MOMENTS OF MY LIFE

KUULUMISIA JA HELSINKIÄ


Hei, onpa ollut kiireinen viikko. Syntymäpäiviäkin vietettiin useita, joten blogin päivittäminen jäi vähän taka-alalle. Tai sitten minä olen vain yksinkertaisesti hidastunut, itsekin kun tuossa syntymäpäiväsumassa vanhenin. 

Mutta nyt ollaan Espoossa, talonvahteina, kun kipparin poika perheineen lomailee Puerto de la Cruzissa. Juuri tuli whatsappilla terveisiä, perhe siellä astelee auringossa banaaniplantaasilla. Siellä ei liukkaudesta tiedetä mitään.Vaan liukas oli jää Helsingin Rautatientorilla, Jääpuistossa. Minä en ole vuosikausiin luistellut. Se jäi siihen, kun kaaduin ja loukkasin häntäluuni. Monta kuukautta sitä kipuilin ja luistelu jäi kokonaan. 

Meeri Koutaniemen ottama kuva. 

Ja pysäyttävää sekä koskettavaa Meeri Koutaniemen ja Arman Alizadin "Pahan jälkeen" -näyttelyä kävimme katsomassa Kiasmassa. Heidän näyttelyynsä on koottu selviämistarinoita eri puolilta maailmaa. 

Oli hurjaa katsella happoiskuista selvinneiden naisten kasvoja. Naisten silmissä näkyi kuitenkin tahtoa elää ja selviytyä rujoine kasvoineenkin. Jopa iloa hengissä säilymisestä. 

Meeri Koutaniemen kuvat ympärileikatuista tytöistä ovat surullista katsottavaa. Nämä kuvat ovat herättäneet kohua ympäri maailman, jopa Time - lehti on julkaissut tämän kuvasarjan. 

Taas kerran mietin itsekseni, että ei pidä turhasta valittaa. 


Nyt täytyy tunnustaa, että palestiinalaisen Mona Hatoumin installaatioteokset jäivät Pahan jälkeen -näyttelyn varjoon minulla. 
Hatoumin näyttely pitäisi varmasti käydä katsomassa ihan erikseen ja ajatuksella. Tuon yllä olevan teoksen nimi on Hot Spot (2013). Mantereet on piirretty näkyviin sirolla  punaisella neonputkella. Hatoumin mukaan koko maailma on jatkuvan ristiriidan tilassa. Kuumia pisteitä ei ole vain siellä, jossa käydään rajakiistoja vaan koko maapallolla. 

Tämä on kännykkäpostaus. Minun piti täällä Espoossa päivittää blogiani ahkerasti, vaan kuinkas kävikään, tietokoneen latausjohto jäi kotiin.   Olen pahoillani, tämä Kiasma -postaus jäi vähän torsoksi.., kännykällä koko jutun naputtaminen kun on iso urakka. Mutta tällä mennään. 

Mukavaa sunnuntaita kaikille! 

- Tuula 

30 kommenttia

 1. Kivaa lomaa Espoossa! Nauttikaa upeasta kevätsäästä nyt kun sitä
  vihdoin on tarjolla! Ja hei, meillä on nyt Myllyssä sisäluistelurata
  parin viikon ajan, jospa tulisit ottamaan tuntumaa jäähän, kun palaatte
  kotikonnuille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Espoossa on kivaa ja täältä pääsee näppärästi Helsinkiin.
   Tuota Myllyn sisäluistelurataa pitää tulla katsomaan. Mainio juttu! Uskaltaisikohan sitä luistimille?
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. Mukavia päiviä Espoossa! Hienoa, että toit esille nämä näyttelyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sussi!
   Olin vähän harmissani, kun huomasin, että latausjohto on kotona. Jouduin tiiivistämään tuota Kiasman kokemustani, vaikka se olisi ansainnut ihan kunnon postauksen.
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 3. Mukavia päiviä sinne pääkaupunkiseudulle!
  Meeri on upea kuvaaja ja hänen kuvat pistävät ajattelemaan maailman menoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marru! Täällä viihtyy :)
   Meeri on todella huippukuvaaja. Luin nyt jostakin, että Meeri asuu ja elää kuvattaviensa keskellä, kun hän työskentelee. Hän haluaa, että kuvattavat luottavat häneen.
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 4. Meeri Koutaniemen ja Arman Alizarin näyttelyyn en ole vielä ehtinyt mutta ehdottomasti "must to see" listalla. Vaikea, puhutteleva aihe mutta samalla tärkeä.
  Sinulla on kiva Espoo viikko menossa. Ehkä ehditään kaffelle joku ilta....😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin sinua näyttelyssä. Ja piti tarkistamani, jos olet jo käynyt Meerin ja Armanin näyttelyä katsomassa. Mutta listallasi on :)
   Espoossa viihtyy ja olisi kiva tavata sinuakin. Laitoin viestiä...
   Kiitos Marjo ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 5. Ihanaa sunnuntaita naapuriin! Tuo näyttely olisi nähtävä, katsoin muutaman jakson heidän tv-ohjelmaansa ja olihan muuten pysäyttäviä stooreja...Tänään liukastelin minäkin, on ollut kyllä outo talvi ilmojen suhteen! Kohta kuitenkin kevät - JEEE!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinne naapuriin :)
   Koskettava ja mielenkiintoinen on Meerin ja Armanin näyttely. Tuossa jo Marrulle kerroinkin, että Meeri asuu kuvattavien ihmisten keskellä, kun hän tekee töitä heidän kanssaan. Se näkyy hänen valokuvissaan, ne ovat loistavia, vaikka aiheet ovatkin niin riipaisevia.
   Talvi vielä kolkuttelee, lupasivat lunta ja kylmempää säätä... Mutta kyllä se kevät vielä koittaa!!
   Mukavaa alkavaa viikkoa sinne naapuriin!

   Poista
 6. Tuo Pahan jälkeen on varmasti koskettava ja puhutteleva, oletan olevani niin herkkä että minulle riittää tieto kaikesta mitä ihmiset ovat joutuneet kokemaan. Mukavaa viikon alkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhutteleva on hyvä sana. Näyttely ja kuvat jäävät mieleen. Nousevat välillä esiin ajatuksissa.
   Joten sinulle herkkänä naisena voi olla jopa parempi olla menemättä näyttelyyn. Hurjia asioita ovat nuo kuvatut ihmiset joutuneet kokemaan.
   Kiitos Maiccu ja mukavaa viikon alkua sinulle!

   Poista
 7. Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Tuula <3
  pahan jälkeen näyttely kiinnostaa itseäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen Marina!
   Pahan jälkeen on kiinnostava, puhutteleva ja rankka näyttely. Mutta samalla se kertoo, miten loistava valokuvaaja Meeri Koutaniemi on. Suosittelen.
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 8. Näyttely kuulostaa mielenkiintoiselta, surulliselta, mutta kuitenkin vahvalta. Se olisikin mielenkiintoista nähdä.
  Mukavaa Espoo viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen, surulinen, vahva... Kaikki nuo adjektiivit kuvaavat näyttelyä. Vahvoja selviytyjiä oli kuvissa kaikkien rankkojen kokemusten jälkeen. Uskomattomia kuvia.
   Kiitos Outi ja terveisiä sinne naapuriin :)
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 9. Mukavaa lomaa Espoossa Tuula.Tuo näyttely kuulostaa koskettavalta,ja pitää googlata jos löytyiskon sieltä Time-lehden nettisivuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael! Kävin itsekin Time -lehden verkkosivuilla ja siellä oli 15 Meeri Koutaniemen ottamaa kuvaa noista kahdesta ympärileikatusta tytöstä, jotka ovat esillä myös Kiasman näyttelyssä.
   Koskettaava näyttely!
   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 10. Mukavaa sunnuntaita ja myöhästyneet (?) synttärionnittelut! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Salka! Onnitteluja otan mielelläni vastaan, vaikka vähän myöhästyneitäkin.
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 11. Arvostan kovasti Koutaniemen ja Alizadin työtä. Mukavaa Espoon lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvostan myös. En valitettavasti ollut seurannut tuota televisio-ohjelmaa, joka kertoi Koutaniemen ja Alizadin tekemisistä maailmalla. Rohkeita ihmisiä! Ja kun heillä on vielä taito kertoa näistä asioista, niin kaikki kunnia heille. Heidänlaisiaan ihmisiä tarvitaan.
   Kiitos Ansu ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 12. En ole myöskään luistellut aikoihin, kävin juuri varastossa penkomassa ja käteeni osui luistimet.. Olisihan se jääkin tuossa lähellä... :)
  Onnittelut menneen syntymäpäivän johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tunnustan, että olen antanut luistimeni pois. Ei ole enää omia käytettävissa. Ja sinulla olisi jääkin lähellä... :)
   Onnitteluja on kiva aina ottaa vastaan. Kiitos paljon, Marre <3

   Poista
 13. Pahan jälkeen on taatusti koskettava näyttely!

  Luistimilla pyörähtelin viimeeksi muutama vuosi sitten, kun oli tarkoitus esitellä lapsosille taitoja vanhoja.....vaan miten siinä sitten kävikään! Vauhti huimasi, nilkat tuntuivat jäykiltä ja muutaman kahdeksikon ja kolmosen jälkeen olikin jo huilattava. Lapsilla oli hauskaa!

  Onnittelut synttärien johdosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahan jälkeen kosketti.
   Hymyilytti tuo sinun esittelysi, niin kävi minullekin... kuvittelin, että minä vanhoilla taidoilla osaan vielä liidellä jäällä ja toisin kävi. Loukkasin sen verran itseni, että luistimet lähtivät kiertoon.
   Sinä olit taitavampi! Se on aika rankka laji monen vuoden jälkeen, huilia pitää nopsaan. Mutta pääasia että lapsilla oli hauskaa :D
   Ja kaunis kiitos onnitteluista!
   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 14. Minäkin olen katsonut parhaaksi luopua luistimista. Lahjoitin omani Pelastusarmeijan pataan vuosia sitten kun eräs ystäväni kaatui ja loukkasi itsensä luistellessaan. Olihan se ihanaa touhua aikanaan 🙂

  Loistava viritelmä tuo Hot Spot. Nykytaiteessa on sanomaa ja ihailen teoksia joiden eteen on nähty vaivaa eikä vain läiskäisty seinälle tai pöydälle.

  Mukavaa lomaa ! Nautitaan talvesta eikä ajatella liikaa Puerto de la Cruzia 😀😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luisteleminen oli hauska harrastus aikanaan. Lapsuudenkotini vieressä oli Kupittaanpuisto, jossa oli iso luistelukenttä. Siellä tuli vietettyä lapsuuden ja nuoruuden talvi-iltoja. Ja punaisin poskin tultiin kotiin.
   Se on totta Hot Spot kertoo maailman menosta tänä päivänä. Mona Hautomilla on silmää ja mielikuvitusta tehdä hienoja teoksia, jotka auetessaan kertovat paljon.
   Nyt on lunta tulla tupruttanut ihan kunnolla ja on kauniin valkoista! Nyt nautitaan talvesta!
   Kiitos Rita ja mukavaa hiihtolomaa!

   Poista
 15. Mä olen luistellut viimeksi varmaan 15 vuotta sitten...silloinkaan en kovin hyvin =D. Tuo happoisku-juttu oli kyllä kamala...katsoin sen jakson Ruutu-palvelusta joskus.

  VastaaPoista
 16. Miten se luisteleminen jääkään, kun tulee ikää lisää. No, sitä tekemistäkin tulee tietysti lisää. Siellä näyttelyssä oli iso kuva happoiskun saaneesta naisesta. Siitä olisi saanut ottaa kuvan, mutta en voinut. Koko tarina sen kuvan takana on järkyttävä. Mutta upea nainen, on jatkanut elämäänsä eikä ole lannistunut.
  Kiitos kivasta kommentistasi Satu ja mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig