MOMENTS OF MY LIFE

RAKENNA JA SISUSTA 2017 -MESSUJEN KOHOKOHDAT


Viikonloppuna oli Turun Messukeskuksessa kolmipäiväiset Rakenna, Sisusta & Uudista  -messut. Messut olivat kattavat ja hyvinjärjestetyt. Tietoa ja vinkkejä löytyi moneen tarpeeseen. Tässä ovat meidän perheen kohokohdat.

Eri kuntien osastot olivat varsin viehättäviä. Tällä osastolla esiteltiin 
Liedon tontteja. Terveisiä tutuille tontinhankkijoille :) 

Meitä kipparin kanssa  kiinnostivat tänä vuonna erilaiset kesämökkiin liittyvät hankkeet sekä tottakai minua kiinnosti kaikki sisustukseen liittyvä.

Moni blogiani seuraava tietääkin, että meillä on mökki saaressa.  Sinne ei kulje yhteysalusta; omalla pulpettiveneellä sinne kesällä puksutamme. Talvella mökille ei pääse, jos jää ei kanna. Ja nykytalvet tuntuvat olevan sellaisia, että pysyvää jäätä ei tule. 

Me olemme tehneet parina kesänä saarimökillä remonttia. Ja remontti jatkuu edelleen erilaisin hankinnoin.
Messuilla meitä kiinnosti erityisesti lämpöpumppu saarimökille. Mökkiolosuhteet ovat vaativat, koska talvella ei pääse tarkistamaan, onko kaikki saaressa kunnossa. Näissä uusissa lämpöpumpuissa on  8-10 asteen ylläpitolämpötila, jonka voi aktivoida, kun ei ole mökillä pitkään aikaan. Tätä ominaisuutta kävimme läpi eri valmistajien tuotteitten kanssa. Mitä tapahtuu, jos yhtäkkiä paukahtaa -30 asteen pakkanen? Kauko-ohjattavuus? Tärkeitä ominaisuuksia, jos mökillä ei pysty käymään puoleen vuoteen.
Tämä on viime kesänä otettu kuva saarimökin takasta. Tällä takalla on jo ikää. Messuilla oli halkoja takan vieressä monessakin kohteessa. Tuohon oman takkamme viereen pitää vielä rakentaa lauta tueksi ja maalata se valkoiseksi, jotta saadaan sisustushalot tuohonkin nätisti näytille. Niitä halkoja ei sitten tarvitse polttaa :) Meille nimittäin jäi mökkirempasta niin paljon puuta, että sitä riittää varmasti kymmeneksi vuodeksi poltettavaksi.Laituri on kesän paras paikka :)  Meillä laiturin ketjut pitää jossakin vaiheessa uusia, joten ne olivat myös messulistallamme. Ketjujen käyttöikä on noin 10-15 vuotta. Tarjousasteelle päästiin. Nyt tuli kesää ja saaristoa ikävä. Kuvassa saaren tunnelmia sumuisena, syksyisenä päivänä.

Monia vinkkejä keräsimme mukaamme. Antoisat messut.

Mutta hypähdetään vielä saarimökin hankkeista Åblogitaloon:
Sen olivat sisustaneet neljä Åblogien taitavaa sisustusbloggaajaa. 
Tässä huoneet:


Jutta / Oblik.fi oli suunnitellut eteisen. Kurakenkien liikkuva kuivumisalusta - siitä lisää Oblik-blogissa. 


Hanna / Villapuomi.blogspot.fi -  Kaunis avokeittiö / Lisää kauniista keittiöstä Hannan blogissa. 


Sanna / Pikkutalon elämää - Ihanaa värien käyttöä. Ks. haitari kaapin päällä. Värikkäästä olohuoneesta lisää Sannan blogissa. 


Kati /  Kotilaituri   WC ja pukeutumishuone. Miksi WC:ssä on divaani? Kati kertoo siitä blogissaan. 


Mielenkiintoiset messut! Tietoa ja inspiraatiota on saatu, yksi tarjouskin on sisällä ja tuttuja on tavattu. 

*Turun Messukeskus on blogini yhteistyökumppani  
Lisää Turun Messukeskuksen tapahtumia löydät TÄÄLTÄ


Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! 

- Tuula 

26 kommenttia

 1. Oi oi mökille tuli ihan hirveen ikävä, toivottavasti maaliskuussa ei tulisi enää paljoa lunta niin pääsisi sinne luonnon helmaan. Voi miten ihana on tuo saaristoluonto jylhine kallioineen. Teilläkö on sähkö siellä kun lämpöpumppua harkitsette (mieheni niitä myös asentaa) meillä kaikki toimii aurinkosähköllä ja agrikaatilla ja tietty kaasulla jääkaappi ja grilli ja liesi. Nyt peukut pystyyn että pian päästään aloittamaan mökkikausi. Voi hyvin ystäväiseni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä toinen mökille ikävöijä :)
   Me toivottavasti pääsemme huhtikuussa mökille. Jos meri ei nyt jostain syystä jäädy. Saaristoluontoon kuuluvat nuo kalliot ja käkkärämännyt :) Kestäviä molemmat.
   Meillä on sähkö saarella. Miehen vanhemmat ovat jo aikoinaan sähkön antaneet sinne asentaa/vetää. Lämpöpumppu on tosiaan harkinnan alla. Tuossa noita esittelylehtisiä nyt on vino pino :)
   Teillä on hyvät systeemit mökillä, noilla pärjää myös mainiosti.
   Kiitos kivasta kommentistasi! Ja hyvää ystävänpäivää Sari <3

   Poista
 2. Pian se aika koittaa kun te pääsette mökille. Tosi kurjaa nää talvet kun jäätietä ei ole.
  Jännittää tietenkin mitä mökille kuuluu, minä ainakin jännittäisin, että olisko kaikki kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Aika kuluu niin nopeasti, että niinkuin sanot, ei aikaakaan, kun mökille pääsee.
   Jäätie olisi niin mainio. Joskus on jopa autolla ajettu jäätietä pitkin mökille. Ja monta kertaa hiihdetty. Olisikohan ollut vuosi 2011, kun viimeksi on päästy suksilla saareen. Voin muistaa väärinkin tuon vuoden, mutta aikaa siitä on kulunut.
   Sinähän osaat lukea rivien välistä, hieno taito :) Nimittäin keväällä on aina jännitystä ilmassa, kun ekan kertaa menemme mökille, että mitäköhän sinne kuuluu. Onko kaikki kunnossa?
   Hyvää ystävänpäivää, Tuija <3

   Poista
 3. Eräs tuttava nainen oli valitellut miehelleen, että miksei meillä ole koskaan puukorissa niitä nättejä polttopuita:). Ei ne miehet ymmärrä...
  Teillä onkin niin kaunis mökki, varmaan tulisi oltua siellä joskus talvellakin,jos pääsisitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuota naista niin hyvin :) Tuolla messuilla olikin nyt kiva esitellä, miten kauniilta (sisustus)halot näyttävät takan vieressä. Se on kivaa sisustusta ja varsin edullista.
   Saarimökki asettaa nuo omat vaikeusasteensa. Vene yleensä nostetaan maihin marraskuun alussa (usein on nostettu myöhemminkin) ja sitten odotetaan sellaisia pakkasia, että vesi jäätyy. Ja viime aikoina niin ei ole käynyt :)
   Mutta kevät tulee pian ja mökille taas pääsee.
   Kiitos Eeviregina kivasta kommentistasi ja hyvää ystävänpäivää <3

   Poista
 4. Saarimökki on ihana, mutta tuo on tietysti kurjaa kun ei sinne aina talvella pääse. Jännä nähdä mitä hankitte/remontoitte ensi kesänä.
  Mukavaa huomista ystävänpäivää ja oikein kivaa viikkoa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on niin, että kun talvella ei mökille pääse, niin kesällä siitä nauttii enemmän. No, en tiedä. Luulenpa, että mökillä on aina mukavaa.
   Nuo halot nyt ainakin menivät läpi :D Ja katsotaan mitä kesä tuo tullessaan.
   Kiitos paljon Kristiina ja hyvää ystävänpäivää <3
   Ja myös mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 5. On varmasti olleet antoisat messut. Sannan sisustustyyli sytyttää aina!
  Mukavaa viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli antoisat messut! Paljon katsottavaa. Turun messukeskus on "inhimillisemmän" kokoinen kuin Helsingin messukeskus. Vaikka eivät pieniä ole Turunkaan hallit.
   Sannalla on tyyliä ja värisilmää. Osaa tuon väreillä leikkimisen taidon.
   Mukavaa viikkoa Outi ja ihanaa ystävänpäivää <3

   Poista
 6. Mökille tuli minullakin ikävä. Kiva idea tuo monta kelloa seinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoilla messuilla minä sain mökki-ikävän aikaiseksi ja tännekin sen tartutin :)
   Nuo kellot olivat kyllä hauskat tuossa seinällä. Hyvin keksitty!
   Kiitos Ansu ja hyvää ystävänpäivää <3

   Poista
 7. Saarimökillä on ollut sähkö yli kymmenen vuotta. Ennen sitä mökkiä lämmitettiin Jotulilla ja varaavalla takalla. Sitten sinne asennettiin sähköpatterit. Puulämmitystä käytimme kuitenkin eniten. Pari vuotta sitten mökkiin hankittiin ilmalämpöpumppu. Se oli kannattava teko. Pumppu kierrättää Jotulin ja takan lämmön kaikissa huoneissa. Patterit ovat olleet päällä vain muutaman kerran . Silloin kun ulkona on ollut muutama lämpöaste. Nyt talvella jäät ovat olleet niin heikkoja tai niitä ei ole ollut , että emme ole käyneet mökillä kertaakaan. Mutta ihan hyvillä mielin mökki saa viettää talviunta ja herätä taas kevään valoon maaliskuussa tai huhtikuussa. Silloin on itsekin valmis mökkihommiin. Rakas paikka se kyllä on.
  Kevättä kohti ja hyvää ystävänpäivää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla teidän mökin "lämmitystarina". Ja tuo oli hyvä tieto, että olette tyytyväisiä ilmalämpöpumppuun. Meitä arkarruttaa, että uskaltaako tuon ilmalämpöpumpun jättää sinne talveksi hurisemaan, kun kukaan ei ole "vahtimassa". Jos vielä kurkkaat tätä juttuani blogissa, niin kysynkin, että onko teillä ilmalämpöpumppu päällä siellä yksikseen talvella?
   Kiitos kivasta kommentista! Kevättä kohti mennään. Hyvää ystävänpäivää sinulle tuntematon <3

   Poista
 8. Kiitos näistä kauniista kuvista! Alkoi vähän (paljon) kaduttaa, ettei tullut sittenkin ajeltua Turkuun messuilemaan, mutta jotenkin tuntui liian työläältä se tukan kampaaminen ihmisten ilmoille lähtöä varten :D.

  Niin kauniita nuo saaristokuvat! Ja Hannan keittiö näyttää ihanan valoisalta ja Katin pukeutumishuone ylelliseltä. Ja Sannan olkkari ihan hersyvältä Sannalta ja Jutan kekseliäs kenkäteline ihan Jutalta :).

  Kiva kooste ja messuilu on jotenkin mukavampaa, jos itsellä on joku sellainen tarve, johon voi löytää ratkaisun sieltä.

  Iloista Ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tuon tunteen ,kun tukan kampaaminen ihmisten ilmoille mennäkseen tuntuu liian työläältä :)
   Saaristokollaasi tupsahti jostain esiin ja ajattelin, että se sopii tähän postaukseen hyvin, kun näitä mökin hankintoja messuilla tutkailimme. Ja oikein sanot, että messuilukin on mukavampaa kun se on kohdistetumpaa. Toki sitä ihmettelee ja ihastelee paljon muutakin, mutta noihin omiin juttuihin on helppo hakea ratkaisuja.
   Åbloggaajien talo oli hienosti sisustettu. Taitavia nuo sisustusbloggaajat! Ihailen!
   Kiitos ja Iloista ystävänpäivää myös sinulle Annukka <3


   Poista
 9. Olipas inspiroiva postaus! Varmasti mielenkiintoiset, antoisat messut.

  Ihanaista ystävänpäivää Tuula♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Hannah! Olen iloinen sanoistasi. Antoisat messut tosiaan ja vinkkejäkin löytyi paljon.
   Ihanaista ystävänpäivää myös sinule Hannah <3

   Poista
 10. Olipa taas kivat ja inspiroivat messut - ja blogitalo oli upea! Ideoita pieniin kodin muutoksiin tuli vaikka kuinka paljon ja onneksi jätin isännän kotiin - olisi saattanut vasara heilua sen jälkeen täällä enemmänkin;)
  Hyvää ystävänpäivän iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkuin briteissä sanotaan, eivätkö olleetkin :) Åblogin bloggaajat ovat taitavia ja talo oli upea!
   Kiva, että ideoita löytyi, hymyilyttää tuo isännän kotiin jättäminen :) No, vasara varmasti heiluu Ladynkin toimesta.
   Ja oli kiva tavata sinut siellä messujen tohinassa! Mukavaa viikkoa Arja <3

   Poista
 11. Sähköt on päällä talvisin , mutta mikään laite ei ole toiminnassa. Ainoastaan ilmalämpöpumpun puhelimen vastaanottolaite. En tiedä sen oikeaa nimeä, mutta koitan selvittää. Kännykässä on asetus millä saa pumpun toimimaan etänä milloin haluaa. Ja talvella voi tarkastaa mikä on mökin sisälämpötila. Meillä ei itse pumppu ole toiminnassa talvella. Kun mökkiä ei ole aikaisemminkaan lämmitetty talvella, niin ajattelimme että mitä me nyt sitten alkaisimme lämmittää sitä .Mökki laitetaan marraskuussa talvikuntoon ja keväällä alkaa uusi kausi.
  Naapurit sen sijaan pitävät mökissään peruslämpöä ilmalämpöpumpulla. Mutta he käyvät siellä ympäri vuoden, jos jäätilanne antaa myöten.
  Keväällä voimme ohjelmoida pumpun lämmittämään pari päivää ennen mökille menoa ja siellä on mukava peruslämpö kun pääsemme perille.
  Toivottavasti sait tästä jotain selvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä selvityksestä. Olet nähnyt vaivaa vuokseni. Tuo ilmalämpöpumpun etäohjauslaite on todella tarpeellinen. Meillä on tällä hetkellä mökillä muutaman asteen peruslämpö sähköllä ja tarkoitus olisi hoitaa se jatkossa ilmapämpöpumpulla. Kun pystyy etänä lukemaan, mitä laitteelle ja mökille kuuluu, niin se on hieno juttu. Ääriolosuhteet vain vähän pelottavat. Onko laite silloinkin toimintavarma? Mökille kun harvoin enää nykyään talvella pääsee tarkistamaan.
   Naapureillanne laite näyttää toimivan hyvin. Se tuo tosiaan sitä turvallisuuden tunnetta, kun pääsee itse välillä tsekkaamaan, että laite toimii ok.
   Teillä on kiva mennä mökille, kun pumppu on jo lämmittänyt mökkiä valmiiksi. Se tuo sitä kodikkuutta.
   Lämmin kiitos sinulle anonyymi ja hyvää viikkoa!

   Poista
 12. Varmasti mielenkiintoiset messut!
  Mökin lämmitys onkin talvella aina ongelma, vaikka meillä on sentään mahdollisuus käydä paikan päällä tarkastamassa. Ilmalämpöpumppu olisi hieno vaihtoehto juuri siksi, että mökin saisi lämpimäksi ennen sinne saapumista. Pitääkin miettiä lisää.

  Kiitos kivasta messupostauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain todella mielenkiintoiset messut. Löytyi paljon kiinnostavia osastoja ja kohteita. Kotimaailmaan liittyy niin paljon asioita.
   Tuo ilmalämpöpumppu on mainio juttu. Olemme siitä kovasti kiinnostuneita, mutta niinkuin edellä kerroin... niin saarimökille on hankalaa päästä talvella ja siksi tässä tarkasti mietimme tuon ilmalämpöpumpun ominaisuuksia. Ja nyt sait jo sinäkin tartunnan pohtia ilmalämpöpumppua :)
   Kiitos paljon Marianna ja hyvää viikkoa!

   Poista
 13. antoisilta messuilta näyttävät!

  VastaaPoista
 14. Kiitos Sussi! Antoisat olivat messut. Sieltä löytyi paljon kiinnostavaa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig