MOMENTS OF MY LIFE

ATENEUM JA SYKSYN SUURNÄYTTELY: VELJEKSET VON WRIGHTKun päivä alkaa aamiaisella Ateneumissa, niin siitä voi tulla vain hyvä päivä. 


Tämän viikon torstaiaamu alkoi värikkäällä ja herkullisella aamiaisella kauniissa Ateunemin ravintolassa. Olin saanut mielenkiintoisen kutsun bloggaajana saapua muun mediaväen kanssa kuulemaan Ateneumin näyttelytarjontaa syksyllä 2017 ja keväällä 2018. Museonjohtaja Susanna Pettersson toivotti meidät tervetulleiksi ja kertoi tulevista näyttelyistä, jotka aloittaa von Wrightin veljesten näyttely. 

 Veljekset von Wright -näyttely 27.10.2017-25.2.2018 

Se kuuluisin taulu ja ehkä kuuluisin velikin, Ferninand von Wright / 
Taistelevat metsot 1886
Kuva: Ateuneumin lehdistökuvat
Tältä näytti Katajanokalla 1800-luvulla. Magnus von Wright:
Katajanokalta (1868)
Magnus von Wrightin Helsinki-kuvat ovat kulttuurihistoriallisesti arvokkaita.
Kuva: Ateuneumin lehdistökuvat
Wilhelm von Wright: Tilhi (1829)
Kuva: Ateuneumin lehdistökuvat 

Von Wrightin veljesten suurnäyttely käsittää yli 300 teosta. Esillä tulee olemaan tuttuja luontoaiheita, mutta myös hieno kattaus maisemia ja asetelmia. Näyttelyssä nähdään öljyvärimaalauksia, vesiväritöitä, grafiikkaa sekä myös Magnus von Wrightin täyttämiä lintuja. Näyttelyn pääkuraattori on amanuenssi Anne-Maria Pennonen. 


Von Wrightin taiteilijaveljekset kuuluivat aatelissukuun, veljesten vanhemmat omistivat Haminalahden kartanon Kuopiossa. 

Ferninand (1822-1906), Magnus (1805-1868) ja Wilhelm (1810-1887) oppivat jo varhain tuntemaan luontoa kulkiessaan kotikartanonsa mailla. Veljekset piirsivät näkemiään eläimiä, erityisesti lintuja.  


Tämän syksyn suurnäyttely Veljekset von Wright on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Edellisen kerran veljesten näyttely oli Ateuneumissa vuonna 1982.


Tässä samalla sopii esitellä myös kansainväliset vientinäyttelyt: 

Ateneum on tuottanut myös kolme kansainvälistä vientinäyttelyä. Ne kiertävät museoita Euroopassa ja Yhdysvalloissa.


Tove Jansson retrospektiivi avautuu 25.10 Lontoon Dulwich Picture Galleryssa.


Helene Schjerfbeckin, Ellen Thesleffin, Sigrid Schaumanin ja Elga Sesemannin töitä esittelevä Independent Visions -näyttely on 7. lokakuuta asti New Yorkin Scandinavia Housessa ja jatkaa sieltä Tukholman Millesgårdeniin, jossa näyttely nähdään 28.10. alkaen.Näyttely Alice Neel - modernin elämän maalari on esillä Fondation Vincent van Goghissa Arlesissa, Etelä-Ranskassa 17. syyskuuta asti. Sieltä näyttely jatkaa matkaansa Hampurin Deichtorhalleniin, jossa se avautuu 13. päivä lokakuuta. 


  Ja Alvar Aalto - Taide ja moderni muoto -näyttely jatkuu 24.9.2017 asti Ateneumissa ks. täältä . 
Ps. Joko sinulla on museokortti?

Jos päivä alkoi hyvin, niin hyvin se myös jatkui... lounastreffeillä ystävien kanssa.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille! 

- Tuula 30 kommenttia

 1. Suurnäyttely vaikuttaa kiintoisalta! Museokortti on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain vaikutakin. Saamme hienon näyttelyn veljeksistä. Ja noissa taideteoksissa riittää katsomista. Museokortti rules :)
   Kiitos Sussi ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. Harmittaa kun en ehtinyt mukaan tuonne infotilaisuuteen. Tuo Veljekset von Wright -näyttely tulee olemaan varmasti myös yleisömenestys Ateneumissa. Taistelevat metsot :) Museokortti on jo toista vuotta ja kohta uusitaan taas! Ihan huippu keksintö.
  Mukavaa sunnuntaita Tuula :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjo, odotinkin näkeväni sinut siellä. Olipa harmi, kun et ehtinyt.Meitä bloggaajia taisi olla tilaisuudessa vain kolme. Muuta medianväkeä oli tupa täynnä.
   Olen samaa mieltä kanssasi, von Wrightin veljekset tulevat valloittamaan museoyleisön ja näyttely tulee saamaan paljon katsojia.
   Ja museokortti on huippuhyvä kortti! Toinen vuosi minullakin menossa ja uusin sitten aikanaan, se on selvä!
   Kiitos paljon Marjo ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 3. On, en ole sitä vasta kuin kerran käyttänyt, ensi kesään olisi aikaa ennen uusimista. Harmittaa, että miehen kanssa on niin vähän yhteistä aikaa ja autottomalla pääkaupunkiseudulle tuleminen vaatii aina järjestelyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voi harmi, kun sinulla on jäänyt museokortti vähälle käytölle. Ymmärrän kyllä tuon, että autottomana liikkuminen vaatii omat järjestelynsä. Mutta jos sinulla on joskus luppoaikaa käydessäsi kaupungilla vaikka vähänkin, niin kannattaa mennä museoon. Minä ainakin luulen säästyneeni muutamalta turhalta ostokselta, kun kaupoissa käynnin sijaan olen mennyt museoon, vaikka vain tunniksi.
   Kiitos Jonna ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle <3

   Poista
  2. Onpa harmillista, että olet ehtinyt vain kerran käyttää. Onneksi sinulla on vielä aikaa hyödyntää tuota mainiota korttia. Toivon, että sitä yhteistä aikaa järjestyy teille.
   Kiitos Jonna ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 4. Täytyypä yhdistää jonkun työreissun yhteyteen tuo Ateneumissa poikkaminen!
  Oikein kivaa syyskuun jatkoa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että onnistuu työreissu ja Ateneum. Se antaa sille työreissullekin hohtoa :)
   Kiitos paljon Taina ja kivaa syyskuuta myös sinulle <3

   Poista
 5. Oijoi. Olet käynyt Ateneumissa.
  Kun asuimme Helsingissä noin puolen kilometrin päässä Ateneumista, museon kahvila oli hyvä paikka sopia treffejä ja samalla siellä tuli syötyä vaikkapa ihana salaatti tai nautittua vain lasillinen viiniä. Ihan tuli ikävä Helsinkiä. Sitäpaitsi Aalto-näyttely kiinnostaisi kovasti!
  Museokortti on täälläkin ollut jo kolme vuotta käytössä ja voit arvata, että katsottavaa olisi enemmän kuin jaksaa kierrellä. Täällä on vaan se ainainen tungos kun porukkaa on pilvin pimein liikenteessä. Onneksi tuolla samaisella kortilla voi vierailla myös monissa pienempienkin kaupunkien museoissa, joissa sattaa olla vähän väljempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nyt tuli käytyä Ateneumissa. Ja onneksi näin vielä tuon Aalto -näyttelynkin. Aallosta löytyy monta puolta esitellä. Tämä oli vähän teknisempi näyttely piirustuksineen ja pienoismalleineen.
   Luinkin jostakin, että Hollannissa on myös museokortti käytössä. Ehkä Suomessa saimme vinkin sieltä korttiin. Osaan kuvitella, että Hollannissa ja Amsterdamissa museoissa kiertämistä riittää. Ja siellä kun on oman väen lisäksi vielä paljon turisteja museoissa. Onneksi kortti käy monessa paikassa ja muuallakin kuin Amsterdamissa.
   Kiitos kivasta kommentista ja mukavaa alkavaa viikkoa Amsterdamiin!

   Poista
 6. Liian harvoin käyn museoissa, pitäisi ryhdistäytyä. Museokortti olisi kyllä kätevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ilolla museokorttia! Museoissa virkistyy ja inspiroituu. Minä käyn välillä nopeilla vierailuilla museoissa, kun jostain syystä on luppoaikaa kaupungilla. Museokortti mahdollistaa sen. Ja voi tutustua vaikka pieneen osaan museon tarjonnasta.
   Kiitos Maiccu ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 7. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Kauniit kuvat!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo veljesten suurnäyttely tulee olemaan varmasti antoisa. Saa tutustua kaikkiin von Wrightin veljeksiin samalla käynnillä.
   Kiitos paljon Marita! Ja mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 8. Ihana kuva sinusta ja kuvakollaasi on upea muutenkin. Täydellisen kuuloinen aamu ja jos sen vielä kruunasi treffit ystävän kanssa...mitäpä sitä muuta tarvitsee?
  Ihanaa sunnuntai-iltaa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanainen Outi, kiitos <3 Minä vähän arastelen laittaa itsestäni kuvia. Kuvakollaaseissa ne onneksi näkyvät pieninä. Pitäisiköhän ryhditäytyä ja heittäytyä? :)
   Oli ihana aamu ja päivä jatkui niin kivasti. Itse asiassa kahden ystävän kanssa... ei ihminen muuta tarvitse :) Käyn mielelläni Helsingissä. Minulla on täällä tuttuja ja aina välillä onnistuu tapaamisetkin.
   Mukavaa uutta viikkoa, Outi <3

   Poista
 9. Luontoaiheet ovat erityisesti mieleeni. Museoissa vain tulee käytyä liian harvoin, mutta aina voi parantaa tapojaan 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veljekset von Wright taisivat luonnon tallentamisen. Heidän työnsä ovat pikkutarkkoja ja ne ovat kuin valokuvia. Museoissa on kiva käydä. Siellä inspiroituu. Minä ilolla suosittelen.
   Kiitos Ansu ja mukavaa uutta viikkoa <3

   Poista
 10. Onpa kutsuva ja upea tuo eka kuvasi. Ateneum on huippuihana taidemuseo, jossa on aivan oma tunnelmansa. Olin siellä töissä joitakin vuosia sitten; opetin englantia ja ruotsia.

  Hienoja, lumoavia teoksia Von Wrightin veljeksiltä 💜Suurnäyttely, voi vautsi ! Ateneumissa on aikoja sitten ollut esillä heidän teoksiaan, mutta ehkäpä pienimuotoisemmin. Muistan nähneeni yhden lintukuvan joka yksi veljes oli maalannut 5-vuotiaana. Ihan uskomaton. Hieno juttu nuo vientinäyttelytkin. Kiitos esittelystä, Tuula 🙂

  VastaaPoista
 11. Ihana tilaisuus ja upeita kuvia! Ei ole museokorttia, Tampereen museoihin on pääsy ja eniten käyty varmaan Muumimuseossa! Innostuin kyllä kesällä hirveästi Milavidasta, kun kävimme äidin ja tyttären kanssa. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin tilaisuuksiin on kiva osallistua, kun ne sopivat aikatauluihin. Niistä jää aina niin paljon käteen. Muumimuseo kuuluu teidän perheen museomaailmaan, se on nyt se ykkösjuttu. Sitten kun sinulla on aikaa, niin sitten on museoitten vuoro elämässä. Nyt teillä mennään lasten ehdoilla ja se on hieno asia.
   Kiitos Katja ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 12. Viime vuosina olen käynyt Ateneumissa ja muissa museoissa usein...helppo on metrolla hurauttaa keskustaan.Tämä suurnäyttely täytyy nähdä!Mukavaa syyskuuta💚💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä tulet Espoosta? Sieltä on helppo hurauttaa Helsingin kulttuuririentoihon ja niitä siellä riittää. Minä hurautan aina silloin tällöin Turusta sinne Isolle kirkolle hienoja näyttelyitä katsomaan. Tuo suurnäyttely tulee olemaan kiinnostava.
   Kiitos paljon Kristiina ja mukavaa syyskuuta myös sinne <3

   Poista
 13. Äitini on innokas museoissa ja taidenäyttelyissä kävijä, maalaa jopa itsekin, joten hänellepä pitää vinkata näistä! Heti kun selviän näistä ruuhkavuosista, kirmaan kulkea ja sivistää itseäni näissä menoissa. Ihanaa tiistaipäivää Tuulaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että äitisi on ahkera kulttuurin kuluttaja. Ja maalaa itsekin. Museoista saa niin paljon irti. Ja siellä rauhoittuu. Ihana ilmapiiri ja tunnelma melkein kaikissa museoissa. Nyt kun minulla on museokortti, niin turhia ostoksia tulee vähemmän tehtyä, kun ei poikkea pieneksi aikaa ostoksille vaan meneenkin museoon :)
   Sinulla on elämä nyt aikamoista horioppia. Mutta mikä on kivaa, museot odottavat. Ja niissä tuntuu olevan toinen toistaan mielenkiintoisempia näyttelyitä... niin jatkossakin tulee olemaan.
   Mutta ruuhkavuosissa on tehtävä first things first.
   Ihanaa loppuviikkoa Heli-Hannela <3

   Poista
 14. Hieno näyttely, ne lintukuvat ovat niin jääneet mieleen. Ja herkullisen näköiset tarjottavat tuolla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee olemaan upea näyttely. von Wrightin "pojat" osasivat maalata lintuja. Niiden yksityiskohdat täsmäävät oikeisiin lintuihin. Taitavia maalareita.
   Ja tarjoilut maistuivat. Hieno tilaisuus.
   Kiitos paljon Jael ja mukavaa loppuviikkoa <3

   Poista
 15. Museokortin onnellinen omistaja täällä ;) Yksi parhaimmista ostoksistani.

  Oli kiva tavata Ateneumissa. Itselläni on vielä Aallon näyttely katsomatta, vielä on onneksi aikaa käydä siellä. Innolla odotan myös noita uusia näyttelyitä.

  Ihanaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sara! Me onnelliset museokortin omistajat. Se on loistava kortti. Oli tosiaan ilo tavata.
   Vielä ehtii Aallon näyttelyyn. Ja uusia upeita näyttelyitä on tulossa.
   Kiitos ja ihanaa viikonloppua!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig