MOMENTS OF MY LIFE

NAISIA, JOITA IHAILEN


Syyskuu tarjoaa omenoita, marjoja ja vaikka mitä herkkuja. Ja haasteita! Ja haastevastauksia!

Blogikollegani Outi link heitti minulle kivan haasteen: Listaa julkisuuden henkilöitä, joista pidät / joita ihailet. Listalla saa olla sekä miehiä että naisia. Ulkolaisia tai suomalaisia. 

Päätin jakaa listani kahteen osaan. Ensimmäinen osa koostuu ihailemistani naisista. Henkilöt eivät ole paremmuusjärjestyksessä ja ihailemani naiset edustavat hyvinkin erilaisia aloja.   


1. Johanna Kurkela

Kaunis, sympaattinen ja lahjakas laulaja. "Ne sanoo, mä oon keijukainen. Ne sanoo mä en totta oo".  Nämä sanat sopivat niin hyvin Johannan persoonaan. 
Häntä katselee ja kuuntelee ilokseen. Ja en voi olla ihailematta noita upeita hiuksia.2. Julianne Moore

Taidan tuntea sielujen sympatiaa näihin punatukkaisiin naisiin. Listalleni nousee myös toinen punatukka, Julianne Moore. Olen aina pitänyt hänestä, mutta nykyään hän on suosikkinäyttelijöitäni. Olin lukenut Lisa Genovan hienon kirjan Edelleen Alice (Still Alice), ja päätin mennä katsomaan myös elokuvan. Elokuva ei ihan yltänyt kirjan tasolle, mutta Julianne Moore oli roolissaan loistava. Julianne on elokuvassa Alice, joka sairastuu harvinaiseen nuoruusiän Alzheimerin tautiin. Salakavalaan tautiin, joka alkaa ilmoitella itsestään pienin merkein. Julianne Moore sai roolistaan Oscarin. Ja se palkinto meni oikeaan osoitteeseen - Julianne Moore oli Alicen roolissa taitava, luonteva ja uskottava.
3. Linda Liukas

Ja nyt ihan toisenlaisiin maailmoihin. Lastenkirjailija ja ohjelmoija Linda Liukas kuuluu ehdottomasti ihailemieni henkilöiden listalle. Tämä ohjelmoinnin lähettiläs uskoo, että koodaaminen on tulevaisuudessa ensimmäinen vieras kieli. Hän luennoi ympäri maailmaa. Ja niin ydinfyysikot kuin poliitikotkin ovat olleet häntä kuulemassa. Lindan kirja Hello Ruby on käännetty 19 kielelle. Jo nyt hänet on nostettu merkittävien bisnesajattelijoiden listalle. Mikä tulevaisuus odottaakaan tätä postitiivista nuorta naista!4. Kaari Utrio 

Yleensä historiallisissa romaaneissa ovat olleet miehet päähenkilöinä. Kaari Utrio on nostanut romaaneissaan naiset päähenkilöiksi. Kaari Utrio on uudistanut historiallisen romaanin näkökulmaa.   Ja Kaari on myös kirjoittanut tietokirjoja, joissa on nostanut esiin naisten ja lasten historiaa. Eevan tyttäret on yksi Kaari Utrion merkittävin tietokirja ja se on käännetty seitsemälle kielelle. Kirja löytyy omastakin kirjahyllystä. Älykäs nainen.5. Malala Yousafzai 

Malala on pakistanilainen koulutyttö. Hän tuli ammutuksi ja vainotuksi, koska kävi koulua. Malalaa ammuttiin kolme kertaa päähän koulumatkalla. Hän loukkaantui vakavasti päähän ja niskaan osuneista luodeista. Kuin ihmeen kaupalla hän selvisi hyökkäyksestä. Malalan toinen puoli kasvoista ei toimi ampumisen takia. Malala on kirjoittanut kirjan kokemuksistaan: "Koulutyttö, jonka Taliban yritti vaimentaa". Vuonna 2014 Malala sai Nobelin rauhanpalkinnon toiminnastaan tyttöjen koulutuksen puolesta sekä kirjastaan. Hän on nuorin koskaan Nobelin palkinnon saanut henkilö. Tulla ammutuksi, koska käy koulua! Moni olisi tuon jälkeen lopettanut koulunsa ja pysynyt hiljaa. Aivan uskomatonta rohkeutta nuoressa naisessa. 


Tähän listaan olisi vielä moni muukin kuulunut, mutta nyt listalle valikoituivat   nämä viisi naista. Huomenna tai ylihuomenna saat tietää keitä miehiä ihailen. 

Pysy kanavalla :) Aurinkoista keskiviikkoa! 

- Tuula36 kommenttia

 1. Tämä on kyllä hieno postausidea! Hitsi oma listani saattaisi olla loputon. Mutta sinä Tuula olet ihailtava, ihana ja positiivinen ja aina kommentoit niin kauniisti. Valoa päivääsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin myös kovasti tästä listaamisesta. Nyt tiedänkin, kenet haastan tutkailemaan ihailtavia :)
   Ja kiitos Tiia kauniista sanoistasi! Täällä tätibloggaaja menee ihan hämilleen.
   Iloa ja valoa viikkoosi, Tiia <3

   Poista
 2. Kyllä sinulla on hieno lista ja ihana lukea valintaperusteluistasi! Johanna Kurkela on myös omalla listallani, meidän häätanssimme on hänen "Rakkauslaulu" ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kati! Tein tätä tunteella :)
   Teillä on ollut ihana häätanssi. Rakkauslaulu on todellinen rakkauslaulu <3
   Iloa ja valoa viikkoosi!

   Poista
 3. Upea lista upeista naisista. Johanna Kurkelan ääni on niin mahtava. Malala on näistä naisista ehdoton suosikkini <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Outi! Ja kiitos hienosta haasteesta. Tähän oli kiva tarttua. Johanna Kurkela osaa laulaa ja tunnelmoida.
   Ja minun piti mennä yhteen kirjallisuuspiiriin, jossa Malalan kirjaa pohdittiin, mutta se harmikseni jäi. Upea ja rohkea nuori nainen. Kunnioitan suuresti Malalaa.
   Iloa ja valoa viikkoosi!

   Poista
 4. Hieno listaus! Mukavaa viikkoa, Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Satu! Tämä oli mielenkiintoinen haaste. Kun sitä vähän pyöritteli, niin mieleen tuli vaikka keitä ihailtavia.
   Iloa ja valoa viikkoosi, Satu!

   Poista
 5. Mukavan listan olet tehnyt , harvoin ajattelee ketä naista ihailee tai miestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sirkkis! Olet kyllä oikeassa. Ajattelin ihan samaa, että siitä on tosi paljon aikaa, kun olen ketään "fanittanut". Nyt oli sen aika :) Ja ihailtavia löytyi.
   Iloa ja valoa viikkoosi, Sirkkis!

   Poista
 6. Hieno lista upeista naisista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Olen iloinen sanoistasi.
   Iloa ja valoa viikkoosi!

   Poista
 7. Vahvoja ja upeita naisia kaikki. Heistä on helppo tykätä ja ihailla =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi, Katinka! Heitä on helppo ihailla!
   Aurinkoista loppuviikkoa!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen. Tätä oli kiva tehdä. Tuli nuoruus mieleen :) Silloin olisivat ihailun kohteet vain olleet toiset.
   Aurinkoista loppuviikkoa!

   Poista
 9. Oi, olipa hyviä valintoja ja niin nätisti perusteltuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitokseni! Näitä oli kiva pohtia iltakävelyllä.
   Aurinkoista viikonloppua <3

   Poista
 10. Hieno lista, en olisi itse kyennyt moiseen. Ja kivat perustelutkn 😊

  Aurinkoa päivääsi Tuula 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuija! Tuota en kyllä usko... olisit varmasti kyennyt. Nyt en tiedä, uskallanko sinulle heittää tätä haastetta :) Jos lähetän, niin ei ole pakko ottaa haastetta vastaan.
   Aurinkoista loppuviikkoa, Tuija 💕

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sussi! Näitä oli kiva pohtia.
   Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Nämä viisi tulivat aika nopsaan mieleen.
   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 13. Oi, Julianne Moore voisi päätyä minunkin listalle - ja juuri saman leffan vuoksi <3. Leffa on lohdullinen tärkeästä aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet Julianne Moore-fani. Tuo Still Alice on hieno leffa. Julianne teki siinä kyllä tähän astisen uransa parhaimman roolin.
   Kiitos Minna <3 ja ihanaa viikonloppua

   Poista
 14. Kurkela on minunkin suosikkini!!
  niin kauniita sanoja hänen lauluissaan.

  Lempeää syyskuun viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siellä Kurkela - fani myös.
   Hänen lauluissaan on hienoja sanoituksia, niitä jää kuuntelemaan.
   Kiitos Susanna <3 ja lempeää syyskuun viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Mukava kun tykkäsit listastani!
   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 16. Upeita naisia, oikein kiva haaste! Johanna Kurkela on minunkin suosikkeja, mutta en kyllä tiedä kenestä kaikista oma listani muodostuisi! Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maiccu! Nyt olen vihdoinkin ehtinyt listata myös ihailemani miehet.
   Ja tuo sinun vastauksesi on niin mielenkiintoinen, että haastan sinut mukaan. Ketkä ovat henkilöitä, joita ihailet?
   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 17. Ihan mahtavia naisia ihailet, Malalan tarina saa silmäni kostumaan. Toivottavasti ollaan menossa kohti aikaa, jolloin tasa-arvo toteutuu maailman joka kolkassa. Rohkea pieni tyttö tuo Malala, joka tuon hirmuteon jälkeenkin jaksaa edistää naisten asemaa ja kantaa huolta kanssasisaristaan.
  Kaunista syysviikonloppua sinulle, Tuula <3 Toivottavasti tapaamme Åblogien illanvietossa Naantalissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Teija! Malalan tarinaa kun lukee, väkisinkin silmäkulma kostuu. Ihan uskomaton rohkeus ja tahto nuorella ihmisellä. Tuollainen ampumakohtaus olisi vaikuttanut jo monen psyykeeseen, mutta Malala ei lannistunut vaan jaksoi nousta ja jatkaa taistelua tyttöjen ja naisten puolesta. Niin kunnioitettava nuori nainen.
   Ihanaa sunnuntaita sinulle. Kiva kuulla, että olet menossa Naantaliin. Yritän päästä mukaan!

   Poista
 18. Upea lista Tuula todella merkittävistä naisista :) Monet valitsemistasi päätyisivät myös minun listalleni. Sain muuten tämän saman haasteen Outille ja arvon tässä juuri otanko miehet vai naiset omaan listaani... Mukavaa viikonloppua Tuula :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marjo <3 Näitä naisia on helppo ihailla. Heillä on sydän mukana tekemisissään.
   Minäpä käyn kurkkaamassa, miltä sinun listasi näyttää.
   Ihanaa sunnuntaita, Marjo!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig