MOMENTS OF MY LIFE

Akselin ja Elinan hääfarssi - RuissalossaKesäjuhliin kuuluvat häät! Jos ja kun muutkin juhlat! Tervetuloa juhliin!


Kuva: Linnateatteri
Linnateatterin kesäteattteri on rantautunut kesällä 2019 upeaan Ruissaloon meren äärelle, tarkemmin Turun Ruissalon Tapahtumatelakalle. Mikä ihana paikka se onkaan kesäteatterille.

Tänä suvena kesäteatterissa juhlitaan häitä, kun ilmassa on suven taikaa ja koivut tuoksuvat. Silloin on oikea aika astella alttarille: Akselin ja Elinan hääfarssi pyörii kesäteatterissa 13.6.-16.8.2019 

Mutta miten käykään, kun tapahtumapaikka on ylibuukattu? Ruissalon Telakalla pitäisi samaan aikaan järjestää häät, hautajaiset ja metsästyskerhon iloinen illanvietto... Ehtivätkö rakastetut saada toisensa?

Kuva: Linnateatteri

Mainion tekstin on kirjoittanut virolaissyntyinen, suomalainen kirjailija ja koomikko Antto Terras. Ja Kari-Pekka Toivonen on tehnyt napakan ohjauksen. Näytelmässä on kolme taitavaa ja muuntautumiskykyistä näyttelijää: Katriina Sinisalo, Mikko Leskelä ja Miika Laakso. Ja he säihkyvät eri rooleissaan! Ovat uskomattomia ja sutjakoita hahmoja. Oi, miten hauskoja hetkiä he järjestävätkään. Ja osaavat laulaa. Laulunsäkeiden potpuri oli iloista kuultavaa ja yleisö villiintyi isoihin aplodeihin. 

Miika Laakso,  Mikko Leskelä ja Katriina Sinisalo  (kuva: Linnateatteri)

Rytmi on nopeaa ja repliikit onnistuvat kohdilleen. Puheissa vilahtaa tuttuja turkulaisia paikkoja ja kaikkien tuntemia koko maan julkkiksia. Salamannopeat asujen ja roolien vaihdot kuuluvat farssiperinteeseen. Jos on näyttelijöillä kiirettä, niin kiirettä on myös takahuoneessa - avustajien on oltava tarkkana, mikä asu kuuluu aina seuraavaan sisääntuloon. Työskentelyn pitää olla saumatonta. Ja vielä näyttelijöistä - he hallitsevat äänellisen, miimisen ja liikunnallisen puolen upeasti. Katsoja ei voi muuta kuin ihailla heidän taitojaan.

Kaarinan Cupidot, Mikko Leskelä ja Miika Laakso (kuva: Linnateatteri) 

Juhlatalon hovimestari Mikko Leskelä ja pappi Katriina Sinisalo (kuva: Linnateatteri)

Kaikki kolme näyttelijää tekevät melkoisen määrän rooleja, tässä pieni esittely muutamista lavalla nähdyistä tyypeistä:  Virpi on polttareiden uskomaton järjestäjä, Kaarinan Cupidot naurattavat, liturgisesti puhuva pappikin löytyy ja todella erikoinen poliisi. Huikeita tyyppejä.

Miika Laakso ja Katriina Sinisalo (kuva: Linnateatteri)

Ja kysyinkin jo aikaisemmin, saavatko Akseli ja Elina toisensa? Kyllä he saavat toisensa. Nyt en paljasta, miten kaikki tapahtuu. Mutta jännittäviä mutkia on matkassa.

Lavastus Jones Maxwell, puvustus Kaarina Kopola, musiikin sovitus Jussi Vahvaselkä, äänet ja valot Esa Näykki, naamiointi ja kampaukset Minna Pilvinen 

Kiitos Linnateatteri - olipa iloiset juhlat! Nauru pidentää ikää! Jippii!

Pizzeria Al Mare (kuvan olen ottanut pressitilaisuudessa)

Tässä on vielä kiva mainita, että Linnateatterin laadukkaan viihteen lisäksi tässä Ruissalon telakan miljöössä pääsee nauttimaan herkullisesta ruuasta meren äärellä. Telakkarannassa palvelee teatteriyleisöä ennen ja jälkeen esityksen Pizzeria Al Mare (keittiö menee kiinni klo 22.00). 
Ja teatterisaliin voi tulla 1 h ennen esityksen alkua ja siellä on myös baari auki.
Ruissalon tapahtumatelakka sijaitsee aivan Ruissalon sillan kupeessa. Sinne pääsee monin tavoin. Merellisen kesäteatteriesityksen voi kruunata vaikkapa saapumalla Fölin vesibussilla tai rantautua omalla veneella Telakan vierasvenesatamaan. Paikalle voi tulla myös polkupyörällä, bussilla nro 8 tai omalla autolla.

Kesälaukku keikkui olallani Linnateatterin häissä. 

Kesäteatterin taikaa Ruissalossa! Suosittelen ilolla! 
On Linnateatterin kesäteatteri nyt hienoissa puitteissa!

- Tuula

*Kutsuvierasliput saatu


Kesäteatterin ohjelmisto löytyy TÄÄLTÄ 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta16 kommenttia

 1. Kesäteatterin nauruja kaipaankin, ennen tuli käytyä monesti kesässä! Ruissalon tapahtumatelakalla voisi pistäytyä kun tulemme Turkuun kesällä, tuosta Pizzeria Al Maresta olenkin kuullut jo paljon kehuja - sinne ruokailemaan siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäteatterin naurut ovat niin paikallaan. Tässä hääjuhlassa eli hääfarssissa oli kyllä niin hyviä oivalluksia ja yhtymäkohtia tähän päivään, Antto Terras on kirjoittanut tekstin. Terrakselta on juuri myös ilmestynyt kirja nimeltään Tallinnan tappajat, se kuulemma sopisi kiinnostavaksi televisiosarjaksi. Mutta vielä Ruissalon Tapahtumatelakalle. Se on herännyt eloon... siellä on nyt Kesäteatteri, Avelia sisustusliike sekä Pizzeria Al Mare, joka kerää kehuja. Tässä vielä pieni vinkki: Vesibussi kulkee kaupungista Ruissalon Tapahtumatelakan laiturille.
   Kiitos Heli ja ihania kesäpäiviä!

   Poista
 2. Kesäteatteriin menen itsekin heinäkuussa.Niissä on aina käytävä kesäisin.Ihanaa kesäkuun viimeistä viikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäteatterit kuuluvat kesään. Niissä on oma kepeä ja ihastuttava tunnelmansa. Nyt kun Linnateatterin Kesäteatteri on Ruissalossa, se antaa vielä tälle Linnateatterin esitykselle bonuksensa paikan johdosta.
   Kiitos Aikku ja sinulle myös ihanaa kesäkuuta 🍃

   Poista
 3. Olisi ihana päästä kesäteatteriin! Viime vuonna kävinkin, mutta tänä kesänä ei ole ainakaan vielä tiedossa testterireissua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä ja kesäteatteri kuuluvat yhteen :) Toivon, että tänäkin kesänä pääset kesäteatteriin!
   Kiitos Jasu ja ja ihanaa tulevaa viikonloppua!

   Poista
 4. En ole vuosiin käynyt kesäteatterissa! Pitäisi kyllä mennä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Kesäteatterissa viihtyy. Siellä on ihan oma tunnelmansa.
   Kiitos Sonja ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 5. Kesäteatterit on ihania ja niissä on niin erilainen tunnelma kuin sisäteattereissa :). Pitäisi varmaan itsekin käydä tänä kesänä sellaisessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit, kesäteattereissa on erilainen tunnelma kuin sisäteatterissa. Luonto on lähellä. Ja kesäillat kutsuvat viihtymään. Suosittelen ilolla kesäteatteria. Jos tulet Turkuun, niin Ruissalon reissun ohella kannattaa siellä käydä kesäteatterissa.

   Poista
 6. Nyt herättelit kesäteatteri-innostuksen. Olispa kiva päästä tuonne, näyttää niin iloiselta ja paikka kauniilta. Pitääpä laittaa lomasuunnitelmiin, jospa ehtisimme poiketa. Kiitos vinkistä ja iloa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun herättelin teatteri-innostuksesi. Olen aina innoissani tällaisista kommentista. Akselin ja Elinan hääfarssi non loistavaa kesäteatteriviihdettä. Siinä on oivallista menoa ja ei mitään tyhjän nauramista, vaan tämän päivän ilmiöt tuodaan mallikkaasti esiin. Ja ne naurattavat.
   Kiitos kivasta kommentistasi, Kastehelmi <3 Anteeksi myöhäinen vastaukseni... kesä teettää :)
   Iloa ja aurinkoa alkaneeseen heinäkuuuhun.

   Poista
 7. Siis kuulostaa niin huikealta esitykseltä, että se pitäisi kyllä ehdottomasti nähdä.
  Tänä kesänä en ole vielä käynytkään teatterissa, ja tuo olisi varmasti sellainen, josta uskon pitäväni.
  Näyttelijäkaartikin on huippu ja varmasti on nauru raikannut.
  Kiitos tästä postauksesta ja kesäteatteri muistutuksesta.
  Aurinkoista kesää Tuula��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulehan Souliina taas Turkuun, täällä on lystiä :)
   Linnateatteri Ruissalossa tarjosi huikeita hetkiä. Näyttämössä oli väellä hauskaa. Näyttelijät olivat ensiluokkaisia ja mikä taipuminen kaikkiin rooleihin... siitä 10 pistettä.
   Kesäteatterista on kiva muistuttaa.
   Kiitos Souliina ja ihanaa heinäkuuta <3

   Poista
 8. Tämä oli mahtava esitys. Kävin sen ja jokunen tovi sitten katsomassa. Blogissakin aiheesta. Olen muutoinkin niin rakastunut tuohon Telakka-alueeseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taattua Linnateatteria! Mahtava on juuri oikea sana tälle esitykselle. Täytyykin tulla tsekkaamaan blogisi. Ruissalon Telakka-alue on saatu ihastuttavaksi. Sen eteen on tehty paljon työtä ja nyt siitä on saatu kiva kokonaisuus.
   Kiitos Tiia <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig