MOMENTS OF MY LIFE

TOUKOKUU - KEVÄT KEIKKUEN TULEVI
TOUKOKUU on tämän viikon Makro-Tex haasteen aiheena.
Nämä kuvat on otettu 9. toukokuuta 2017.  Täällä meidän kotinurkilla Turun kulmilla on nyt melkein enemmän lunta kuin oli talvella konsanaan. Ja eilen lunta satoi sakeanaan. Vieläkin on maa valkoinen. Lumitöihin en kuitenkaan ajatellut mennä. Lämmin maa sulattakoon lumen. Googletin, mikä on takatalven määritelmä. Näin kertoo Ilmatieteen laitos: "Suomen kevääseen kuuluu usein myös takatalvi. Se on käsitteenä hiukan epämääräinen, mutta sellainen voi säiden puolesta sattua, kun terminen kevät on jo päässyt hyvään alkuun. Takatalven tunnuksia ovat yöpakkanen ja lumisade."
No, tämä takatalvi tuskin kestää pitkään.

Kevät keikkuen tulevi. Nämä kuvat olen ottanut mökillä toukokuun alussa heti vapun jälkeen:


Toukokuun alussa kauniit ja lämpimät ilmat hellivät meitä "saaristolaisia". Laitan tähän pienen kuvakollaasin kuvista, joista jokunen on jo Instagramissa näkynyt. Tältä näytti toukokuun alku saarimökin maisemissa Rymättylässä. Muuttolinnut ovat saapuneet saaristoon. Riemuitsen niiden näkemisestä. Tähän toukokuun kollaasiin olen napannut kalalokin, meriharakka -pariskunnan ja tiirarouvan, jolla tuntui olevan kovasti asiaa :) Päättelin tuon linnun tiirarouvaksi, koska se ei lentänyt, kantoi nähtävästi munia. Ja toinen tiira kävi sitä ruokkimassa. Ja aika pullukaltakin tuo näytti (alhaalla oikealla). 
Vaan tuo ihana toukokuun alku muuttui takatalveksi.

Toukokuu on mielenkiintoinen kuukausi. Luonto herää eloon kaikkialla. Haluankin mennä yhden vuoden taaksepäin eli toukokuuhun 2016. Silloin kukkivat kirsikkapuut Aurajoen rannassa.

Kirsikankukat Aurajoen rannassa toukokuussa 2016


Kirjoitin Aurajoen kirsikankukista postauksen vuosi sitten. Voit käydä katsomassa vuodentakaista toukokuista kukkaloistoa jokirannassa TÄÄLTÄ .  

Täältä löytyy lisää  haasteeseen vastanneiden toukokuiden  KUVIA . 

Toukokuuta ystävät! 

- Tuula

64 kommenttia

 1. Ihan hypnoottisen kaunis sininen kollaasi <3. Voisin tuijotella vaikka kuinka kauan.

  Eilen illalla oltiin miehen kanssa golfaamassa ja puettiin sitä varten kotona kaikki mahdolliset talvivarusteet pitkistä kalsareista lähtien päälle, kun luvattiin liki nollaa ja lunta tai ntää, mutta ajateltiin, että samapa toi. Vaan kuinkas kävikään? Aurinko paistoi ihan täydeltä terältä, oli tyyntä ja kaunista ja hiki valui kalsarinpunttia pitkin :D. (No ei nyt sentään, mutta melkein, kun mulla oli angoravillainen selänlämmitinkin...)

  Parkkipaikalla sitten nähtiin vieraspelaajapariskunta ja vaihdettiin muutama sana. Kertoivat olevansa Turusta ja lähteneensä sakeasta lumpipyrystä liikenteeseen, mutta onnekseen olivat kumminkin ajelleet perille asti, koska keli täällä meillä oli mikä oli.
  On tää ihme kevät.

  Kiitos näistä kauniista kuvista. Antavat toivoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on tarjonnut erilaisia kelejä eri puolilla. Mukavaa, että teillä oli hyvät golfkelit ja samoin turkulaisilla; täällä eilinen päivä oli todella talvinen. Ja enää ei ole lunta ainakaan täällä meillä päin. Mutta parinkymmenen km:n päässä eli Paimiossa sitä on kuulemma riittämiin.
   Ja tosiaan nuo mökkikuvat on otettu viikkoa aiemmin. Sininen saaristo :)
   Kiitos paljon Annukka! Kyllä se toivo elää. Ja hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 2. Kollaasin toukokuu näyttää oikealta toukokuulta! ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Marliska :) Tuollainen toukokuun pitäisi olla, eikä talvinen enää. Mutta kyllä se iloksi muuttuu. Ja lämmin tulee takaisin.
   Kiitos Marliska ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 3. Kauniita keväisiä (ja takatalvisia) kuvia! Toivotaan että saataisiin sitten lämmin kesä näin kylmän kevään jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo takatalvikuvat ovat talvisempia kuin talvella otetut. No tulipahan tähän toukokuuhun sitten otettua talvikuvia :) Mutta uskon, että pian lämmin keli voittaa ja saamme nauttia vielä lämpimistä toukokuun päivistä.
   Kiitos Uunilintu kivasta kommentista ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 4. Aah tuo sininen kollaasi, sitä katsellessa, kun lunta tulla tupruttaa. <3 Ihanaa päivää ihana Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne toukokuun alkupäivät olivat niin sinisiä. Meri oli sininen, taivas oli sininen ja ne linnut.
   Toivotaan, että lumen tupruttaminen loppuu.
   Kiitos ihanainen Tiia ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 5. Voi miten tykkään noista saaristokuvista! Niitä katsellessa Amsterdamin kevät tuntuu aika pölyiseltä ja alkaa kyllä tehdä mieli merenrantaan. Onneksi Pohjanmeri on aika lähellä.
  Kauniita toukokuun päiviä sinne -takatalvesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo saaristokuvat tekevät sen, että kaupungin kevät tuntuu pölyiseltä. Niin tuntuu Turkukin.
   Merenrannassa on aina oma tunnelmansa. Sinä olet palannut blogitauolta. Tulen ensi tilassa kurkkaamaan kuulumisiasi.
   Kiitos Leena ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 6. Upea kuvakollaasi ❤️
  Tänään juuri muistelin, että pari vuotta sitten kävin ensimmäisen kerran uimassa 31.5. näin ei taida tänä vuonna päästä käymään.
  Mukavaa keskiviikkoa Tuula ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Outi! Tänä vuonna tuo 31.5. uimaan tuntuu utopistiselta.
   Mukavaa loppuviikkoa Outi <3

   Poista
 7. Takatalvessa hytisten on upea katsella sinistä kuvakollaasiasi ja ajatella millaista voisi olla toisenlainen kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Leila! Kummasti nuo säät vaihtelevat tässä kuussa. Lämpimästä kylmään on ollut suunta. Toivottavasti pian tulee se toisenlainen kevät!
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 8. Kollaasi on aivan ihana! Täällä on yöllä tullut taas lunta oikein kunnolla. Toivottavasti sulaa pian pois. Ihania nuo kirsikkapuut. En ole niitä "livenä" nähnytkään.
  Oikein ihanaa kevään jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kristiina! Jos palaat tätä vastaustani kurkkaamaan, niin sanonkin samalla, että sen Itäisenkadun talon arkkitehtia en löytänyt. Samantyyppinen talo kuin nuo Aurajokirannan talot.
   Aurajokiranta on nykyään ihana kirsikankukkien aikaan. Toivon, että kukkivat siellä ensiviikollakin, silloin toivon ehtiväni sinne.
   Kiitos kivasta vastauksestasi! Palaan ensi tilassa kurkkaamaan mitä sinulle kuuluu, mutta nyt yritän vielä vastata näihin omiin juttuihini. Huomenna lähden aikaisin Hkiin. Siitä varmasti jossakin vaiheessa postaan. Mukavaa viikonloppua, Kristiina!

   Poista
 9. Aikamoista keikkumista tosiaan tuo kevään tulo. Ihanan raikas tuulahdus mökkikuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ollut aikamoista keikkumista. Sopiva vanha sananlasku :) Toukokuun alussa oli tosiaan lämpimämpää ja mökkimaisemissa niin sininen tunnelma. Meri oli sininen, taivas oli sininen ja sitten nuo linnut.
   Kiitos paljon Anu ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 10. Mukavaa, että Turussakin voi harrastaa hiihtoa edes joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana SusuPetal! Samaa sanoin kipparille, että nyt sukset esiin. Vaan haaveeksi jäi :)
   Kiitos ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 11. Todella ihanat kuvat Tuula ❤
  Kylläpä teillä on siellä lunta, meilläkin on hieman mutta ei todellakaan tuossa määrin.
  Toivottavasti se sulaa pikaisesti pois ja päästään nauttimaan taas keväisimmistä säistä. Ihanat linnut 💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pauliina! Eilen oli lunta varmasti enemmän kuin koko talvena. No, maa oli kuitenkin niin lämmin, että lumi suli nopsaan pois. Nyt odotellaan niitä lämpimämpiä kelejä.
   Ja linnut ihastuttavat aina.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 12. Toukokuun sää on arvaamaton. Minulla on autossa edelleen talvirenkaat alla, sillä pakkasöitä on riittänyt ja nytkin tulee räntää.
  Elämme toivossa, että lämmin säärintama saavuttaa meidätkin jossain vaiheessa.
  Kukkivat kirsikkapuut ovat niin kauniita.
  Hyvää ja lämpöisempää loppuviikkoa Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän vielä... reissussa olen ja kännykällä vastaan, nuo vastaukset näyttävät menevän kaikkien tekstien jälkeen. Mutta etunimelläsi löytyy :)

   Poista
 13. Ihan kuin kuvat olisi eri maista. "Talvi"kuvissa on jotain ihanan seesteistä mutta kollaasi vie kyllä voiton mennen tullen.
  Kivaa loppuviikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin pohdittu. Niin tuntuvat olevan. Ja vain viikko välissä kuvien otolla. Sininen kollaasi on se, joksi kevään miellämme.
   Kiitos Marina! Kivaa viikonloppua myös sinulle. Minä olen parhaillaan matkalla Hkiin.

   Poista
 14. Tähän kyllä sopisi jatkoksi Pekka Poudan tämänpäiväinen sääennustus. Ei auta enää muu kuin nauraa näille ilmoille :D Huomenna nähdään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Sää on iloinen asia, ainakin jos antaa sen sisäisen auringon paistaa. Ja tänään annetaan :) Kohta nähdään, Pauliina <3

   Poista
 15. Todella kylmä kevät ollut, mutta toivotaan että sitten kun lämpenee, niin lämpeneekin oikein kunnolla :)
  Tuo huikean hieno kollaasi on kuin paratiisista, ainiin, mutta sieltähän se onkin ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin toivotaan ja ensi viikoksi lupasivat jo lämpimämpää.
   Ihanasti sanottu! Sanonkin noista mökkimaisemista, että ovat pala paratiisia :)
   Kiitos Ansku <3 ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 16. Tämä kevät on ollut yllätyksiä täynnä! Taas näyttää satavan räntää... Mutta katsotaan tiiviisti ihania saaristokuviasi ja uskotaan että kevät tulee pian. Joku laittoi viikonloppuna jo kuvia Aurajokivarren kirsikoista. Itse en kukkia nähnyt vaikka kirkkosillalla odottelimme reilun aikaa partiomarssin alkua. Viime vuonna puut olivat tähän aikaan erityisen kauniita. Mukavaa viikkoa sinulle Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen matkalla Turusta Hkiin ja aurinko paistaa. Pellot ovat kyllä lumesta valkoiset - erikoista toukokuussa. Aurajoki ja kirsikkapuut on upea juttu. Toivon, että niitä ensi vkolla ehtisin kuvailemaan. Viime vuonna tähän aikaan ne tosiaan olivat loistossaan.
   Kiitos Anu <3 ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 17. Aivan ihanat kuvat. Toukokuun talvessa on erilainen henki kuin marrakuun talvessa :)
  Kyllähän noita kylmiä kesäkuitakin on ollut. Muistan nuoruudesta, kun juhannuksena oltiin purjehtimassa
  Luvialla ja pakko oli olla hiihtohaalarit päällä ja pipo päässä.
  Joku vuosi on kesä tullut vasta elokuussa, mutta josko nyt tulisi vähän aikaisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanne! Vuodet eivät ole veljiä keskenään :) Ja niinkuin sanot toukokuun talvi on erilainen kuin marraskuun talvi - monta tekijää, mutta yksi tekijä on valo.
   Jaa-a, katsotaanpa millainen kesä on tulossa. Ollaanko shortseissa tai haalareissa :)
   Kiitos kivasta pohdiskelusta ja mukavaa loppuviikkoa <3

   Poista
 18. Ihania kuvia. Minun toukokuuni olisi mielellään sellainen, että aurinko jo paistaisi, taivas olisi sininen ja kirsikankukat kukkisivat :) Kyllä se taas tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maiju! Sinun toukokuusi olisi se ihana toukokuu 💕 Ja kirsikkapuiden alla voisi olla picnicillä .
   Kyllä se tästä :) ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 19. Tää on kyllä ollut mystinen toukokuu, ilmat on vaihdelleet hirmuisesti ihan päivittäin. Vähän jännittää millainen arktinen kesä vielä tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä se oikea sana löytyi - mystinen toukokuu. Aamulla meillä oli 3 astetta pakkasta. Nyt olen matkalla Hkiin ja tienvarret ovat lumiset. Toivottavasti tämä arktisuus ei jatku. Ja saamme lämpimän kesän.
   Kiitos Jonna ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 20. Ei kai tässä auta kuin löytää kauneutta myös talvisesta toukokuusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvisen toukokuun kauneus :) Tuossa lauseessa on jotain romanttista. Yritetään löytää se sieltä. Kiitos paljon Ansu <3 ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 21. Kuvasi saivat naurun aikaan. Tuntuu välillä, voiko tämä olla edes totta. Toukokuu ja lunta auton päällä 5cm kun lähtee iltapäivällä kohti kotia.
  Toivotaan että ensi viikko toisi tullessaan kesä lopultakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, sinä naurat siellä niinkuin Pekka Poutakin :) Se sisäinen aurinko on se tärkein aurinko toukokuun lumisateessakin. Lämpimät kelit otamme kyllä mielellämme vastaan.
   Iloa ja aurinkoa loppuviikkoosi!

   Poista
 22. Hei Piipe! Tänä aamuna oli kolme astetta pakkasta ja minulla kesärenkaat, tie oli kuitenkin kuiva. Toivotaan, niinkuin sanot, että se lämpö saapuu. Mitäköhän noille Turun kirsikkapuille nyt kuuluu, en tiedä. Toivottavasti halla ei vie niitä.
  Hyvää ja aurinkoista loppuviikkoa myös Sinulle <3

  VastaaPoista
 23. Ihania kuvia, vaikkei ensimmäisistä ihan heti (jos ei tietäisi) uskoisi, että on otettu toukokuussa...
  Käsittämättömiä on olleet kevään kelit, -yhden päivän aikana sataa lunta, vettä, räntää ja paistaa aurinko...
  Toivotan kauniita (ja toivottavasti lämpimiä) kevätpäiviä!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Eka vastaukseni siirtyi tuonne jonon jatkoksi alas. Kännykällä kirjoittelen ja näin siinä kävi. Kiitos Titti <3

   Poista
 24. Loppuisipa tämä ikuinen talvi jo... Vuoden takaisissa kuvissa istuttiin ulkona kylpytakit päällä aamiaisella... Nyt saa pukea toppatakkia ja kietoa kaulahuivia tiukemmin kaulaan.

  VastaaPoista
 25. Ensimmäinen reaktio oli, että "Ai kamalaa!", mutta postauksessa pidemmälle päästyäni ihan päinvastoin!:) Me on taidettu säästyä toistaiseksi pahimmilta takapakeilta, vain siinä vapun alla tuli lunta ja sen jälkeen on sadellut vain pieniä määriä, jotka eivät ole pysyneet maassa ollenkaan. Kylmä tuuli on kyllä vaivannut, vaan tänään on ollut taas kauhean toiveikas olo, kun aurinko on pilkahdellut ja tuulikin tyyntynyt.;D Taisi Pekka Pouta parantaa kansallisen trauman yhdellä naurupätkällä!<3

  Mukavaa toukokuun jatkoa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Taina! Vastaukseni tulee vähän myöhään... loppuviikko oli aikamoista horioppia :)
   Pekka Pouta paransi kansallisen trauman ja nythän meille on lämmintä tulossa.
   Kiitos kivasta kommentistasi ja hyvää äitienpäivää!

   Poista
 26. Kaunis tuo sininen kuvakollaasi, upea kevät sää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Sininen taitaa olla pääväri täällä saaristossa. Sininen meri ja sininen taivas!
   Tuota sinisyyttä usein kuvaan saarella ollessani.
   Hyvää Äitienpäivää!

   Poista
 27. Nyt on kevään oikullisuudesta saatu nauttia :) Kun nuo ekat kuvat otin, niin siinä pohdin, että en saanut näin talvisia kuvia talvellakaan. Mutta eiköhän se kohta lämpimäksi muutu tämäkin kevät.
  Kiitos kivasta kommentista Titti ja lämpimiä kevätpäiviä myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vastaus menee Tittille! Hyvää Äitienpäivää!

   Poista
 28. Ihanaa, että toivonkipinä kevään tulosta sisältyi loppuun :)Pukeutuminenkin on hankalaa, kun sää noin heittelee. Lämpöä odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tuon toivonkipinän annoin. Ja ensi viikolla taitavat jo säät lämmetä.
   Se on hienoa. Pukeutuminenkin on silloin helpompaa :)
   Kaunista viikonloppua!

   Poista
 29. Toukokuun alun kuvat ovat huomattavasti lupaavampia kesää ajatellen kuin nuo viimeisimmät. Jospa se kevät kohta tulisi oikein kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ensi viikolla se lämmin kevät taitaa tulla. Oikullinen on ollut tämä toukokuu.
   Kiitos Melissa ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 30. Onhan tämä kyllä ollut aivan ihmeellinen kevät. En muista koskaan aiemmin olleen tälläistä. Meillä oli tänä aamuna hurjat -5 astetta. Saisi kyllä nyt jo yöpakkasetkin hellittää.

  Tuo kuvakollaasi on tosi kaunis ♥ Olet saanut tosi hyvin taltioitua kauniit maisemat ja linnut noihin kuviin ja nuo kirsikankukat... ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu on oikutellut. Mutta eiköhän se lämmin kevät sieltä pian tule. Nuo yöpakkaset ovat kyllä harmittaneet. Kesätakin olin jo esille ottanut, mutta ulsteriksi sen vaihdoin.
   Kiitos hienosta kannustuksesta. Kollaaseja on kiva välillä tehdä.
   Tänä vuonna en ole vielä ehtinyt Aurajoen rantaan kirsikankukkia ihailemaan... josko ensi viikolla.
   Kiitos Krisse ja hyvää Äitienpäivää!

   Poista
 31. On tämä erikoinen kevät. Josko kohta saataisiin lämmintä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on näyttänyt, että luonto se määrää tahdin.
   Eiköhän jo heti ensi viikolla ala lämmetä. Ehtii tulla vielä lämmin kevät!
   Kiitos Sussi ja hyvää Äitienpäivää!

   Poista
 32. Alkoi kyllä oikeasti naurattaa otsikko ja kuvat. Siis upeita kuvia, mutta otsikon toukokuu takaa luulisi löytyvän jotain muuta kuin lumikuvia... Voi äly tätä kevättä! Aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu on ollut oikullinen :) Mutta kyllä se vielä iloksi muuttuu. Ensi viikolla meitä hemmotellaan lämmöllä. Kiitos Katja ja ihanaa Äitienpäivää!

   Poista
 33. On kyllä erikoinen toukokuu ollut! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoinen toukokuu on hyvin kuvattu tätä kuukautta. Aurinkoa ja lumisadetta. Mutta eiköhän tuo tuosta tokene :)
   Kiitos Pieni Lintu ja mukavaa viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig