MOMENTS OF MY LIFE

Kehonkoostumusmittaus Bodymajan itsepalvelupisteellä


Kävin ensimmäistä kertaa elämässäni kehonkoostumusmittauksessa. Se oli antoisa kokemus. En edes tiennyt mitä painan, sillä ylimääräiset kilot ovat tulleet kesällä kuin varkain. Paino ja moni muu asia selvisi minulle Bodymajan kehonkoostumusmittauksessa. 

Mainos with  Bodymaja


Bodymajan kehonkoostumusmittaukset toimivat itsepalveluperiaatteella. Toimipisteitä on yhdeksällä paikkakunnalla.  Valitsin minua lähimpänä olevan Raision toimipisteen, joka sijaitsee Kauppakeskus Myllyssä Raisiossa. 

Miten toimia: Bodymajan kehonkoostumusmittaukseen pääsee helposti ilman ajanvarausta. Mittaus tulee kuitenkin etukäteen ostaa verkkokaupasta. Hinnat alkaen 19,90 euroa. Kerron hinnoista lisää tämän hyvinvointipostauksen lopussa ja minulla on myös ilo tarjota alekoodi seuraajilleni. Ovi mittauskoppiin avautuu sähköisesti. Kun olet varannut verkkokaupasta mittauksen, saat maksun yhteydessä sähköpostiin avautumislinkin, sitä klikkaamalla ovi aukeaa. 

Mittaus tapahtuu parin neliömetrin kokoisessa kopissa. Jännittyneenä astuin sisään, että mitenkähän tässä toimitaan. Paljaat jalat putsasin Bodymajassa olevilla kosteuspyyhkeillä ja astuin laitteelle. Muuten ei tarvitse riisuutua, vain ne sukat pitää poistaa. Mittaus tehdään InBody 770-laitteella, jossa heikko sähkövirta kulkee kehon läpi (sähkövirtaa ei tunne). Tämän sähkövirran vuoksi mittaus ei sovi henkilölle, jolla on sydämentahdistin.  
Kehonkoostumusmittaus kestää vain minuutin, mutta kopissa voi olla 12 minuuttia. Siinä ajassa ehtii hyvin näppäillä laitteeseen tarvittavat tiedot eli: ikä, pituus  ja sukupuoli. Laite punnitsee myös painon. Se oli helppoa. Mittauksen aikana seisoin laitteessa minuutin ajan - kädet ja jalat paikoillaan antureissa. Luotettavan mittaustuloksen saamiseksi kädet on pidettävä hieman erillään vartalosta. 


Mittaustulokset

Tulosraportti on markkinoiden laajin ja se sisältää esim. kehon nestetasapainon, lihasten ja rasvan määrän, rasvaprosentin, haitallisen viskeraalirasvan sekä lihaksiston puolierot. Yhteensä 40 eri mittaria. Jokaisen arvon kohdalla kerrotaan, mitä se tarkoittaa ja mihin se liittyy. 

Asia, joka monia kiinnostaa eniten on paino, niin minuakin. Laite ilmoitti painokseni 68,5 kg eli kiloja on tullut kesällä lisää. Muut testitulokset tulivat nopeasti sähköpostiini. 

Mittaustuloksissa ensimmäisenä on kokonaisarvio ja -kokonaispisteet. Nämä on laskettu lihas- ja rasvamassasta suhteessa tavoitearvoihin. Sain 74 pistettä. Tavoite on 70-90 pistettä. 

Rohkeasti laitan esille lihas- ja rasvadiagnoosini.


Tämä on hyvä mittari kehonkoostumuksen muutosten seurantaan. Painon lisäksi tässä näkyy lihas- ja rasvamassan määrä kiloina. Tuloksesta näkyy, että olen lievästi ylipainoinen ja ylipaino tulee pääosin rasvamassasta. Ihannepainoni on alle 65 kg. Minun pitää kiinnittää jatkossa huomiota ruokavalioon ja liikuntaan. 


Viskeraalirasva eli sisäelinrasva


Viskeraalista rasvaa kertyy vatsaontelossa suolten ja sisäelinten ympärille sekä sisäelinten sisään. Viskeraalirasva on luonteeltaan vaarallista ja sen kertymistä on syytä seurata. Viskeraalirasvan liika kertyminen tuo väistämättä terveysongelmia. Minun tulokseni kertoo, että sisäelinrasvan määrä on päässyt kasvamaan yli haitallisena pidetyn raja-arvon. Ja tässä vaiheessa kannattaa alkaa toimiin. Liikuntaa ja kevyempää ruokaa jatkossa. 

Tässä Bodymajan tietopaketissa lisää tietoa viskeraalirasvasta: Mitä tarkoittaa viskeraalirasva?

Lisää omia tuloksiani: Lihastasapainoni olivat hyvissä luvuissa, niin kädet, jalat, ylärvartalo kuin keskivartalokin. Lihastasapainossa kuvataan rasvatonta massaa. Yllätyin käsieni hyvästä kunnosta. No, siitä saan kyllä kiittää heikkoselkäistä siippaani, joka on ulkoistanut minulle juomavesikanisterien kannon saarimökillä. Kannustaa kuulemma jatkossakin. 

Vyötärö-lantiosuhde oli niukin naukin normaali eli aloitan taas hulahulavanteen pyörittämisen, se on hauskaa liikuntaa ja taitokin on tallessa lapsuudesta. 

Tuloksissa oli monta mielenkiintoista tietoa luettavissa. Tähän loppuun laitan vielä oman ravitsemustilani arvioinnin: Syön proteiiinia normaalisti ja saan mineraaleja normaalisti, mutta kehon rasva on liiallinen. 


Testin hyöty 

Sain tietooni kehostani monta tärkeää asiaa. Mielestäni jokaisen on hyvä tarkistaa "missä mennään" omassa hyvinvoinnissa . Paino nousee ainakin minulla välillä huomaamatta ja lihasmassasta täytyy pitää huolta.  Mittaustulokset näyttivät, että muutosta pitää saada kehossa aikaan. Tämä kehonkoostemittaus on hyvä kannustaja minulle liikkumisessa ja ravinnossa. 


Bodymajan paketit: 

 • Yksi käyntikerta 19,90 euroa
 • Kolmen käyntikerran paketti 39,80 euroa
 • Vuoden paketti 79,90 euroa, tällä paketilla saa vuoden aikana käydä mittauksessa niin monta kertaa kuin haluaa. Tämä mahdollistaa hienosti muutosten seuraamisen. 

Alekoodilla TUULA20 saat Bodymajan verkkokaupasta -20% alennusta mistä tahansa mittauspaketista. Koodin voi käyttää myös useampaan ostokseen, esim. jos vaikka kokeilee kertamittausta ensin ja sitten haluaakin ostaa sarja- tai vuosipaketin. Koodi on voimassa ilman aikarajaa. Tässä linkki verkkokauppaan Bodymaja 

Oma kokemukseni Bodymajan itsepalvelumittauksesta on positiivinen. Käyttö on nopeaa ja vaivatonta. Mittauksissa voin käyttää mitä tahansa Suomen itsepalvelupistettä. Tulokset tallentuvat henkilökohtaisille sivuille, joten tuloksia on jatkossa helppo verrata. Tätä palvelua on ilo suositella. Olen raporttifriikki, joten nyt minulla on hyvä kannustaja. 


Ylös, ulos ja lenkille!

/ Tuula

Minut löytää instagramista nimellä: tuulaslife 

sekä facebookista nimellä: Tuula's life12 kommenttia

 1. Olipas kätevä ja nopea tapa selvitellä asioita.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertoi mielenkiintoisia asioita kehonkoostumuksesta. Sain hyvät raportit. Kätevää. Kiitos Outi ja ihanaa viikonloppua myös sinulle 🧡

   Poista
 2. Toivottavasti tämä tulee joskus Joensuuhun, kävisin ehdottomasti tsekkaamassa tilanteen 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kiva ja antoisa palvelu. Toivotaaan, että tulee myös Joensuuhun. Ymmärtääkseni uusia paikkakuntia on tulossa.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen systeemi. Olen joskus ollut kehonkoostumusmittauksissa kuntosalien yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tämä on mielenkiintoinen systeemi. Olen kuullutkin, että joissain kuntosaleissa näitä on, mutta eivät anna näin täydellisiä tuloksia. Näitä tuloksia kiinnostavaa lukea, opinkin paljon. Kiitos Marke <3

   Poista
 4. Minäkään en koskaan ollut kehonkoostumusmittauksessa. Olisi kiva tietää, mitä minun lukemat näyttäisivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä oli mielenkiintoista. Ja on antoisaa seurata jatkossa tulevia lukemia. Toivon, että tämä tuo tsemppiä jatkoon.

   Poista
 5. Onpa kätevä tapa saada paljon tietoa ja ohjeita oman hyvinvoinnin edistämiseen! Testitulos varmasti kannustaa toimimaan suositusten mukaisesti,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä koin tämän antoisana. Oli mielenkiintosta lukea omia tietoja. Vielä on intoa riittänyt liikkumiseen ja kohtuulliseen syömiseenkin. Seuraavaa kertaa odotan, miltä luvut näyttävät. Kiitos sinulle anonyymi hyvästä kommentistasi.

   Poista
 6. Olen joskus ollut ja samalla mitattiin myös muutakin. Silloin kaikki oli hyvissä lukemissa. Enää tuskin on :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä sinä! Nähtävästi olet jatkossakin pitänyt huolta itsestäsi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig