Silja Line juhlii 60 -vuotista risteilytaivaltaan. Onnitteluni!
Minulla oli ilo saada lehdistökutsu Silja Linen 60 -vuotisjuhlaan.
Juhlaa vietettiin viime viikolla Silja Symphony -laivalla Helsingin Olympiaterminaalin laiturissa. Tällä kertaa laiva ei lähtenyt satamasta eivätkä lokit lentäneet laivan perässä. Mutta tunnelma oli kuin onnistuneella risteilyllä.
60 vuotta risteilytaivalta on pitkä aika. Siljavarustamo - Ab Siljarederiet perustettiin 20.5.1957. Silja-yhtiön ensimmäinen matkustajalaiva oli s/s Silja. Se liikennöi Turun ja Tukholman välillä. Tässä vähän vertailua: s/s Siljaan mahtui 400 matkustajaa ja laivaan voitiin nostaa 25 autoa nosturilla. Tämän päivän laivoihin mahtuu lähes 3000 matkustajaa ja autojakin yli 400. Mielenkiintoisia vertailulukuja.
Silja Linen 60-vuotisjuhla tulee näkymään ja maistumaan laivoilla tänä juhlavuonna. Juhlaan meidät toivottivat tervetulleiksi laivan kapteeni Tobias Magnusson sekä Tallink Siljan viestintäasiantuntija Sari Sillman.
Katselimme heti alkuun nostalgisen videon Silja Linen alkuajoista: Yhteisiä hetkiä eilen ja tänään. Oi, niitä aikoja! Muistoja herättävä video.
Ja seuraavaksi juhlamenua nauttimaan. Juhlavuoden kunniaksi keittiömestari Tommy Myllymäki on suunnitellut viiden ruokalajin "Menu Nordic by Tommy Myllymäki, Tribute to Silja 60" - juhlamenun. Menua tarjotaan laivojen Bon Vivant ravintoloissa 17.5.-5.9.2017 aikana.
Menun suunnittelija Tommy Myllymäki |
Tommy Myllymäki kertoo näin: "Inspiroidun yksinkertaisesta ja luonnollisesta ruuanlaitosta. Menu pohjautuu kauden parhaisiin ja tunnetuimpiin makuihin." Myllymäki on yksi Ruotsin merkittävimmistä kokeista. Hän on sijoittunut kansainvälisessä Bocuse d'Or -kilpailussa toiseksi vuonna 2010. Ja vuonna 2012 hän voitti ruotsalaisen Kockarnas kamp -kilpailun. Tommy Myllymäki on perustanut Tukholmaan useita ravintoloita. Ja Tommya näkee myös säännöllisesti Ruotsin television ruokaohjelmissa.
Oi, hyvänen aika, mitä makupareja. Ja viinit olivat oivallisesti valittuja. Ruokakavalkadin alla viinit.
Tomato & Feta Kylmää tomaattikeittoa, fetajuustoa ja basilikaa Viini: Le Blanc de la Mariée, Domaine de la Garreliére , Loire, France, 10 cl. |
Veal & Tarragon Tartar vasikanlihasta, rakuunakastiketta, herneitä ja retiisiä Viini: Rose de la Carsin Suomi-100, Château Carsin, Bordeaux, France, 10 cl |
Tartaria olen vasta viimeaikoina oppinut syömään. Olipahan hienon makuista. Tässä ruuassa oli myös mukava suutuntuma. Herkullista. Nämä annokset olivat maisteluannoksia, jaoimme ne kolmeen osaan. Ne eivät vastaa menun normaalia annoskokoa.
Pike Perch & Ginger Paistettua kuhaa, ruskistetulla voilla maustettua sabayonkastiketta, hapatettua kaalia ja inkivääriä. Viini: Rosé de Carsin, Suomi-100, Château Carsin, Bordeaux, France, 10 cl |
Beef & Onion Grillattu pihvi härän ulkofileestä, grillattua ja friteerattua sipulia, sieniä ja sitruunatimjamia. Viini: Carsin Cuvée "en Magnum" Bordeaux, France, 12 cl |
Rhubarb & Onion Raparperijäätä ja kompottia, mascarponejäätelöä, sitruunaverbenaa ja kuivattua marenkia Viini: Bigarò, Ello Perrone, Piemonte, Italy, 8 cl. |
Tämä voimakaksikko on näitten herkkujen takana: Tallink Siljan Head of Restaurant Services Matti Jämsén ja Tommy Myllymäki
Ruokailun lomassa meille esiteltiin muutamia Silja 60 -juhlatuotteita.
Ne ovat myynnissä ainoastaan Silja Linen laivojen myymälöissä. Silja Line on tehnyt kivan videon tuotteista.
Arvatkaas millä maulla herkuttelen tätä kirjoittaessani?
Oikein! Valkoisella suklaalla, jossa on salmiakkihippuja. Mielettömän hyvää! Iittalassa sijaitseva Kultasuklaa on tehnyt erilaisia suklaamakuja Silja Linen kahviloihin ja kauppoihin juhlavuoden kunniaksi.
Paljon onnea Silja Line pitkästä risteilytaipaleesta. Ja ISO kiitokseni Tallink Siljalle mukavasta ja herkullisesta iltapäivästä Silja Symphonylla.
- Tuula
Ai että, 60 vuotta risteilyjä takana. Kyllä on laivatkin, saatikka palvelut tuossa ajassa muuttuneet.
VastaaPoistaKuudessakymmenessä vuodessa ehtii tapahtua paljon. Laivat ovat muuttuneet ja tekniikka on muuttunut. Ja palvelut myös. Ja ruokatarjonta!
PoistaKiitos Kaisa ja kivaa viikkoa!
Oi mitä herkkuja. Ilmoittautuminen jäi minulta työkuvioita arpoessa niin myöhään, että tilaisuus oli jo täyttynyt...
VastaaPoistaViestintäasiantuntija Sari Sillman kertoi, että tilaisuuden suosio yllätti. Ja sinäkin jäit "rannalle".
PoistaOli viihtyisä ja hyvin järjestetty juhla. Ja ruuat ruhtinaallisia. Olisitpa päässyt mukaan.
Kiitos Tuuli ja kivaa viikkoa!
Olipa kivaa lukea näin minkälaista oli. Kivaa viikkoa. <3
VastaaPoistaKiitos Tiia, olen iloinen, että pystyin tuomaan edes vähän tunnelmia kivasta tilaisuudesta tänne ruudulle.
PoistaKivaa viikkoa <3
Ihania ja erikoisia herkkuja. Tattaria olen maistanut vain puurossa ja se oli kamalaa. Suklaa maistuu minulle kyllä missä tahansa muodossa.
VastaaPoistaRuuat olivat kyllä ruhtinaallisia. Tuo tartar oli vasikanlihasta. Tattaria ei tarjottu :) Teen muuten tattarijauhoista gluteenittomia blinejä. Ne ovat hyviä.
PoistaSuklaa maistuu aina! Se on herkkujen herkku.
Kiitos Ansu ja kivaa viikkoa!
Ihana tilaisuus teillä on ollut. Harmi, kun työt estivät tuloni
VastaaPoistaTodella kiva tilaisuus. Ja mukavaa kevyttä ohjelmaa. Ja tuo menu - se oli huikea.
PoistaHarmi, kun et päässyt mukaan.
Kiitos Marina ja kivaa viikkoa!
Aika kauan on noita risteilyjä tehty. En ole tainnut lapsena käydä koskaan laivoilla, mutta teini-ikäisenä teimme jo luokkaretkenkin Maarianhaminaan. Kuka olisi edes kuvitellut, että jonain päivänä tuosta kaupungista tulee asuinkaupunkini!
VastaaPoistaLapsuudesta muistan että äitini teki kerran ystäviensä kanssa ostosmatkan Ruotsiin. Silloin ei vielä Suomesta saanut mitään ostettua samassa mittakaavassa kuin Ruotsista. He istuivat laivassa koko matkan ulkokannella! Käsittämätöntä miten laivat ovat siitä muuttuneet.
Vielä jäi sanomatta, että vesi herahti kielelle kun nuo herkut näin ja sitten vielä se suklaa!
PoistaLuokkaretki Maarianhaminaan ja nyt se on sinun kotkaupunkisi. Minäkin olen pienenä tyttönä tehnyt matkan vanhempieni kanssa Ruotsiin. Ei ollut hyttejä, sellaisissa lentokonetuoleissa nukuimme. No, se oli ihan yleistä silloin. Ajat ovat muuttuneet ja laivat. Ja äitisi istui vielä ulkokannella. Mutta jänniä muistoja ovat näin jälkeenpäin.
PoistaAikamoisia herkkuja oli tarjolla. Huomasitko, että minulla oli tuossa kuvassa kaksoisleuka? Laitoin sen itseäni kiusatakseni esille. Jos en pidä varaani, niin...
Kiitos Krisse taas niin kivasta kommentistasi ja kivaa viikkoa!
Mä en ole pitkään aikaan ollut risteilyllä, yhteen aikaan tuli tehtyä helposti viisikin reissua vuodessa. Pitäisi varmaan verestää muistoja. :)
VastaaPoistaMinullakin oli pitkä tauko risteilyjen kanssa. Nyt ne uudelleen houkuttelevat. Risteilyillä on yleensä hyvää ohjelmaa, loistavia trubaduureja ja ihanaa ruokaa. Kannattaa verestää muistoja ja päivittää niitä :)
PoistaKiitos Jonna ja kivaa viikkoa!
Olipa valaiseva kirjoitus Siljan maailmasta! Risteilyllä ei olekaan aikoihin tullut käytyä. Jospas joskus taas. Aurinkoista toukokuuta! Tuija
VastaaPoistaOlipa kiva kommentti! Kiitos Tuija <3
PoistaRisteilyt ovat kyllä nykyään kivoja, siellä on niin monenlaista ohjelmaa. Ja monia ravintoloita, missä herkutella.
Aurinkoista toukokuuta myös sinulle Tuija!
Apua mikä menu! Heti aloin valita itselleni sopivia herkkuja :D
VastaaPoistaMinä taas olen ihastunut merisuolaan suklaassa.
Aurinkoista viikkoa Tuula <3
Tuossa oli, mistä valita. Ja tuo kuha oli uskomattoman hyvää. Ja hienosti sen mietoon makuun sopivat hapatettu kaali ja inkivääri. Toki muutkin ruuat maittoivat :)
PoistaTuo suklaa merisuolalla maustettuna oli myös hyvää. Sen olen syönyt tänään. Sainkin sen yksinäni, kun kippari ei niin suolan mausta suklaassa tykkää.
Onneksi makuja on monia ja jokaiselle löytyy.
Kiitos Outi kivasta kommentistasi ja aurinkoista viikkoa myös sinulle <3
Nyyh,taaskaan en päässyt välimatkan vuoksi,mutta kiva nähdä millaista oli ruudun kautta.Kiva että kerroit siitä niin pääsin ainakin tätä kautta mukaan:)
VastaaPoistaVoi Jael, olen niin pahoillani puolesasi, että sinulla jäävät nämä upeat jutut käymättä, kun siellä kaukana asut. Tämä oli hieno ja maittava tilaisuus. Toivottavasti ruudun kautta pystyin edes vähän tunnelmaa välittämään.
PoistaKiitos Jael ja mukavaa viikkoa Israeliin!
Kävin viime viikonloppuna Kotkassa, ja merikeskus Vellamossa olikin yhdessä museossa hauskasta huomioitu myös risteilyaluksetkin :) Oltiin vaan niin nopealla aikataululla liikenteessä, että pitää joku kerta mennä paremmalla aikaa uusiksi! Ja risteilyllekin olisi kiva päästä :)
VastaaPoistaTuonne Merikeskus Vellamoon on meidänkin pitänyt mennä. Aina se on vain jäänyt. Olen kuullut, että se on hyvin mielenkiintoinen paikka. Ja teilläkin loppui aika kesken :)
PoistaRisteilyt ovat kyllä mukavia, ne ovat sellaisia pieniä hemmottelulomia.
Kiitos Salka ja mukavaa viikkoa!
Aika täydellinen menu, paljon suomalaista makumaailmaa, maut ja värit balanssissa - NAM! Jospa kesällä pääsisi taas risteilemän ja nauttimaan laivojen makumaailmasta, noita suklaita taitaa saada vain laivoilta?
VastaaPoistaOli täydellinen menu. Kyllä noilla herkuilla meitä hemmoteltiin. Näin on - suomalaista makumaailmaa. Ja minä varsinkin ihastuin tuohon kuhaan ikihyviksi. Se oli niin maittavaa. Kultasuklaa on tehnyt Siljalle noita juhlavuoden suklaita ja niitä saa vain laivoista. Ihastuttavia makuja!
PoistaKiitos Heli ja aurinkoista viikkoa <3
Mahtava menu, vesi kielellä katselin kuvia :)
VastaaPoistaOli se! Minäkin nyt vastaillessani kävin kurkkaamassa noita ruokakuvia ja kyllä maistuisi taas. Vaan tämä kokki ei tuollaisiin annoksiin pysty. Herkullista makumaailmaa!
PoistaKiitos Maiccu <3 Ja mukavaa viikkoa!
Olipas hauskalta vaikuttava iltapäivä! Ja upea menu. Nam. Pakko kai mennä kesällä risteilylle ;)
VastaaPoistahttp://westendmum.fi
Hyvä sana tuo hauska. Hauskaa tuolla oli ja ihmiset hymyilivät. Nostalgiset filmit ja ihanat ruuat väkisinkin nostattivat hymyn huulille. Suosittelen ilolla risteilyä kesällä. Silloin on saaristokin niin kaunis!
PoistaKiitos paljon Westend Mum ja mukavaa viikkoa!
Sitä ollaan taas oltu herkuttelemassa, ihanan näköinen menuu ja takuu varmasti myös hyvää. Mulla olis ollut ihan sama valinta tuon suklaan kanssa. Aurinkoista päivän jatkoa sinulle Tuula :)
VastaaPoistaNiin ollaan Sari :) Ja ihanien ruokien ääressä ollaan oltu. Huippuhienosti laadittu menu, no asialla oli Ruotsin suosituimpia kokkeja. Valkosuklaata kera salmiakkihippujen, se oli HYVÄÄ!
PoistaKiitos Sari ja aurinkoista viikkoa! Ja tervetuloa Suomeen sieltä Italian tunnelmista <3
Oioi, hyvältä näyttää!
VastaaPoistaJa oli herkullista! Hienoja makuja ja makuelämyksiä. Taitava kokki tuo Tommy Myllymäki!
PoistaKiitos paljon F&F ja aurinkoista viikkoa!
Ihan vesi herähti taas kielelle kun näitä makuja muistelee. Juuri kaivelin omia kuvia kamerasta koneelle ja pitäisi ruveta käymään niitä läpi :)
VastaaPoista