MOMENTS OF MY LIFE

Inspiroivia naisiaÄitienpäivänä on hyvä kirjoittaa inspiroivista naisista. Mielenkiintoisista naisista, näin uskallan sanoa. 

Inspiroivia naisia

Ursula von der Leyen


Haluan nostaa esille yhden tämän päivän vaikutusvaltaisimmista naisista, Ursula von der Leyenin. Ursula von der Leyen on saksalainen kristillisdemokraattien poliitikko ja Euroopan komission nykyinen puheenjohtaja. Hänet valittiin komission johtoon 16.7.2019. Von der Leyen syntyi ja asui 13-vuotiaaksi Brysselissä, jossa hänen isänsä Ernst Albrecht tyoskenteli yhtenä Euroopan korkemmista virkamiehistä.

 Ursula von der Leyen on opiskellut taloustiedettä, mutta vaihtoi alaa ja opiskeli lääkäriksi. Ja työskenteli lääkärinä Hannoverissa, kunnes perusti perheen. Hänen miehensä on Heiko von der Leyen. Ursula von der Leyen ehti väitellä lääketieteen tohtoriksi 1991. Tämän jälkeen hän keskittyi pitkään kotiäitinä olemiseen perheen seitsemän lapsen kanssa. 

Ursula von  der Leyen liittyi Saksan kristillisdemokraattiseen unionin jäseneksi ja aloitti nelikymppisenä poliittisen uransa toimimalla Hannoverin paikallispolitiikassa 2001-2004. Liittokansleriksi noussut Angela Merkel nimitti von der Leyenin vuonna 2005 liittotasavallan perhe-, vanhus-,  ja nuorisoasioista vastaavaksi ministeriksi. Vuonna 2013 von der Leyenistä tuli Saksan ensimmäinen naispuolinen puolustusministeri. 

Ja vuonna 2019 Ursula von der Leyenista tuli Euroopan komission puheenjohtaja. Nostan Lenitan sitaatin von der Leyenistä tähän: "Kaiken lisäksi hän on seitsemän lapsen äiti, jolla on vyötärö." 


Kaja Kallas


Maailman lehdistössä hehkutetaan, että Viro on kokoaan suurempi maa. Ja myös Viron rohkea pääministeri Kaja Kallas kerää paljon kiitosta maailmalla  Kallas on syntynyt 18.6.1977 (ikä 44 vuotta). Kaja Kallaksen isä Siim Kallas on toiminut Viron pääministerinä, ulkoministerinä ja valtiovarainministerinä aikoinaan. 
Kaja Kallas on ensimmäinen naispääministeri Virossa ja on toiminut virassaan tammikuusta 2021 alkaen, sitä ennen hän oli Viron reformipuoleen puheenjohtaja. Kallas on toiminut myös Euroopan parlamentin jäsenenä vuosina 2014-2018.

Kaja Kallas on valmistunut Tarton yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta (1995-1999) ja valmistuttuaan työskenteli ensin asianajajana. Kaja Kallas on ollut urallaan myös lyhyen aikaa asianajana Courtois Lébellillä Pariisissa ja vuonna 2003 Hannes Snellmannilla Helsingissä. Kallas on suorittanut myös kansainvälisen MBA-tutkinnon Estonian Business Schoolissa Tallinassa (2007-2009).

Kaja Kallas on kielitaitoinen nainen, Hän osaa englantia, ranskaa, venäjää ja voitteko kuvitella, myös suomea. Hän opetteli suomen kielen suomi-eesti-sanakirjan kanssa, kun hän pikkutyttönä katseli Ritari Ässää Suomen televisiosta Virossa. 

Kallaksen omaa painoarvoa Viron politiikassa lisää se, että hänen molemmat isovanhempansa sekä hänen äitinsä, joka oli silloin vuoden ikäinen, joutuivat Siperiaan vankileirille. Toisin kuin miljoonat Siperiaan lähetetyt, Kallaksen sukulaiset selvisivät hengissä ja pääsivät palaamaan Viroon, kun Stalinin vainonvuodet hellittivät. Nyt Venäjän uhan noustua sanovat, että Kaja Kallas on osoittanut olevansa kriisijohtamiseen erinomaisen kylmähermoinen nainen. Hän muuten pyöräilee usein työmatkansa. 


Kiitokseni siitä, että palasin taas blogin ääreen, annan Sopusointuja -blogia kirjoittavalle Maaritille. Maarit inspiroi minua, hän on jaksanut niin korona-aikana kuin Ukrainan sodankin aikana ahkerasti päivittää blogia. Maarit sanookin, että blogi vie ajatukset muualle ja tuo iloa arkeen. Minä puolestani olen lukenut paljon. Olen lukenut historiallisia, yhteiskunnallisia, poliittisia ja ajankohtaisia kirjoja ja kirjoituksia. Ne vaan nyt vievät mukanaan. Ja tämäkin juttuni sivuaa aihetta. 


Palaan taas. Huomaan, että minulla on patoutunutta kirjoitushalua. Toivottavasti jaksatte lukea. 

 / Tuula 

Hyvää Äitienpäivää kaikille ihanille ja inspiroiville äideille ja naisille! 


Minut löytää myös instagramista: tuulaslife18 kommenttia

 1. Kiitos Tuula. Tuli paljon tietoa näistä kahdesta naisesta, joista en aikaisemmin tiennyt paljon mitään. Hyvää jatkoa sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos! Oli vähän erilainen postaus, mutta nämä naiset ovat paljon esillä, että ajattelin muidenkin kuin minun olevan kiinnostunut heidän taustoistaan. Ja taisin osua oikeaan. Kiitos kommentistasi 🧡

   Poista
 2. Kiitos, oli mielenkiintoista 💛

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon! Olen viimeaikoina lukenut paljon näistä naisista, joten oli kiva jakaa tietoa heistä.

  VastaaPoista
 4. Päivitätkö blogisi ulkoasua säännöllisesti vai onko ulkoasu vakio?

  Ihanaa toukokuuta!🌏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jasmin! Tämä blogin pohja on minulla ollut yli kaksi vuotta. Olen tähän tosi tyytyväinen. Aikaisemmin vaihdoin pohjaa useammin. Mutta tämä on nyt ainakin toistaiseksi vakio ulkoasu. Tämä on ostettu pohja ja olen ostanut tämän Pipdigiltä. Aikasempi pohjani oli Etsyn. Kiitos mielenkiinnosta. Ja ihanaa toukokuuta!

   Poista
 5. Kiva että palasit taas bloggailemaan ja tuossa onkin muutama tosi inspiroiva nainen postauksessasi.Mukavaa tulevaa viikkoa Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut viime kuukausina ihan mielettömästi ja vähän soimasinkin itseäni, että jos en siitä lukemisen määrästä löydä aiheita, niin jo itsekin kummastelisin itseäni. Olen kovasti kiinnostunut menestyneistä naisista ajassamme ja heitähän löytyy.
   Lämmin kiitos Jael ja mukavaa tulevaa viikkoa Israeliin <3

   Poista
 6. Kiitos, Tuula - Ursulasta tiesinkin jo aika paljon, mutta Kajasta en juuri mitään vaikka häntä fanitankin kovin! Kiva, että palasit. Minäkin palasin juuri;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomattomia naisia. Molemmat. Kyllä tähän joukkoon olisi kuulunut suomalaisiakin naisia, mutta heidän tarinansa me tunnemme paremmin. Kiitos Arja! Ja kiva, että palasimme molemmat taas blogin pariin :)

   Poista
 7. Kiva oli kuulla sinusta! Mukavaa alkavaa viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Outi! Täällä ollaan taas. Ja toivon, että kirjoitusintoni jatkuu.
   Mukavaa alkavaa viikkoa myls sinulle <3

   Poista
 8. Kallaksessa on jotain samaa mitä on Marinissa. Minusta ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sanonut samaa. Meillä on samanoloiset pääministerit - toinen tumma, toinen vaalea. Ja ahkeria molemmat.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig