MOMENTS OF MY LIFE

JUMPPAA LAITURILLA
Siinä se on taas - laituri paikallaan. Nyt voisi vaikka pistää jumppatreenit pystyyn.  

Mukaan on tullut uusia lukijoita, lämpimästi tervetuloa! Niinpä kerronkin vähän taustaa. Meillä on mökki saaressa Rymättylässä, saarimökiksi sitä kutsumme. Sinne ei talvella pääse, jos jää ei kanna. Ja moneen vuoteen jää ei ole ollut tarpeeksi vahvaa, joten turvallinen kulku saarelle ei ole talviaikaan onnistunut.  

Mutta kun kevät koittaa, me suuntaamme saarelle niinkuin muuttolinnut konsanaan. 

Saarimökillä joka keväinen ja joka syksyinen jumppa on laiturin rampin laitto. Jäät rikkovat talvisin monia laitureita saaristossa, joten yritämme välttyä isommilta vahingoilta, niinpä syksyllä nostamme tuon rampin ponttoonilaiturin päälle ja keväällä sitten ramppi laitetaan taas paikalleen. Ei vara venettä kaada, lause sopii laituriinkin. 
Tämä laiturinlaitto on näitä kevään ensimmäisiä hommia, joten ympäristö on vielä talven jäljiltä.  Ja näin se käy. Minä istun kalliolla ja taljalla hilaan ramppia pois ponttoonilaiturin päältä kiinnitettäväksi tuohon puiseen kulkusiltaan. Kippari on ulkoistanut minulle tuon taljan käytön, ei tule kylmä ja allit saavat kyytiä :) Toim. huom. saarimökillä ei hienostella. Kippari hoitaa nuo laiturin hienosäädöt. 


Rikkoontuneita laitureita näkyy keväisin saaristossa paljon. Jäät ovat aika armottomia. On varmasti tylsää aloittaa kevätkausi laiturirempalla. Jo siksikin yritämme varautua pahimmalta, laiturirumba keväisin ja syksyisin kannattaa suorittaa. Hauska tapahtuma sattui muuten yhtenä keväänä, kun yhden naapurisaaren laituri oli päässyt irti paikaltaan (luit oikein :)) ja purjehti meidän saareen. Siinä se sitten oman laiturimme vieressä odotti omistajaansa, joka vihdoin löytyi ja laituri pääsi omaan satamaansa. 


Ja valmista tuli, nyt ne laiturijumpat tai laituritanssit voisi vaikka laittaa toimeksi! Minä tunnen itseni vahvaksi Peppi Pitkätossuksi, kun olen tuon rampin vetänyt paikalleen. No, taljalla sen vetäminen ei ole rankkaa hommaa, kevyesti se käy. Mutta kahvikupponen homman jälkeen laiturilla maistuu.  
Laiturin oikella puolella mökiltä katsottuna on aallonmurtaja. Laiturin ja aallonmurtajan väliin jää pieni laguuni. Enpä huomannut kuvata kokonaisuutta. Sitä pitää näitä omia maisemia niin itsestäänselvyyksinä. Kippari on aikoinaan rakentanut pitkän laiturin venettä varten, hän kun on venemiehiä. Tuon aallonmurtajan ja laiturin välinen alue on ruopattu pohjia myöten ja syy siihen on purjevene. Viime kesänä meillä ei ollut vene lainkaan vesillä, silloin rempattiin mökkiä. Mutta nyt kippari jo kaipaa ulapalle... 

Laitan tähän lopuksi kuvan kesältä 2015, kun Tuulia -veneemme oli laiturissa. Tuulia on jo vanha vene, mutta toimiva. Jos on saarimökkiin hankala kulkea ja se on vain kesäisin käytössä, niin maisemat kyllä korvaavat kaiken. Saarimökkimme on niemenkärjessä, joka on kapealla kannaksella kiinni pääsaaressa. Joka puolella aukeaa meri ja erilaiset maisemat. 


Ja kun Tuulia on laiturissa, niin silloin on turvallisempaa laiturilla pistää vaikka jumpaksi tai valssiksi - ei pääse niin helposti putoamaan. 


Reipasta viikkoa! 

- Tuula


51 kommenttia

 1. Hyvät laiturijumpat ollut sulla :) Ja vitsit miten huikean upea mökkipaikka teillä on! Niin kaunista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula, eikö vain. Hyvin ulkoistettu :)
   Tuo saaripaikka on kaunis ja maisemat ovat saaristoa parhaimmillaan. Tämä täytyy minun myöntää.
   Hyvää viikkoa sinulle <3

   Poista
 2. On siellä saaristossa kyllä niin kaunista.
  Kyllä tuo laituri laitto ihan jumpasta käy.
  Ihanaa viikkoa Tuula ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaristo lumoaa, se täytyy sanoa. Ja heräävä kevät lintuineen on kyllä hienoa aikaa.
   Laiturinlaitto on hyvää jumppaa. Minulle on siitä mainio osa ulkoistettu :)
   Ihanaa viikkoa myös sinulle Outi <3

   Poista
 3. Oi kuinka kaunis paikka! Itsellä haaveessa myös saada joskus oma kesämökki merenrannalta <3
  Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marina! Tuo niemennyppylä maisemineen on kyllä kaunis paikka. Ja maisemat lumoavat. Sinä haaveilet kesämökistä meren rannalla? Meri on sinullekin tärkeä elementti.
   Ihanaa viikkoa myös sinulle Marina <3

   Poista
 4. Hurjan hienot maisemat teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko kivasta kommentistasi. Maisemat lumoavat, olen samaa mieltä :)

   Poista
 5. Upea kesäpaikka! Nuo maisemat! Alkoi hieman naurattaa kun kerroit, että teidän saaresta löytyi vieras laituri - meidän Pohjois-Karjalan mökin laituri nimittäin oli viime keväänä karannut vastapäisen saaren rantaan;)
  Aurinkoa ja lempeitä tuulia, Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Arja! Aina talven jälkeen sitä on itsekin ihmeissään noista maisemista. Niistä ei heti saa kyllikseen. Niin ne laiturit karkailevat, olipa kiva kuulla tuo teidänkin laituritarina.
   Aurinkoa ja ihanaa viikkoa toivotan myös sinulle, Arja <3

   Poista
 6. Oi mikä ihana kesäparatiisi teillä on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marika! Pala paratiisia - näin toisinaan ajattelen.
   Ihanaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 7. Kaunis kesäpaikka, nuo kalliot ovat kauniita. Meillä kun tuollaisia näkee niin vähän. Pikkukiviä on joki täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän mökkimme takana on korket kalliot ja muutenkin mökkitontilla on paljon kalliota. Teillä on pikkukivia joki täynnä, niissäkin on oma tunnelmansa ja jokimaisemassa.
   Kiitos kivasta kommentista ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 8. Kauniit on maisemat ja tosi kiva mökkipostaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Satu! Noita maisemia varmaan tulee näkymään enemmänkin blogissani :)
   Kiva kun tykkäsit postauksestani.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 9. Ihanalta näyttää jälleen saaristossa, vaikka viherrys antaakin vielä odottaa itseään.

  Meillä on samanlainen ramppi ja vähän vaihtelevalla menestyksellä sen kiinnitykset ovat kestäneet. Yhtenä kesänä kävimme veneellä etsimässä kadonnutta ramppia ja sitten uiden haettiin se takaisin :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saariston kevät on kaunista ja hienoa seurata siellä luonnon heräämistä. Näen jotenkin saaristossa nuo luonnon värit ja niitten vaihtumisen selvemmin. Siellä ehkä osaa pysähtyä.
   Teillä on myös ramppiseikkailua siellä. Meillä onneksi tuo oma laituri kiinnityksineen on kestänyt jos useamman vuoden ilman isoja "seikkailuja".
   Kiitos Kepponen ja ihanaa viikkoa <3

   Poista
 10. Näyttää jo niin keväiseltä, mutta sitten totuus täällä räntäsateessa, argh... Kuvista tuli silti kesäfiilis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kevät on tullut keikkuen. Välillä paistaa aurinko ja välillä tulee räntää. Kiva kun kuvistani tuli kesäfiilis
   Kiitos pajon Katja ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 11. Kauniit maisemat, ihanalta näyttää. Meillä on laiturirumba vielä edessä, toivottavasti jäät eivät ole vieneet tukitolppia ym. mennessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna! Saaristomaisemat ovat kauniita.
   Ja teillä on vielä laiturirumba edessä. Toivottavasti jäät ovat olleet ystävällisiä. On aina yllätys keväällä, mitä talvi on saanut aikaiseksi.
   Mukavaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 12. Kaunista on teillä siellä. Kaipaan täällä tähän aikaan vuodesta kaunista Suomen luontoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Saaristomaisemat pistävät ihailemaan :)
   Voin ymmärtää, että siellä Israelissa tulee mieleen nämä Suomen vuodenajat. Ja varsinkin kevättä, joka herättää luonnon.
   Kaunista viikkoa Tel Aviviin, Jael <3

   Poista
 13. Kyllä tuolla laiturilla kelpaa jumppatuokiota vetää! Ja noin ihanissa maisemissa myös mieli lepää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmat vain saisivat lämmetä :) Hulahulavanteen vein mökille ja sitä haaveilen pyörittäväni laiturilla. Se on mainiota jumppaa. Ja se on niin totta. Mieli lepää näissä maisemissa.
   Kiitos paljon Aikku ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 14. Tänä aamuna herättiin siihen, että lunta oli pari senttiä (jee on toukokuun 9.), joten ihana lepuuttaa silmiä näissä maisemissa! Mökkimiljöönne on niin kaunis : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät keikkuen tulevi! Se on todistettu tänä keväänä monesti.
   Mekin karkasimme mökkimaisemista kaupunkimaisemiin. Mutta olipahan hieno viikonvaihde saariston sylissä. Mökkimiljöö ja maisemat tuolla jaksavat aina innostaa, pala paratiisia :)
   Kiitos Heli-ihana kivasta kommentistasi. Ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 15. Voi ihanuutta nämä teidän maisemat ja oma mökki ♥ Mä niin haluisin oman mökin, se olis unelmien täyttymys, kohti niitä täytyy siis kulkea :) Kyllä tuolla rentoutuu ja mieli lepää, oikein voi kuulla laineiden liplatuksen veneen pohjaa vasten! Nyt vaan lämpimiä kelejä, vihdoin sitä kesää jota valitettavasti ollaan jo odoteltu muutama tovi! Oikein mukavaa viikon jatkoa Tuula ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin kivasta kommentistasi. Sinulla on mökki haaveissa. Unelmia pitää olla, jotkut niistä toteutuvat. Viihdyn tuolla saaristomaisemissa, ilmat toki saisivat lämmetä. Tuossa jo edellä sanoinkin, että kevät keikkuen tulevi ja se on kyllä näyttänyt oikullisuutensa tänä keväänä. Mutta odotellaan, kyllä se lämmin vielä sieltä tulee.
   Sinulle Katja myös mukavaa viikon jatkoa <3

   Poista
 16. Kyllä teillä on siellä kauniit maisemat. Ja, hyvä työjako! :)
  Odotan jo niin kovasti kesää ja kesälomaa. Suunnitelmissamme on suunnata pariksi viikoksi sinne Turun saaristoon veneilemään.
  Aurinkoista tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat ovat kyllä mainiot. Niistä tykkään. Ja tuo työjako sopi minulle tosi hyvin :)
   Kesälomalla Turun saaristoon, se kuulostaa täydelliseltä, sanoisin.
   Kiitos Kaisa ja aurinkoista tiistaita myös sinne <3

   Poista
 17. Kiitos paljon Marja-Terttu! Nuo maisemat ovat todella kauniit, on ihan pakko itsekin sanoa. Siellä on saariston lumoa!
  Kaunista kevättä myös Sinulle <3

  VastaaPoista
 18. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sussi! Minä taidan toistaa itseäni, mutta minulle se on pala paratiisia.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 19. Ulkona sataa räntää, mutta minä katselen kauniita ja piristäviä kuviasi. Ne antavat toivoa, että kyllä se tästä vielä lämpenee. Mies katsoo ihmeissään pöydän toisella puolella, kun kerron, että Tuulan blogissa on niin kesäisiä kuvia, että kohta valssataan ja jumpataan ihan tässä työhuoneen lattialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten hauska kommentti :D
   Kyllä siinä miehelle ihmettelemistä riittääkin, kun ikkunasta ulos katsoo ja täällä joku jumppaa laiturilla.
   Kiitos paljon Ansu ja iloisia toukokuun päiviä!

   Poista
 20. Oi että näyttää vaan niin upealta, rakastan kallioita <3 Miten kuuma kesäkallio lämmittääkään uinnin jälkeen, puhumattakaan kallion kauneudesta. <3 Kivoja mökkeilyjä Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalliot ovat kauniita. Ja kesällä kallioilla on ihanaa istua. Vesi vain on niin hurjan kylmää vielä. Minusta ei ole sinne pulahtamaan. Säänhaltijatar saisi vähän sauvaansa heilutella :)
   Kiitos Tiia ja iloisia toukokuun päiviä <3

   Poista
 21. Onpa upeat mökkimaisemat - lepoa sielulle varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Saila! Kyllä nuo maisemat ovat ilo sielulle. Ja jos mieleni maisemaa kysyttäisiin, niin ne olisivat nuo mökiltä aukeavat maisemat.
   Mukavia toukoukuun päiviä!

   Poista
 22. Kauniita kesäisiä kuvia! Kyllä nyt kelpaa istuskella (tai vaikka jumpata) laiturilla auringon helliessä. Veden äärellä on kyllä niin ihanaa. Mukavaa kesän odotusta teille sinne Kipparin kanssa <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan se säitten haltija sauvaansa heiluttelisi ja tulisi lämpimämpää, silloin sitä voisi jumpatakin laiturilla. Veden äärellä viihtyy, sinä sen myös tiedät :)
   Kiitos paljon ja mukavaa kesän odostusta myös sinne <3

   Poista
 23. Enää vähäsen niin pääsette pulikoimaan enemmänkin. Ihania lämpöisiä kallioita ja lämmin tuuli. Voi kun tulisi kesä. Kiitos kun otit meidät mukaan mökille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä vähäsen ja kyllä se siitä lämpenee. Lämpimät tuulet ja aurinko, ne ovat niitä kesän ihania elementtejä. Vielä niistä saamme nauttia.
   Kiitos Teresa ja mukava, että tulit vierailulle <3

   Poista
 24. Kyllä noissa maisemissa kelpaa sinisestä mukista kahvia juoda! Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain kumman syystä otan aina tuon sinisen mukin mukaan laiturille. Kesällä useamminkin. Niistä vain on jokunen mennyt rikki ja Ikean valikoimissa ei ole enää tuota sinistä väriä.
   Kiitos kivasta kommentista ja heleää toukokuuta <3

   Poista
 25. Nuo vaeltavat laiturit ovat kyllä aikamoinen ilmiö. Ystävällä on mökki Houtskarissa, siellä on tullut seurattua tuota laiturirumbaa. Hyötyliikuntaa todellakin!

  VastaaPoista
 26. Taitavat nuo vaeltavat laiturit olla jokakeväinen ilmiö, niinkuin muuttolinnutkin. Ja sitten ovat vielä ne jäissä rikkoutuneet laiturit. Ja jopa paikallaan pysynyt ja ehjä laituri teettää sitä hyötyliikuntaa, mutta se on hyvä vain :)
  Kiitos kivasta kommentistasi ja mukavaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
 27. Oi oi mikä paikka, nuo kalliot ja silmän kantamattomiin ulappaa, ihan huikea paikka ja varmasti myös suojaisa myrkyiltä. Ihanaa ja lämmintä purjehdus ja mökkikesää teille <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen Sari! Tuo niemennyppylä on kyllä mainio paikka. Toisella puolella on suojaisa satama ja toisella puolella aava meri. Myrskyllä ukkonen kuuluu rajusti tuo iso kallio antaa sille kaikupintaa. Hienoja nuo luonnonvoimat.
   Ja kiitos toivotuksista <3 Sinulle myös ihanaa kesää! Ja sitä ennen hienoa Milanon matkaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig