MOMENTS OF MY LIFE

VIIKON PARHAAT HETKETViime viikko alkoi mukavalla Helsingin reissulla. Sain kutsun Specsaversin järjestämään Paremman näön puolesta -tilaisuuteen Helsingin Palace -hotelliin. Lähdin mielelläni mukaan. Specsavers käynnistää silmäterveyttä ja näkövammaistytötä tukevan kampanjan 20.5.2018. Aihe on erittäin tärkeä: näkö on meille yksi elämän perusaisteista.

Itselläni on vuonna 1995 laserleikkauksella operoidut silmät. Tajusin nyt, että siitäkin on jo  peräti 23 vuotta aikaa. Olin vahvasti likinäköinen. Leikkauksen jälkeen olin pitkään käyttämättä silmälaseja, sillä näköni oli operaation jälkeen erittäin hyvä. Mutta kymmenisen vuotta sitten silmiin alkoi tulla miinusta uudelleen. Nyt miinusta on -2 toisessa silmässä ja toisessa silmässä vähän alle kaksi. Nykyään käytän silmälaseja mielelläni. Noin pienellä miinuksella pärjään välillä ilman rillejäkin. Enkä luku- tai päätelaseja tarvitse lainkaan. Käytän silmälaseja nykyään mielelläni, ei näy ne rypyt ja eikä naururypyt niin hyvin. 


Kaisa Mäkäräinen ja Ville Klinga (Klinga juonsi tilaisuuden)

Hanna Sumari, Kaisa Mäkäräinen ja Jenni Rotonen 

Maiju Marjo Kauppila ja tämä rillipää 

Specsavers käynnistää 20.5. kampanjan, jossa halutaan muistuttaa suomalaisia pitämään huolta näöstä ja samalla kerätään varoja näkövammaistyön hyväksi. Kampanja kestää 8.7.2018 asti ja sinä aikana näöntutkimukseen pääsee Specsaversin liikkeissä veloituksetta. Specsavers luovuttaa jokaista tehtyä näöntutkimusta kohden 50 senttiä Näkövammaisten liitolle.

Kampanjan keulakuvana on suosikkiurheilija, ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen. Tässä Kaisan sanat tilaisuudessa: "Ampumahiihtäjänä hyvä näkö on minulle kaikki kaikessa ja itselleni onkin tärkeää huolehtia silmieni terveydestä säännöllisesti. Hyvää näköä tulee helposti arvostaneeksi vasta, kun sen menettää. Nyt haluan rohkaista myös muita huolehtimaan näöstään ja tekemään samalla hyvää."
Kävin samalla reissulla myös Kansallismuseossa ihailemassa upeaa Barbie -näyttelyä. Alakerran näyttelysaleissa on 450 erilaista, alkuperäistä Barbie -nukkea. Laitan tähän mukaan muutaman ottamani kuvan, mutta muuten annan "puheenvuoron" blogiystävälleni Marjolle, joka kirjoittaa Marjon matkassa -blogia. Marjo on tehnyt kattavan blogiesittelyn tästä 60 vuotiaasta nukkeikonista. En sitä paremmin osaisi kertoa. Marjon esittelyyn kannattaa tutustua, laitan linkin kuvien jälkeen.  

Minua leffafriikkinä kiinnosti Barbie -elokuvatähtenä. Tässä pienesti kuvasatoa: 

Elisabeth Taylor 

Vasemmalta oikealle: Audrey Hebpurn, Judy Garland, Julie Andrews,
Barbra Streisand 

Scarlett O'Hara / Vivien Leigh 

Ajankohtaista häähumua. Elisabeth Taylor oli naimisissa monta kertaa... Richard Burtonin kanssa peräti kaksi kertaa. 

Prinssi William ja herttuatar Catherine 

Lisää Barbie -tarinaa  löytyy Marjon postauksesta. Tässä linkki Marjon hienoon Barbie-esittelyyn: 
Marjon matkassa.
 Ja vielä ennen lähtöä junalla Turkuun, kävimme Maijun (Pinkit korkokengät) kanssa Cafe Esplanadissa kahvilla. Maiju ehdotti, että otetaan kahvin kanssa Lennu -leivokset (gluteenittomat). Lennu -leivos on "presidentillinen" leivos. Lennu -leivos tehtiin kotimaiseksi vaihtoehdoksi prinsessakakuille, koska meillä ei ole kuninkaallisia.  Lennuhan on presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion bostonterrieri. Ja niin sai Lennu näköisleivoksen. Vadelmainen leivos, jonka nenänpää on lakritsia. Raaskin sentään syödä sen.Ja on viikkoon mahtunut vielä kivoja hetkiä pikkuväen kanssa. Kipparin pojan lasten kanssa vietettiin hauska päivä Kupittaan puistossa. Meillä oli tarkoitus mennä Liikennepuistoon, mutta se avataan tänä kesänä 6.6. kaikille lapsille. Nyt sinne pääsee vain päiväkotiryhmiä. Mutta onneksi puistosta löytyy paljon muuta mukavaa. Seikkailupuisto monine vempeleineen on tytöille mieluinen paikka. Siellä vierähti tunti jos toinenkin. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa...
...

Saarimökkielämä on jäänyt kohdaltani vähiin viime aikoina. Kippari on siellä rakennusmiesten kanssa tehnyt hommia. Nyt on vuorossa olohuoneen lattia. Se purettiin ja sieltä otettiin villat pois. Uudet polyuretaanilevyt laitettiin paikalle ja niiden alle vielä verkot, jotta hiiret eivät enää pääsisi tekemään pahojaan. Talvi kun on hiirille otollista aikaa pahantekoon, silloin saarella ei käydä.  

Tarvikkeita olen sentään kuskannut veneellä saareen ja villoja pois. Välillä olen toivonut, että mökkiin pääsisi maantietä pitkin ja sinne voisi viedä roskalavan. Veneellä kun tuo kuskaaminen tuo omat vaikeusasteensa.

Mutta saariston luonto ja maisemat korvaavat kaikki hankaluudet. Ainakin jossakin vaiheessa... Heleää helluntaita! 

- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 

30 kommenttia

 1. KIva tapahtuma sinulla oli Helsingissä:) Minulla on pienenpieni miinus, joten en tarvitse silmälaseja, enkä lukulasejakaan, koska hieman karsastan. Ennen miinukseni oli hieman suurempi,joten käytin laseja esim. televisiota katsellessa mutta en muuten. ,sillä toinen molemmpien silmien miinus oli alle 2.
  Tsemppiä teille remonttiin saarella , ja oikein hyvää tulevaa viikkoa Tuula:)
  Iiiihana Barbie-näyttely, ja upeita Barbieita siellä:)

  VastaaPoista
 2. Tuo tapahtuma oli erilainen. On hyvä muistuttaa, että silmistä täytyy pitää huolta. Meillä taitaa olla aikalailla samanlainen näkö. Omat silmäni tuntuvat olevan miinustuvaa sorttia, joten katsotaan, miten käy tulevaisuudessa. Monilla miinus vähenee, kun tulee ikänäköä (nykyään sanotaan aikuisnäköä :)) Mutta itselläni ei taida käydä niin.
  Kiitos remonttitsempeistä. Ja noita Barbieita kyllä katseli ilokseen tällainen isompi tyttökin.
  Kiitos Jael ja iloa Tel Aviviin!

  VastaaPoista
 3. Näkö on kyllä ihmisen tärkeimpiä aisteja. Ilman näköä elämä olisi m8nin verroin hankalampaa. Itselläni oli alakouluikäisenä taittovika ja se korjaantui, kun käytin pari vuotta lukulaseja. Välillä mietin pitäisikö käydä silmälääkärissä, kun aina en näe ihan kamalan kauas esim.autolla ajaessa. Olen kuitenkin toistaiseksi tullut toimeen.
  Saaristo ja yleensä luonto on lähellä sydäntäni. Tykkään liikkua luonnossa, siellä sielu lepää. <3 Hienoja kuvia olet ottanut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkuin sanot, ilman näköä elämä olisi monin verroin hankalampaa. Ja tuossa tuon tilaisuuden jälkeen mietin myös tätä luonnon kauneutta nyt. On ihanaa nähdä tämä kaikki.
   Hienoa, kun sinulla korjautui pikkuisena tuo taittovika. Ja tuolla tilaisuudessa käynnin jälkeen suosittelen mielelläni optikolla tai silmälääkärissä käyntiä kaikille.
   Sinä olet myös saaristo- ja luontoihmisiä. Luonnossa on ihmisen hyvä olla, se taitaa olla juuri sitä sielun lepäämistä.
   Kiitos Marjaana mukavasta kommentistasi.
   Iloa ja valoa uuteen viikkoosi!

   Poista
 4. Ihania barbeja! Minun suosikkini ehdottomasti elokuvasta Tuulen Viemää... yllätys :) Kiitos linkistä, pitääkin käydä lukemassa Marjon barbi-postaus :)
  Meillä on haaveissa joskus tulevaisuudessa muuttaa kokonaan saareen. Olemme niitä jo nyt vähän katselleet sillä silmällä jos helmi sieltä löytyy... Vastikään Iniössä oli todella kiva saari myytävänä, mutta se taisi mennä melkein heti. Olemme jo suunnitelleet mitä kaikkea sinne pitää sitten investoida kun läpi vuoden asuu. Hydrokopteri / ilmatyyny alus on aika must kelirikkojen aikaan. Mutta katsellaan... maybe someday <3
  Ihanaa alkavaa uutta viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulen viemää ja Scarlett O'Hara. Piti vähän pohdiskella tuota. Mutta taitaa sopia sinuun hyvinkin. Molemmat olette rohkeita naisia.
   Tuo saareen muuttaminenkin kysyy rohkeata mieltä. Minulla on kokemusta vain kesäasukkaana saaressa asumisesta. Ihailen saaristossa asuvia ihmisiä. Ovat työteliäitä ja kekseliäitä ja viihtyvät itsensä kanssa. Näin näen tuon meidän saaren kalastajapariskunnan. He asuvat ainoina tuossa saaressa myös talviaikaan. Muut ovat kesäasukkeja.
   Kelirikot ovat vaikeata aikaa saaristossa. Saarille, joihin ei kulje yhteysalusta ei oikein muilla pääse kuin hydrokopterilla tai ilmatyynyaluksilla. Ja te varmasti haette saarta, jossa ei muita asukkaita olisikaan, joten nuo kelirikkoalukset olisivat tarpeellisia.
   Jotenkin miellän hyvin teidät tulevaisuudessa saaressa asuviksi. Teillä on merenkulkutaitoa perheessä vaikka muille jakaa ja luonto on teille läheinen. Osaatte tehdä monenmoista. Ja viihdytte hyvin yhdessä.
   Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan :)
   Kiitos kivasta kommentistasi, oli ilo pohdiskella saarella asumista.
   Ihanaa alkavaa viikkoa, Nina <3

   Poista
  2. Halaus kiitokset Tuula kauniista vastauksesta <3
   Juu, saarta haetaan missä oltaisiin ainoat asukkaat. Saa meidän nelijalkaiset lapset nelistää siellä rauhassa :D
   Ihania kesähetkiä teille saareen, nauttikaa <3

   Poista
 5. Kiitos hyvistä vinkeistä. Ensi viikolla olen tulossa käymään siellä isolla kirkolla. Mikäli aikaa jää, täytyy ehdottomasti käydä Barbie-näyttelyssä ja nauttimassa Lennu-leivos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukavaa, kun vinkeistä oli hyötyä. Barbie -näyttely on hieno ja siellä viihtyvät niin isot kuin pienetkin tytöt. Ja Lennu -leivos suli suussa. Vaikka minua ensin vähän säälittikin aloittaa sitä, kun leivos oli niin nätti ja Lennun näköinen. Vaan tuo unohtui leivoksesta nauttiessa :)
   Kiitos kivasta kommentistasi ja mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 6. Lennu-leivokset on ihan ylisöpöt ja musta ihan loistava väläys siltä joka tuon keksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kanssasi samaa mieltä. Kun meillä ei ole kuninkaallisia, niin tuo presidentillinen Lennu - leivos vastaa hienosti noita prinsessaleivoksia. Joillakin noita ideoita on. Ja on hienoa, että ne toteutetaan näin kivasti.
   Kiitos Jonna <3 Iloa ja valoa viikkoosi!

   Poista
 7. Barbie-näyttely täytyy ehdottomasti käydä katsomassa! Mulla on aika vahvat miinukset ja käytin pitkään piilareita. Sitten silmät eivät enää kestäneet niitä. Onneksi nykyään on ihan superkivoja kehyksiä, ja tosiaankin, niiden taa on helppo kätkeä naururypyt :D

  Ihanaa ja aurinkoista viikkoa!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään on todella kivoja kehyksiä. Ja miellän sinut silmälasi-ihmiseksi. Vähän hassu sana. Selittänee, jos sanon että miellän myös Pirjo Nuotion silmälasi-ihmiseksi :)
   Sinulle sopivat silmälasit hyvin!
   Ja Barbie -näyttely on kiva, joten sinne kannattaa mennä.
   Kiitos Salka ja ihanaa ja aurinkoista viikkoa <3

   Poista
 8. Kuulostaa vauhdikkaalta viikolta.

  Näin -6 näön molemmissa silmissä omaavana olen oppinut arvostamaan laadukkaita silmälaseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, -6 näkö vaatii laadukkaat silmälasit ja myös laadukkaat linssit.
   Ja viikkoon mahtui monenmoista. Kiva viikko.
   Kiitos kommentistasi ja aurinkoista viikkoa!

   Poista
 9. Ihanan kuuloinen viikko. Tuo Barbinäyttely vaikuttaa upealta, pakko varmasti käydä se vielä katsomassa. Ja ihana teidän tilaisuus ja Maijun kanssa kahvittelu <3
  Teillä on saaressa siis menossa remppaa,tsemppiä sinne. Ja se on ihana sitten kun kaikki on valmista ja pääsette taas kunnolla nauttimaan lepposista hetkistä ja kauniista maisemista <3
  Aurinkoista viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barbie -näyttely sopii niin isoille kuin pienille tytöillekin. Hienosti koottu näyttely.
   Ja mielenkiintoisessa tilaisuudessa oltiin Maijun kanssa. Ja ehdittiin vielä kahvittelemaankin. Meillä oli mukavaa.
   Ja tuo mökkiremppa. Meillä on mökki saaressa eli sinne ei pääse talvella. Tämä on jo kolmas kesä mökkiremppaa. Ensimmäisenä kesänä uusittiin katto, toisena kesänä keittiö ja sauna. Ja nyt on olohuoneessa rempan vuoro. Keittiöön mahtuu sänky, joten sitä voi käyttää asumiseen rempan jatkuessa.
   Kiitos kivoista tsemppiterveisistä ja aurinkoista viikkoa myös sinulle Pauliina <3

   Poista
 10. Näkö on niin tärkeä! Itselläni on laserleikatut silmät, enkä kadu sekuntiakaan. Elämä muuttui kuin taikaiskusta uskomattoman paljon helpommaksi.

  VastaaPoista
 11. Kyllä, näkö on yksi tärkeimpiä aisteja. Olen samaa mieltä omista laserleikatuista silmistäni, yksi parhaimpia sijoituksiani.
  Kiitos kommentistasi anonyymi ja aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 12. Olipas kivoja kuvia ja tunnelmia, varsinkin nuo missä pienet olivat mukana!

  Se on niin kamala ajateltavaa, että meidän jokaisen näkö heikkenee, kun ne silmän solut eivät tavallaan uusiudu kuten ihosolukot tekevät. Meillä jokaisella on edessään jossain vaiheessa kaihileikkaus. Olin viime vuonna eräällä luennolla, jossa silmälääkäri kertoi tästä.

  Nautitaan nyt aurinkoisista päivistä! Kivaa viikkoa sinulle Tuula :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin kerrot uutta tietoa silmistä. En tiennytkään, että jokaista meitä odottaa kaihileikkaus. Ikä teettää monia juttuja.
   Kiitos Tuulanneli mielenkiintoisesta kommentistasi. Ja pikkuväen kanssa viihtyy.
   Aurinkoista loppuviikkoa sinulle Tuulanneli <3

   Poista
 13. Hei Tuula!
  Monenmoista on mahtunut viikkoosi.
  Meilläkin on tuo Barbie-näyttely listalla, mutta ajattelin mennä sinne tyttärentyttären kanssa myöhemmin viileämmällä ilmalla.
  Minulla on tuplarasitteena glaukooma molempien vanhempien puolelta, joten sitä on seurattava tiiviisti. Ikäviä asioita, mutta paljon auttaa jo se, että on tietoinen asiasta ja huolehtii tutkimuksista niin, että muutoksiin tartutaan heti.
  Lämpöistä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barbiet, tyttärentytär ja sinä - teillä tulee olemaan viihtyisää näyttelyssä. Siellä viihtyvät kaikenikäiset. Ja on paljon katsottavaa.
   Nykyaikana on hienoa, että pystytään hoitamaan niin glaukoomaa kuin muitakin silmäsairauksia. Ja olet itse valveutunut ja huolehdit asiasta.
   Kiitos kommentistasi ja aurinkoista viikkoa sinulle <3

   Poista
 14. Oi miten kivoja tapahtumia sinulls on ollut!Barbie näyttely pitää käydä kyllä katsastamassa.Tsemppiä mökkiremppaan ja mukavaa viikkoa🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikko oli kiva. Specsavers -tilaisuuksineen ja Barbieineen. Suosittelen ilolla Barbie -näyttelyä kaiken ikäisille. Barbie -maailmasta löytyy ajankuvaa, muotia, filmitähtiä... mielenkiintoinen näyttely.
   Mökkirempassa on vuorossa olohuoneen lattia. Vanhat villat on kuskattu pois ja polyuretaania tulee tilalle. Korjausremppa on aikas työlästä, mutta lopputulos mielessä pitää mennä eteenpäin.
   Kiitos Kristiina sinulle ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 15. Kiitos Tuula ihanuus kun olet vinkannut minun Barbie The Icon -näyttely postauksesta :) Nyt vasta huomasin kun olen niin vähän ehtinyt kiireiden takia kommentoimaan muiden postauksia. Kaunis kiitos <3

  Sinulla on ollut mielenkiintoinen viikko ja paljon kivoja tapahtumia :)
  Toivottavasti mekin tapaisimme taas pitkästä aikaa <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig