MOMENTS OF MY LIFE

WEEK 21 / 2016
Mitä yhteistä on James Bond -elokuvalla ja sähköpostiosoitteellani? 
Viikon lukijaviesti 
Sain jokin aika sitten  yhdeltä lukijaltani hauskan ja humoristisesti  kirjoitetun viestin sähköpostiini. Lukija  aloittaa viestin hauskasti vertailemalla minun sähköpostiosoitettani  tuulaslife1@gmail.com - James Bond elokuvaan ”You only leave twice”. 
Sähköpostini mukaan siis ykkösjaksoa mennään. Mainiosti havaittu. 
Osoitteeseeni ei liity mitään mystistä - vain oma "sorminäppäryyteni". Sain nimittäin lukkoon tuon pelkän elämän, joten oli pakko laittaa ykkönen elämän perään.

Viesti jatkuu asiallisella kyselyllä Tamara Lundista, josta kirjoitin aikoinaan postauksen; kerroin siinä Tamaran olleen mm. koekuvauksissa James Bond elokuvaan  ->  Tamara Lund ja punaiset lastenvaunut. Lukija kirjoitti, että hänen isänsä oli ollut samalla luokalla Tamaran kanssa ja isä sai jopa joskus laulaa, vaikka operettitähti (ei silloin vielä) olikin vieruskaveri. Viesti sai hymyn huulilleni. Nämä keräämäni valkovuokot ojennan kivalle lukijalleni.

Viikon kamerauutiset 
Ostin helmikuussa itselleni uuden kameran - Olympus Pen E-PL7 minijärkkärin.
Nyt pitää heti tunnustaa, että olen kuvannut sillä vain iAutomaattiasetuksella tähän asti. Niinpä innokkaana lähdin kameran perehdytysiltaan, kun sellainen Turussa järjestettiin. Illan vetäjänä oli taitava Veera, joka vei meidät Olympus-kameroitten saloihin. Veera sanoi, että hänen toiveensa on,  että tämän illan jälkeen kaikki ovat siirtyneet iAutomaattiasetuksesta P-asetukseen. Kurssilla käytiin läpi myös kameran valikot. Veeran kurssi oli hyvä ja lisäsi innostustani oppia kuvaamaan paremmin. Ja kurssilta saamamme materiaali on mainio lisä itseopiskeluun.
Kurssi-illan päätyttyä kuljin pitkin Aurajoen rantaa autolleni, jonka olin pysäköinyt Myllysillan kupeeseen. Aurinko hymyili ja joenvarressa oli tunnelmaa.
Viikon saarikuva
Saarimökkimme takana kohoaa korkea kallio. Joskus sinne tullaan pikkuveneellä kiipeilemään, tosin hyvin harvoin, sillä kallio on vaikea kiipeillä ilman kunnon varusteita. Lauantaina oli ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun näitä kiipeilijöitä näin. Korkealle he eivät kuitenkaan kiivenneet. Ymmärrän hyvin nuo kiipeilijät, sillä ylhäällä kalliolla on hienot näköalat pitkälle saaristoon. 
Minulle tuli näistä seikkailijoista mieleen lapsuuteni lempikirja Viisikko aarresaarella. Muistattehan Enid Blytonin jännittävän Viisikko-sarjan? Viisikko seikkaili erilaisissa paikoissa, ja heillä oli aina iso korillinen herkullisia eväitä mukanaan. 


Muuten me tiedämme helpomman reitin ylös tuonne kallion huipulle saariston hulppeita maisemia katselemaan :) 


Tässä pieniä paloja viikon varrelta. Toivotan kaikille kaunista alkavaa viikkoa! On luvattu aurinkoa. 

** Tuula

37 kommenttia

 1. Nyt vaan kokeilemaan erilaisia säätöjä ja nauttimaan kuvailusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru! Näin teen. Kuvaamisesta on tullut entistä mielenkiintoisempaa :)

   Poista
 2. Aurinkoista toukokuun loppua! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
 3. Helposti sitä tyytyy kuvaamaan automaattiasetuksilla. Kesä on kuitenkin hyvää opetteluaikaa kameran säätöjen saloihin kun valoa riittää kuvaamiseen aamusta iltaan. Ihana tuo kallioinen saaristo. Mukavaa viikonalkua sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, mitä sanot. Automaattiasetuksilla on niin helppoa kuvata. Kesän valoisat päivät ja illat todella tarjoavat mainion mahdollisuuden harjoitteluun. Ja harjoitella pitääkin, että pimeinä päivinä osaa sitten käyttää asetuksia oikein.
   Nuo kalliot ovat ihan mökkimme takana ja sivussa. Ne kaikaavat ukkosilla, se on vaikuttavaa.
   Kiitos Anni kivasta kommentista ja mukavaa viikonalkua myös sinulle.

   Poista
 4. Mä käytän kameraa niin, että yleensä otan omilla asetuksilla, mutta kiireessä jos tarvii kuvia ottaa niin automaattia, siihen menee kuitenkin vähän aikaa, kun soveltaa ne asetukset sopiviksi juuri siihen, mitä kuvalta haluaa, silloin automaattiasetukset toimii parhaiten, mutta muuten aina omat asetukset käytössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kommentista, Jonna! Noin ajattelin itsekin tehdä. Kiireessä automaattiasetuksilla ja harjoituksen kautta omilla asetuksilla. Harjoittelemista on, mutta tämä on niin mielenkiintoista.
   Sinä olet taitava kuvaaja, kuvasi sen kertovat.
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 5. Minä olen lukenut ensimmäisen kerran kaikki viisikko kirjat nuorena ja toisen kerran pojalleni kun hän innostui seikkailukirjoista.
  Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet kahteen otteeseen nauttinut Viisikon seikkailuista. Olen joskus ajatellut, että miltäköhän ne nyt aikuisena "maistuisivat". Ehkä jossakin vaiheessa luenkin, kun nuo mieheni poikien pikkutiitiäiset tulevat sopivaan ikään.
   Ihanaa ja aurinkoista viikkoa Outille <3

   Poista
 6. Kävin tuon Veeran kurssin Tampereelle ja innostuin minäkin kuvailemaan tuolla P: llä vähäsen, ettei aina automaatilla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet saanut Veeran loistavaa oppia kuvaamisessa. Tänään olen yrittänyt kuvailla P:llä, mutta tämä mökkiremppa vähän rajoittaa kuvaamistani. Kunhan tästä...
   Kiitos Tuija ja hyvää alkavaa viikkoa :)

   Poista
 7. Auromaattiasetuksilla on hyvä opetella ensin kameran käyttöä ja siitä rohkeasti siirtyä kokeilemaan omia asetuksiakin.

  Nykyisin kuvaan paljon täysillä manuaaliasetuksilla, mutta liikkeellä ollessa pidän kameran pääasiassa automaattitarkennuksella siltä varalta, että tulee jotain yllättävää, joka täytyy saada kuvattua välittömästi. Muistelen edelleenkin sitä New Yorkin aamuisella hiljaisella kadulla vastaan tullut miestä jolla oli papukaija olkapäällään. Siinä kameran kanssa säheltäessä tilanne oli jo ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä neuvoja! Kiitos Tuuli!
   Sinulla on kauniit kuvat ja niistä näkee, että olet taitava kuvaaja.
   Mielelläni kuvaisin lintuja täällä saaressa, mutta siinä pitäisi olla valppaana odottamassa hyviä tilanteita. Tällä hetkellä meillä on vielä mökkiremppa menossa, joten sellaiseen valppaaseen odottamiseen ei oikein löydy aikaa. Nuo linnut ovat niin nopeita ja arkoja, että tilanteet menevät nopeasti ohi. Käy niinkuin sinulle New Yorkissa :)

   Poista
 8. Tuollainen Veeran kurssi kuulostaa hyvältä, sellainen olisi tarpeen itsellenikin. Usein kuvaan juuri P-asetuksilla, mutta lisäohjaus olisi ihan tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ilolla. Minä harjoittelen ensin P-asetuksilla ja taidon kasvaessa jatkan... Ainakin näin suunnittelen.
   Kiitos Belladonna ja aurinkoista viikkoa!

   Poista
 9. Tuollainen kamerakurssi sopisi minullekin!
  Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä Susanna olet taitava kuvaaja, mutta uusi oppi ja vinkit ovat aina paikallaan. Lisää innostusta.
   Ihanaa alkavaa viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 10. Kyllä harmittaa, etten sinne Veeran kurssille päässyt! Ilmoittautunut olin, mutta silmä on ollut sen verran oikukas töiden jälkeen, että peruin tuloni. Tarpeen olisi totisesti ollut tälle(kin) automaattiasetuksilla räpsijälle.
  Nyt vain sitten kateellisena katselen teidän muiden upeita kuvia - tosin sinulla ne ovat upeita olleet aiemminkin.
  Iloa ja valoa viikkoosi, Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin jostakin viestistä, että sinun piti tulla mukaan. Piti vastata sinulle, mutta tilanne meni ohi.
   Odotin sinua paikan päällä. Veera kuitenkin kertoi, että kaksi ilmottautunutta ei pääse tulemaan.
   Kurssi oli hyvä, katsotaan, mitä tulemaan pitää.
   Ja kiitos sanoistasi, yleensä kirkastan ja terävöitän kuviani, niillä saa jo paljon aikaiseksi.
   Iloa ja valoa myös sinun viikkoosi, Arja!

   Poista
 11. Oi, Viisikko oli minunkin lemppari sarja nuorena. Eikös eväänä ollut aina inkivääriolutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sielläkin Viisikkofani :)
   Joivat ginger alea, en silloin tiennyt mitä juovat, mutta kuulosti hyvältä. Ja söivät kurkkuleipiä. Ja hillosipulia. Eväskori oli täynnä herkkuja.
   Kiitos Paula! Iloa ja aurinkoa viikkoosi!

   Poista
 12. Sinä sen sanoit, Viisikko tuosta kuvasta tulee mieleen. Kuvaa katsoessani, ajattelin että onpa tuttu kuva. :) Äitini luki minulle ja isoveljelleni Viisikoita pienenä, tuttuja on.
  Itse haaveilen, että pääsisin myös lyhyelle valokuvauskurssille. Katsotaan, jospa syksyllä ehtisin tai jaksaisin muiden opiskelujen lomassa. Voisi olla hyvää vastapainoa.
  Aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauskaa, sinullekin tuli mielleyhtymä Viisikkoon :)
   Ahkera olet, kun vielä suunnittelet valokuvauskurssia opiskelujen lomaan. Ja kun siinä on vielä perheen pyöritystäkin. Mutta voin suositella. Tämä kurssi oli ainakin hyvä ja lisämateriaali antaa mahdollisuuksia opiskella vaikka kuinka.
   Aurinkoista viikkoa myös sinulle!

   Poista
 13. Minä olen ollut Tamaran kanssa Sauvossa mökillä ja syönyt hänen paistamiaan muurinpohjalettuja...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tamarallahan oli kytköksiä Sauvoon. Ja Tamaralla oli taitoa moneen. Niitä muurinpohjalettuja et varmasti unohda :)
   Aurinkoista viikkoa!

   Poista
 14. Tuollainen kurssi olisi kyllä kiva. Täällä kuitenkin kielikynnys on toistaiseksi tullut vastaan. Valokuvaussanasto on suomenkielelläkin hakusessa, hollannista puhumattakaan. Vaan eipä se todellinen este varmaankaan ole, jos paloa asiaan löytyy riittävästi. Ihania aurinkopäiviä Turun suuntaan ja iloa valokuvaukseen!
  P.S. Ah, nuo Viisikot kuuluivat ehdottomasti kesään ja telttaretkille. Minäkin ihmettelin inkivääriolutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpommalla pääsee, jos sanasto on suomeksi. On ne sen verran "hebreaa". Minullekin nyt vasta selvisi ISO -arvo.
   Viisikko on ollut monen seurana :)
   Kiitos kivasta kommentista. Ja aurinkoa Amsterdamiin!

   Poista
 15. Muistan kun koulun kesälomilla tuli luettua viisikot yhä uudestaan ja uudestaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä viisikkofaneja on paljon :) Minäkin olen lukenut Viisikot moneen kertaan. Tuntuu kuin Leo, Dick, Anna ja Pauli olisivat olleet kavereita ja Timi -koira tottakai.
   Iloa ja aurinkoa viikkoosi!

   Poista
  2. Kännykällä kirjoitan ja muutti Annen Annaksi :)

   Poista
 16. Minäkin osallistuin hiljattain valokuvauskurssille. Kyllä se vaan niin on, että automaattitoiminnoista täytyisi pikku hiljaa päästä eroon ja siirtyä luovaan valokuvaukseen. Kuvista tulee käsisäädöllä paaaaljon mielenkiintoisempia. Ihana kuva Aurajoen rannalta, ihan on mannereurooppalainen tunnelma kotikaupungissamme. Mutta saarikuvaa katsoessa sydän vasta läikähtääkin, mökkimaisemanne ovat kerrassaan lumoavat. Aurinkoista helleviikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvauskursseilla käy paljon bloggaajia. Täällä nyt näitä säätöjä opetellaan.
   Ihan liian harvoin tuolla joenvarrella tulee kuljettua, mutta joskus sentään. Joenrannat ovat niin hienot.
   Meillä kun on mökki niemen kärjessä, niin maisemia on moneen suuntaan.
   Kiitos Teija kivasta kommentista ja nautitaan auringosta!

   Poista
 17. Täytyy myöntää, että olin omistanut Nikon-kamerani jo varmaan puoli vuotta ennenkuin löysin siitä kaikkia asetuksia, efektejä jne. Olis kannattanut edes vähän vilkaista sitä käyttöohjetta heti alkuunsa =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaista hätäilyä tunnistan itsessänikin. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
   Mukavia kuvaussessioita!

   Poista
 18. Viisikoita luin nuorena minäkin ja nimenomaan eväiden määrä muistuu mieleeni nyt :)

  Minä olin syksyllä kahden valokuvaajan pitämällä viikonloppukurssilla ja se oli kyllä tavattoman hyödyllistä. Nyt tekisi mieli jatkokursseille tai vaikkapa vieläkin pidemmälle.

  Oikein hyvää ja kuvauksellista viikonloppua sinne teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisikot ovat valloittaneet monet meistä ja ne herkut siellä eväskorissa. Oma äitini eimoisia määriä retkilleni tehnyt :)
   Valokuvaaminen vie mennessään ja nälkä kasvaa. Sinä olet valtavasti kuvannut. Ja kuvasi ovat hienoja, kertovia!
   Kiitos Marianna! Ihanaa viikonloppua ja valokuvia :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig