MOMENTS OF MY LIFE

Puerto de la Cruz IV - flamingoja ja pitkä haitunneli


Kierros Loro Parquen eläinpuistossa jatkuu...

Olette varmaan jokainen joskus pohtineet mielikuvitusjuttua, jos olisit eläin, niin mikä eläin olisit? 
Jos olisit lintu, niin mikä lintu olisit? Olen ajatellut, että jos olisin lintu, niin olisin kotka tai merilokki. Liitelisin korkealla taivaalla ja antaisin ilmavirtojen viedä... ja katselisin hienoja maisemia.

Vaan kun kiertelimme eläinpuistoa ja  olimme vaaleanpunaisten flamingojen alueella, niin kippari sanoi, että hän ottaa nyt valokuvan (meidän perheessä minä olen se kameran kantaja ja kuvien ottaja, joka todella harvoin kuvissa esiintyy). No, ojensin kipparille kameran ja hän sanoi, että täytyyhän nyt sukulaisista kuva ottaa?  Kippari jatkoi, että minä värieni puolesta (punertava tukka ja vaalea iho) ja pillikinttuineni muistutan flamingoa. Otin tuon kohteliaisuutena. Siis jos olisin lintu, niin olisin flamingo. Harmi vaan, että noita lintuja ei Suomen saaristossa esiinny.Kauniissa ympäristössä nuo pillikinttuflamingot asustivat.


Harvinaisia valkoisia tiikereitä oli eläinpuistossa kaksi. Uhanalainen laji.


Gorilloita oli katsomassa iso joukko ihmisiä. Nekin katselivat meitä. Ehkä myös kummastellen. Gorillat ovat rauhallisia ja ujoja luonteeltaan, ja jotenkin se näkyykin tästä kuvasta. Tiesittekö muuten, että gorilloitten ja ihmisten välillä dna:n ero on vain 1-5%.


Mangusteja olen aikaisemmin nähnyt vain televisiossa. Ne hallitsevat kivan taidon, osaavat nukkua pystyasennossa. Tämä tyyppi oli kyllä kovin virkeä.


Galapakogsen jättikilpikonna. Tämäkään ei ole enää teini-ikäinen, taitaa olla se puiston 50-vuotias konna. 


Tässä uimakavereita rohkeimmille. Krokotiileja.Ja tässä hidasta valssia - arvaapa kumpi vie. Merileijonat olivat hauskoja veijareita ja ihmeen ketteriä.


Ja sitten sinne Euroopan pisimpään haitunneliin kävelemään. Tätä olin odottanut.Puistosta pidettiin hyvää huolta - myös veden alla.


Kaupungin keskustasta pääsee näppärästi minijunalla puistoon ja takaisin. 

Ikimuistoinen oli päivä Loro Parquessa. Tuonne vielä palaan joskus. 

** Tuula 


28 kommenttia

 1. Todella kiintoisa paikka! Kaunis sukulaislintu sinulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Kyllä vain, pitkä päivä siellä vietettiin, vaikka se ei pitkältä tuntunutkaan... eläinten maailma vei mukanaan. Hauska vertaus mieheltäni tuo sukulaislintu. Tulevaisuudessa sitten osaan vastata, mikä lintu olisin :)
   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Voi että jänniä juttuja ja kiva paikka! Lämpö ja valokin kelpaisi oih ja voih. <3 Ihanaa päivää Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Erilainen ympäristö stimuloi ajatuksia... tulee uusia juttuja vastaan ja niistä haluaa ottaa selvää. Lienee kovin tuttua sinulle, liikut nykyään uusissa ympyröissä vähän väliä.
   Nyt ollaan tultu kotiin ja en muistanutkaan , että täällä oli näin harmaata. No, kukkasia vain pöydälle.
   Kivaa viikonloppua Tiia!

   Poista
 3. Ollut todella paljon nähtävää tuolla puistossa. Joskus aikoja sitten istuimme iltaa ystäviemme kanssa ja mietimme mikä eläin tai lintu haluaisimme olla. Eräs ystävämme sanoi minulle, että voisin olla haikara, tämä juonti juurensa silloisesta työpaikastani äityisneuvolasta :). Mutta ihailen aina mökimme lähellä pesivää muutamaa haikarapariskunta ja mielelläni voisin olla haikara :).
  Jokunen vuosi sitten olimme käymässä Dublinissa ja kävimme siellä eläintarhassa. Siellä oli syntynyt gorillaperheeseen pienokainen ja se oli ensimmäinen päivä, kun äitigorilla toi vauvansa ulkoilmaan. Oli todella suloinen ja hellyttävä pienokainen ja äitigorilla hoiti todella hyvin häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, meillä on omat sukulaislintumme. Haikarapariskunnalla on myös pesä lähellä kesäpaikkaamme. Upea lintu.
   Näen ihan mielessäni tuon äitigorillan ja vauvagorillan. Ja osaan kuvitella, miten hellä äiti gorilla osaa olla. Komeita ja upeita eläimiä.
   Kiitos CurryKaneli ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. Paljon nähtävää tuolla näyttää olevan.
  Pikkuisen tuli tunne, että jos toi lasi pettäisi ja vesi virtaisi tuohon käytävälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Jos ja kun taas Puertoon mennään, niin varmasti tuonne eläinpuistoon menemme uudelleen, hieno ja mielenkiintoinen paikka.
   Olisi se aikamoinen katastrofi, jos tuo lasi pettäisi, mutta kaiketi sitä tarkkaillaan, että kestää. Aikamoiselta panssarilasilta se vaikutti.
   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 5. On kyllä hurjan hieno puisto. Olet saanut napsittua kuvia eläimistä, mitä ei täällä Suomessa näe eläintarhoissa. Mahtavia kuvia <3
  Kivaa torstai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Todella upea oli tuo puisto ja eläimille oli luotu sellaiset olosuhteet, joissa ne luonnossakin eläisivät. En ole vuosikausiin käynyt Korkeasaaressa, mutta kyllä Puertolla on paremmat ilmastolliset olosuhteet trooppisten maiden eläimille. Korkesaaressakin voisi kyllä käydä tutkailemassa jossakin vaiheessa.
   Kiitos paljon Outi ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 6. Tuula. Toimittaja Ilkka Malmberg kirjoitti Hesarissa 2010 koskettavan jutun Korkeasaaren flamingoista. Kyllä kelpaa katsella Sinun kuviasi, teki mieli olla mukana. Ja olinkin. Mangusti! Söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Korkeasaaressakin on flamingoja. Siitä on niin kauan, kun olen siellä käynyt, joten minulla ei ole muistikuvia niistä. Täytyy ottaa Korkeasaari ohjelmaan jonakin kesäpäivänä.
   Kiitos kivasta kommentista, Stadin Friidu ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Kiitos kierroksesta Loro Parquessa:)
  Tiikerit ovat hienoja eläimiä, mutta niinhän nuo kaikki kuvaamasi ovat mahtavia luontokappaleita. Itsellä tahtoo silti aina tulla vähän paha mieli, kun näkee eläimiä vankeudessa. Onneksi niitä kuitenkin hoidetaan hyvin ja huolellisesti.
  Haitunneli näyttää siltä, että oisin voinut jäädä tuonne asumaan. Kalat ovat niin hypnoottista katsottavaa.
  Hyvää viikonloppua Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne!
   Ymmärrän tuon. Tuolla eläinpuistossa oli hienosti otettu huomioon eläinten olosuhteet luonnossa ja tuotu ne puistoon. Eläinpuistossa oli myös uhanalaisia eläimiä. Tarhaolosuhteissa niiden jatkuvuus on enemmän taattu kuin luonnossa.
   Tuo on totta, mitä sanot, kalat ovat hypnoottista katsottavaa. Viivyin tuolla pitkän tovin.
   Hyvää alkanutta viikkoa, Anne!

   Poista
 8. Oi mitä ihania kuvia. Juu ei ihan joka likka uskallakaan ton krokotiilin kaveriksi aamu-uinnille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nanni! Ja kiitos! Niin rauhallisia olivat krokotiilit maatessaan auringossa, mutta ovat todella nopealiikkeisiä. Uimakaveriksi taitaa tuo olla vähän liian jännittäväää seuraa.
   Kivaa viikkoa!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Lomatunnelmat olivat kohdillaan.
   Kivaa viikkoa!

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Inspiroivia kuvattavia :)
   Kiva kun tulit vastavierailulle. Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 11. Voi miten kiva visiitti eläintarhaan! On hienoa, että Loro Parquessa eläimille
  on tehty mahdollisimman luonnonmukaiset ja väljät tilat, toisin kuin monessa
  muussa eläintarhassa.
  Ihan mahtava päästä kurkkimaan postauksesi välityksellä valoa ja aurinkoa.
  Niitä ei ole täällä kotosuomeessa nähty aikoihin.

  Mukavaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Jos joskus olette menossa Puerto de la Cruziin, niin tuota eläinpuistoa suosittelen ilolla. Se oli hieno. Niin eläimille kuin meille katselijoillekin.
   Kiva kun kurkit valoa ja aurinkoa :) Minä odottelin valkoista lunta, kun tulimme takaisin, vaan täällä jatkui päivätön hämärä.
   Hyvää alkanutta viikkoa!

   Poista
 12. Hienoja kuvia ja lomatunnelmaa.
  Juuri tuollaiset eläinpuistot ovat mieleeni. Eläimillä mahdollisimman luonnonmukaiset oltavat - se on se tärkein juttu.
  Mukavaa jatkoa viikolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianna! Tuo eläinpuisto oli kyllä ihastuttava, näin maallikon silmin näytti siltä, että eläimet viihtyivät. Noin minäkin sen koin, se on tärkein juttu näissä. Ja silloin ihmisetkin viihtyvät.
   Nyt jo olemme Suomessa ja päivättömässä hämärässä, niinkuin tämän olen loman jälkeen kokenut. Vaan onhan jouluvaloja.
   Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 13. Eläinpuistot ovat kivoja matkalla käydä katsomassa.Huikea tui pitkä haikalakäytävä.Jos käyt Lontoossa niin Sealife on ihan hyvä kohde vierailla,siellä mereneläviä.

  VastaaPoista
 14. Eläinpuistot ovat kivoja matkalla käydä katsomassa.Huikea tui pitkä haikalakäytävä.Jos käyt Lontoossa niin Sealife on ihan hyvä kohde vierailla,siellä mereneläviä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig