MOMENTS OF MY LIFE

PULLO CAVAA JA AURINKOA - TAIDESISKOJEN KANSSANäin sateisella viikolla on kiva matkata aurinkoon, vaikkapa Portugaliin. No, jos ei ihan sinne asti, niin vaikkapa Helsingin Kaupunginteatteriin Arena-näyttämölle, siellä tarjotaan riemastuttava komedia Pullo cavaa ja aurinkoa. Tässä tunnelmiani ensi-illasta, sinäkin iltana satoi. 

Heidi Herala, Aino Seppo, Jaana Saarinen ja Eija Vilpas (Kuva: Harri Hinkka)

Näytelmän aihe on puhutteleva. Neljän ystävättären taidepiiri tekee joka vuosi yhteisen matkan jonnekin uuteen kohteesen, jossa nautitaan yhdessäolosta, taiteesta, hyvästä ruuasta ja kuplivasta juomasta. Naiset ovat käyneet aikaisemmin monessa paikassa mm. Pariisissa ja Saarenmaalla. Nyt on juhlavuosi eli kymmenes matka ja se suuntautuu Portugaliin, pieneen Santa Catarinan kylään Algarvessa. Kylä tunnetaan keramiikkakylänä.Kuva: Harri Hinkka

Naiset ovat aina haaveilleet ja puhuneet taidesiskojen yhteisestä vanhuudesta jossakin kauniissa ja lämpimässä paikassa. Yksi nelikosta, Inka (Heidi Krohn) on matkustanut edeltä yksin Santa Catarinaan ja kuinka ollakaan, ostanut vanhan talon heille neljälle vanhuuden viettoon. Osto tulee muille yllätyksenä! Ihana yllätys, mutta...  Kaikki naiset ovat pienipalkkaisia naisia, eikä kenelläkään ole riittäviä summia pankkitileillään. Heillä on ollut elämässään avioeroja, pätkätöitä, leskeyttä ja lapsien avustamista... Siis mistä  tarvittavat rahat? Rahoituksesta syntyykin mainio soppa, jota näytelmässä selvitellään.

Kuva: Harri Hinkka

Näytelmän sielunsiskot ovat mainioita karikatyyreja. Tunnistin heissä itseäni ja oman tuttavapiirini naisia. Jopa naisten vaatetuksista tunnistin omia tuttujani. Oli pellavaa, sifonkia, tunikaa, väriä, mustavalkoista, matalia kenkiä, korkokenkiä... Minullakin on joskus ollut tuo pellavavaihe, voi sitä silittämistä. 

Kuva: Harri Hinkka

Näytelmä on kevyt ja nautittava ja juoni etenee näppärästi. Syvyyttä näytelmään tuovat naisten menneisyyden traumat, jotka on taitavasti tuotu mukaan naisten keskusteluihin. Sieltä löytyy lapsettomuutta, leskeyttä, aborttia ja yksinhuoltajuutta... eli elämän koko kirjo. Kaikki tuodaan kuitenkin esille humoristisesti ja hyvällä itseironialla. Hautajaisistakin puhutaan - Yvonne (Jaana Saarinen) toivoo tuhkansa ripoteltavan Stockmannin rullaportaisiin, tavaratalo kun on hänen mielestään se paras taivas.

Maija Lang, Aino Seppo, Heidi Herala ja Eija Vilpas (Kuva: Harri Hinkka)

Lopputuloksena on kupliva ja hauska näytelmä. Taidesiskot osaavat nauttia elämästä ja heillä on on hieno taito pitää yhtä - kuplivan kanssa tai ilman. Onnistuuko Santa Catarinan talon osto? Se jääköön näytelmän kerrottavaksi.

Eija Vilpas, Maija Lang, Sauli Suonpää, Aino Seppo ja Jaana Saarinen
Kuva: Harri Hinkka

Näytelmän on käsikirjoittanut dramaturgi Helena Anttonen. Ja taidesiskoina loistavat upeat komediennet Heidi Herala, Jaana Saarinen, Aino Seppo ja Eija Vilpas. Muissa rooleissa: Maija Lang, Sanna-June Hyde ja Sauli Suonpää. Kekseliäästä pukusuunnittelusta vastaa Sanna Levo. Lavastuksen eli Santa Catarinan talon ihastuttavan olohuoneen on suunnitellut Katariina Kirjavainen. Ja ohjaaja on Milko Lehto.

Loppukaneettina on vielä sanottava, että ihailin suunnattomasti Heidi Heralan tanssitaitoa ja käsien käyttöä hänen tanssiessaan flamencoa!

Kiitos Helsingin Kaupunginteatteri kutsuvieraslipuista. Pullo cavaa ja aurinkoa vei aurinkoiselle ja iloiselle matkalle. Ilolla suosittelen muillekin. 


- Tuula


Helsingin Kaupunginteatterin ohjelmisto löytyy TÄÄLTÄ.


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


26 kommenttia

 1. Taitava näyttelijäporukka teki varmasti esityksestä vieläkin paremman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmasti totta. Tuo näytteljäporukka on aivan huikea. Loistavia komedienneja kaikki. Heitä oli katsella ja kuunnella. Osasivat viedä mukanaan.
   Kiitos Ansu ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Kuulostaa niin mukavalta teatteriesitykseltä, ja mahtavat näyttelijät siinä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli teatteriesitys joka vei mennessään. Arjen huolet unohtuivat. Ja kerrassaan taitavat näyttelijät.
   Kiitos Jael ja mukavaa viikkoa Tel Aviviin!

   Poista
 3. Minä kävin katsomassa näytelmän viime viikolla ja tykkäsin todella paljon. Minusta komedia on vaikea laji ja aika usein käy niin, että komedia ei vaan naurata. Pullo cavaa ja aurinkoa nauratti makeasti :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet nähnyt tämän näytelmän, hienoa! Olen kanssasi samaa mieltä, komedia on taitolaji. Ja tämä nelikko sen taitaa. Käsikirjoituskin kyllä ansaitsee kehut. Makeat naurut sai myös meiltä.
   Kiitos Kepponen ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 4. Tämä kuullostaa kyllä tosi hauskalta näytelmältä ja olisi varmasti sellainen, mitä tykkäisin mennä katsomaan. Kiva, kun sinulle tarjoutui mahdollisuus päästä katsomaan tätä. Mukavaa loppuviikkoa Sinulle, Tuula ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin todella iloinen, kun kutsun sain. Ja en turhaan ollut iloinen. Näytelmä oli hauska ja viihdyttävä ja tässä ajassa. Ja noita näyttelijöitä kyllä mielellään kuuntelee ja katselee. Taitavia ovat.
   Kiitos Krisse ja mukavaa loppuviikkoa myös sinulle <3

   Poista
 5. Vautsi, upean oloinen teatterikappale. Teatterissa käyminen on aivan ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli todella upea teatteriesitys! Mainio käsikirjoitus ja taitavat näyttelijät. Minä tykkään käydä teatterissa. Teatterissa on taikaa.
   Kiitos paljon kommentistasi ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 6. Kuulostaa just siltä, mitä tarvittaisiin pimeisiin syysiltoihin tuomaan piristystä. Ja väliajalla tietty cavaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Tämä todella toi auringon ja piristysruiskeen näihin pimeisiin ja välillä sateisiinkin iltoihin. Tämä komedia todella nauratti.
   Väliajalla cavalasin kanssa oli kiva katsella hymyileviä katselijoita :)
   Kiitos Tuula ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Lyhyesi ja ytimekkäästi. Todella ihania naisia :)

   Poista
 8. Onpa upeat näyttelijät tässä näytelmässä. Tarina kuulostaa sellaiselta, että se vie mukanaan.
  Ihanaa torstai-iltaa sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain. Upeita naisia, jotka kaikki osaavat vaikean komedian taidon. Tarina tosiaan vei mukanaan ja kaiken lisäksi aina välillä soi ihana portugalilainen musiikki (en huomannut sitä jutussani tuoda esille).
   Kiitos Outi ja ihanaa perjantaita ystäväiseni <3

   Poista
 9. Tykkään käydä teatterissa, saattaisi kiinnostaa minuakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatterissa on ihana käydä. Itse olen aikamoine teatterifriikki. Jos haluaa piristystä ja iloa syksyyn, niin tämä näytelmä on kyllä aikamoinen piristysruiske :)
   Kiitos Marjaana ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 10. Siis tuli ihan sellainen fiilis, että tää olis kyllä myös pakko nähdä!! :) Harmi vaan, että matkaa tulee jonkin verran, mutta pitää silti yrittää kyllä järjestää päästä näkemään tämä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukavaa aiheuttaa tuollainen fiilis :) Matkat usein vaikeuttavat minullakin tätä teatteriharrastusta. Tapanani on tutkailla eri teatterien tarjontaa. Ja monta juttua haluaisin nähdä, mutta ne matkat. Toivon, että tämä Helsingin Portugali onnistuisi sinulle.
   Kiitos Henna ja mukavaa viikonloppua! <3

   Poista
 11. Teatteri kyllä vie kauas maailman ääriin sekä mielikuvituksen siivet kantaa kuuhun asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten ihanasti sanottu. Teatteri kyllä vie maailman ääriin - tämäkin näytös Portugaliin asti. Ja nuo mielikuvituksen siivet, ne kantavat mihin vain - kuuhunkin :)
   Kiitos kivasta kommentistasi Melissa ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 12. Viimeisestä teatteri kerrasta onkin aikaa. Elokuvissa en enää tykkää käydää, enimmäkseen lipun hinnan vuoksi, mutta teatterista maksan mielelläni, sillä näyttelijät tekevät työn juuri siinä näytöksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sanot hienosti totuuden teatterista. Se on aina live-esitys. Ja on niin kiva katsella oikeita ihmisiä näyttämöllä eikä vain ruudussa tai valkokankaalla valmiiksi tehtynä. Minulla on tuo sama periaate, mieluummin teatteriin kuin leffaan. Toivon, että syksy tuo kivoja teatterielämyksiä sinulle <3
   Kiitos paljon Annukka ja mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 13. Tuo kuulostaa todella hauskalta näytelmältä. Juuri varauksessa musikaalilippuja, mutta hauskaa komediaa tekisi myös mieli. Jonkun tyttökaverin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeat näyttelijät ja mainio aihe. Siinä se oli, aurinkoinen ja iloinen teatteri-ilta! Meilläkin oli tyttöjen ilta, kävin kälyni kanssa katsomassa tuota komediaa.
   Sinulla on varauksessa musikaalilippuja! Olen musikaalien suuri ystävä. Tänä syksynä vain musikaaleihin en ole ehtinyt. Kerrohan blogissasi sitten, mitä musikaalia olit katsomassa ja muita huomioita :)
   Kiitos Ei-Leen ja kivaa sunnuntaita!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig