MOMENTS OF MY LIFE

PALA AFRIKKAA TURUSSAMinulla on kaksi ystävää, joiden sydämet on vienyt Kenia. Toinen on ystäväni Jaana, joka teki Kenian Nairobissa kehitysyhteistyötä slummiutumisen estämiseksi lähes kaksikymmentä vuotta. Ja toinen on ystäväni Seija, joka on nyt asunut Nairobissa puolitoista vuotta. Seijan mies työskentelee Keniassa auttaen suomalaisia yrityksiä kansainvälistymään ja Seija tekee siellä koulutukseen liittyviä projekteja.

Seija ja Jaana
Seijan olen tuntenut pitkään - yli kolmekymmentä vuotta ja Jaana on tullut tutuksi ensin bloginsa kautta ja sitten ihastuttavan Tyttö ja Vuohi -liikkeensä kautta. 
Pari vuotta sitten sattui hauskasti, kun Seija ja hänen miehensä olivat meillä kyläilemässä, he ihailivat afrikkatarjottimia ja seeprajakkaroitamme. Kerroin, että olen hankkinut ne Tyttö ja Vuohi -liikkeestä Turusta. Ja kerroin myös, että liikkeen omistajapariskunta on asunut vuosikaudet Nairobissa ja sieltä palattuaan he perustivat liikkeen Turkuun.

En ajatellut silloin sen enempää heidän kiinnostustaan,  mutta parin kuukauden kuluttua Seija ja hänen miehensä kutsuivat meidät ulos syömään ja siellä kertoivat, että he ovat muuttamassa Keniaan, Nairobiin, toistaiseksi. Olipa hieno syy mennä ravintolaan syömään ja niin sitä skoolattiin tulevaisuudelle ja Nairobille. Näin paljastui kiinnostuksen syykin noihin kotimme afrikkalaisiin sisustustuotteisiin :)

Ja tottakai Seija ja miehensä kävivät vielä tutustumassa Jaanaan ja kauppaan ennen muuttamistaan saadakseen tietoja ja vinkkejä Nairobista. Ja Nairobissa he ovat nyt asuneet melkein 1,5 vuotta.


Tänä vuonna vietimme vappua yhdessä Seijan ja hänen miehensä kanssa. He tulivat kevätvisiitille ja asioita hoitamaan Helsinkiin ja Turkuun. Seijan mies lähti pian vapun jälkeen takaisin Keniaan, mutta Seija jäi vielä Suomeen. Palaa tällä viikolla kotiinsa Nairobiin, niinkuin hän sanoo. He viihtyvät Nairobissa loistavasti.


Ehdimme kuitenkin vielä Seijan kanssa käydä Jaanaa moikkaamassa. Nämä kaikki kuvat ovat Jaanan ja hänen miehensä omistamasta ihanan värikkäästä Tyttö ja vuohi -liikkeestä.

Näillä Kenian ystävillä oli paljon juteltavaa keskenään ja minä kuuntelin ja valokuvailin. Molemmat rakastavat näitä afrikkalaisia tuotteita ja kankaita, jotka henkivät Afrikan aurinkoa. Ja Jaana kertoo, ettei liikkeessä ole yhtäkään tuotetta, josta hän ei pidä. Jaana sanookin ostavansa miltei kaikki tuotteet suoraan niiden tekijöiltä reiluun hintaan, reilun kaupan periaatteella. "Kun on tehnyt köydyyden kanssa töitä, niin ymmärtää, että ainut auttamiskeino pitkällä tähtäimellä on ihmisten työllistäminen",  tässä Jaanan punainen lanka liikkeensä ylläpitämisessä.


Kaupan tuotteista melkein jokainen on uniikki ja Jaana tunteekin suuren osan tekijöistään henkilökohtaisesti. Näillä kaikilla tuotteilla on tarina. Ja Jaana osaa tarinoitten kertomisen taidon.Jaana on ottanut liikkeeseensä myös myyntiin kenialaisen taiteilijan MichaelSà:n designkasseja. MichaelSà on tunnettu nimi Keniassa. Ihastuttuva on tuo kesäkassi. Näitä ei vastaan tule toreilla eikä turuilla.


Siinä rupatellessemme ovi kävi ahkerasti ja liikkeessä kävi asiakkaita. Tämä tyttö oli ihastunut näihin lasikoruihin. Käsintehtyjä, hurmaavia kaula- ja rannekoruja. Sain tytöltä ja tytön äidiltä luvan, että tämän kuvan saan laittaa postaukseen.


Kankaanpainanta kiinnostaa tätä toista Kenian ystävää, Seijaa. Muotteja lähti mukaan kotiin Nairobiin.


Osoitteita, paikkoja, tietoja... Seija sai paljon informaatiota Jaanalta. Keniahan on ollut Jaanan toinen kotimaa. 


Ja minunkin mukaani lähti taas pieni pala Afrikkaa kotiini. Näitä ihania kynttilälyhtyjä. Kynttilälyhdyt Jaana on tuonut työmatkaltaan Marrakechista. Mutta se on jo toinen tarina se.

Kiitos Jaana kivasta ja aurinkoisesta tapaamisesta Tyttö ja Vuohi -liikkeessä.
Ja Seijalle ja miehelleen lähetän tämän postauksen myötä terveiset Nairobiin.

- Tuula


Tyttö ja vuohi -liike on osoitteessa Linnankatu 9-11, 20100 Turku

Ja kaupan sivut löytyvät TÄÄLTÄ 


Ps. Tämä ei ole kaupallinen postaus. Tämä on tehty ystävyydestä.46 kommenttia

 1. Ihana postaus! Kävimme Turussa vappuna ja vappuaattona eksyimme myös Forumiin, mutta tämä liike oli valitettavasti jo siltä päivältä suljettu, joten en päässyt käymään.
  Ihanaa päivää sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa harmi, että liike oli jo silloin suljettu, kun Forumissa kävitte. Tyttö ja Vuohi -liike on kyllä käymisen väärtti. Siellä on ihanaa tavaraa, jota ei muualta löydy.
   Kaunis kiitos Krisse ja ihanaa iltaa sinulle <3

   Poista
 2. Kiva liike, täytyy laittaa muistiin Turun-reissua varten. Eiköhän kesän aikana tule Turussa käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viehättävä liike! Laita tosiaan muistiin seuraavaa kertaa silmällä pitäen. Löytyy ruokabloggaajallekin ihania tavaroita. Ihastuttava ja erilainen liike - kannattaa Turussa käydessä tsekata.
   Kiitos Tuuli ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Ihania kohtaamisia ja tarinoita! Maailma on iso, mutta kumminkin loppupeleissä pieni.

  Ja Jaanan liike on vallan viehättävä. Näyttää tulleen paljon kaikkea ihanaa lisää sitten viime käynnin, josta on jo aikaa. Ja silloin se sijaitsikin mielestäni eri osoitteessa.

  Kiva postaus (taas) Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kohtaamiset ovat olleet niin kivoja ja avartavia. Näillä "Afrikan naisilla" on paljon annettavaa.
   Tyttö ja Vuohi sijaitsi aluksi Itäharjulla, josta liike sitten muutti Turun keskustaan. Tuo liike on kyllä oikea tavarataivas ja kaikki tavarat sinne on valittu hyvällä maulla. Nuo sisustustekstiilitkin sopivat niin hyvin suomalaiseen kotiin.
   Kiitos paljon Annukka kivoista sanoistasi. Mukavaa viikkoa!

   Poista
 4. Voi miten ihana postaus. Täällä vaan huokailen noitten tavaroiden ihanuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Outi, sinä niin viihtyisit tuolla. Sinä näet tavaroitten kauneuden ja tuolla sitä kauneutta on yllin kyllin tarjolla. Ihana tavarataivas!
   Kiitos Outi ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos mukavista sanoistasi, Marliska!
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 6. Ihania juttu ja tuo että jokaisella tuotteella on tarina, on valloittavaa. Tuo on juuri sellainen liike, jossa saisin vierähtämään tunnin jos toisenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on juuri se juju Tyttö ja Vuohi -kaupassa. Jaana sanookin, että hän pystyy puhumaan kaikesta sydämen palolla. Tarina on tärkein, tuote tulee siinä mukana. Se on todella valloittavaa.
   Minulla oli ihana rooli, kun sain vaan valokuvata, mutta välillä unohduin kuuntelemaan Nairobin tarinoita ja kuvaaminen jäi. Tuolla saa ajan kulumaan.
   Kiitos paljon Maiccu kivasta kommentistasi ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 7. Oi, miten ihana putiikki<3 Olen heikkona Afrikka-tyyliin. Se alkoi kai mInun Afrikkani leffasta ja jatkuu aina vain. Nyt tiedän, kiitos sinun, minne suunnistaa Turussa<3

  Olen parhaan ystäväni kanssa kustantanut yhden nuoren ghanalaisen tytön koulutuksen eli meillä oli yhteinen kummityttö Mary. Varmsitiime, että hän saa käydä koulua eikä joudu nuorena naitetuksi jollekin vanhalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella ihana putiikki. Afrikka-tyyli on upeaa. Nuo molemmat naiset ovat käyneet Minun Afrikkani / Karen Blixenin plantaasilla. Siellä on edelleen Blixenin talo pystyssä.
   Tyttö ja Vuohi -kauppaan kannattaa suunnistaa seuraavalla Turun käynnillä, se on kuin pieni matka Afrikkaan.
   Arvostan, että olette kustantaneet pienen ghanalaistytön koulunkäynnin <3
   Kiitos paljon Leena ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 8. Hieno postaus ja upeat tuotteet!
  - Mukavaa loppuviikkoa Tuula ja Jaanalle myös terkkuja tätä kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä aihe alkoi elää mielessäni, kun Seijan kanssa menimme Jaanan Tyttö ja Vuohi -liikkeeseen. Niin kiehtova on tuo kauppa ja kiehtovat nuo Nairobin tarinat.
   Kiitos paljon Marru! Terveiset lähtevät tämän postauksen mukana <3

   Poista
 9. No just! Nyt kyllä tuli uusi vierailukohde Turun reissuille. Miten olikin mennyt minulta ohi. Kiitos Tuula!
  Aika hassua kyllä, jos löydänkin Turusta Afrikka-viemisiä kotiin Amsterdamiin. On siinä miehellä silmien pyörittelemistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua alkoi nyt hymyilyttää - Afrikka-viemisiä Turusta. Mutta niin se on, että tuo Jaanan Tyttö ja Vuohi -putiikki on kuin pala Afrikkaa Turussa. Ja siellä on aivan hurmaava tavaravalikoima.
   Sanot vain reissun jälkeen miehellesi, että näin Turussa :)
   Kiitos paljon Leena ja mukavaa viikkoa Amsterdamiin!

   Poista
 10. Onpa kauniita kankaita ja tavaroita 💛💚
  Putiikin nimikin on miellyttävä.
  Oikein mukava Afrikka-postaus.
  Jään maistelemaan sanaa "Nairobi" 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Afrikan sisustetekstiilit ovat upeita. Ja tuo värien hehku on ihanaa.
   Tyttö ja Vuohi - se on kuin runon nimi. Ja sopii hyvin tälle Afrikka -putiikille.
   Sinä kieltenopettajana ymmärrät sanojen kauneuden - "Nairobi" maistuu eksoottiselle.
   Kiitos Rita ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 11. Ihanan aitoa tunnelmaa - löysin kuvista heti yhden suosikkini, jonka ajattelin tilata muualta verkkokaupasta, mutta ehkä suuntaankin nyt tänne Tyttö ja vuohi -myymälään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo liike on kuin pala Afrikkaa. Jos et Titta ole vielä siellä käynyt, niin ilolla suosittelen käymään. Sinut tuntien tulet nauttimaan liikkeen tunnelmasta. Ja suosikkisikin jo kuvista löysit.
   Kiitos Titta kommentistasi ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 12. Ihania tuotteita kaupassa;muistan Jaanan blogin,sitä tulikin aina välillä luettua ,ja kuvat ihania. Afrikka tarjoaa niin paljon väriä;täällä kävin juuri katsomassa Afrikkaan liittyvää taidenäyttelyä(blogissa) joka oli mielenkiintoisen värikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet lukenut Jaanan blogia :) Se oli kyllä niin värikäs ja kaunis blogi. Jaana kertoi, että hänellä ei ole nykyään aikaa blogin kirjoitteluun, mutta tuo kirjoitettu on kuin päiväkirja heidän Nairobin ajastaan. Minun täytyykin tulla katsomaan Israeliin :) Afrikkaan liittyvää taidenäyttelyä eli blogiisi, kiitos vinkistä Jael. Somekuviot ovat niin jänniä.
   Kiitos sinulle ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 13. Ihanaa luettavaa ja nähdä kasvot ystävistä, joista kerroit. Eikö elämä olekin ihmeellistä ja siihen mahtuu monen monta tarinaa, kuten ystävyys. Ihanaa kun olet minun blogiystäväin.
  Aurinkoa viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tiia! Suurin osa ystävistäni ei halua kuvaansa esiin. Nämä kaksi maailmannaista sanoivat, että siitä vaan. Elämä on ihmeellistä. Ja tarinoista tykkään. Ja ystävistäni. Ihanaa kun sinä Tiia olet myös ystäväni, kiitos!

   Poista
 14. Tämä oli oikea hyvänmielen postaus! Miten ihastuttavaa, että jokaisella tuotteella on oma tarinansa, mutta minuun teki kyllä ihan erityisen suuren vaikutuksen se, että miltei kaikki tuotteet ostetaan suoraan niiden tekijöiltä reilun kaupan periaatteella. Mahtavaa! Ystäväsi ovat sydämellisiä ja fiksuja naisia, ihan niinkuin sinäkin ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu, hyvänmielen postaus! Tyttö ja Vuohen Jaana vielä kertoi, että hän tuntee suuren osan tekijöistä perhetarinoita myöten. Hän tietää, että hommat seisahtuvat, kun perheessä juhlitaan syntymää tai surraan kuolemaa. Ja tuo reilun kaupan periaate on hienoa. Se näkyy myös noissa perhetapahtumien kunnoittamisissa. Allekirjoitan tuon, että ystäväni ovat sydämellisiä ja fiksuja naisia. Ja kiitos että minutkin tuohon joukkoon laitoit. Olen siitä mielissäni.
   Kaunis kiitos Ansku hienosta kommentistasi ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 15. Siinäpä olisi kauppa minun mieleeni, kun on noin herkullisen värisiä tuotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kaupassa on herkullisiä värejä ja aurinkoa! Ja ihastuttavia tuotteita. Jos Turkuun poikkeat, niin ota ihmeessä Tyttö ja Vuohi -putiikki yhdeksi "tutustumiskohteeksi".
   Kiitos Ansu ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 16. Minäkin olin hyvin lyhyen pätkän Afrikassa töissä, mutta kyllä se vaikutti. Täytyy muistaa tämä kauppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mielenkiintoista kuulla, että sinäkin olet Afrikassa töissä. Nyt kyllä uteliaisuuteni heräsi - missäpäin Afrikkaa? Paina tämä kauppa mieleesi. Siellä on pieni pala Afrikkaa :)
   Kiitos Katja ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 17. Näin se kohtalo meitä johdattaa, sinunkin ystäväsi kohtasivat toisensa kauttasi ja molempien tie oli vienyt Nairobiin. Kiva kertomus ystävistäsi ja hienoa työtä tekevät kummatkin. Ihana liike, täytyypä pistäytyä kun siellä Turussa päin sattuu vierailemaan. Upeat kuvat jälleen kerran Tuula (Y). Toiveikasta torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua vieläkin hymyilyttää kun tuo ystäväpariskunta katseli ja ihaili minun Afrikan sisustusjuttujani. Ja sitten pari kuukautta myöhemmin sain kuulla heidän tulevasta muutostaan Nairobiin. Ja myöhemmin sain tutustuttaa nämä "Nairobin ihmiset" toisiinsa. Kohtalo tai elämä tekee jänniä polkuja. Kun tänne Turkuun tulet, niin ilmoitapa minullekin. Ja tuossa Turun pikku-Afrikassa kannattaa pistäytyä!
   Minä olen vähän myöhässä vastaukseni kanssa. Kevät teettää säpinää. Joten minä sinulle ihanaa viikonloppua!

   Poista
 18. Ihana Jaana ja ihana kauppa! Voi - ne Afrikan värit, joita en vielä ole itse päässyt paikan päälle katsomaan. Ehkä jokin päivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin - ihanat Jaana ja kauppa! Minäkään en ole koskaan Afrikassa käynyt, nyt olisi hyvä mahdollisuus, kun Seija miehineen ovat siellä. Toteutuuko, se jää nähtäväksi. Se on kuulemma niin, että Afrikan värejä ei koskaan unoda.
   Kiitos paljon Arja ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 19. Varmasti jännittävä paikka! Oletko itse käynyt ystäviesi luona vierailulla Afrikassa?
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nairobi ja Kenia - niistä olen paljon viime aikoina saanut kuulla. En ole käynyt Nairobissa ystävieni luona ja nyt olisikin tuhannen taalan paikka mennä. Sinne vain on niin pitkä lentomatka ja kippari ei ole parhaimmassa kunnossa. Joten katsotaan...
   Kiitos Westend Mum ja aurinkoista viikkoa!

   Poista
 20. Ihana kauppa! Upeaa väri-ilottelua!

  Minulla on juuri samanlainen lyhty, jonka olen saanut lahjaksi, enkä ole ollenkaan tiennyt sen tarinaa!!!

  Mukavaa viikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo putiikki on aivan ihastuttava. Jos on ulkona harmaata, niin tuonne kannattaa poiketa. Tyttö ja Vuohessa paistaa aina aurinko.
   Mainiota, että nyt lyhdyn alkuperä selvisi. Onkohan sinne Norjan vuonoille tullut Turun Afrikka -liikkeen kautta?
   Kiitos Marianna ja mukavaa viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 21. Tutustuin Itä-Afrikassa matkaillessani suomalaiseen Sariin, joka on asettunut Naivashaan, suhteellisen lähelle Nairobia. Onkohan Keniaan asettuneilla suomalaisilla jotain yhteysverkostoa, ehkä tuttavani ja tuttavasi tuntevat toisensa!

  VastaaPoista
 22. Sari ja Naivasha. Minäpä kysyn tutuiltani tästä yhteysverkosta, onko olemassa. Ehkäpä tuntevatkin. Pian selviää.

  VastaaPoista
 23. Onpas kivoja tavaroita...ja värikkäitäkin. Upeita nuo lasikorut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin kivoja tavaroita! Ja nuo värit - ne ovat sielulle kuin aurinko.
   Lasikorut ovat upeita, käsintehtyjä. Ja niissäkin on hienot värit.
   Kiitos Satu ja mukavaa viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig