MOMENTS OF MY LIFE

MITÄ VIIMEKSI - ELÄMÄN KIRJOA
Hei, täällä taas pienen blogihiljaisuuden jälkeen. Blogeissa kiertää Mitä viimeksi -haaste, joka sopii hyvin minun elämäntilanteeseeni. Tämän ensimmäisen elämänkirjon osion  tein kuitenkin pitkän  harkinnan jälkeen.  


Tarjan syntymäpäivät s/y Astridilla muutama vuosi sitten.

Viikonloppu oli yksi elämäni surullisimmasta viikonlopuista. Oli rakkaan lapsuudenystäväni Tarjan siunaus- ja muistotilaisuus. Muistotilaisuudessa oli kaunis ja lämminhenkinen tunnelma. Me ystävät ja sukulaiset muistelimme vuorollamme iloisia ja mukavia asioita ihanasta ja huumorintajuisesta Tarjasta. Jopa Tarjan 6-vuotias tyttärenpoika halusi pitää puheen isoäidilleen. Pikkumies muisteli heidän hauskoja, yhteisiä leikkejään. Ensimmäistä kertaa elämässäni kuulin kuusivuotiaan puhetta pitämässä. Ihanasti järjestetty tilaisuus, tuntui kuin Tarja olisi ollut läsnä ja mukana kuulemassa.

Tarjan syntymäpäivät s/y Astridilla jokunen vuosi sitten olivat ikimuistoiset. Laivalla syötiin hyvin ja tanssittiin haitarimusiikin tahdissa, niinkuin aitoon saaristotunnelmaan kuuluukin.  

Kiitos Tarja ystävyydestäsi  ja kauniista yhteisistä muistoista.  
Tulet aina kulkemaan sydämessäni <3 


Tämä ensimmäisessä osassa menin hyvin henkilökohtaiselle aihealueelle. Mutta halusin julkaista tämän ja sain siihen luvan Tarjan tyttäreltä. Olen iloinen ja onnellinen siitä, että saan jatkossa olla mukana Tarjan tyttären perheen elämässä. 

Ja tästä seuraavasta aiheesta olisi Tarjakin pitänyt. 

Anu Sinisalo ja startup-yritys. Mikähän se on? 
Anu Sinisalo on 50-kymppinen opettaja, joka perustaa Startup -yrityksen

Olin eilen Turun Linnateatterin pressitilaisuudessa. Ja innostuin toden teolla. Linnateatterissa saa 11.10. 2018 ensi-iltansa näytelmä Uusi Yritys, joka on startup-komedia. Siinä on rooleissa huippunäyttelijät Anu Sinisalo, Tom Petäjä ja Joonatan Perälä.

Anu Sinisalo on komediassa viisikymppinen opettaja Ella, joka lopettaa opettajan hommat ja perustaa startup-yrityksen. Ella on varustettu luokanopettajan tiukalla asenteella ja startup -pöhinän luomalla innostuksella. Ja näillä ansioilla pitäisi yritys perustaa. Ellan pitää palkata tiimi, keksiä mitä firma tekee, löytää rahoitus, esitellä firma Slushissa ja vielä kaiken lisäksi pysyä tolkuissaan kaikesta uudesta. Taas kerran on Linnateatteri tarttunut ajankohtaiseen aiheeseen. Pienet palat komediasta olivat varsin mehukkaita.
Palaan Uusi yritys -startup komediaan sen nähtyäni. 

On kiva saada Anu Sinisalo Turkuun ja Linnateatteriin. Hän on yksi Suomen menestyneimpiä ja ihaillumpia naisnäytteilijöitä. Tässä pitää mainita, että televisiossa esitetty Sorjonen esitetään Netflixissä yli 40 maassa.Ystäviä ollaan myös treffattu Turun maineikkaassa Tintå -ravintolassa Aurajoen rannalla. Minä valitsin pizzan, jossa oli päärynää, sinihomejuustoa, paahdettua pekonia ja karamellisoitua pähkinää. Tintån rennossa  tunnelmassa viihtyy. Ystävämme olivat kesällä käyneet Gotlannissa ja Fårön saarella. Minua tuo saari kiinnostaa kovasti, sillä Fårön saarella on kuuluisan, ruotsalaisen ohjaajan Ingmar Bergmanin kotitalo. Ohjaajan elinaikana saarelaiset kunnioittivat ohjaajan yksityisyyttä. Kun filmihullut turistit kysyivät tietä hänen taloonsa, saarelaiset viittilöivät kuka minnekin. Vuodesta 2011 rakennus on toiminut taiteilijakeskuksena, johon myönnetään oleskelustipendejä. 


Kauniita lokakuun päiviä kaikille! 

- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

36 kommenttia

 1. Otan osaa. Ystävän menetys on raskasta ja kamalaa. Onneksi on kuitenkin nuo kauniit muistot, joita ei mikään eikä kukaan voi pois ottaa. Säilytä ne sydämessäsi.
  Voimia ja valoisia syyspäiviä sinulle Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävän menetys on raskasta. Olimme Tarjan kanssa hyvin läheiset. Ja kun hän taisteli sairautensa kanssa yli neljä vuotta, niin minulle tuli tavaksi soittaa hänelle usein tai jos hän oli huonossa kunnossa, niin lähetin hänelle whatsappilla kuvia, usein Turusta, sillä Turku oli myös Tarjan kotikaupunki, vaikka hän Helsingissä asuikin. Urhea, ihana ystäväni. Säilytän kaikki kauniit muistot sydämessäni. Kiitos Leena kauniista sanoistasi <3

   Poista
 2. Rakas Tuula paljon halauksia täällä. Olen hyvilläni puolestasi, että ehdit ihanan ystäväsi nähdä vielä ennen poismenoa. Uskon, että se kohtaaminen merkitsi teille molemmille valtavasti vaikka oli varmasti riipaisevaa. Tarja on ollut upea nainen ja uskon, että sydän suuri, eihän hänellä muuten olisi noin ihanaa ystävää, kuin sinä.

  Lämmin halaus sinulle rakas Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakas Tiia sanoistasi. Olen onnellinen siitä, että ehdin nähdä Tarjan ennen hänen poismenoaan. Ihminen on toiveikas, minä loppuun asti ajattelin, että Tarja selviytyy, vaikka totuuden tiesinkin, että niin ei käy. Sama, ihana Tarja hän oli loppuun asti. Tyttärensä sanoi, että äiti oli hänen sankarinsa. Ihana, upea nainen, jolla oli suuri sydän. Kun ajattelen meidän yhteistä aikaa ja pitkää ystävyyttä, niin minusta tuntuu, että olen siunattu, kun sain Tarjan ystäväkseni.
   Kiitos Tiia kauniista sanoistasi <3 En voi itkemättä lukea näitä.

   Poista
 3. Paljon halauksia täältäkin; rakkaan ystävän poismeno jätti varmaan suuren loven. Mutta ihania muistoja teillä on jäljellä. Sinulla oli ihana ystävä, ja on hienoa että saat jatkaa ystävyyttä myös tyttärensä perheen kautta.
  Hauskalta kuulostaa tuo teatteriesitys, ja pizza herkullisen näköistä. Oikein hyvää loppuviikkoa Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael halauksista. Niitä tarvitsen nyt. Tarjan poislähtö jätti sydämeeni suuren loven. Olimme ystäviä 10-vuotiaista asti. Kuljettiin koulumatkat yhdessä, vietettiin nuoruus yhdessä, aikuisina asuimme eri maissa, mutta ystävyys vain jatkui. Minulla on ollut ihana ystävä, lojaali ja uskollinen ystävä. Nyt ystävyys jatkuu tyttären kautta. Tytär jo tuossa sanoikin minulle, että hänen on niin helppo ja hyvä jutella kanssani tuon äidin ja minun pitkän ystävyyden vuoksi. Tuon äidin hänelle lähelle. Kauniisti sanottu.
   Tuo teatteriesitys on niin nykyaikaa. Tuollainen ilottelu tekee hyvää sielulle. Ja pizzakin maistui.
   Kiitos ihana Jael kauniista sanoistasi. Hyvää viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 4. Niin kauniisti puhut ystävästäsi, huomaa, että olette olleet toisillenne tärkeitä. Otan osaa suureen suruusi. Onneksi on aina ne ihanat muistot.
  Rauhallista keskiviikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten kauniisti sanot. Tarja on ollut minulle yksi tärkeämpiä ihmisiä elämässäni. Tiesimme ja tunsimme toistemme elämät tosi pitkältä ajalta. Mikään ei horjuttanut ystävyyttämme. Tarjan kanssa oli helppoa olla ystävä. Nyt minulla on ne ihanat muistot. Ja Tarja kulkee sydämessäni.
   Kaunis kiitos Outi ja rauhallista keskiviikko-iltaa myös sinulle <3

   Poista
 5. Tässä iässä alkaa näitä erilaisia surullisia elämän kohtaamisia tulla eteen, ystäväpiiristä ja vanhempien kohdalla. Otan osaa suruusi ja lämmin halaus sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta, mitä sanot. Kun edessä on vähemmän vuosia kuin elettyjä vuosia, niin näitä surullisia kohtaamisia vääjäämättä tulee. Omat vanhempani ovat jo siirtyneet ajasta ikuisuuteen.
   Tarjan äiti täyttää 90 vuotta. Hän oli saattamassa tytärtään. Kova paikka äidille.
   Lämmin kiitos Maarit kauniista sanoistasi ja halauksesta <3

   Poista
 6. Lämmin osanottoni, Tuula - ystävän menetys sattuu ja tuntuu pitkään vaikka siihen olisi osannut varautuakin. Onneksi on muistot, joissa ystävämme elävät aina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Arja <3
   Ystävän menetys sattuu. Ihmisen mieli on kummallinen, olin loppuun saakka toiveikas Tarjan suhteen, jotenkin kielsin totuuden, vaikka niin hyvin tiesin, että sairaus on todella vakava. Meillä oli vielä allakassa tapaaminenkin, mutta tuonelan enkeli ehti ensin. Muistot säilyvät ja nyt niitä tulee mieleen päivittäin.
   Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 7. Tuo Tarjan muistotilaisuus kuulostaa juuri senhenkiseltä, jonkalaista itsekin toivoisin omalle kohdalleni eli muisteltaisiin poismennyttä, mutta vaikka tilaisuus on pohjimmiltaan kovinkin surullinen, niin jostain kumpuaisi kuitenkin elämän jatkuminen. Tuo pienen lapsenlapsen pitämä puhe jää varmasti ikuisiksi ajoiksi kaikkien läsnäolijoiden mieleen. Ihana asia että Tarjan tyttärellä ja sinulla on lämpimät välit ja tytär saakin sinulta lohtua ja voimia jatkaa eteenpäin, vaikka äiti onkin nyt poissa.
  Voimia sinulle ihana Tuula-ystäväni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjan muistotilaisuus oli kaunis. Niinkuin sanot - toki pohjimmiltaan surullinen, mutta siellä muisteltiin iloisia asioita Tarjan kanssa. Ja niitä tuntui olleen jokaisella. Tarja oli ihminen, jonka kanssa viihtyi. Tämä sai tilaisuuden tuntumaan siltä kuin Tarja olisi ollut läsnä. Pikkuinen Alex oli ihana, hän kilisti lasiin ja piti sitten puheen isoäidilleen. Se oli liikuttavaa ja suloista.
   Meillä on Tarjan tyttären kanssa tosi hyvät välit. Nyt tytär lähettää minulle pikku-Alexin kuvia ja lisää kuviin tekstin - äitikin olisi lähettänyt tämän. Eli Tarja on niissäkin kuvissa "mukana".
   Kiitos Kristiina kauniista viestistäsi. Olet niin ihana ja empaattinen <3
   Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 8. Kaunis kirjoitus ❤ Läheisen ihmisen menetys on aina shokki, joka saa meidät miettimään elämän rajallisuutta. Ihanat yhteiset muistot säilyvät kuitenkin aina ja niihin on hyvä palata. Ystäväsi sai kauniin muistotilaisuuden ja teille läheisille mahdollisuuden muistella yhdessä. Voimia sinulle surussasi ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullakin on lähellä isäsi menetys. En ole ajatellutkaan, mutta totta se on, läheisen ihmisen menetys on aina shokki. Se saa miettimään elämän rajallisuutta ja elämän yllätyksellisyyttä. Muistot ovat parasta nyt ja niitä yhteisiä muistoja meille kertyi Tarjan kanssa paljon.
   Muistotilaisuus oli kauniisti suunniteltu. Toistan itseäni, mutta Tarja oli siellä läsnä.
   Kiitos sinulle Marjo ihana kauniista sanoistasi <3

   Poista
 9. Lämmin osanotto ♥ Ystävän menetys jättää loven sydämeen, mutta ihanaa, että saat jatkaa osana hänen tyttärensä elämää.
  Voimia kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuula <3 Välillä sydämeen oikein sattuu, kun muistelen Tarjaa. Ja niitä muistoja tulee mieleen mitä yllättävimmissä tilanteissa. Olen onnellinen ja iloinen, että saan olla Tarjan tyttären ystävä. Joskus kun aikaa on kulunut vähän enemmän, niin me varmaan yhdessä muistelemme hyviä yhteisiä muistoja Tarjan kanssa, usein todella hauskojakin.
   Kiitos kauniista sanoistasi ja mukavaa loppuviikkoa sinulle <3

   Poista
 10. Voi miten surullista, lämmin osanottoni sinulle ja asianomaisille <3. Onneksi niitä kauniita muistoja ei kukaan voi meiltä viedä.
  Lämmin halaus sinulle Tuula <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanainen Sari - kiitokseni <3
   Ihanat yhteiset muistot ovat jatkossa mukana. Ja Tarjakin kulkee sydämessäni, näin ajattelen, kun ihan yllättävissä tilanteissa hän tulee mieleeni.
   Kiitos Sari ja lämmin halaus myös sinulle!

   Poista
 11. Voi miten surullista <3. Ja 6-vuotiaan pitämän puheen mainitseminen sai kyyneleet silmiin. En tiedä, miten olisin itse tilaisuudesta selvinnyt. Olen niin pahoillani, koska selvästi Tarja oli ihana ihminen, joka oli ja on aina, sinulle kovin tärkeä <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku Alexin isoäidilleen pitämä puhe oli suloinen ja liikuttava. Huomasin hymyileväni kyyneleet silmissä. Tarja oli verraton ihminen. Ja mielessäni häntä muistelenkin hymyilevänä ja säteilevänä ystävänäni, jonka seurassa viihtyi. Tärkeä ja rakas ihminen minulle.
   Lämmin kiitos Annukka kauniista sanoistasi <3

   Poista
 12. Voi Tuula, olen niin kovin pahoillani ja otan osaa suureen suruusi ❤
  6-vuotiaan lapsenlapsen pitämä puhe, voiko enää koskettavampaa ollakaan...
  En pysty edes kuvittelemaan teidän läsnäolijoiden tuntemuksia, kun pelkkä ajatus jo nostattaa kyyneleet silmiini.
  Onneksi rakas ystäväsi elää ikuisesti muistoissanne ja sydämissänne. Voimia, valoa ja lohduttavia halauksia sinulle Tuula ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku Alexin puhe isoäidille oli suloinen ja liikuttava. Se kosketti varmasti kaikkia. Tuossa jo Annukalle sanoinkin, että kuuntelin Alexia hymyhuulin vaikka silmissä olivatkin kyyneleet.
   Sinä osaat valita sanasi niin kauniisti. Tarja tulee elämään muistoissamme ja sydämissämme aina.
   Lämmin kiitos sinulle Ansku kauniista ja lohduttavista sanoistasi. Halauksia <3

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nina! <3 Otan halauksen ilolla vastaan.
   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 14. Lämmin osanotto suureen suruusi. Näin se elämä heittelee, mutta onneksi muistot kantavat. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi kauniista sanoistasi. Ihanat muistot jäivät ystävästäni. Niitä kannan mukanani.
   Hyvää viikonloppua sinulle <3

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Rva Kepponen <3
   Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 16. Kiitos Kristiina! Kauniisti kiteytetty. Ystävät on ❤️

  VastaaPoista
 17. Otan osaa ystäväsi menetyksen vuoksi. On ihanaa, että hän sai kauniit hautajaiset, joissa häntä muisteltiin lämpimästi. Ja että hänellä on ystävä, joka pysyy ystävänä myös tyttärensä elämässä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ei-Leen kauniista sanoistasi. Hautajaiset jäivät mieleen kauniina. Ja minä olen siitä iloinen, että saan jatkaa Tarjan tyttären elämässä. Se tuo minullekin Tarjan lähemmäksi.
   Hyvää sunnuntaipäivää sinulle <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig