MOMENTS OF MY LIFE

Ihanat naiset Turussa

Sauli Niinistö kertoi Ylen Ykkösaamussa seuraavaa: Hän on joutunut jarruttelemaan itseään ja pitämään etäisyyksiä muihin ihmisiin koronaepidemian aikana. Minulla on ollut ihan sama. Ja  olen Saulin kanssa samaa mieltä, ihmiskontakteja ei voi korvata sähköisillä välineillä.

Ihanat naiset Turussa


Siksi olinkin todella iloinen, kun vihdoinkin sain ystävät / blogiystävät Turkuun. Sopusointuja blogin Maarit ja Casamimiblogin Sari suuntasivat Turkuun viime viikolla turvallisesti omalla autokyydillä. Vihdoinkin treffattiin Turussa. Olimme suunnitelleet tätä jo pitkään. Ja nyt nautimme elokuun hellepäivistä pitkälti veden äärellä poissa ihmispaljoudesta. Ystäväni majoittuivat Turun Seurahuoneelle. Seurahuone sijaitsee keskellä Turkua lähellä Aurajokea. Seurahuone on uusittu vuosi sitten ja se on tuotu modernisti tähän päivään. Hotelli henkii iloista 20-lukua.Kun kirjautuminen oli tehty lähdimme kävelemään Aurajoenrantaa pitkin Forum Marinumiin, jossa söimme kalalautaset ja salaatit Ravintola Göranin isolla terassilla. 


Vesibussilla Ruissaloon

Ja sitten hypähdettiin Forum Marinumin pysäkiltä vesibussiin. Minä turkulaisena en huomannut ottaa vesibussista kuvaa, näin sitä käy tutuissa kohteissa. Vesibussilla voi tehdä kivan kiertoajelun kauniiseen Ruissaloon tai hypätä matkan varrella pysäkiltä pois. Ajelu maksaa saman kuin paikallisliikenne Turussa eli vain kolme euroa suuntaansa.


Vesibussi on mainio tapa matkata ja nähdä Turkua. Minä nappasin kuvan legendaarisesta Airisto Segelsällskapin eli ASS:n paviljongista. Joen varrella voi katsella myös upeita laivoja, veneitä ja uutta asutusta, sillä Turku on kasvanut meren suuntaan. 

Me poistuimme vesibussista Ruissalon telakan laiturissa. Telakalla voi käydä syömässä kivassa Zaké Pizzeria & Wine Barissa. Terassilta on mukava katsella maisemia ja meriliikennettä.Koska olimme juuri syöneet Göranissa, niin Zakélla otimme jälkiruuaksi raikkaat, sitruunaiset juomat - Limoncello Sprizit.Eipä olla Coté d'Azurilla vaan upeasti kunnostetulla Ruissalon telakalla ja Zakén laiturilla. Ilmat suosivat meitä! Ruissalon telakalla poikkesimme vielä viehättävään sisustusliike Aveliaan. Sieltä lähti kivoja tuliaisia pääkaupunkiseudulle.


Aurajoenrannan tunnelmiaOli ilo toimia oppaana näille naisille, sillä he olivat todella innostuneita ja kiinnostuneita Turku -jutuistani. Koska vierailupäivät olivat kauniit ja aurinkoiset, jätimme museovierailut suosiolla väliin ja nautimme Aurajoen rannan tunnelmista.

Poikkesimme Luostarin Välikadun kautta Suurtorille.

Vanha Raatihuone


Suurtorilla Brinkkalan talon parvekkeella julistetaan joulurauha. Joulurauha on julistettu Suomen Turusta jo 1300-luvulta lähtien. Historian havinaa joka elää tässäkin päivässä. 

Ja E. Ekblomin parvekkeen alta siirrytään Café Artiin. Varför Paris, vi har ju Café Art

Café Art on todellinen klassikkokahvila Turussa. Siellä on tarjolla suussasulavia juustokakkuja. Oli juhlaa istua Aurajoen rannassa nauttimassa kahvista ja leivoksista ja mainiossa seurassa.Oli tavattoman mukavaa, että kävitte Turussa! Iso kiitokseni iloisesta ja innostavasta seurasta. Nähdään pian. Jos ette vielä seuraa, niin suosittelen ilolla Maaritin ja Sarin blogeja. 
Maarit kirjoittaa sisustuksesta, tyylistä ja myös ruuasta: https://www.sopusointuja.fi/
Ja Sarilla on sisustukseen ja tyyliin keskittyvä lifestyleblogi: https://www.casamimi.fi/


- Tuula30 kommenttia

 1. Ihana tapaaminen teillä, ja sitten sinä loistavana oppaana heille.Turku on kyllä kaunis kaupunki, siitä on jo aikaa kun viimeksi kävin siellä. Oikein hyvää tulevaa viikkoa Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jael <3
   Meillä oli tosiaan ihana tapaaminen. Oli hienoa kertoa Maaritille ja Sarille Turusta, kuuntelivat niin innokkaina tämän kolmannen polven turkulaisen tarinoita. Turku osaa pukeutua kesään ja loistaa. Olisipa kiva saada joskus sinutkin Suomen vierailuillasi Turkuun.
   Kiitos Jael ja hyvää viikkoa Tel Aviviin!

   Poista
 2. Teillä ollut kiva tapaaminen. Harmi, kun tosiaan etäisyyksiä pitää ottaa tarkoituksella, että tuo korona pysyy loitolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kiva ja ikimuistoinen tapaaminen. Onneksi Maarit ja Sari olivat keskellä viikkoa, joten väkeä ei ollut ruuhkaksi asti, oli helppoa pitää etäisyyksiä. Näillä mennään koronan aikana.
   Kiitos sinulle Aikku ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 3. Bloggaajatapaamiset kuulostaa todella mukavilta :) - ja todella kauniit kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme pitkään suunnitelleet, että Maarit ja Sari tulevat Turkuun. Ja vihdoinkin saimme niin järjestettyä. Kun on kolme bloggaajaa yhdessä, niin siinä kamerat käyvät ja katsotaan kuvakulmia. On todella mukavaa bloggaajien kanssa tavata,kun kaikilla on samat intressit. Meillä oli mukava tapaaminen.
   Kaunis kiitos Suvi ja hyvää viikkoa <3

   Poista
 4. Kiitos Tuula kun toimit erinomaisena oppaana! Näissä kuvissa oli monia kohtia, mitä en ollut huomannut, kuten Cafe Artin yläpuolella oleva ihastuttava parveke.
  Kun nyt ajattelen tuota matkaa, teimme aivan oikean ratkaisun, kun päätettiin vain kävellä ja nautiskella Aurajoen ympäristön tunnelmista pienellä kulttuuriripauksella, koska ilma oli niin ihana ja suorastaan kuuma.
  Ja seura oli mitä parhainta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit kauniista sanoistasi. Oli niin mukava kertoa Turusta. Tuosta E. Ekblomin parvekkeesta otin kuvan kun kävelimme sinne kirjaston nurkille. Se on kadun toisella puolella, kun lähtee Cafe Artista. Joenrannalla on niin paljon katsottavaa, kun siellä kulkee ensimmäistä kertaa, että väkisinkin jää huomaamatta joitain juttuja. Turku oli kyllä pukeutunut kauneimpaan kesäasuunsa, kun täällä olitte vieraina, joten oli ihana kulkea Aurajoen ympäristössä ja Suurtorin tunnelmissa.
   Seura oli kyllä mitä parhainta <3

   Poista
 5. Niin ihanat tunnelmat näissä kuvissa, ystävyys ja naisenergia säteilevät teissä kaikissa. Valoa viikkoosi, Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turku oli pukeutunut parhaimpaan kesäasuunsa, kun Maarit ja Sari olivat täällä vierailulla. Meillä oli kivaa yhdessä, helppoa ja hauskaa yhdessäoloa. Taisimme säteillä yhdessä auringon kanssa :)
   Kiitos kivasta kommentistasi ja iloa myös sinun viikkoosi Taru <3

   Poista
 6. Vika kuva on♥♥ Turku, always on my mind♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeinen kuva - siinä me ollaan. Iloiset bloggaajaystävät yhdessä. Ja Turussa, joka on myös sinulle rakas kaupunki <3
   Kiitos Leena ja iloa viikkoosi <3

   Poista
 7. Selvästikin teillä oli ihana päivä aurinkoisessa Turussa! Nuo kuvat Ruissalon telakalta ovat aivan upeat.

  Kivaa viikkoa Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosiaan kivaa yhdessä. On niin rentouttavaa olla bloggaajaystävien kanssa. Se varmaan näkyy kuvissa.
   Ja Ruissalon telakka oli niin oiva valinta, olimme kuin ulkomailla.
   Kiitos rva Kepponen ja kivaa viikkoa myös sinne <3

   Poista
 8. Turku on upea kaupunki, varsinkin kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turku pääsee loistoonsa kesällä. Aurajoen maisemat ja kulttuurimaisemat sen läheisyydessä ovat niin kauniita.
   Kiitos Melissa <3

   Poista
 9. Vitsit miten kivan kuuloinen tapaaminen teillä on ollut ja tosiaan, ihania naisia kaikki kolme <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosiaan viihtyisää yhdessä. Ihan supernaisia nämä Maarit ja Sari. Nyt minäkin hypähdän tähän ihanien naisten joukkoon, kiitos sinulle Outi kauniista sanoistasi.
   Mukavaa viikkoa <3

   Poista
 10. Ihana Tuula, olit kyllä paras opas ever ja tiedät kyllä mistä tykkään. Ja naurattaa vieläkin vähän se kirjashoppailu 😊. Ystävyys huokuu kuvista ja se todella on aitoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Sari <3 Minusta oli niin kiva olla oppaana. Olitte niin tarkkaavaisia. Minuakin on se kirjashoppailu naurattanut, sadan kirjan joukosta tiesin, mikä kirja kiinnostaa sinua. Taidan tuntea sinut hyvin :) Kauniisti sanottu - ystävyys huokuu kuvista. Olen niin mielissäni ystävyydestämme. Kiitos Sari ja kiitos myös Maarit.

   Poista
 11. Ai sinäkin olet turkulainen 😄👍🏻 Ruissalon telakka on kyllä ihana paikka ja teillä ollut ihana päivä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis turkulaisia ollaan. Ruissalon telakka on niinkuin sanot, ihana paikka. Kun siellä istuu, niin voi kuvitella istuvansa Rivieralla. Hieno päivä meillä. Kiitos Diina-Maria <3

   Poista
 12. Muutama halaus on kyllä tässä koronan suhteen helpompana aikana tullut vaihdettua, mutta nyt taas pitää alkaa pitää pidempää väliä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on taas syytä pitää pitempää väliä. Tartunnat ovat kovasti lisääntymässä. Toivottavasti kaikki muistavat nämä turvavälit.

   Poista
 13. Voi, kuulostaa niin mukavalta tapaamiselta! Olisinpa törmännyt teihin - olisin lyöttäytynyt seuraanne ilman muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kivaa yhdessä. Kunpa olisitkin törmännyt meihin. Olisit sopinut hyvin iloiseen joukkoomme. Ja puheenaiheetkin olisivat olleet niin tuttuja.
   Kiitos Celia ja mukavia elokuun päiviä!

   Poista
 14. Todella kiva tapaaminen teillä on ollut! Turku on todella kaunis kaupunki. Aivan ihastuttavia kuvia ja rento tunnelma välittyy niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva saada Maarit ja Sari Turkuun. Siitä on ollut puhetta pitkään ja vihdoin se tapahtui. Aurinko hymyili ja Turku oli pukeutunut koreasti kesään, kun ystävät saapuivat. Meillä oli kivaa ja rento meininki yhdessä.
   Kiitos Tuula ja terveisiä Vaasaan <3

   Poista
 15. Aivan ihanat naiset, tunnelmat, maisemat ja herkut ja onni on ystävyys. <3

  Kivaa viikonloppua Tuula. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni on ystävyys <3 Oli niin kiva saada nämä ihanat naiset Turkuun. Meillä oli kivaa yhdessä ja Turku oli pukeutunut kauniisti kesään.
   Kiitos ihanainen Tiia ja kivaa sunnuntai-iltaa <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig