MOMENTS OF MY LIFE

Muotikutsut FriendtexTämä viikko on ollut kutsujen viikko. On ollut pieniä syntymäpäiväjuhlia ja nimipäiväkahvittelua. Mutta viikon kohokohta on ollut ehdottomasti muotikutsut ystäväni Hannamarjan luona Nummelassa. Muotikutsuilla esiteltiin Friendtexin ja Oncen mallistoja ja Hannamarjan kutomia villasukkia. Eikö kuulostakin kivalta yhdistelmältä kotikutsuille näin joulun alla.


Kauniita Friendtexin ja Once - malliston tuotteita esitteli Tarja Rantakangas. Tarjalla on myös liike Nummelassa, Fancy Dream, jossa hän myy näitä vaatteita, kenkiä, huiveja... 


Minä heti alkuun tunnustan, että en ole koskaan aikaisemmin käynyt kotona pidettävillä muoti- / vaatekutsuilla ja täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti illan antiin. Ja kutsujen suosiokin yllätti minut, meitä oli toistakymmentä eri-ikäistä naista paikalla. 

Tarja Rantakangas aloitti illan kertomalla Friendtexin historiasta. Hän kertoi, että firma on saanut alkunsa vuonna 1986, kun tanskalainen opettaja myi suunnittelemiaan laadukkaita vaatteita ensin opettajakollegoilleen, ja sitten kyselyjä vaatteista alkoi tulla laajemmaltikin. Koulumaailma vaihtui Friendtexiin. Tästä tavasta myydä vaatteita työkavereille ja ystäville kasvoi yritys, jonka tuotteita myydään muotikutsuilla kotona ja työpaikoilla. Friendtex on suurin muotivaatteita myyvä suoramyyntiyritys Pohjoismaissa. 
Kun kotikutsuilla ollaan, niin kaikki eivät halua tulla kuvatuksi, ja sitä pitää kunnioittaa. Mutta kyllä näilläkin kuvilla jo tunnelmaan pääsee. Osa kuvista on Hannamarjan ottamia.    
Minä yksivärisen vaatteen ystävä olin myyty, kun Tarja esitteli tämän jännittävän mekon. 


Mekko on enemmänkin oliivinvihreä, kuva ruskettaa sitä, niin kuin tukkaanikin... katso ylempi kuva. 


Ja minä kun kutsuille lähtiessäni ajattelin, että nyt en farkkuja katsele, vaikka "farkkutyttö" olenkin. Muut kokeilivat ja hyviltä näyttivät. Jospa minä sittenkin... Ja hyvä, että kokeilin! Taisin löytää ne ykkösfarkut. Tummanharmaat, pillifarkut. Ne on makeet, sanoi yksi vieraista minulle.

Palaan vielä uudelleenkin Friendtexin vaatteisiin tulevissa postauksissani. Siis niihin, jotka hankin. Mielestäni tein onnistuneita ostoksia. 

Mutta vielä ennen kuin lopetan, niin kurkataan tämän jutun villasukkiin ja pöydän antimiin. 
Olen Hannamarjan villasukista kertonut edellisessä blogissani, tarinassa Rakkaudesta villasukkiin.
Tässä linkki ja osoite Hannamarjan Pieneen sukkapuotiin - Klik

Siis minä en tiennyt, että vaatekutsuilla voi olla näin kiva ja leppoisa tunnelma.
Kyllä viihdyttiin koko joukko ja nyt astellaan tyylikkäinä syksyyn!

Kiitos kaikkien puolesta viehättävälle ja asiantuntevalle Tarja Rantakankaalle
sekä kutsujen ihanalle emännälle, sukkataiteilija Hannamarjalle !  

Oletko sinä käynyt Friendtex -kutsuilla?

**Tuula14 kommenttia

 1. Kiva kun jaoit tämän! Olen ollut kahdesti Friendtex-kutsuilla ja tykännyt kovasti, tosi kivoja vaatteita! - Niinkuin lähes kaikki vastaantulleet tanskalaiset vaatteet ja korut itseasiassa ovat olleet! Täytyykin yrittää tuppautua jonnekin tällaisille vaatekutsuille! Ensi viikolla olen menossa Partylite-kutsuille, nekin ovat kivoja, vaikkei siellä vaatteita olekaan, vaan kynttilöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin Friendtexin valikoimista, todella kivoja vaatteita ja hyvänlaatuisia. Olen täällä blogissakin nähnyt niitä vaatteita, mutta ovat nähtävästi olleet Frientexin omia tilaisuuksia. Oli kiva olla näissä kotikutsuissa. Kukaan meistä ei tainnut olla muodin ammattilainen paitsi Tarja Rantakangas, esittelijä. Taisimme kaikki tykästyä näihin vaatteisiin.
   Kiitos Sirpa kivasta kommentista ja mukavaa viikonloppua! Ja mukavia Partylite-kutsuja ensi viikolla.

   Poista
 2. Ihan mahtava idea tällaiset kutsut. Rakastuin samaan mekkoon kuin sinäkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt minäkin olen samaa mieltä, kun vihdoinkin olen käynyt ensimmäisillä Friendtex-kutsuilla. Tuo mekko on jännä, sinäkin siihen rakastuit :) Yritän kuvata sen vielä uudelleen. Ja farkut ovat tosi istuvat ja hyvät. Kiitos Outi.
   Ps. Kun luet tämän, niin ota minuun yhteyttä sähköpostilla, kiitos: tuulaslife1@gmail.com

   Poista
 3. Kivat kutsut Tuula ,ja nätti tuo hamekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jael! Todella kivat ja viihtyisät kutsut. Sieltä joku löysi joulujuhliinkin asuja. Tuo mekko on aika jännä. Tuo valo tekee mekosta ruskean, mutta oliivinvihreään se enemmän taittuu.
   Kiitos kommentista ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. Yksillä vaatekutsuilla olen käynyt, mutten muista oliko se juuri Friendtex vai joku muu. Kivat hankinnat taisit tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kristiina! Nyt ollaan samoissa luvuissa, ekat vaatekutsut molemmilla takana. Minustakin tuntuu, että mainiot hankinnat tuli tehtyä.
   Kiitos kommentista ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. En ole ollut kyseisillä kutsuilla koskaan, mutta sellainen tunnelma tuntui olevan, että voisin ajatella osallistuvani. Kyseinen vaatemerkki ei myöskään ole minulle entuudestaan tuttu. Teillä oli varmasti aivan ihanaa. Hyvää alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä aikaisemmin ajattelin, että ei ole minun juttuni. Mutta nyt muuttui ääni kellossa. Tein omasta mielestäni kivoja vaateostoksia, ja helposti. Ei tarvinnut juosta useassa kaupassa. Ja hinnatkin olivat kohtuulliset. Kutsuilla oli tosi kiva tunnelma. Sekä emäntä että esittelijä saivat vieraat viihtymään.
   Kiitos kivasta kommentista Katinka, ja hyvää tulevaa viikonloppua myös.

   Poista
 6. Näyttipä ihanan kotoiselta, ja palvelu todellakin yksillöllistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arleena! Tuo on ihan oikea sana. Kotoisat ja viihtyisät olivat kutsut. Esittelijä Tarja Rantakankaalla oli hyvä silmä nähdä jokaiselle juuri persoonaan sopivia vaatteita.
   Kiitos kivasta kommentista!

   Poista
 7. Tarja on tehnyt minulle värianalyysin - tein siitä postauksenkin nyt syksyllä - ja Friendtexin Suomen pääkonttorilla sen vetäjä Hanna stailasi minut - ja siitäkin tein postauksen - eli tuttuja vaatteita ovat ja käytössäni on useampikin vaatekappale;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut nuo postaukset. Tuo värianalyysi oli mielenkiintoinen. Kutsuilla keskustelimme aiheesta. Ja sinun neopreenista valmistetun asun muistan hyvin. Kokeilin itsekin tuota takkia.
   Friendtex tuli nyt minullekin tutuksi.
   Hyvää sunnuntaita!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig