MOMENTS OF MY LIFE

Mietteitä koronakatkolla


Hei ystävät hyvät! 

Tämä koronakevät on vaikuttanut minuun jotenkin latistavasti blogin osalta ja en varmasti ole ainoa. Olen ollut vailla punaista lankaa, miten ja mitä kirjoittaisin blogiin. Tapahtumat, matkat, teatterit, museot, taidenäyttelyt... nämä kaikki tuovat iloa ja hyvää mieltä elämääni ja mielelläni olen niistä tänne kirjoitellut. Vaan nyt ne kaikki ovat kiellettyjen listalla. Tässä mietteitäni koronakatkolla.Viikko 11


Kalenteri oli vielä täynnä tapahtumia, kun maailmalta ja Euroopasta alkoi kuulua enemmän ja enemmän hurjia koronauutisia. Päätin, että Helsingin tapahtumiin en Turusta tällä viikolla lähde ja onnekseni nuo tapahtumat myös peruuttiin.

Saman viikon perjantaina 13.3. minulla oli liput Turun Kaupunginteatterin Don Juanin loppuunmyytyyn näytökseen. Olin vihdoinkin saanut liput ja ystävättäreni kanssa piti mennä katsomaan paljon kehuttua Eero Ahoa Don Juanina. Minua alkoi jossakin vaiheessa vähän pelottaa teatteriin meneminen. Turun Kaupunginteatterin Pienelle näyttämölle mahtuu 250 katsojaa, mutta 13.3. ei ollut vielä suurten yleisötapahtumien kieltoa. Noin 2-3 tuntia ennen näytöksen alkua sekä sähköpostilla että tekstiviestinä tuli kuitenkin infoa, että näytös on peruutettu ja lupasivat kertoa jatkosta myöhemmin. Mutta niin siinä kävi, että 13.3. jälkeen niin Turun Kaupunginteatteri kuin Linnateatterikin sulkivat ovensa koronapandemian takia.

Don Juan / Eero Aho, kuva: Turun Kaupunginteatteri 

Viikko 12 


Olen joskus asunut Irlannissa ja minua edelleen kiinnostavat maan asiat. Sieltäkin tuli uutispommi, jos ei ihan minulle, niin kaikille irlantilaisille. Irlannissa vietetään 17.3. Pyhän Patrickin päivää ja  juhlaparaatit peruutettiin nyt ko. päivänä koko maassa. Tuon uutisen jälkeen Irlanti myös laitettiin kokonaan säppiin, samoin kuin me teimme Suomessa. Joka vuotisesta Pyhän Patrickin päivän paraatista sen verran, että pelkästään Dublinissa muutaman kilometrin paraatireitin varrelle ahtautuu noin 700 000 ihmistä. Onneksi irlantilaiset olivat kaukaa viisaita ja peruivat paraatit. Voin vain kuvitella, millainen olisi ollut pahin mahdollinen skenaario taudin leviämisen kannalta.

Kuva Irlannin keittiöstäni silloin joskus. Ja Saarakin kyläilemässä. 

Viikko 14 


Pelästyin, kun sain kuulla edesmenneen ystäväni Tarjan tyttäreltä Mialta, että hänellä on ollut 'hieman' korona -oireita: lämpöä, päänsärkyä, kurkku kipeänä ja vihlovat keuhkot. Ja hänen on ollut helpointa olla lämpimässä saunassa, koska siellä on parempi hengittää. Soittelin vielä illalla Sari -ystävälleni, joka työskentelee Terveystalolla ja hän sanoi, että kannattaa kysyä, onko haju- ja makuaisti myös kadonnut. Jos on, niin se voi tarkoittaa koronaa. Ja Mialta olivat myös nämä ko. aistit poissa. Nyt hän on jo tervehtynyt, eikä muukaan perhe ole sairastunut. Onneksi.  Mia menee vasta-ainetesteihin, kun ehtii.
Terveisiä Hankoon. Ja kiitos ihanista pikkuväen kuvista kevään aikana.

Keväällä tuli luntakin. Hangon pikkuväkeä. 

Viikko 15 


Veljenpoikani Niko on myös ollut paljon ajatuksissani, sillä hän asuu ja on töissä Espanjassa. Ja korona on raivonnut pahasti Espanjassa. Veljenpoika käy joka päivä töissä kodin ulkopuolella. Työmatkat sekä kaupassakäynnit ovat ne ainoat mahdollisuudet ulkoiluun. Urheilevalle nuorelle miehelle tuo karanteeni lienee kauheaa, mutta Niko ei valita.  Hän sanoo, että Torrevieja on kuin aavekaupunki, todella harvoin näkee jonkun liikkuvan kaupungilla.

Veljenpoika


Viikko 17 


Pikkuvene on laskettu veteen ja mökkikausi on avattu. Nyt vietämme ensimmäistä viikonloppua saarimökillä. Täällä oli kaikki kunnossa talven jäljiltä. Ja laituri ehjä! Talvella oli myrskyjä ja vesi oli käynyt tosi korkealla. Kaisloja on ylt'ympäriinsä. Eilen siivottiin mökki ja ulkotöihinkin mennään jossakin vaiheessa, kun kelit lämpenevät. Me voimme hyvillä mielin käydä mökillä, sillä mökki sijaitsee saman sairaanhoitopiirin alueella, jossa asumme.Kun laitoin instaan kuvan pikkuveneen veneenlaskusta, pitkäaikainen ystäväni Gema, joka myös asuu Espanjassa  kirjoitti: 

Hi Tuula! 
Ohhhh! Great you can escape to the sea... in Finland.
Here all along the Costa de Sol, all the beaches and access to the sea are closed and drones and helicopters watching every now and then if somebody breaks the rules...  you can get big fines. 


*****
Asia, josta olen onnellinen, me suomalaiset voimme ulkoilla!

Lämpimät terveiset kaikille! Pysykää turvassa ja terveinä. 

- Tuula

Palaan pian.


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


33 kommenttia

 1. Veneen vesille laskua odotan minä kovasti ja suunnittelin lähilomaa Unelmalla tuossa laiturissa köllötellen. Mukaan hyvät eväät ja luettavaa niin varmasti tuntuu kuin kauempanakin kävisi. Tämän eriskummallisen alkuvaiheessa hirvitti ja ajoittain pelko ottaa otteeseensa, mutta pääasiassa olen toiveikas ja yritän nähdä tilanteen myönteiset puolet kestääkseni eron rakkaista läheisistämme. Blogi on kärsinyt, kun etätyö pitää tiivisti paikoillaan niin liikenevän vapaa-ajan käyttää mieluummin muualla kuin tietokoneella. Eilen jo iski pieni inspiraatio ja toivon saavani valmista, kun palaan illemmalla takaisin sisätiloihin. Toivottavasti sinäkin löydät ilonaiheita ja virkistystä tilanteeseen, joka laittaa meistä jokaisen venymään ja joustamaan. Aurinkoista vappuviikkoa Tuula! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän veneenne nimi on Unelma. Unelmaloma Unelmalla. Kuulostaa kivalta.
   Ero läheisistä tuntuu rankalta, mutta onneksi on kaikki nykyajan sovellukset, joilla voi pitää yhteyttä. Aikoinaan kulkivat vain kirjeet.
   Sinullakin on blogi kärsinyt, etätyö on tietokoneen käyttöä rajoittanut. Mutta eiköhän me tästä saada taas blogi jatkumaan, kumpainenkin. Inspiraatiot ovat hyvästä!
   Kiitos kivasta viestistäsi. Elämä jatkuu ja tästä rajoitetustakin elämästä pitää hakea niitä ilonaiheita.
   Aurinkoista viikkoa sinulle, Tuija <3

   Poista
  2. Kiitos Tuula lempeästä vastauksesta! Kevätillan iloja! Tuija

   Poista
 2. Mielenkiintoista oli lukea koronakalenteriasi. Tuo 13 päivä taisi täällä olla se päivä kun kaikki meni kiinni täällä, ja alkoi pakkokaranteeni, jolloin pääsi kotoa lähtemään vain ruokaostoksille tai apteekkiin, eivätkä mitkään muut paikat olleet auki. Sitten tuli 100 metrin ulosmenorajoitus, ja pyhinä oli täysi pakkokaranteeni kaikille, samoin nyt tällä viikolla kun täällä on sekä kaatuneitten päivä että' heti sen jälkeen itsenäisyyspäivä, niin kaikkien pitää olla vain kotona.Nyt kun täällä puolentoista kk karanteenin jälkeen koronaä-luvut ovat paremmassa mallissa, niin katujen varrella olevia kauppoja avattiin tänään, samoin kampaamot saivat avata ovensa, kunhan noudattavat tarkkoja turvaohjeita.Tuon tiukemman karanteeniajan täällä oli vain 15 % työvoimasta töissä,mikä oli ihan kamalaa . Toivotaan että pian tilanteet paremmat joka puolella. Hyvää vappuviikkoa sinulle Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo 13.3. on merkityksellinen päivä. Teillä Tel Avivissa alkoi pakkokaranteeni ja täällä Suomessa silloin alkoi osittainen sulkeminen esim. teatterit. Tuo pakkokaranteeni on ollut aika kova teillä - 100 metriä ulkona. Bambikaan ei päässyt tekemään pitkiä lenkkejä. Todella vähän siellä on ollut tiukemman karanteenin aikana töissä. Ja nyt pikkuhiljaa siellä avataan ovia. Täällä on ollut lievemmät nuo sulkemiset. Esim kampaamot ovat saaneet olla auki, mutta en tiedä, paljonko on käynyt asiakkaita.
   Elämme outoa kevättä.
   Kiitos Jael mielenkiintoisesta kommentistasi ja hyvää vappuviikkoa Tel Aviviin.

   Poista
 3. 12.3. olin vielä yhdessä pressissä. Siellä heitin puoliksi vitsillä lähtiessä "Nähdään syksyllä!" ja siihen se taitaa mennäkin. Kaikkiin seuraaviin kutsuihin olinkin jo vastannut kieltävästi.

  Onneksi ulkoilla saa ja se tuokin iloa. Valitsemme vain reitit niin, ettei paljoa ihmisiä tule vastaan. Appivanhempien luonakin ollaan käyty viemässä ruokakasseja ja kahviteltu parinkymmenen metrin välimatkalla ulkona. En ole hysteerinen, mutta käyttäydyn järkevästi ja pidän etäisyyttä.

  Nähdään taas syksyllä Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika myöhään olit pressissä. Silloin oli jo ilmassa "uhkaa".
   Onneksi meillä saa ulkoilla, jopa kaupungeissa. Meillä myös on täällä hyvät ulkoilureitit eikä ole liiaksi väkeä. Tuo on mainio tapa tavata appivanhempia - viedä ruokakassit ja kahvitella kunnon välimatkalla.
   Minäkään en ole hysteerinen, mutta kuuntelen ohjeita ja käyttäydyn niiden mukaan. Se on sekä itsestä että toisista välittämistä.
   Olipa kiva kuulla sinusta Tuuli <3
   Nähdään taas syksyllä!

   Poista
 4. Mies on tuosta ulkoilusta täällä myös niin innoissaan. Marokossa on ulkonaliikkumiskielto kello 18.00 alkaen. Ihanaa, että pääsette mökille. Minulla alkaa Karkkilan porukkaa olemaan ikävä, ollaan niin totuttu näkemään ainakin kerran kuussa. Äitiä olen nähnyt välimatkan päästä pari kertaa ja kyllä jo haluaisi häntäkin päästä halimaan. Nyt vaan pitää tehdä niin kuin on parhaaksi kaikille.
  Pysytään terveinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla erilaisia käytäntöjä eri maista. En ollutkaan lukenut mistään tuota, että Marokossa ei saa iltaisin liikkua ulkona. Enpä lainkaan ihmettele, että miehesi on innoissaan Suomen ulkoilumahdollisuuksista.
   Nyt aletaan tosiaan päästä mökille. Meillä kestää runsaan tunnin mennä autolla sekä veneellä mökille, joten voimme helposti olla jommassa kummassa paikassa. Nyt vielä siellä meren äärellä ei oikein nuo ulkohommat maistu, kun vesi hohkaa kylmää.
   Ymmärrän hyvin ikäväsi Karkkilaan, siellä on sinulle rakkaita ihmisiä. Ja äidin halaaminen on niin tärkeää, mutta nyt se vain on jätettävä. Nyt pitää olla järkeviä. Se on parhaaksi kaikille niinkuin sanot.
   Ja olipa kiva kuulla sinusta Outi! Terveisiä ja hyvää vappuviikkoa <3

   Poista
 5. Korona on kyllä vaikuttanut kovasti elämään ja voi kuinka sitä kaipaakaan normaalia arkea ilman rajoituksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korona on outo vieras maailmassa ja vaikuttaa tosiaan kaikkien elämään rajoituksineen.
   Tuntuu, että elämä oli niin helppoa ennen - ilman rajoitukisa.
   Kiitos Mira ja hyvää vappuviiikkoa!

   Poista
 6. Kesämökit taitavatkin nousta ainakin käyttöarvossaan tulevana kesänä! Onneksi me sentään, nykyisin jo mökittöminä, asumme pientalossa, jossa on vähän pihaa ja puutarhaakin ja meren rannalla, eli mökkifiilikseen päästään täälläkin. Etenkin kun osa naapureista on vetäytynyt mökeilleen (Uudellamaalla) jo heti karanteenien alkaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta - kesämökit nousevat käyttöarvossaan nyt kesällä. Vaikka meillä on mökki saaressa, niin sinne pääsee nopsaan auto- ja venematka vievät noin tunnin verran saarelle, joten on helppo liikkua kumpaankin suuntaan.
   Teillä on siellä pientalossa oivat mökkifiilikset pihoineen ja puutarhoineen merenrannalla. Minullakin on tuttuja Helsingissä, jotka nyt asuvat mökeillään. Tämä outo aika teettää erilaisia ratkaisuja.
   Kiitos Pirkko ja hyvää vappuviikkoa!

   Poista
 7. Tämä on ollut todella rankka kevät. Itse olen kipuillut myös blogini kanssa, joten en yhtään ihmettele, jos et ole saanut kirjoituksia aikaiseksi.

  On jotenkin epätodellinen olo. Teen kotona etätöitä. Käyn kaupassa maksimissaan kaksi kertaa viikossa, yleensä vain kerran viikossa. Olen nähnyt äitini viimeksi ennen joulua, ja kaiken lisäksi hän on joutunut tänä keväänä käymään syöpähoidot läpi. Jotenkin kamalaa, kun ei ole voinut olla yhtään äidin lähellä ja tukena. Lisäksi alkaa pinna kiristyä, kun on koko ajan omassa pienessä kuplassaan miehen ja kissan kanssa. Kulttuuria kaipaan todella paljon. Saa nähdä, kuinka pitkään tätä jatkuu.

  Aurinkoista ja tervettä kevään jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ollut samanmoisia ajatuksia ja tunnelmia tässä oudossa keväässä.
   Minä olen jättänyt kaupassa käynnitkin, kun mieheni kuuluu riskiryhmään sairautensa vuoksi. Olen tilannut ruuat kotiin, koska noutotilaukset menevät melkeinpä viikkojen päähän.
   Kulttuuri on myös asia, jota kaipaan. Nyt tosiaan ymmärrän, millainen inspiraation ja ilon lähde kulttuuri on tai pitäisi kai sanoa sen eri muodot. Ja sinä olet yksi niitä bloggaajia, jotka olen kulttuurin kautta oppinut tuntemaan.
   Kiitos ajatuksistasi ja aurinkoista ja tervettä kevään jatkoa myös sinulle <3

   Poista
 8. Onneksi on se möksä Korppoossa. Se on yksi henkireikä näinä kurjina korona aikoina. Myös vene on veteen laskua vailla. Sekin on noussut arvoon arvaamattomaan. Nyt kun ollaan jatkuvassa karanteenissa, niin merellä on tilaa kruisailla ja siellä on ainakin tarpeeksi etäisyyttä toisiin.
  Onni onnettomuudessa on se, että kesä on edessä. Eikä tämä pandemia alkanut lokakuussa. Kaikille toivotan hyvää ja lämmintä kesää.. 🌞🚤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne möksät eri puolilla ovat nyt niitä henkireikiä, niinkuin sanot. Ja vesille on venosen mieli, siellä niitä turvavälejä syntyy väkisinkin.
   Hyvä huomio tuo, että kesä on onneksi edessä pandemian kannalta. Olisi ollut aika ankeata viettää karanteenia marraskuussa.
   Kiitos hyvän kesän toivotuksista. Samaa toivottelen sinulle Unknown.

   Poista
 9. Ihana kuulla, että veljenpoikasi voi kuitenkin hyvin Torreviejassa, siellä saa piakkoin toivottavasti ulkoilla myös aikuiset hieman. Ja samoin, että ystäväsi on tervehtynyt. Jotenkin tämä lamaannuttanut minutkin, esimerksi urheilu on jäänyt jostain syystä, vaikka aikaa olisi. Pitää nyt ottaa itseään niskasta kiinni ja myöntää, että tämä on hetken sitä nykyistä normaalia, elää ja nauttia myös parhaansa mukaan. Ihanaa loppuviikkoa ja vappua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niko siellä Torreviejan kodissaan jumppaa ja huolehtii ruokavaliostaan, pojalla on itsekuria. Sunnuntaina Espanjassa höllennetään ulkonaliikkumissääntöjä, ne koskevat vielä pääasiassa lapsia.
   Olen myös niin hyvillä mielin Mian puolesta, että on tervehtynyt. Olin todella huolissani. Kiitos sinulle Sari, joka ammattilaisena annoit minulle hyvää tietoa.
   Tuo niskalenkki pitää täälläkin ottaa joka suhteessa. Niinkuin sanot, tämä on sitä nykyistä normaalia ja sen puitteissa täytyy elää ja nauttia ja pysyä kunnossa.
   Kiitos Sari, ihanaa loppuviikkoa myös sinne ja Vappua!

   Poista
 10. Nämä ovat todella poikkeukselliset ajat. Olin aluksi shokissa maaliskuun puolessa välissä, kun tämä koronahässäkkä räjähti kunnolla. En tiennyt mitä kirjoittaa blogissa mutta pikku hiljaa pienin askelin olen päässyt normaaliin postaustahtiin. Haluan jakaa positiivisia arjen asioita lukijoille ja olen saanut siitä paljon positiviista palautetta. Minulle kirjoittaminen ja valokuvaaminen ovat parasta terapiaa. Onneksi valoa on näkyvissä ja pienin askelin olemme matkalla kohti sitä!

  Mukavaa loppuviikkoa ja vappua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole paljoa blogeja lukenut, mutta olen huomannut, että Tuulanneli siellä päivittää. Hienosti pienin askelin sait itsesi "ruotuun". Siitä peukut sinulle. Nyt todella pitää jakaa niitä arjen asioita lukijoille, siitä kertoo jo saamasi palaute. Kirjoittaminen ja valokuvaaminen on hienoa terapiaa, mutta niinkuin tuossa alussa sanoinkin, niin minulta tämä outo aika vei kirjoittamisen punaisen langan. Nyt se on löytymässä.
   Kiitos Tuulanneli ja mukavaa loppuviikkoa ja vappua myös sinne <3

   Poista
 11. Paljon on tänä keväänä toisin kuin aiempina vuosina. Onneksi mökille sentään pääsee ja onneksi mökki vielä sattuu olemaan saman sairaanhoitopiirin sisällä, tai saman terveyskeskuksen alueella kuten meillä, niin ei tarvitse tuntea huolta siitäkään että mahdollisen sairastumisen takia kuormittaisi mökkipaikkakunnan terveydenhoitohenkilöstöä.
  Parempia aikoja odotellessa, nautitaan keväästä ja pian koittavasta kesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outo kevät! Minulla on blogi jäänyt hunningolle, olen lukenut kaikkea mahdollista koronaan liittyvää. Nyt uskallan jo vähän hellittää lukemisistani. Informaatiota saa jatkossakin.
   Täytyypä tulla kurkkaamaan, mitä Ahvenanmaalle kuuluu!
   Tämä on sitä nykyistä normaalia, mutta parempia aikoja odotellessa.
   Kiitos Kristiina! Hyvää kevättä ja vappua!

   Poista
 12. Se on kyllä onni, että ulos saa mennä. Mutta menetetyt työt ja ikävä lähisukulaisia kuten isovanhempia painaa. Lapsi kysyi juuri pääseekö ikinä ekaluokalle, jos ei syksylläkään aukea koulut. Kun ei osaa vastata mitään. Kaikkea hyvää jaksamista kevääseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen usein ajatellut teitä työkseen bloggaavia ja muitakin yksityisyrittäjiä. Tämä kevät on ollut ankara teille. Ja ankara pikkuväelle. Teidänkin pikkutytöillä on kova ikävä isovanhempia.
   Hyvän kysymyksen esitti tuleva ekaluokkalainen. Vapun jälkeen selviää, miten tämän kevään koulu jatkuu, mutta miten on ensi syksynä, se on toinen juttu. Avoimia kysymyksiä on paljon.
   Mutta ulos saa mennä, se on yksi niitä hienoja asioita Suomessa.
   Kiitos Katja ja jaksamista kevääseen myös sinne. Aurinkoista kevättä ja vappua!

   Poista
 13. Olipa kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! Mutta ikävää kuulla, että ystäväsi tytär oli sairastunut; onneksi muu perhe säilyi ilman tartuntaa. Tuli mieleen kertomastasi Hgin Musiikkitalon konsertti, mistä korona oli lähtenyt leviämään ties kuinka paljon, joten erittäin hyvä ettei näytöstä pidetty ja reagoivat nopeasti tilanteeseen.

  Onneksi tosiaan päästään ulos vielä ja kun valitsee lenkin ajankohdan aamuksi niin saa olla aika yksin liikkeellä. Muuten päivät sujuvat kotona ollen ja välillä käyn 'etä'lenkillä äidin kanssa ja soitellaan lähes päivittäin. Pikkutyttöjä on kovin ikävä, vaikka käynkin välillä heidän ovensa takana - mutta ei voi mennä lähelle.

  Voi hyvin Tuula! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maarit! Ystävämme Sari sanoi niin hienosti, että tämä on nykyinen normaali, se antoi sysäyksen blogin päivittämiseen.
   Tuo kuuluisa Helsingin Musiikkitalon konsertti oli 8.3. Ja vielä 13.3. olin menossa teatteriin, tosin olin vähän huolissani, sillä tuntui, että se korona vaanii jo lähellä. Sitten 20.3. uutisoitiin, että Musiikkitalon naistenpäiväkonsertin yleisö saattoi altistua koronavirukselle. Teatterit olivat hienosti ajan tasalla ja peruuttivat näytöksensä 13.3. Ja myöhemmätkin näytöksensä.
   Tuo sinun etälenkkisi äidin kanssa kuulostaa niin mukavalta. Ihanaa, kun lenkit voi toteuttaa noinkin. Ymmärrän niin hyvin, että pikkutyttöjä tulee ikävä. Ja vain oven takaa voi kurkkia.
   Kipparin pienin pojanpoika on 1,5 vuotias ja häntä ei voi mennä edes ikkunan taakse katsomaan. Pikkuiselle Leeville tulee itku ja ikävä, kun ei pääse pappan syliin.
   Olipa kiva kuulla sinusta. Mukavaa vappuviikkoa ja voi hyvin, Maarit <3

   Poista
 14. Tämä kevät on jotenkin tosi rankka, ei vain koronan osalta, vaan myös mitä kaikkea se on tuonut tullessaan. Iso määrä uutta opittavaa, toki hyväkin asia, että oppii uutta mutta kun rytinällä tulee monta samalla kertaa, se väsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ikävä kuulla, että kevät on kokonaisuudessaan ollut rankka. Kun tulee iso määrä uusia asioita kerralla opittavaksi, niin se väsyttää. Tiedän sen omastakin kokemuksestani. Sinulle toivon jaksamista ja tsemppiä! Ja iloista vappua!

   Poista
 15. Samat fiilikset on itsellänikin. Blogini pääaiheet, kulttuuri ja matkustus, kun ovat nyt tauolla. Pitänee keskittyä sivuaiheisiin. Jotenkin kirjoitus vain takkuaa, ei saa mitään aikaiseksi. Omassakin elämässä korona näkyy. Vanhemmat asuvat toisessa kaupungissa ja ovat riskiryhmää, heitä en ole nähnyt kuin maaliskuun alussa viimeksi. Töissä on ollut todella hektistä ja sekin on vienyt energiaa. Ei auta kuin sopeutua tilanteeseen ja odottaa, kyllä se parempi aika ja uusi normaali vielä koittaa. Koronasta huolimatta, Hauskaa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo samat aiheet siellä kuin täälläkin tauolla. Olen nyt itse päättänyt kirjoittaa, mitä mieleen juolahtaa - arkisia asioita, sillä tuskin sitä pääsee museoonkaan pitkään aikaan.
   Nuo lähisukulaiset, joita ei saa nähdä, aiheuttavat haikeutta, tiedän sen. Meillä sama tilanne pikkuväen kanssa.
   Monet työpaikat ovat hiljentyneet, kun taas toisissa työpaikoissa on todella hektistä, niinkuin sinunkin työssäsi.
   Toivon sinulle jaksamista ja tsemppiä. Kiitos Päivi ja Iloista Vappua!

   Poista
 16. Minä olin viimeistä päivää konttorilla työskentelemässä 9.3. ja siitä eteenpäin olen tehnyt töitä kotikonttorilta etänä kaikki päivät. Hyvin sujuu työnteko myös näin, tosin asiakkaita tapaan vain skypen ja puhelimen välityksellä. Pidämme myös ihan päivittäin yhteyttä kollegoiden kanssa niin yhteishenki pysyy yllä.

  Olin samana maanantai päivänä ilmoittanut esimiehelleni, että jättäisin 6.-8.5. Ranskan Reimsiin suunnitellun työmatkan myös väliin koronatilanteen takia. Muistan, että kollegani vähän naureskelivat kun peruin omalta osaltani matkan. Heistä taisin silloin liioitella tilannetta mutta itse matka peruuttiin seuraavana päivänä kokonaan ja ylin johtomme Hollannista kielsi kaiken matkustamisen toistaiseksi.

  Jätin myös kaikki 9.3. alkaneella viikolla järjestettävät pressitilaisuudet
  väliin koska aavistelin jo silloin mitä tuleman pitää. Siitä eteenpäin olenkin
  sitten ollut kotosalla, koiran kanssa lenkillä ulkoilemassa ja iltaisin klo 22 aikaan pari kertaa viikossa kaupassa kasvosuojan ja kertakäyttöhansikkaiden kanssa. Kontaktini ovat laskettavissa yhden käden sormilla.

  Vaikka kaikki paikat ovat tällä hetkellä kiinni voi kulttuuria onneksi löytää myös virtuaalisesti. Monet museot ovat avanneet ovensa verkossa ja jopa balettia on pystynyt katsomaan netistä. Minusta nyt vappuna järjestetty Mantan lakitus ja JVG:n virtuaalikeikka olivat hyvä tapa nauttia perinteistä ja musiikista myös nyt pandemian aikana.

  Itse olen ajatellut tämän korona tilanteen siten, että siihen voimme vaikuttaa vain noudattamalla annettuja ohjeita. Eilistä on turha enää surra ja huomisesta emme vielä tiedä mitään joten parasta on elää tässä päivässä ja hetkessä. Tilanne ei tule kestämään ikuisesti vaikkakin pitkään jatkuukin koska rokotetta ei ole vielä saatavilla. Mutta kuten itse yhdessä blogikirjoituksessa vertasin niin meidän kotoilu ei ole mitään verrattuna vaikkapa Anne Frankin Päiväkirjassa kuvattuun kahden vuoden piileskelyyn henkensä uhalla. Meillä on kotona kaikki pelit ja vehkeet itsemme viihdyttämiseen, saamme liikkua vapaasti ulkona kunhan vältämme isoja joukkoja sekä kokoontumisia ja kaupoista saa ruokaa kattavasti. Voimme tarvittaessa tilata ruokaa ja tavaroita kotiin sekä olla skypen välityksellä yhteydessä läheisiin ja ystäviimme.

  Onneksi ystäväsi tytär parantui ja veljenpoika jaksaa kuntoilla koranasta huolimatta. Nyt on tärkeää nauttia niistä elämän pienistä asioista ja pysyä
  rauhallisena. Kaikkea tietoa koronasta ei kannata lukea jos se ahdistaa mutta
  silti on hyvä pysyä kartalla mitä tapahtuu maailmalla.

  Kyllä me Tuula selviämme tästä tulee vielä päivä jolloin elämä muuttuu.
  Olen kirjoittanut tämän monen postauksen loppuun ja kirjoitan nyt taas

  "Pidä tuolta itsestäsi mutta myös lähimmäisestäsi ♥
  Me olemme nyt kaikki samassa veneessä, joka ei liiku
  jos kaikki eivät souda samaan suuntaan."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten hieno vastaus, Marjo <3
   Sinä olit kaukaa viisas. Minä olen myös seurannut virtuaalisesti muutamia esityksiä. Vappuaattona tuli hieno striimaus Erja Lyytisen studiolta. Sitä katseltiin ympäri maaimaa, huomasin.
   Meillä on tilanne, että kippari kuuluu riskiryhmään sairautensa takia, joten meille tulee Ruokakassin palvelun myötä ruuat kotiin. Olisin ne kyllä itse noutanut, mutta nuo noutoajat menevät parin viikon päähän, kotiintuonti onnistuu päivässä / parissa.
   Anne Frankin elämä oli kyllä ihan toisenmoista kuin tämä korona-ajan elämä. Meillä on tosiaan kaikki pelit ja vehkeet ja yhteysvälineet. Anne Frank pelkäsi elämänsä edestä piilossaan, milloin hänet löydetään... ja löydettiinkin. Sota-aika on karmeudessaan toisenmoista kuin tämä, jossa pystymme kuitenkin monin tavoin suojaamaan itseämme.
   Olen tässä viime päivinä tietoisesti opetellut, että kaikkea informaatiota ei tarvitse koronasta lukea, vaikka tieto kiinnostaakin. Vähemmälläkin pysyy kartalla.
   Nyt on nyt ja tätä pitää elää. Hienosti sanottu, tulee taas päivä, jolloin kaikki muuttuu normaaliksi tai niin normaaliksi kuin mahdollista.
   Upea tuo veneaforismi. Soudetaan siis samaan suuntaa <3
   Kiitos Marjo ja hyvää toukokuuta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig