MOMENTS OF MY LIFE

Näkemiin saarimökki


Saarimökillä on ollut "pientä pintaremonttia" kesän ja syksyn aikana. Kohta vain on aika sanoa näkemiin mökille ennenkuin talvi tulee. Pikkuinen pulpettivene joutaa jo  talvisäilytykseen, onhan marraskuu. Ja laiturikin nostetaan, jotta sitä eivät jäät riko. Talvella mökille pääsee vain kantavan jään aikana, saarelle ei kulje minkäänlaista yhteysalusta. Mökki on rakennettu 70-luvulla ja laajennettu 90-luvulla. Nyt ollaan remontoitu vanhaa osaa eli keittiötä ja rakennuksen yhteydessä oleva saunaa. Toki koko mökki sai uuden peltikaton.

Ensimmäiseksi kutsuttiin paikalle "palokunta", kuten kippari asian ilmaisi.
Kahden palomiehen sisulla villat olivat pian kalliolla.
Villojen poiskuljetuksessa auttoi kalastaja isoine veneineen.
Kattotuolit, uusi peltikatto, eristeitä, seinien purkua, kurkihirret, uusi sisäkatto keittiöön ja saunaan, ja lauteet tottakai. En edes muista mitä kaikkea on kesän aikana tullut tehtyä, mutta työmaata on riittänyt. Kippari nuo paremmin on taltioinut. Minä olen ollut hanslankarina. Ja kuljetuslogistiikka on toiminut tuplana, ensin tavarat lähtösatamaan ja sieltä veneellä saarelle. Ja saarelta poiskin.
Saarimökin rakentamisen riemua.

Viimeisen kuvan olen ottanut eilen. Nyt ollaan tekemässä jo sitä mukavinta vaihetta, keittiötä kuntoon. Liesikupu on vielä teipeissään. Viemäröintihommat ovat jo valmiit.
Sähkömiestä odotellaan. Astiankuivatuskaapin ritilöitten kouru mahdollisti sen,
että ei tarvinnut laatoittaa kaappien välitilaa.
Keskeneräistä vielä on, mutta tästä saa jo kuvaa tulevasta. 
Odottelemme hyvää pakkastalvea, jotta meri jäätyisi kunnolla. Kodinkoneet olisi helpompi kuljettaa saarelle (autolla) jäätä myöten.Muistissa on vielä nuo edelliset talvet ja liian kevyet jäät. Mitä olen oppinut? Purkuhommat eivät oikein ole minun juttujani - pölyistä, sahanpuruja ja voimia vaativaa -  onneksi niissä hommissa on ollut talkoojia mukana. Vaan minusta on tullut näppärä kokoamaan Ikean keittiönkaappeja. Ja sisäkattopaneelienkin asentaminen sujuu, hitaanlaisesti, mutta etenee kuitenkin.  

Ps. Kesällä asuttiin veneessä osoitteessa mökkilaituri tiukimman projektin aikana. Minulle alkoi jo tulla ahtaanpaikan kammo. Kyllä merellä paikasta toiseen liikkuessa on veneessä kivaa. Mutta pitkä paikallaanolo (asuminen) ei ole herkkua. 

 

Mutta kun välillä väsytti, niin piti katsoa vain ympärilleen. 
Maisemista sai taas voimaa jatkaa. 

 Ja mikä onni että syksy on ollut pitkä ja vähäsateinen näille hommille ja kuljetuksille. 

   Mukavia marraskuun päiviä!
** Tuula 


Tekstit vähän siksakkaavat, eivät pysy niin kuin pitäisi. Mutta nyt menköön...

28 kommenttia

 1. Ihana paikka teillä on ja hieno keittiö tulee. Meidänkin olisi aiheellista tehdä jotain parikymmentä vuotta vanhalle mökkikeittiölle.
  Aina ei tule ajatelleeksi kuinka paljon hankalampaa on kaikki tavaran kuljettaminen saarimökille, kuin sellaiselle, jonne pääsee autolla perille asti.
  Ensi kesää odotellessa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Tuo saaripaikka on kyllä ihana, vaikka toisaalta hankala. Mökki on ihan niemen kärjessä ja pieni kannas on kiinni pääsaaressa. Saari saaressa. Eli meri näkyy joka suunnasta. No remppa alkaa olla jo ihan hyvällä mallilla ja loput ehtii tehdä sitten joskus, kun taas on kerännyt voimia - ensi tai seuraavana kesänä. Mökillä voi jo taas olla, kun on keittiö ja sauna kunnossa.
   Ensi kesää odotellessa...
   Terveisiä sinne isolle saarelle!

   Poista
 2. Upea paikka - ja mökistä tulee hieno. Vai että "pientä pintaremonttia";)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady! Tuo paikka on kyllä kaunis. Ja tuossa jo Kristiinalle kerroin, että mökki on niemen kärjessä ja niemi pienellä kannaksella kiinni pääsaaressa. Meri ympäröi mökkiä.
   Ihan kivalta jo nyt näyttää tuo mökin keittiö, vaikka keskeneräinen onkin. Pientä pintaremonttia :) Oli minulla bloggaamiset jäädä kesällä, sen verran tuo homma verotti.
   Kivaa viikkoa <3

   Poista
 3. Upeat maisemat ja nuo käkkärämännyt!

  Remontti on aina iso juttu ja varsinkin, kun kohde on saaressa. Tulos näyttää hyvältä, nyt kelpaa odotella ensi kesää.

  Valoisia marraskuun päiviä pimeydestä ja viikonlopun surullisista uutisista huolimatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta! Noista mökin maisemista nautin ja käkkärämännyt ovat minustakin niin nättejä, saariston puita.
   Nuo saareen raijaamiset ja sieltä pois välillä tylsistyttävät. Mutta tässäkin pätee se vanha neuvo, tuo tullessas ja vie mennessäs. Vähän tuossa mietin, että olenko vähän liian moderni ja pilaan saarimökin tunnelmaa noilla keittiökalusteilla, mutta tykkään valkoisesta ja aika simppelistä, joten näilä mennään.
   Kiitos samoin sinulle, valoisia päiviä myös vaikka maailmalta surullisia uutisia kuuluukin.

   Poista
 4. Voi miten paljon hommaa :) Ja ihanalla paikalla teidän mökki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Annu:) Paljon on homma teilläkin ja samoja juttuja.
   Meillä nuo merimatkat vähän lisäävät tuota raijaamisen logistiikkaa. Mutta nyt näyttää jo valoisammalta. Mökki on ihanalla paikalla, sen myönnän. Meri ympäröi tuota pientä niemenkärkeä.
   Kiitos ja kivaa viikkoa!

   Poista
 5. Teillä on todella kauniit maisemat mökillä. Toivotaan todella hyviä pakkasia, että se meri jäätyisi. Meillä on ollut tapana käydä mökillämme katsomassa, että kaikki paikat on ok. Me pääsemme autolla pihaan, kun saareen kulkee lossi. Olemme yleensä tehneet pienen kävelylenkin jäällä, mutta pari viime vuotta on salmi mökin edessä ollut sula, joten jäällä kävely on jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli! Noista maisemista olen samaa mieltä, ei niihin koskaan kyllästy. Tuo helpottaa huomattavasti, kun lossilla pääsee saareen. Talvella voi tosiaan mökillä käydä, jos jäät sallivat. Hiihtäenkin ollaan saarella jään yli suksittu. Toivottavasti ensi talvi jäädyttää jään. Silloin tekin pääsisitte jäällä kulkemaan.
   Kiitos kivasta kommentista ja hyvää viikkoa!

   Poista
 6. On siellä mökillä teillä hommaa piisannut. Nämä muutokset varmasti lisäävät taas mökin ikää.
  Kivaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain Outi, hommia on riittänyt ja jääkin vielä tuleviin vuosiin. Hyvä havainto, mökkiä oli pakko alkaa kunnostaa isomman kaavan mukaan, sen vanhempi osa on tehty yli 40 vuotta sitten. Vaan aikamoinen ruljanssi tuo remppa on ollut.
   Kiitos Outi ja kivaa viikkoa!

   Poista
 7. Te olette olleet ahkerana koko kesän. Varmasti on ollut mukava kun saat uutta pintaa ja keittiön. Sitten on mukava taas vietellä aikaa mökillä kun on kaikki kunnossa. Pian tulee joulu ja sitten käännytäänkin hiljalleen jo kevättä kohti, joten pian pääset takaisin =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me se purjehduskierroskin tehtiin. Öröt ja muut saaret käytiin. Kyllä veneilijöiden pitää liikkeellekin päästä :) Nyt alkaa kyllä jo näyttää "lohdullisemmalta", kun alkaa tulla näkyvää jälkeä. Keittiö todella muuttuu kokonaan.
   Ja joulu tulee, se tuleekin nyt niin nopsaan, en tunnu pysyvän ajassa mukana. Ja kevät...
   Kiitos Katinka! Samoissa sykleissä sinäkin elät :) Hyvää viikkoa!

   Poista
 8. Voi, tulee niin ihana - palkitsee varmasti ja unohtuu hikipisarat :)
  Ihana odottaa millainen suloisuus paikasta rakentuu.
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ilona! Kiva nähdä sinut täällä.
   Nyt jo alkaa unohtua nuo hikipisarat, kun tehdään jo näkyvämpää osuutta. Takkakin on jo saanut lämmittää, kun on koottu kaappeja.
   Kiitos niin kauniista kommentista. Hyvää viikkkoa!

   Poista
 9. On teillä ollut projektia. Varmasti on taas kiva keväällä palata mökille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän, aikamoinen savotta on ollut. Keväällä on tosiaan kiva mennä taas mökille. On siellä silloinkin hommia, mutta niihin tarttuu mielellään, kun jo näkyvää syntyy.
   Kiitos Maiju ja hyvää viikkoa!

   Poista
 10. Ihastuttava kesän vietto paikka! Mökistä tulee tosi hieno ja ison urakan jälkeen on ihanaa viettää aikaa, kun tietää että kaikki on kunnossa! Nyt toivotaan oikein kunnon talvea ja paksua jäätä! :)
  Mahtavaa marraskuuta - levätkää hetki ennen remontin jatkamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana Pia! On niin kiva kun olet ajatuksissa mukana. Ihana vanhan ajan pakkastalvi saisi tosiaan tulla. Ja muutamana päivänä saisi olla kovempikin pakkanen, se nopeuttaisi meren jäätymistä. Silloin me voisimme tehdä noita keikkoja jään yli.
   Ihanaa marraskuuta sinulle myös Pia! <3

   Poista
 11. Uuh, miten kauniit maisemat <3. Onneksi pieni pintaremonttikin loppuu joskus - ainakin yleensä ;)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rouva Sana <3 Jos jotakin voi kutsua sielunmaisemaksi, niin sitä nuo mökkimaisemat ovat minulle. Tuo hankalin ja pahin remontti on jo voiton puolella, ja noita pienempiä tekee jo mielikseen.
   Aurinkoa marraskuun päiviisi!

   Poista
 12. Ihana poukama ja rantakalliot! Saaressa rakentaminen ja remontointi on haasteellisempaa kuin mantereella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mökki sijaitsee niemen kärjessä. Ja tosiaan toisella puolella on tuo poukama, jossa on laituri ja aallonmurtaja veneelle. Ja kun kiertää kärjen, niin siellä on kalliot ja näkee merta silmänkantamattomiin. Saarimökki on tosiaan haasteellinen joka tavalla, jo sinne kulkeminen on oma juttunsa, mutta nuo maisemat... sielunmaisemikseni niitä kutsun.
   Kaunista viikkoa Onnenpähkinään!

   Poista
 13. No huhhuh! Ei ihan niin pientä pintaremonttia ;)
  Haasteista huolimatta olette saaneet valtavasti aikaan ja ensi keväänä ovat vuorossa sitten ne "siistimmät sisähommat" ja loppusilaukset. Tuskin maltan odottaa upeaa lopputulosta.
  Ja voi noita sinun sykähdyttävän kauniita sielunmaisemiasi ♥


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ansku! Alku aina hankalaa... Tuntui se hurjalta, kun villat olivat kalliolla ja remppa alkutekijöissään. Mutta pikkuhiljaa... askel askeleelta on tulosta tullut. Ensi kesää on kiva odottaa, saa asua jo mökissä, se helpottaa tekemistä.
   Sielunmaisemani - läpi vuodenaikojen niitä jaksan ihmetellä.
   Kaunis kiitos Ansku! <3

   Poista
 14. Hei Tuula!
  Vihdoin ja viimein ehdin tänne blogisi puolelle jotain kommentoimaan. Meillä on myös mökki saaressa, joten tuo tavaroiden kuskaaminen on jokseenkin hyvin tiedossa. Olemme itse rakentaneet mökin 90-luvulla ns. pitkästä tavarasta. Kaikki tavarat on roudattu joko omalla paatilla, lautalla tai talvella autolla, jos on ollut hyvä jäätalvi. Tänä kesänä sisätiloissa tehty pieniä päivityksiä ja ensi kesänä jatketaan. Meillä mökki on ympärivuotinen, mutta pojan jäkisharrastus ja muut menot ovat vähentäneet mökkeilyämme viimeisen parin vuoden aikana. Jokseenkin harmillista, mutta nyt on vaan tällainen tilanne.
  Teillä on mökki aivan mahtavassa paikassa ja tuosta pienestä pintaremontista näyttää tulevan oikein hieno! Oikein mukavaa marraskuun jatkoa sinulle!
  Taidanpa liittyä saman tien jäsenten joukkoon... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Satu! Sinä myös tiedät saarimökin ilot ja hankaluudet. Meidän saarimökin vanhemman osan ovat rakentaneet miehen vanhemmat 70-luvulla ja kippari (miehen nickname) laajensi mökkiä 90-luvulla. "Päivityksen" tarvetta oli jo tuossa vanhassa osassa ja jossakin vaiheessa uuttakin osaa rempataan.
   Teillä poika jääkiekkoilee... säännölliset harrastukset verottavat käyntejä, näin se on.
   Nuo mökkimaisemat korvaavat kyllä kaikki hankaluudet.
   Kiitos Satu ja kiva kun liityit joukkoon.
   Mukavaa marraskuuta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig