakin lehdestä muutama päivä sitten. 


Miten sinä suhtaudut marraskuuhun? 

Kivaa tiistaita kaikille. Palaan pian. 

- Tuula Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta36 kommenttia

 1. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa ! Marraskuu on minulle tärkeä kuukausi, tulinhan silloin ensimmäistä kertaa äidiksi 43 vuotta sitten. Ja tämän vuoden marraskuu tuntuu kuluvan ihan vauhdilla ja bloggaukseen olen saanut ihan uutta intoa uuden blogin myötä.
  Valoisampitunnelmaisia päiviä sinulleTuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina <3
   Sinusta on tullut ensimmäisen kerran äiti marraskuussa. Marraskuu on varmasti erityinen kuukausi sinulle. Ja myös energinen kuukausi sinulle, huomaan minä. Bloggauskuukausi!
   Kiitos vielä lämpimistä sanoistasi ja kaunista marraskuuta sinne isolle saarelle!

   Poista
 2. Ihana kuulla taas Sinusta.
  Olen valitellut marraskuun pimeyttä ja harmautta, mutta nyt ihan nolottaa. Sinulla on oikeasti ollut syytä alakuloon.
  Onneksi iloisiakin tapahtumia on näemmä mahtunut joukkoon. Tuo pikkumies on aivan hellyttävä!
  Voimia ja ilonpilkahduksia sinne. Ja hali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Sinä olet tullut sieltä Amsterdamista Suomeen ja tuskin siellä ilmat olivat tällaiset. Ilmastoshokki varmastikin :)
   Muistan lapsuudesta laulun ryijymatosta, jossa kerrotaan, että jos ei ole tummia raitoja, niin ei niin kirkkaita nuo vaaleatkaan ois. Ja ihania nuo kirkkaat raidat ja nimenomaan tuo pikkumies <3
   Muuten, kävin kännykällä lukemassa paluustanne Helsinkiin. Tervetuloa Suomeen!
   Valoa ja iloa sinne. Ja hali sinulle Leena.

   Poista
 3. Ikävä että te olette joutuneet tuollaisia menetyksiä kohtaamaan, mutta onneksi on niitä iloisiakin asioita kuten tuollaiset isä/pappa juhlat ihanine herkkuineen:) Pienin juhlija on kyllä suloinen♥ Mukavaa tiistai päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on niinkuin se räsymatto - on tummia ja kirkkaita raitoja.
   Pieni juhlija oli niin mainio juhlissa. Hän viihtyy, kun on ääntä ja touhua ympärillä.
   Tästä päivästä tulee aurinkoinen päivä <3 Hyvää keskiviikkoa sinne!
   Kiitos Päivikki sinulle <3

   Poista
 4. Täällä sama tilanne... siis hiljaiseloa blogissa. Lokakuun alussa olen tainnut viimeksi postauksen julkaista...
  Kaikkea hyvää marraskuun harmaisiin päiviin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet asiat välillä pitävät poissa blogista. Eikä sen kirjoittamisesta saa stressiä ottaa. Kirjoitat kun tulee sellainen moodi, niin minäkin tein. Ja insta päivittyy... Minulla sekin on viime aikoina päivittynyt huonosti, en ole jaksanut kaivaa kameraa tai kännykkää esiin. Mutta nyt yritän taas aktivoitua :)
   Sinulle Marru myös hyvää näihin harmaisiin päiviin. Tänään paistaa aurinko!
   Kaunista keskiviikkoa <3

   Poista
 5. Täällä on ollut hiljaista myös. Liian kiire. Toivottavasti loppusyksy sujuu iloisemmissa merkeissä. Voimia tähän synkkyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kiireesi. Sinä olet vielä opiskellutkin. Ja vuorokaudessa on vain 24 h.
   Kiitos kauniista toivotuksestasi. Ja sinulle toivon myös voimia ja iloa!
   Kiitos Satu ja aurinkoista keskiviikkoa <3

   Poista
 6. Halauksia Tuula, ihana kuulla sinusta <3
  Minusta marraskuu on yhtä kiva kuukausi kuin kaikki muutkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halauksia Nina <3 Kiitos kauniista sanoistasi.
   Minäkään en ole aikaisemmin marraskuuta mörkönä pitänyt. Mutta nyt jotenkin asiat kulminoituivat tähän kuuhun. Ja vaikka pimeää onkin, niin on kiva kun ihmiset jo laittavat noita sisustusvaloja ulos, marraskuu on loistava kuukausi ulkovaloille.
   Aurinkoista keskiviikkoa!

   Poista
 7. Ihana kuulla sinusta täällä taas Tuula, ja tottakai noin monen läheisen poismeno pysäyttää, ja muistan että yksi heistä oli niin rakas ystäväsi. Kaunis olet kuvissa kuten aina, ja suloinen tuo uusi pikkumies:)
  Marraskuun pari ensimmäistä päivää olin vielä Suomessa, ja luonto oli vihreää eikä ollut liian kylmää. Täällä Israelissa marraskuu on minulle yleensä mieluinen kuukausi, sillä silloin viilenee, tosin nyt meillä on ollut muutama epänormaalin lämminn päivä. Mukavaa marraskuuta sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael kauniista sanoistasi <3
   Tummia ja vaaleita raitoja on elämän matossa. Ystäväni Tarja, joka menehtyi kulkee joka päivä sydämessäni. Pienet asiat muistuttavat hänestä, niinkuin esimerkiksi eilen elokuva La La Landin musiikki radiosta. Kävimme leffaa yhdessä katsomassa.
   Ja uudesta pikkumiehestä satelee kuvia whatsappiin... mainio tyyppi :)
   Minä niin harmittelin, että ei nähty Suomessa, mutta toivon mukaan tulevaisuudessa. Israelin marraskuu on erilainen kuin Suomen marraskuu, huomaan.
   Kiitos Jael ja mukavaa marraskuuta sinne! Tänään paistaa täällä Etelä-Suomessa aurinko.

   Poista
 8. Paljon voimia <3 Ihana kuitenkin kuulla Sinusta taas <3 Marraskuu on jotenkin ihmeellinen välikuukausi, kun syksyn kauneus on vaihtunut vain synkkyyteen, mutta kuitenkaan ei vielä olla talvessa ja joulukuussa... Toisaalta, ensimmäistä kertaa olen nauttinut marraskuun kiireettömyydestä.
  Suloinen tuo teidän suvun nuorin, oi, miten ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hillevi!
   Hyvin sanottu, marraskuu on jonkinlainen välikuukausi. Minusta on niin hienoa, kun nykyään ihmiset laittavat sisustusvaloja ulos. Ne valot tuovat marraskuuhun uutta tunnelmaa. Eilen illalla kävelylenkillä niitä ihailin.
   Nauti sinä marrakuun kiireettömyydestä, se kuulostaa nykyaikana hienolta. Tuntuu, että kaikilla on aina vain kiire.
   Tuo pikkumies ei kiireestä tiedä. Hän osaa nauttia olostaan. Mainio kaveri :)
   Aurinkoista keskiviikkoa sinne <3

   Poista
 9. Yleensä olen ollut marraskuu vastainen tai kai sitä olen vähän vieläkin. Minua piristää se, että pääsen edelleen pyörällä töihin. Saas nähdä onnistuuko pyöräily joululomaan asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöräileminen marraskuussa kuulostaa todella piristävältä. Ihanaa kun ei ole liukasta!
   Marraskuu herättää tunteita, jännä kuukausi.
   Sinulle kivoja pyöräilyjä! Pyöräilystä saa poskille ilmaisen poskipunan :)
   Kiitos Outi ja kivaa keskiviikkoa!

   Poista
 10. Marraskuu menee matalapaineella, paljon tulee iltaisin herkuteltua mm. suklaalla. Odotan joululomaa, kun silloin saan huilata reilun aikaa opettajan työstä. Iloitsen siitä, että välillä pääsee raittiiseen ilmaan ulos, vaikka kynnys välillä korkea. Tammikuussa on matka Ranskaan tiedossa, joten jotain kivaa sitten sinnekin joulun jälkeen.

  VastaaPoista
 11. Niin ja osanottoni sinulle Tuula. Ikävä, kun noin monet menetykset lyhyellä ajalla. Elämä on lahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen yrittänyt välttää suklaata, vaikka tiedänkin, että marraskuu ja suklaa ovat mainio kombo :)
   Nopsaan kuluvat päivät. Pian on joulukuu ja sinulla alkaa joululoma.
   Sinä olet lähdössä Ranskaan. Minusta kuitenkin tuntuu, että vasta palasit sieltä Amerikan reissulta. Oli kiva lukea matkapostauksiasi.
   Kiitos Aikku kauniista sanoistasi. Olen samaa mieltä siitä, että elämä on lahja. Ja sen olen ymmärtänyt paremmin näitten menetysten jälkeen.
   Kaunista keskiviikkoa!

   Poista
 12. Voimia menetyksien keskellä.

  Marraskuu on ollut väsyttävän pimeä, mutta nyt olo on iloinen kun oma kulta on tässä illasta asti taas vierellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli!
   Sinun kultasi on ollut pitkään työmatkalla Espanjassa. Sinulle tuli melkein joulu, kun sain hänet taas vierellesi. Nauttikaa yhdessäolosta.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 13. Kolmet hautajaiset lyhyellä aikaa on kyllä varsin ymmärrettävä syy alakulolle <3.
  Osanottoni kaikille läheisensä menettäneille <3

  Mitä marraskuuhun tulee, en suhdautu siihen oikein mitenkään. Se on vaan yksi kuukausi muitten joukossa ja vaikkei nyt mitään varsinaista valon juhlaa olekaan, niin jotenkin tuntuu, että tänä vuonna se on tullut ja mennyt yllättävänkin nopeasti. Viime viikonloppuna vielä pelailtiin Salossa golfia ja pelikeli oli oikein mainio, vaikkei aurinko lupauksista huolimatta paistanutkaan. Ja enää kuukausi siihen, kun alkaa taas päivä pidentyä. Hitaasti mutta varmasti.
  Helpommalla pääsee, kun ei keskity miettimään pimeyttä ja harmautta, koska ei sille kuitenkaan mitään mahda. Ulkoilma piristää jokatapauksessa aina, kun vaan on keliin sopivat varusteet päällä.

  Toivottelen täältä edes pienesti valoisampaa mieltä ja piristystä. Kiva kun taas jaksoit kirjoitella kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi Annukka <3
   Olen kanssasi samaa mieltä. Pimeää ja harmaata ei kannata miettiä ja murehtia, sille emme mahda mitään. Mikä on parasta, on kuitenkin tuo marraskuun lämpö. Sopivat varusteet vain päälle ja ylös, ulos ja lenkille! Ja nyt jo näkyy hienoja ulkovalaistuksia. Ne antavat valoa marraskuun iltakävelylle.
   Kiitos piristävästä viestistäsi, ihana Annukka!

   Poista
 14. Lämmin osanottoni. Hautajaiset vetävät miettiääksi tai surulliseksi ja saavat miettimään elämän rajallisuutta.

  Marraskuu ei ole minun kuukauteni, vaikka meillä se onkin vielä toistaiseksi poikien synttärijuhlien täyttämä. Voisin vetäytyä talviunille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Hautajaiset pysäyttävät ja saavat miettimään elämän rajallisuutta.
   Mutta jokaisen ainutkertainen elämä on tässä ja nyt, joten muistot mukaan ja uuteen lähtöön. Näin haluan tehdä.
   Synttärijuhlia marraskuussa, sehän on iloista ja mukavaa. Talviunet joskus houkuttavat, mutta juhlat varmasti pitävät virkeinä siellä.
   Mukavaa marraskuuta sinne <3

   Poista
 15. Voi Tuula, olen niin pahoillani. Otan osaa ja toivon sinulle paljon voimia jaksamiseen ❤
  Ihana oli kuitenkin kuulla sinusta, ja niin ihana on myös tuo teidän pikkuisin ❤

  Marraskuu on pimeydestä ja väsyttävyydestä huolimatta minulle erityisen tärkeä, koska tulin ensimmäistä kertaa äidiksi, esikoistyttäreni synnyttyä 20.11.1992. Ja toiseksi, me kipparini kanssa olemme yksi niistä 11.11.11. avioituneista pareista :)

  Kynttilän valoa, rakkautta ja iloa sinne luoksesi lähetän ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi Ansku <3
   Elämä kulkee eteenpäin ja muistot ovat mukanani. Ne kantavat.
   Tuo pikkuisin on aivan ihana, hyväntuulinen kaveri <3
   Minä jopa odotin jonkun ilmoittautuvan, että on mennyt naimisiiin 11.11.11. Ja sinä ilmoittuduit! Huippua! Kiva luku muistaa! Onnea näin jälkikäteen. Ja tyttäresikin on syntynyt marraskuussa. Sinulle marraskuu on hyvin merkityksellinen kuukausi!
   Kiitos suloisesta lähetyksestäsi, otan valon, rakkauden ja ilon mielelläni vastaan.
   Kaunista marraskuuta sinne!


   Poista
 16. Lämmin osanottoni suruihinne.! <3

  Itsellänikin nyt marraskuu on vetänyt mieleni matalaksi ja oikein mikään ei halua luonnistua mitenkään päin. Pieniä vastoinkäymksiä, jotka tidella tuntui olevan elämää suuremmista asioista, vaikka näin ei olekkaan.

  Mutta kaikesta huolimatta elämä jatkaa kulkuaan, ja toivon mukaan muuttuu vielä paremmaksi ajatustenkin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Nicola sanoistasi <3
   Tuo marraskuun pimeys varmasti teettää noita mielen mataluuksia ja epäonnistumisia. Ja ehkä pimeys vielä suurentaakin asioita, näin voisin kuvitella. Valossa ja auringonpaisteessa kestää vastoinkäymisiä paremmin.
   Sinulle NIcola toivon parempaa mieltä ja valoisia mietteitä.
   Aurinkoisia marraskuun päiviä!

   Poista
 17. Minäkin pitkästä aikaa bloggailin ja tulin lukemaan mitä ystävät täällä puuhaa. Minulle marraskuu ei sovi , joka vuosi joulukuun alussa ihmettelen ,että hengissä olen.
  Sinulla on ollut surua ja sitten iloakin. Niitä elämän raitoja on ja tarvitaan. Olisihan se suuri onni jos elo vain hymyilisi. Vaan koettelee ja joskus puristaa pahastikki. Kun taas tulee hyväpäivä niin sen alku tuo uutta voimaa, joten sellaisia me oomme kaikki. Joillekin joku muu kuukausi on ikävä ja siinä se ihana erilaisuus on.
  Hyvää toivotan ja kepeitä askelia sinulle Tuula ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisia ajatuksia marraskuusta.
   Ja elämä välillä puristaa ja pahastikin, sellaista elämä on.
   Kiitos sinulle Sirkkis hyvästä kommentista ja mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 18. Ikävä kuulla ja voimia kaiken kokemasi jälkeen! Me olemme siinä iässä, että näitä ikäviä uutisia ilmaantuu väkisinkin elämäämme.
  Bloggaaminen tuo hyvää mieltä, ainakin itselleni, ja on kivaa tekemistä joten on mukavaa jos olet saanut taas siitä kiinni.
  Marraskuu on ankea, todella ankea ja siksi olemme lähteneet juuri nyt vähäksi aikaa pois. En inhoa mitään muuta kuukautta niin paljon! Ja sekin rasittaa, kun joulua tulee mielestäni ihan liian aikaisin ja liian paljon.
  Leppoisia päiviä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanot viisaasti, me olemme siinä iässä että näitä ikäviä uutisia tulee aina silloin tällöin elämäämme.
   Olen samaa mieltä kanssasi, että bloggaaminen tuo hyvää mieltä kaikkine kuvioineen.
   Te siellä Torre Viejan valossa vietätte aikaanne, se on ihanaa. Kävimme myös pari vuotta sitten Torre Viejassa, meillä kesämökkinaapurit asuvat siellä talvet (ja kesät saaressa). Tai oikeastaan meillä Alicante oli pääkohteena, mutta sieltä vierailimme heillä. Viihtyisä kylä!
   Nauttikaa! Kiitos Maarit <3

   Poista
 19. Ikävä kuulla, että sinulla on ollut paljon surua viime aikoina. Toivottavasti tästä eteenpäin pilvet väistyvät eikä tule uusia menetyksiä. Onneksi muutoinkin menemme taas valoa kohden, noin ajallisestikin.

  Marraskuu ei ole minulle synkkä kuukausi, ehkä johtuen siitä, että olen syntynyt tähän pimeimpään aikaan vuodesta. Vaikka eihän tässä iässä kukaan enää synttäreitään odota.

  Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig