MOMENTS OF MY LIFE

Helmikuun kolme kuvaa - parempi myöhään...

 


Tässä oman helmikuuni kolme kuvaa ja tarinaa. Parempi myöhään. 

Kuvan olen ottanut Naisten Pankin tilaisuuden jäkeen kotimatkalla Suomalaiselta Pohjalta yhtenä helmikuun iltana. 


1. Kuva on Turun uudistetulta Kauppatorilta, Eerikinkadun puolelta. Paikassa, jossa nyt seisoo bussi, siitä on kulkenut raitiotie, tosin keskemmällä katua. Turussa oli toiminnassa sähköraitiotie vuosina 1908-1972. Raitiotieverkko oli laajimmillaan 1960-luvulla, silloin oli käytössä neljä linjaa. Raitiotieverkko rajoittui Turussa aikoinaan keskustan alueelle. 

Minä olen tyttösenä asunut raitiotien varrella. Autot joutuivat pysähtymään, kun raitiovaunu pysähtyi, joten oli turvallista hypätä raitsikan kyytiin. Pienenä haaveilin raitiovaununrahastajan ammatista. Ei tullut tytöstä raitiovaununrahastajaa, muunlaisia tehtäviä toi elämä tullessaan.  

Sunnuntai-iltana 1.10.1972 loppui raitiotieliikenne Turussa kokonaan. Raitiovaunu oli osoittautunut keskikaupungin ruuhkassa joustamattomaksi ja hankalaksi. Nyt Turussa taas haikaillaan raitiovaunujen perään. Ja tehdään selvityksiä ja suunnitelmia, kannattaako raitiotietä tehdä. Mikä on lopputulos, sen aika näyttää. 


Ruissalossa on pieniäkin mökkejä.


Kuva 2. Olen tänä talvena käynyt Ruissalossa luvattoman vähän, vain kaksi kertaa. On ollut talvia jolloin Ruissalon lenkki on kuulunut melkein joka viikkoiseen rutiiniin. Ruissalo on myös talvella suosittu paikka ulkoiluun; rantapromenadilla on paljon reippailijoita, koirien ulkoiluttajia ja pyöräilijöitä. Ja Ruissalon pelloilla hiihdetään. 

Saarella on paljon eläimiä, mutta harvoin metsäneläimiä siellä näkee. Siellä on kuulemani mukaan myös hirviä, niitä en ole koskaan nähnyt, mutta kerran tupsahti peura samalle polulle, ihan lähellekin tervehtimään. 

Ruissalossa on upeita pitsihuviloita, niitä olen paljon kuvaillut ja huviloista kertonutkin. Mutta tähän haasteeseen olen kuvannut sievän punaisen mökin Ruissalossa. 


En uskaltanut avantoon pulahtaa. 


Kuva 3. Ja koska merenrannat aina minua viehättävät, niin silloin tällöin kävelylenkit vievät Raision satamaan, Hahdenniemeen. Sinne avattiin viime kesänä uimaranta - Playa del Raisio. Ja tänä talvena sinne on tehty  mahdollisuus myös avantouimiseen. Satamassa on uusi sauna, kaksi paljua sekä vaatekopit. Oma kuvani on vähän tylsä ko. paikasta, sillä en avantouimareita tohtinut kuvata. 

Uidessa voi ihailla Meyerin telakalla rakennettavia laivoja. Paikka ei ehkä edusta tyypillistä suomalaista merimaisemaa. Mutta tuo urbaani maisema tekee Play del Raisiosta mielenkiintoisen uimapaikan niin kesällä kuin talvellakin. 


Tämän kivan haasteen  on laittanut alulle Nadine, hänen suosittu bloginsa löytyy täältä:   

Via Per Aspera Ad Astra 

Ja minä tulin vasta nyt mukaan. Mutta parempi myöhään...

Aurinkoista maaliskuuta kaikille! 

/ Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin ja Instagramin kautta


15 kommenttia

 1. Minä aloitin haasteen myös vasta helmikuussa :) Parempi tosiaan myöhään kuin ei milloinkaan.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään. Kohta pitäisi laittaa maaliskuun kuvat pakettiin. Kiitos Outi!

   Poista
 2. Ihanaa, että olet mukana haasteessa 💕! Turkua ei voi olla liikaa.

  Harmi, että raitiovaunuliikenne lopetettiin Turussa. Minusta se olisi ollut kätevää. Myös lähijunaliikenne Salo-Turku olisi ollut kiva. Olemme asuneet paljon Turun seudulla, Kaarinassa ja Paimiossa, ja sieltä olisi ollut kätevää tulla Turkuun junalla. Kaarinan ja Turun välillä työliikennettä on nyt luvattoman paljon, joten aamuin illoin Ykköstie on ruuhkissa melkein Piikkiön asti.

  Ruissalo on minulle rakas paikka. Meillä kerran kävi tuuri asua siellä ihan vieressä, joten saarella tuli käytyä paljon kesät-talvet. Playa del Raisiota en ole vielä nähnyt. Pitää käydä kurkkimassa joku kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulosti korviini niin mukavalta: Turkua ei voi olla liikaa :)
   Se oli harmillinen juttu, kun raitiovaunuliikenne aikanaan lopetettiin. Nyt en tiedä olenko uuden raitiotien puolella vai vastaan.
   Ja Ruissalo on aina ihana ja te olette asuneetkin siellä melkein vieressä. Ruissalo tarjoaa oivat ulkoilulenkit! Playa del Raisio on kiva paikka. Se on löydetty hyvin!
   Kiitos Nadine!

   Poista
 3. Ruissalo on minullekin rakas paikka. Olen onnistunut näkemään siellä myös hirviä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet nähnyt Ruissalossa hirviä. Siellä niitä on, mutta harva nähnyt. Hyvä sinä!

   Poista
 4. Maaliskuu onkin alkanut aika pakkassäissä, mutta onneksi nyt näyttää vähän keväisempää olevan tiedossa ainakin lämpötilojen suhteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt huhtikuussa taitaa kevät vasta alkaa. Parempi myöhään.

   Poista
 5. Itse en ole vielä käynyt katsomassa Turun uutta toria, vaikka useamman kerran olen siellä käynyt torin valmistumisen jälkeen. Ehkä nyt seuraavalla reissulla.

  VastaaPoista
 6. olipa kivat tarinat kuvien takana! Minä en tiennytkään että Turussa on joskus ollut ratikka! Näin viikonloppuna Tampereen ratikan ekaa kertaa valmiina ja liikenteessä ja kyllä tuntui hassulta, kun on tottunut näkemäämn ratikoita vain helsingissä :D Ens kerralla sitten avantoon asti! Mie haaveilen avantouintiharrastuksesta, mutta en ole vielä saanut kaveria ja yksin en "jaksa" :D Ihanaa kevättä! :)
  http://www.sangynalla.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava kertoa sinulle Turun historiaa. Täällä on tosiaan ollut raitiovaunuliikennettä. Vielä en ole uskaltautunut avantoon asti Playa del Raisiossa. Minä pelkuri. Kiitos Petra ja ihanaa kevättä!

   Poista
 7. Maaliskuu on kyllä ollut kiva säiden puolesta. Kevätkin alkaa tehdä tuloaan. Kivoja kohteita ollut viime kuussa :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Sonja! Nyt huhtikuu jo hymyilee ja näyttää keväiseltä. Katsotaan milloin maaliskuun kohteet saan "paperille". Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
 9. Nice post thank you Tanya

  VastaaPoista
 10. "Helmikuun kolme kuvaa parempi myöhään" due to its lack of context. If the phrase refers to a specific book, movie, song, or other media, it may be helpful to search for reviews and comments on websites, forums, or social media platforms. The author is available to assist with inquiries and provide information to the best of their knowledge. If you have any specific questions or topics to discuss, please let the author know and they will be happy to provide more details or engage in a conversation. Your input and inquiries are important to the author, and they will do their best to assist you.gainesville motorcycle accident virginia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig