MOMENTS OF MY LIFE

MARIMEKKOA, TUOREPUUROA JA KONMARIA


Joulukuun alussa Marimekko järjesti Toiveiden joulu -illan jäsenilleen kuohujuoman, suklaan ja piparkakkujen kera. Minä osallistuin jouluiseen iltaan Raision Myllyn Marimekon myymälässä. Olen pitkin syksyä luopunut kaikista Ruska-astioistani KonMari -menetelmän   mukaisesti, sillä astiat eivät ole enää tuottaneet minulle iloa pitkään aikaan. Tähän KonMari -menetelmään minun on ollut todella vaikea suhtautua, sillä jotenkin tuntuu pahalta luopua käyttökelpoisista tavaroista. Mutta en tiedä, onko se konmarilaisuutta, että hankkii jotain uutta tilalle? No, tässä tapauksessa se olkoon minun KonMari -systeemiäni ainakin näitten astioitten osalta. 

Keräilen nyt pikkuhiljaa Marimekon Oiva / Sadonkorjuu -sarjan astioita, mustavalkoisina. Toiveiden illassa sai kaikista Marimekon tuotteista -20 prosenttia, joten se oli ihan kiva alennus Marimekon astioista. 


Marimekosta tuli hankittua kaksi Sadonkorjuusarjan syvää lautasta. Suunnittelija Maija Louekari on suunnitellut kuosin ja Sami Ruotsalainen suunnitellut lautasen mallin.  Samaan sarjaan kuuluva kynttilänjalka löysi myös tiensä "sydämeeni" ja kotiin.  Ja tuorepuurokin maistuu hyvälle näistä uusista lautasista. Minäkin kokeilin tuota niin monissa blogeissa pyörinyttä reseptiä, Vanilja-kookos tuorepuuroa. Alkuperäinen resepti on Teemu Laurellin. 

1,5 dl kaurahiutaleita
3 rkl chia-siemeniä
1 tl vaniljajauhetta tai 1/2 vaniljatanko
4 dl kookosmaitoa
3 rkl kookosjugurttia 


Laitoin aineet jo edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään. Ja aamulla puuroon voi sekoittaa mandariineja, persimonia... puuron voi koristella vadelmilla, mustikoilla jne. Minä popsin puuron yksinkertaisesti persimonin kanssa. Ja mainiolle maistui. 

Marimekossa osataan kaunis esillepano  

Oletko sinä tutustunut Marie Kondon kirjaan? Kirjahan keskittyy tavaran karsimiseen ja kodin raivaukseen. Nyt on jo tainnut toinenkin kirja ilmestyä. Ensimmäistä teosta myytiin miljoonia kautta maailman. No omaksi puolustuksekseni täytyy kuitenkin sanoa, että enemmän on lähtenyt tavaraa kirpputorille kuin on tullut uutta kotiin hankittua. Ja toivon, että Marimekkohankinnat  ilahduttavat pitkään. 

Iloa talviseen viikonloppuun! 

- Tuula 

38 kommenttia

 1. Ihania ovat nuo Marimekon astiat! Tuota kirjaa en ole lukenut, mutta kymmenistä blogeista ja lehdistäkin olen metodia seurannut. Olen tainnut itse toteuttaa konmaritusta koko ikäni, sillä suuria tavaramääriä ei kotiimme, tai mökille ole päässyt kertymään. Nykyisin ei tule usein mitään ostettuakaan.
  Ihanaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekon astiat lumoavat. KonMari -metodista on kyllä kirjoitettu todella paljon blogeissa. KonMarittajilla on oma facebook-ryhmänsäkin. Sinä olet ollut fiksu, kun et ole mitään turhia tavaramääriä hankkinut. Ja olet osannut KonMarittaa jo ennen muoti-ilmiötäkin.
   Ihanaa viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 2. Olen kirjan lukenut ja kodin lähes marittanut. Uusin kirja on joululahjatoive :) Syksyllä pidin kirpputoripöytää useamman viikon, niillä rahoilla teimme kylpyläreissun. Minäkin olen alkanut keräämään Marimekon astioita, valkoisen teeman rinnalle. Muumimukeista en halunnut luopua, sillä ne ovat olleet käytössä jälkikasvun lapsuuden ajan. Ne tuottavat kyllä iloa ja muistoja. Tunnelmallisia joulukuun päiviä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet jo kodin lähes konmarittanut, upeaa. Olet ensimmäinen, jonka olen kuullut jo noin pitkälle päässeen. Vaikka kyllä tuossa konmarittamisessa on tavoitteena nopeasti saavuttaa tuo tavaroitten tasapaino. Aika vaikeaa pohtia tavaran äärellä, että tuottaako se iloa. Muistoja tavarat ainakin tuovat hyvin usein, mutta tuovatko iloa? Ja muumimukit kyllä kuuluvat ilon ja muistojen tuojiin.
   Kiitos kivasta kommentista ja tunnelmallisia joulukuun päiviä myös sinulle <3

   Poista
 3. Kirja ei ole tuttu, tai edes tarpeellinen ;) Olen KonMarittanut aina tietämättäni moista termiä. :))
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Marliska! Minuakin kyllä kirjan alussa nauratti, että pitääkö oikein kirjan kanssa opetella tuo tavaroitten karsiminen, mutta luin sen ja omalla kohdallani totesin hyödylliseksi. Ihailen teitä, jotka hallitsette tuon konmarittamisen taidon Nykyihmisillä kun tuntuu olevan tavaraähky.
   Kiitos kivasta kommentista ja kaunista viikonloppua myös sinne <3

   Poista
 4. Myönnän tässä suoraan, että tuo konmari ajattelu ei ole minua varten ollenkaan :) Karsin tavaraa kun kaapin ovet eivät mene enää kiinni :D
  Marimekon mustavalkoiset astiat ovat upeita!
  Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta toimia niin kuin itse parhaalta tuntuu. Ja tuo on hyvä ohje, kun kaappiin ei enää mahdu, silloin karsitaan. Ja sinulla on vielä kaiken lisäksi ihan erityinen suhde erilaisiin tavaroihin, sinä hallitset niiden uudelleenkäytön! Voittaa KonMarin :)
   Ihanaa sunnuntaita, Outi <3

   Poista
 5. Juu, kyllähän tuo kirja on tullut luettua ja sen opeilla siivosin syksyllä askarteluhuoneeni. Huone siistiytyikin kummasti, mutta siihen sitten into lopahti. Aina välillä käy mielessä, että pitäisi alkaa taas karsimaan noita turhia tavaroita. Astioita rakasta ja niistä on kaikista vaikeinta luopua. Ihanat ovat nämä sinunkin uutuudet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle on käynyt vähän samoin kuin sinulle. Innostuksen jälkeen on vauhti lopahtanut. Ja tavaroista luopuminen on vaikeaa ja astioista. Jopa Ruska-astioistani, vaikka olinkin ajatellut, että kun niistä luovun, niin alan keräillä muuta... Marimekkoa.
   Kiitos Anni ja ihanaa sunnuntaita!

   Poista
 6. Mä tykkään tuosta musta/valkoisesta sarjasta, missä on palloja.
  Mutta en alja silti keräämään, vaikka tekis mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekko on siitä ihana sarja, kun siinä kaikki astiat sopivat toinen toistensa kanssa. Minulla on nyt Räsymatto -sarjaa ja Siirtolapuutarha-sarjaa. Ja ne sopivat hienosti keskenään.
   Minäkin olen ajatellut tuon keräämisen niin, että Marimekon tarjouksia odotan ja silloin aina ostan jonkusen. Nyt joulun alla oli tämä -20 % ja Ystävänpäivänä Marimekolla on myös ollut näitä prosenttitarjouksia. Silloin seuraavat :)
   Kiitos Tuija ja ihanaa sunnuntait!

   Poista
 7. Kauniit nuo astiat. Minä olen tehnyt konmarit vain vaatekaapissani,ja sielläkin osittain.Tavaroista olen jo pari kertaa luopunut eri maihin muuttaessa,mutta nyt niitä on kerääntynyt taas liikaa..Mukavaa viikonloppua Tuula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös noista Marimekon mustavalkoisista. Tosin kauniita nuo punavalkoisetkin ovat, ja varsinkin jouluna, mutta pysyttelen mustavalkoisissa.
   Tuo eri maihin muuttaminen tuo kyllä tavaroihin karsintaa. Se on valtava ruljanssi. Ja siinä jo haluaakin karsia liiat tavarat pois.
   Sinä kun olet erinomainen kokkaaja, niin ymmärrän että keittiöpuolen tavaroita kertyy ja varmasti muutakin, kun asuu toisessa maassa. Siellä on erilainen ja jännittävä tarjonta kaikesta.
   Kiitos Jael ja ihanaa sunnuntaita!

   Poista
 8. Omistan kyseisen teoksen, mutta en ole sitä vielä lukenut. Minulla on myös kokonainen ruska astiasto ihan käyttämättömänä. Pitäisi kanssa varmasti laittaa kierrätykseen, iloa ei ole tuottanut minullekkaan pitkään aikaan =D. Miten se onkin vaikea luopua käyttötavarasta vaikka ei sitä itse käytäkkään. Ja kaapit pursuaa... Ihanaa joulun odotusta <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Katinka! Kommenttisi on kuin minun suustani :) Ruska-astiastoni oli myös kauan käyttämättömänä ja kaapin perällä. Mutta kuitenkin siitä luopuminen oli vaikeaa ja iloa se ei enää tuottanut KonMarin oppien mukaan. Sitten päätin, että alan pikku hiljaa kerätä noita Marimekon juttuja. Ja tyynesti vein Ruskat kirppikselle.
   Kiitos Katinka ja ihanaa joulun odotusta myös sinne <3

   Poista
 9. Konmarista olen lukenut, mutta itselläni ei ole sitä kirjaa. Kuvia on netissä ollut. Jossain oli hyvä idea siitä, kuinka pitää paidat viikata kaappiin. Ei vaakaan vaan pystyyn. Mutta on ne ihania nuo Marimekon tuotteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KonMari on saavuttanut kyllä valtavan suosion. Siellä on raivaamisen lisäksi myös paljon muuta. Minä olen toistaiseksi yrittänyt vain hävittää tavaroita. Mutta oppia ikä kaikki.
   Marimekko houkuttaa ja koukuttaa :)
   Kiitos ja ihanaa sunnuntaita, Aikku!

   Poista
 10. En ole lukenut kirjaa, mutta sen sijaan aina silloin tällöin käyn tavaroita läpi ja laitan eteenpäin ne, jotka eivät enää ole tarpeellisia. Mutta sen verran olen myös kirjan oppeja kuullut, että olen saanut tavaran karsimiseen myös sellaista uutta draivia. Esim. olen uskaltanut luopua joistakin lahjoiksi saaduista asioista, jotka ovat jääneet meillä vaan pölyttymään ^_^

  Marimekolla on kyllä kauniita ja ajattomia astioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä tapa käyvä välillä tavaroita läpi. Kummasti niitä kertyy. Ja muille voivat olla tarpeellisia. KonMarin kirjassa tosiaan opetetaan luopumaan myös lahjoiksi saaduista tavaroista, jos ne eivät tuota iloa. Tuo tavaran ilon tuottaminen on iso juttu noissa kirjoissa. Mutta lahjaksi saaduista tavaroista on vaikea luopua, sen tiedän. Opettelen.
   Marimekko osaa :)
   Kiitos ja ihanaa sunnuntaita, Salka!

   Poista
 11. Kauniita astioita. Kodissa kannattaa pitää sellaista tavaraa joka tuo iloa. Olen parin vuoden aikana raivannut meidän tavaravuoria rankasti (astioita, kirjoja, koriste-esineitä, vanhoja lehtiä, oppimonisteita...) ja olen tosi tyytyväinen tulokseen. Tilaa on enemmän ja nyt voi nauttia olemassa olevasta tavarasta paremmin. KonMaria en ole lukenut, mutta kylläkin joitakin vastaavia. Vaatekaapeissa pitäisi varmaan jossain vaiheessa tehdä poistosiivous. Sitä olen lykännyt kun tykkään vaatteista :)

  Hyvä postaus ! Oli kiva lukea ja katsella kuvat 🎀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tavaroitten ilon tuottaminen on tärkeä juttu. Kun tavaraa on liikaa, edes ne ilontuojat eivät erotu joukosta. Sekin on oiva syy tavaroitten karsimiseen.
   Minulla on sama juttu, vaatekaapit pitäisi käydä läpi. Paljon on minulla sellaista, mitä ei tule pidettyä ja vievät turhaa tilaa. Vaatteetkin ovat vaikea juttu luopua, minäkin niistä tykkään :)
   Kiitos paljon Rita ja ihanaa sunnuntaita!

   Poista
 12. Ihania asitoita ja KOnmari puhuttelee...Iloista adventin aikaa Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekon astia hurmaavat. Ja KonMari puhuttelee sielläkin :) Marie Kondosta on kirjojensa myötä tullut miljonääri. Kirjat ovat puhutelleet niin monia.
   Kiitos Kaisa ja ihanaa adventin aikaa!

   Poista
 13. Marimekon tuotteet ovat ajattomia, kauniita ja kestäviä. Olen vuosien aikana ostanut ja saanut Marimekon tekstiilejä ja muutakin tavaraa. Joululiinat ovat yli 20 vuotta vanhoja ja käytän niitä tänäkin vuonna.
  Karsimiselle olisi edelleen käyttöä, vaikka tavaraa on pantu pois jokaisen muuton yhteydessä.
  Tuula, hyvää sunnuntaita ja tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekko osaa tehdä klassikkoja. Edelleenkin ihailen Armi Ratian vuonna 1952 suunnittelemaa Tiiliskivi-kuosia. Ja sinun Marimekon joululiinasi ovat jo 20 vuotta tuoneet joulun. Ja tänäkin vuonna käytössä. Ne ovat niitä ilon tuojia.
   Nuo muutot ovat tavaroitten karsimisen kannalta mainioita, jos muuten niin työläitä! Mutta kummasti sitä karsittavaa riittää.
   Kiitos paljon Marjatta! Ihanaa sunnuntaita ja tulevaa viikkoa myös sinne <3

   Poista
 14. En ole lukenut kirjaa enkä lue. :D Mulla on ollut aina tapana kantaa sitä mukaa tavaraa ulos, kun kannan uutta tilalle. Joka kevät vien kierrätykseen kaikki vaatteet joita en ole pitänyt vuoteen päällä. Ehkä mun on aina ollut helppo luopua tavaroista joita en tarvitse. Marimekon tuotteet ovat upeita, mitä vanhemmaksi tulen sen enemmän olen itse alkanut kiinnostumaan myös vaatepuolesta ja ensi keväänä aion kyllä hankkia jonkun upea kesämekon valikoimista itselleni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet synnynnäinen konmarittaja :) Tuo on loistava tapa: kantaa vanhaa ulos, kun tulee uutta tilalle. Välillä aina muistan sen, mutta sitten taas se ei toimikaan. Nyt täytyy asian suhteen ottaa ryhtiliike. Noin tekemällä pääsee paljon vähemmällä jatkossa.
   Marimekon vaatteet ovat myös upeita, niissä on säilynyt ja ylläpidetään sitä Marimekon henkeä. Itselläni on yksi Marimekon mekko, nyt viimeaikoina olen sitä vähemmän käyttänyt, mutta "lepäämisen" jälkeen se toimii taas. Pois en heitä :)
   Kiitos Jonna ja pirteää pakkasmaanantaita!

   Poista
 15. Konmaria en ole lukenut - enkä tiedä ehdinkö edes lukemaan. Olen paljon elämäni varrella käynyt kirppareilla myymässä/kiettämässä omia tavaroita ja yrittänyt siten pitää järjestystä yllä. Ennen viime joulua repäisin ja vein suoraan Fidan hyväntekeväisyyteen monta Ikean kassillista tavaraa. Aina jouluna kyllä lahjoitan pois tavaroita mutta viime jouluna tein oikein radikaalin liikken. Tuntui helpottavalta!

  Marimekko ♥ olen kuolannut jo pitkään jotain mekko heiltä....
  Hyvä valinta tuo sinun astia valintasi. Marimekko on niin iätöntä. Kiva, että Teemun puuro maistui...
  Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on hyvät systeemit, vaikka et Konmari lukisikaan. Tuo kirppareilla myyminen ja kierrättäminen on oiva tapa pitää järjestystä yllä. Minäkin hankin noita Ikean isoja kasseja ihan vaatteita varten, jotka vien jonnekin hyväntekeväisyyteen. Vielä vain on vaatteet tsekkaamatta. Mutta pontta antoi tämä kommenttisi, kiitos!
   Marimekko on klassikko. Ja Marimekon mekko on yleensä hyvä jokapaikan mekko, se käy moneen tilaisuuteen. Ministeri Paula Risikko on mainio esimerkki Marimekkojen käyttäjästä, hänellä on usein eduskunnan tilaisuuksissa Marimekkoa yllä.
   Kiitos puurovinkistä, Teemun puuro maistui! En vain mistään löytänyt kookosjugurttia, joten laitoin vanilja-puolukkajugurttia. Sopi myös myös mainiosti puuroon :)
   Pirteää pakkasmaanantaita, Marjo <3

   Poista
 16. kauniita astiota! Konmarista olen paljon kuullut, mutta en ole itse lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sussi! Konmarittaminen on ollut paljon esillä, joten idea on tuttu monelle. "Säilytä vain tavarat, jotka tuovat iloa". No onhan kirjoissa paljon muutakin, mutta minä nyt yritän tuota taktiikkaa. Se ei ole helppoa.
   Pirteää pakkasmaanantaita sinulle!

   Poista
 17. Olen Konmaria silmäillyt ja meillä olisi niin paljon kierrätettävää, että lannistun jo pelkästä sen määrän ajattelusta. PItäisi ryhtyä toimeen.

  Nättejä nuo Marimekon astiat. Minun pitäisi uusia arkiastiastomme, mutta en millään pysty päättämään, että minkä valitsisin, kun ihania vaihtoehtoja on niin monia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne tuokin, tavaroitten määrä jo lannistaa. Pienestikin voi lähteä niinkuin minä. Ruska lähti, kun vei vain tilaa. En käyttänyt, joten astioitten ilo puuttui.
   Tuo valinnanvaikeus on myös tuttua. Kauniita vaihtoehtoja on paljon. Mutta ehkä tuo paras vaihtoehto ajan kanssa selviytyy.
   Kiitos paljon Rva Kepponen ja pirteää pakkasmaanantaita!

   Poista
 18. Olen varannut kirjan jo kauan sitten kirjastosta ja nyt muuton aikana tuli viesti että olisi noudettavissa. Täytyy muistaa hakea, mutta tuo ajatus minulla on ollut jo kauan. Jostain luovun kun hankin uutta.Nuo Marimekon astiat ovat tosi kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten kirjastoissa on pitkät jonot tähän kirjaan. Minä otin kirjastosta e-kirjana, sen sai heti. Toki oikean kirjan kanssa on helpompi tehdä konmaria, mutta e-kirjallakin pääsi alkuun.
   Tuo on niin hyvä säänto, kun ostat uutta, luovu jostain vanhasta. Otan sen taas uudelleen käyttöön, minäkin. Pitääkin tulla kurkkaamaan, miten teillä muutto edistyy...
   Kiitos Maiccu ja pirteää pakkasmaanantaita!

   Poista
 19. Kauniit astiat. Kirja ei ole tuttu. Mistä sitä roinaa piisaakin...tänään pitäisi viedä 3 jätesäkillistä taas pois, että saa uusia jätesäkillisiä odottomaan poisvientiä, huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekko osaa tuon kauniitten astioitten suunnittelun. Sinullahan sujuu luonnostaan tuo konmarittaminen :) Jätesäkillisiä lähtee poisvientiin. Se on kyllä kumma juttu, tavaraa piisaa täälläkin. Joskus minä olen minimalistinen tavaroittenkin suhteen, mutta enää se ei onnistu, vaikka on teoksiakin julkaistu, miten se käy :)
   Kiitos Satu kivasta kommentista ja mukavaa joulun odotusta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig