MOMENTS OF MY LIFE

TURUN LINNATEATTERIN START UP -KOMEDIA
Uusi yritys - Start up -komedia Turun Linnateatterissa
Pääsosissa: Anu Sinisalo, Tom Petäjä ja Joonatan Perälä

Ella Lohikoski (Anu Sinisalo) ja Pekka (Tom Petäjä)
kuva: Peter Nuutinen

Linnateatteri yllättää taas ajankohtaisella ja modernilla aiheella - start up -komedialla. Uusi yritys on mainio tarina start up -yrityksen perustamisesta. Tuo maailmahan on innostava ja ajankohtainen ja puhuttaa ihmisiä. Käsikirjoituksen on tehnyt yritysmaailmaa hyvin tunteva Mike Pohjola.

Komedia kertoo viisikymppisestä Ella Lohikoskesta (Anu Sinisalo), joka lopettaa ruotsinopettajan hommat ja aikoo perustaa start up -yrityksen. Rohkeasti lähtee Ella mukaan yritysmaailman kiemuroihin. Ja huomaa, että hänellä on paljon opittavaa niin bisneksestä, tietotekniikasta kuin itsestäänkin. Opettajan asenne ja start up -pöhinän luoma innostus ovat hyvä ponnahduslauta tulevaan. Ellan on palkattava tiimi, pitää keksiä mitä firma tekee, löytää rahoitus, esitellä firma Slushissa ja erotuttava joukosta...Ella Lohikoski ja Roska (Joonatan Perälä) Kuva: Peter Nuutinen 

Ella palkkaa tiimiinsä Roskan (Joonatan Perälä), joka on tietotekniikan taitaja ja hallitsee Slushissa esiintymiset. Sekä myös Pekan (Tom Petäjä), joka on Nokian insinöörejä ja joka kovasti miettii kannattaako lähteä mukaan, kun eläkeikään on enää 12 vuotta.  Vaikka Ellan tiimi sortuu välillä virhearviointeihin ja ylilyönteihin, innostuneita kun ovat, niin heidän työskentelyään on ilo seurata. Tiimillä on ideoita, hyviä ja huonoja. Ja ideat alkavat pikkuhiljaa tuottaa tulosta. 

Alexander Stubb (Joonatan Perälä) ja Tom Petäjä
Kuva: Peter Nuutinen 

Petäjä ja Perälä tuovat lavalle myös mainion sivuhahmokavalkaadin. Lavalla nähdään niin Björn Wahlroos, Alexander Stubb kuin Jorma Ollilakin ja muita bisnesmaailman kärkinimiä. Sekä myös yrittäjiä, virkailijoita, sijoittajia, epäonnistuneita sijoittajia, bisnesenkeleitä, guruja, huruja... Komedia onnistuu tarkastelemaan bisnesmaailmaa ironisesti, mutta samalla määrätynlaisella kunnioituksella. Mike Pohjolan käsikirjoituksessa näkyy selvästi hänen yritysmaailman tuntemuksensa.

Slushissa! Ella Lohikoski ja Tom Petäjä
Kuva: Peter Nuutinen 

Komedian on ohjannut Tuomas Parkkinen. Komediassa on nopea tempo ja tilanteet vaihtuvat. Peter Ahlqvist on tehnyt lavastuksen ja Sanna Malkavaara videoprojisoinnit. Ja niitä videoprojisointeja on toista sataa. Ne tekevät lavastuksesta modernin ja mukaansa tempaavan. Ratkaisu toimii hienosti Linnateatterin teatteriravintolassa
.

Oli hauska huomata, että vaikka esitys pyörii uuden teknologian ja mobiiliapplikaatioiden ympärillä, niin lavalla ei nähdä ainuttakaan läppäriä, tablettia tai älypuhelinta. Silti komediassa puhutaan kännykällä, soitetaan Skype-puheluita ja näpytellään läppäriä. Ratkaisut ovat erinomaisia. Ne toimivat. Uskomattomia taitajia ovat niin näyttelijät kuin visuaalisen puolen tekijätkin.

Ella Lohikoski (Anu Sinisalo) Kuva:  Peter Nuutinen

Komedia oli viihdyttävä ja piti otteessaan. Yleisö puhkesi välillä iloiseen nauruun ja loppuaplodeista ei ollut tulla loppua. Olen jo pitkään ihaillut Anu Sinisaloa, joka on yksi Suomen taitavimmista näyttelijöistä. Maailmallakin häntä nähdään, sillä Sorjonen -sarja pyörii Netflixissä yli 40 maassa. Ja tässä komediassa hän on valloittava start up -yrittäjä.

Täyden kiitoksen annan myös Tom Petäjälle ja Joonatan Perälälle. On siinä loistavat näyttelijät Linnateatterissa. Tässä uutuuskomediassa koko kolmikon kemiat ja yhteistyö lavalla toimivat hienosti. Uusi yritys on komedia, joka on tässä ajassa. Linnateatterissa osataan!

Kiitos Linnateatteri! Viihdyin mainiosti start up -maailmassa. 

- Tuula 


Turun Linnateatterin ohjelmiston löydät TÄÄLTÄ 

*Näin teatterin kutsuvieraslipulla


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

12 kommenttia

 1. Pitäisikin mennä teatteriin pitkästä aikaa. Täällä meillä päin ei välttämättä minua kiinnostavia esityksiä näy, mutta Turussa ja Tampereella tuntuu aina löytyvän mielenkiintoista katsottavaa.
  Uutta olen minäkin startannut ja nyt on uusi blogi avoinna. Tervetuloa katsomaan. Blogin nimi on Kristiina K ja se löytyy osoitteesta http://kookoo52.blogspot.com.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Turkuun teatteriin. Täällä on hieno valikoima kiinnostavia esityksiä.
   Ja paljon onnea myös sinun start upille blogirintamalla. Olinkin jo vähän aikaa huolissani, että lopetat bloggaamisen kokonaan. Hyvä ettei näin käynyt!
   Kiitos Kristiina ja kivaa sunnuntaita!

   Poista
 2. Kuulosti tosi hauskalta esitykseltä, pakko itsekin mennä teatteriin jossain vaiheessa pitkästä aikaa, viime käynnistä on nolot pari vuotta aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Tuo start up -komedia on niin tässä ajassa ja kun tähtinä ovat vielä loistavat komediennet, niin siitä tulee vain mainio esitys. Minä kulutan ahkerasti teatterien penkkejä. Teatterimaailma innostaa, siinä on taikaa. Kannatan ehdottomasti teatterissakäyntejä!
   Kiitos Jonna ja kivaa sunnuntaita!

   Poista
 3. Anu Sinisalo on kyllä niin monipuolinen ja loistava näyttelijä! Mielelläni näkisin häntä ihan livenä teatterin lavalla, omat kokemukset hänestä ovat vain ruudun välityksellä koettuja :)

  Teatteriesitykset ovat kyllä yleensä aina mukavia kokemuksia! Olen menossa katsomaan seuraavaksi Hair-musikaalia Jyväskylän kaupungin teatteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, Anu on loistava näyttelijä. Minä olin myös Linnateatterin lehdistötilaisuudessa ja sain ilokseni jutella Anun kanssa. Hän on kyllä ihastuttava persoona, lämmin ja huumorintajuinen.
   Minä olen samaa mieltä, yleensä teatterista tulee ulos hymyillen tai pää ajatuksia täynnä.
   Luinkin tuosta Jyväskylän Hair -musikaalista. Maria Lund jäi esiintyjäkaartista mieleeni. Sinulle toivotan antoisia hetkiä Hair'in parissa.
   Kiitos Minnea ja kivaa sunnuntaita!

   Poista
 4. Hei tää kuulosti kivalta! Olen käynyt todella vähän teattereissa, enkä oikeastaan edes tiedä miksi, sillä ne vähätkin kerrat olen ollut todella tyytyväinen. Täytyisikin ottaa miehen kanssa joku kerta vapaa-aikaa yhdessä ja varata vaikka ne liput leffan sijaan teatterista - kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli hauska ja piti otteessaa koko näytöksen ajan. Loistavaa pohdintaa ja huumoria tästä ajasta.
   Leffaan on monien mielestä helpompi mennä, vaikka ei se niin ole tänä päivänä. Loistava ajatus - teatteriin yhdessä. Kannatan.
   Kiitos Tiia ja mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 5. Voi kun tulisikin lähdettyä täältä Helsingistä muualle Suomeen teatteriin! Turun Linnateatteri on maineikas paikka ja olen joskus ollut heidän presseissään. Anu Sinisaloa ihailen myös, hän on monipuolinen ja lahjakas näyttelijä. Kiva kun jaksat käydä meidän muiden puolesta teatterissa ja kerrot sitten arviosi, niin tietää mitä kannattaa mennä katsomaan. Kiitos Tuula ja ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Turkuun teatteriin. Turun Linnateatteri tekee tuoreita juttuja, esitykset kertovat usein tämän päivän puheenaiheista. Anu Sinisalo on upea ja taitava näyttelijä, ei ihme, että hän herättää ihastusta meissä :)
   Iso kiitos kivasta kommentistasi. Minä olen varsinainen teatterifriikki ja mielelläni kerron, miten koin esityksen. Viihdyn niin teatterin maailmassa.
   Minä jo toivottelen mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 6. Kuulostaa hauskalta! Pitäisi joskus itsekin perehtyä tähän Turun teatterimaailmaan ja käydä katsomassa näytöksiä enemmän, jotenkin se vaan aina jää. Viimeksi kävin keväällä katsomassa Taru sormusten herrasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi Yritys oli valloittava. Se oli mainio tulkinta tämän päivän aiheesta: Startup. Turun Linnateatteri on kyllä tutustumisen arvoinen, siellä on mahtava meno.
   Minäkin olen nähnyt Tarun sormusten herrasta. Se oli hurja ja huikea esitys. Upeasti lavastettu. Ja mainiot näyttelijät.
   Kiitos paljon sinulle kivasta kommentistasi ja mukavaa viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig