MOMENTS OF MY LIFE

KUKKASEPPELEITÄ JA UPEITA KASVIKORUJASain Kristiinalta kutsun saapua hänen After Work Floral Sessioniin, Blomma Creatives studioon. Ensin vähän kummastelin, että mikä tämä on, mutta luettuani pidemmälle se selvisi. BLOMMA CREATIVES on luova ja moderni kukkastudio. Ja Kristiina siellä studiossaan tai oikeastaan pitäisi sanoa ateljeessaan järjestää kukkasidontakursseja ja erilaisia workshopeja. Kristiina on moderni floristi, joka toimii kukka-alan eri rajapinnoilla. Vaikka minulla olikin kiireinen päivä, niin ajattelin, että tämä on niin mielenkiintoinen juttu, että haluan tähän ehdottomasti osallistua.

Blogiyhteistyö

Myöhästyin roimasti aloituksesta, arvioin nimittäin ajan väärin. Tulin mökiltä tähän tilaisuuteen ja saaristotiellä oli paljon muitakin autoilijoita. Blomma Creatives sijaitsee Turun Raunistulassa, historiallisessa rakennuksessa Barkerin vanhassa kutomossa, osoitteessa Raunistulantie 25. Jo ihan aikojen alussa talossa on ollut sokerijuurikastehdas ja myöhemmin Barkerin kutomo. Ja nyt siellä on tällaisia kivoja studioita. No, vihdoin olin perillä ihanassa kukka-ateljeessa. Taakse jäivät kiire ja autoliikenne. 
Kuvassa Kristiina kukilla askartelemassa (kuva: valokuvaaja Hilja Mustonen)
Ja ensin kukkaseppeleitten tekemiseen. Olen vain lapsena sitonut voikukkaseppeleitä, joten taitoni ovat minimaaliset. Kristiina näytti edellä, miten tehdään. Ja me muut teimme perässä. Saimme valita kukat oman mielemme mukaan. Samalla Kristiina kertoi, mitä tarvikkeita pitää käyttää. Ja opimme myös paljon erilaisista kukista ja lehdistä. Minä en ole kummoinenkaan askartelija, mutta pikkuhiljaa työ eteni.


Neilikat ovat mainioita kukkia seppeleissä. Niitä on nykyään pieniä ja suuria neilikoita ja väriskaala on laaja. Jopa vihreitä tupsuneilikoita löytyy. Neilikka on tehnyt comebackin.

En ehtinyt kuvatakaan, kun sormet tekivät seppelettä ja olin niin keskittynyt sen tekemiseen. Ja Kristiinan sanojen kuunteluun. Minun olisi ehdottomasti pitänyt kirjata tiedot kukista ja lehdistä muistivihkoon, sillä niin hienon tietopaketin saimme. Mutta sormet sitoivat seppelettä.


Maria teki näin kauniin kukkaseppeleen äidilleen. Hänen äitinsä viettää 60-vuotispäiviään ja äiti saa kukkaseppeleen kutreilleen.


Ja ruusujakin ateljeessa oli. Upeita kukkia juhlaseppeleeseen.


Upeita kasvikoruja

Mitä pitäisitte aidoista kukista tai kasveista tehdyistä korvakoruista? Kristiina on ammatiltaan myös kultaseppä. Ja kultaseppähän tekee kukista myös koruja, tottakai. Ihastuttavia korvakoruja vaikkapa kesämekkojen kanssa. 


Koukut ovat aitoa hopeaa ja korvakorujen kukkaosat ovat vaihdettavissa. Koukkuja ei tietystikään kannata heittää kukkien mukana menemään. Kun kukat kuihtuvat, voi koukkuihin vaihtaa uudet kukkaset.Leikkokukista oksaruusu ja neilikka kestävät käyttöä 2-4 päivään. Korvakoruja kannattaa pitää vaikka minigrip -pussissa yön yli. Silloin korujen käyttöikä pitenee.


Ikiviuhkot kuivuvat muutamassa päivässä kauniisti eikä niiden väri oikeastaan muutu. Ikiviuhkot kestävät käyttöä jopa useamman viikon. Ja kestävät jopa useita halauksia :)


Kalanruokokaktuksen lehden ovat jännittävät. Lehtikorvakorut kestävät käyttöä useamman viikon. Kun lehdet alkavat nahistua (noin kuukaudessa), niin silloin ne toimivatkin pistokkaina. Kasvatusohjeet tulevat korvakorujen mukana. 
Näitä aitoja koruja saa Blomman ateljeesta Barkerilta.
Leikkokukka -korvakorut 10 € ja lehtikaktus -korut 22 €Ja miten kävikään minun seppeleeni. Valmiiksi sen sain kaiken mielenkiintoisen keskellä. Heti kotiin tultuani heitin mökkivarusteet laukkuun ja päälleni mökkivaatteet. Silloin tajusin, että seppele oli vielä kuvaamatta. Tein sen helpomman kautta. Ripustin seppeleen tauluun ja kuvasin. Se on tässä. Halusin pysyä vihreävalkoisessa sävyssä, joten kukikseni tulivat liljat.


Freakebana on uusi trendi kukkien asettelussa


Ja kukkaseppeleen tauluun ripustettuani muistin Kristiinan sanat: "Freakebana on uusi trendi kukkien asettelussa. Monet tietävät ikivanhan japanilaisen kukkien asettelutaiteen Ikebanan, jossa kaikki kukat pitää asetella säännönmukaisesti ja tarkasti. Freakebana ei puolestaan kumarra sääntöjä eikä noudata normeja. Juuri se on Freakebanan ydin."  Tulikohan tuosta seppeleestäni Freakebana -seppele?

Ilta oli jo aika pitkällä, mutta oli vielä valoisaa, kun lähdin ajamaan saarimökille takaisin. Hymyssä suin. Olipa ollut kiva ja rentouttava sessio siellä kukkien keskellä.

Kannattaa kurkata Blomma Creativesin sivuille, sillä tuolla Barkerin vanhalla kutomolla, kukkastudiolla järjestetään ainutlaatuisia kursseja ja workshopeja.

Blomma Creativesin kotisivut löytyvät: TÄÄLTÄ ja facebook -sivut: TÄÄLTÄ Kaunista viikkoa kaikille! 


- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 44 kommenttia

 1. Hienon seppeleen sait aikaiseksi! Tuollaiset elävät kukkakorvikset olisivat kyllä kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Yllätin kyllä itsenikin. Kukkakorvikset ovat kyllä jotenkin niin suloisia. Ja nuo kaktuskorut olivat jännän modernit.

   Poista
 2. Taatusti virkistävä kokemus. Olisipa täälläkin tuollaisia kukkapajoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkuin sanot, oli virkistävä kokemus. Olin vähän uupunut tuonne mennessäni, mutta kummasti kukkien kanssa askartelu virkisti. Ihanaa puuhaa. En tiennyt tästä Turunkaan kukkapajasta aikaisemmin ja oli todella kiva tutustua tähän.
   Kiitos Satu!

   Poista
 3. Katsoin heti seppelekuvastasi, että siinä vasta tyylikäs, hieman boheemi seppele, ja että ihan mahtavasti onnistuit tekemään persoonallisen asetelman! Ja sitten selvisikin, mitä freakebana tarkoittaa. Kannatan freakebanaa ikebanan sijaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pilvi! Mainioilla sanoilla kuvasit tätä seppelettä. Siitä taisi tulla vahingossa vähän boheemi, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Kyllä tuo freakebana on myös minun juttuni. Täältä toinen kannatusääni :)

   Poista
 4. Tulipa siitä kaunis seppele - ja aivan sinun oloisesi! Ja kyllä - ehdottomasti freakebana on minun makuuni;)
  Kukkakorvikset ovat upeita - ja tuota ideaahan voisi vaikka juhannuksena testata!
  Ihania kesäpäiviä, Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arja kivoista sanoistasi! Taisi tulla vahingossa minun oloiseni. Kiitos freakebanan. Ja yllätyin kyllä itsekin lopputuloksesta.
   Ihastuin myös noihin kukkakorviksiin. Ja noihin kaktuskorviksiin. Hyvä idea - juhannuskorvikset!
   Ihania kesäpäiviä myös sinulle, Arja <3 Sinulla kiirettä pitää.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Hieno idea tehdä kukkasista aitoja koruja. Kiitos Sussi!

   Poista
 6. Hienon seppeleen sait aikaiseksi. Itse yritin viime vuonna tehdä lapsenlapselleni voikukkaseppeleen, jollaisia lapsena aina tehtiin, mutta en saanut sitä pysymään kasassa, vaan se lysähti. En tiedä mitä tein väärin.
  Aivan ihania nuo kukkakorvakorut. Tuollaisia voisi itsekin yrittää tehdä vanhoihin korvakorujen koukkuihin. Sopisi hienosti juhannusjuhlille. Oikein mukavaa päivää sinulle Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin iloinen, kun seppeleeni kerää kehuja. :) Sillä kömpelö olen seppeleen teossa. Ja onneksi on tämä freakebana.
   Nuo kukkakorvikset ovat kuin tehty juhannukseen ja muihinkin kesän juhliin.
   Kiitos Kristiina! Tänään on Helsinkipäivä :)

   Poista
 7. Oi kuinka hienon seppeleen sidoit!

  Olen tänä vuonna osallistuntu muutamiin tällaisiin kukkiensidontaworkshoppeihin. Todella kivaa, vaikka oma eteneminen on aina aika kömpelöä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Tuuli! �� Oli kivaa puuhaa. Totesin ihan samaa omasta etenemisestäni. Mutta lopputulos kuitenkin yllätti iloisesti.

  VastaaPoista
 9. Ooo. Ihan mahtava päivä! Tuollaiseen lähtisin itsekin niin kovin mielelläni mukaan. Ja seppeleestä tosiaan tuli ihan sun näköinen. Yksinkertaisen tyylikäs.

  Kukkakorvikset olis tällaiselle pieniin nappikorviksiin maksimissaan tottuneelle ehkä vähän sellaiset, että olis koko ajan outo olo :). Mutta jos vaikka pikku päivänkakkarat voisin korviin ripustaa, niin ne vois olla mun juttu. Tai kielot..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuo oli mahtava päivä. Ja niin mielenkiintoinen kokemus. Kyllä tuosta seppeleestä tuli vahingossa noin hieno, ensikertalaisen tyyliä :) Olisipa ollut aikaa kuvata tuo seppele juhlamekon kanssa.
   Oi, pienet päivänkakkarat ripustettuina korvissa. Ne olisivat suloiset ja modernit. Minäkin tykkäisin. Tai kielot...
   Kiitos Annukka ja mukavaa viikkoa!

   Poista
  2. Piti kirjoittaa ensikertalaisen tuuria :)
   Bussissa istun ja kännykällä vastailen.

   Poista
 10. Varmasti hieno kokemus! Upea seppele ja nuo korvikset ovat hienoja :)

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli minulle uusi kokemus ja mieluinen. Ja seppelekin onnistui vasta-alkajalta ihan hienosti. Kiitos freakebanan. Nuo korvikset viehättivät!
   Kiitos Marru ja mukavaa viikkoa myös sinne!

   Poista
 11. Ihana paikka ja varmasti mukava kokemus olla opissa!
  Jänniä nuo kukkakorvikset ja aivan ihania esim. kesäjuhlissa!

  Freakebana on mieluinen trendi :D Mitä sitä kukkien suhteen pönöttämään, kun eivät luonnossakaan pönötä - villi vapaus on kauniimpaa!

  Ihanaa kesää Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niin viihdyin tuolla, vaikka niin oppilas olinkin. Mielenkiintoinen ilta! Kukkakorvikset sopivat minunkin mielestäni hienosti kesäjuhliin.
   Täällä on paljon freakebanan kannattajia. Ei kukkien suhteen pidäkään pönöttää :)
   Kiitos paljon Marianna ja kivaa viikkoa <3

   Poista
 12. Upea seppele <3
  Mahtava idea tehdä kukista korvikset, niin kauniita ja luonnonläheisiä <3
  Tuolla meidän askarteluboxissa odottaa korvis-koukkuja, ei muuta kuin kukkia hakemaan ;) Kiitos inspiraatiosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo seppele oli kyllä valmiina kauniimpi kuin tekovaiheessa. Freakebana -seppele :)
   Askarteluboxista vain koukkuja hakemaan ja kukkakirjani tekemään. Ne sopivat niin sinun tyyliisi, luonnonystäväni.
   Kiitos Nina ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 13. Voi miten minä olisin viihtynyt tuolla tapahtumassa. Aivan ihanan seppeleen teit. Aloin miettiä, että mitä värejä omaan seppeleeseeni olisin laittanut, valkoista, vihreää ja vaaleanpunaista ehdottomasti :D
  Ihanaa viikkoa sinullekin Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Outi, tuo olisi ollut niin sinun juttusi. Olisipa muuten ollut kiva nähdä, millaisen kukkaseppeleen sinä olisit askarrellut. Todellisen askartelijan kukkaseppele <3
   Kiitos Outi ja ihanaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 14. Oi miten ihana kukkareissu sinulla on ollut!💕🌻Kukkakorvakorut on myös vallan ihanat💕Mukavaa kesäkuuta Tuula💛💚🌻💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkareissu - tuohan on hyvä sana, sellainen se oli. Kiva ja mielenkiintoinen. Kukkakorvakorut ja kesä on kiva kombo :)
   Kiitos Kristiina ja mukavaa kesäkuuta myös sinne <3

   Poista
 15. Oikein ahmin postauksen, voi vitsit tuollaiseen kukkaseppeletyöpajaan olisi niin hauska päästä! Mä olen ihan hurahatnut kukkiin, odotan että kun saadaan takapihalle terassi pääsen sitten kukkien ja kasvien suunnittelutyöhön. Ja todellakin aion noudattaa tuollaista freakebanaa :D

  Mutta todella kauniin seppeleen olet tehnyt. Ihanaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan nähneeni jonkun kuvan, kun sinulla oli kukkaseppele päässä vai oliko se olkihattu. Mutta näen sinut kyllä sielujen silmin kukkaistyttönä. Ja sinulle tulee uusi puutarha, onnea sen suunnittelussa. Freakebana rules :)
   Kiitos Salka ja ihanaa viikkoa sinne <3

   Poista
 16. Kaikenlaista olen nähnyt korviksien materiaalina, mutta en eläviä kukkia, onpa ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä kurkkailta oli kyllä niin inspiroiva. Paljon opin. Ja vielä nuo elävät kukat korviksissa olivat kuin piste i:n päälle. Kivat ja kauniit!
   Kiitos Ansu ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 17. Oi miten kivoja juttuja! Vaikkapa kesäjuhliin kukkakorvikset olisivat oikein mieluisat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana studio ja kivoja juttuja. Studion Kristiina on niin luova. Kertoi seuraavista kursseistakin, mielenkiintoisia. Nuo kukkakorvikset ovat yllä oivat kesäjuhliin!
   Oli muuten kiva nähdä Helsingissä <3 Nähdään taas. Kivaa viikkoa!

   Poista
 18. Tämä olisi selvästi minunkin paikkani. Oi vau! Ja sinä olet niin upeaa saanut aikaiseksi. Nuo korvikset on niin coolit vaikka mihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin Titta olisi. Sinua jopa ajattelin tuolla ja niitä taiturimaista askartelujasi. Minä olin kyllä ylpeä seppeleestäni :) Ei hukkunut tuo työ bittiavaruuteen. Ihastuttavia kesäkorviksia!
   Kiitos Titta ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 19. Ihana after work sinulla ollut! Olen muutamissa tilaisuuksissa päässyt pienimuotoisesti tekemään kukista erilaisia juttuja ja se vielä kyllä mukanaan. Ihana rentouttavaa ja näkee heti kättensä työt. Nuo korvikset ovat vinkeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pohdin ennen tilaisuutta, että menenkö, koska oli kiireinen päivä. Ja sinne se kiire sitten hävisi, aika jännää. Rentouttavaa ja luovaa puuhaa, niinkuin sinäkin olet huomannut. Näpsät korvakorut. Kivat kesäkorut.
   Kiitos Marjo ja kivaa viikkoa!

   Poista
 20. Tosi hieno sun tekemä seppele. Mä olen ihan pihalla seppeleen teosta.
  En osaa edes tehdä voikukista.

  VastaaPoista
 21. Upea seppele, ja aika ihania vaikka lyhytaikaisia nuo kukkakorut, mikä kiva idea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itsekin tuosta seppeleestä. Freakebana on minun juttuni :) Lyhytikäisiä ova kukkakorut, mutta helposti löytyy uusi kukka.
   Kiitos Jael ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 22. Aivan ihanaa kukkaloistoa. Olisi vinkeetä laittaa eläviä kukkia korvakoruiksi.

  VastaaPoista
 23. Oli niin kivaa olla keskellä kukkaloistoa. Ja vielä omin käsin tehdä kukista seppele, viihdyin. Nuo korvakorut ovat kivat. Kesäkorut!
  Kiitos Sirkkis ja mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 24. Minäkin olin ihan pihalla seppeleen teosta ennen tuonne menoani. Mutta kummasti se vain siinä valmistui. Ja aika hieno siitä tuli. Ensikertalaisen tuurilla :)
  Voikukista olen pikkutyttönä tehnyt seppeleitä, mutta nyt käytettiin seppeleen teossa metallitikkuja. Oppia ikä kaikki. Minä kyllä osaan kuvitella, että sinä askartelijana osaisit helposti tehdä seppeleitä.
  Kiitos Tuija ja mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig